Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν λέμε νερό, δεν λέμε για ένα απλό Η80. Αυτό μπαίνει σχεδόν σε όλα τα midi κουτιά της αγοράς. Μιλάμε για όλο το "πακέτο" με μεγάλο radiator μέσα. Είπαμε το μεγάλο πρόβλημα των Obsidian είναι ο χώρος της GPU. Εκεί δεν κρυώνει αρκετά με αέρα.

Άριστη διαχείριση καλωδίων έχει και το 600Τ (κορυφαία η Corsair σε αυτόν τον τομέα). Τώρα το hot-swap που ακριβώς θα το χρειαστείς? Θα στήσεις καναν server πάνω του, με RAID-10, ώστε να αλλάζεις δίσκους on-line σε περίπτωση που ένας βγάλει fail? Γιατί αλλιώς δεν το πολυκαταλαβαίνω...

Δημοσ.

Ναι, μάλλον να διορθώσω την παρένθεση σε αυτό που είπα παραπάνω. Έννοώ ένα απλό σαν Η80 ή μπορεί και να καταλλήξω σε ένα ολοκληρωμένω πακέτο από την phobya.

Δημοσ.

Να σου πω, πως το κόβω εγώ το όλο θέμα. Εσύ μάλλον έχεις πάρει την απόφασή σου να το πάρεις το 800d, και ήθελες 2-3 να σου πούνε "Παρ'το είναι κουτάρα, το ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ" για να τα χώσεις τα 300. Και η αλήθεια είναι ότι μάλλον όντως είναι το καλύτερο Case στην αγορά overall.

Έκανες όμως την λάθος ερώτηση στο πρώτο post. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, με πέντε δράμια γνώσης περί των PC, που να μην σου απαντήσει ότι όντως είναι Overkill. Ούτε φυσικά πας από το Kandalf στο Obsidian 800d, επειδή το κουτί μαζεύει σκόνη. Ένα τέτοιο κουτί πραγματικά δεν το χρειάζεσαι αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες VFM λύσεις. Είναι για να στήσεις ένα dream-PC, με εξωτικό HW, να το έχεις να το χαίρεσαι και να κοκορεύεσαι. Τέτοιο HW είναι και ο i7-980x αφού για everyday-use/games και ότι άλλο, δεν υπάρχει λόγος να τον έχεις. Απλά κάποια στιγμή θα τρέξεις ένα PI και θα χαίρεσαι μόνος σου με τα νούμερα που βλέπεις. Και μετά θα γυρίσεις στο crysis και θα έχεις τα ίδια fps με τον άλλον που έχει τον i5 των 150€. Και υπάρχει φυσικά και το IPHONE. Που οι περισσότεροι που το έχουν στο Ελλάντα δεν ξέρουν ακόμα γιατί έσκασαν 700+ ευρώ για να το πάρουν (κι ας κλαίγονται για την κρίση). Το πιθανότερο, για να έχουν απλά ένα μηλαράκι στο χέρι τους.

Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι σε συνάρτηση με τα φράγκα που έχεις. Υπάρχει κάποιος που θα κάνει έναν χρόνο οικονομία για να το πάρει, και άλλος που πηγαίνοντας για καφέ, θα κάνει παράκαμψη στο πλαίσιο και θα το βάλει στο αμάξι (ελπίζω να μην κολλήσουμε στην υπερβολή που ανέφερα). Εγώ απλά λέω πως για τον πρώτο δεν αξίζει. Αν πάλι μου πει αυτός ο ίδιος, το είδα και το ερωτεύτηκα και δεν με νοιάζει θέλω να το πάρω, εγώ μαζί του 1000000%.

Οπότε για να μην μακρηγορώ. Για μια αγορά σαν και αυτήν, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν μας. Δεν χρειάζεσαι δεύτερη γνώμη για το αν είναι καλό καλό κουτί. Το γράφουν σε όλο το ΝΕΤ ότι είναι. Τέτοιες αγορές τις κάνεις πρώτα, και μετά έρχεσαι εδώ και μας το λες για να σου πούμε "καλοφόρετο"! B)

Δημοσ.

Να σου πω, πως το κόβω εγώ το όλο θέμα. Εσύ μάλλον έχεις πάρει την απόφασή σου να το πάρεις το 800d, και ήθελες 2-3 να σου πούνε "Παρ'το είναι κουτάρα, το ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ" για να τα χώσεις τα 300. Και η αλήθεια είναι ότι μάλλον όντως είναι το καλύτερο Case στην αγορά overall.

Έκανες όμως την λάθος ερώτηση στο πρώτο post. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, με πέντε δράμια γνώσης περί των PC, που να μην σου απαντήσει ότι όντως είναι Overkill. Ούτε φυσικά πας από το Kandalf στο Obsidian 800d, επειδή το κουτί μαζεύει σκόνη. Ένα τέτοιο κουτί πραγματικά δεν το χρειάζεσαι αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες VFM λύσεις. Είναι για να στήσεις ένα dream-PC, με εξωτικό HW, να το έχεις να το χαίρεσαι και να κοκορεύεσαι. Τέτοιο HW είναι και ο i7-980x αφού για everyday-use/games και ότι άλλο, δεν υπάρχει λόγος να τον έχεις. Απλά κάποια στιγμή θα τρέξεις ένα PI και θα χαίρεσαι μόνος σου με τα νούμερα που βλέπεις. Και μετά θα γυρίσεις στο crysis και θα έχεις τα ίδια fps με τον άλλον που έχει τον i5 των 150€. Και υπάρχει φυσικά και το IPHONE. Που οι περισσότεροι που το έχουν στο Ελλάντα δεν ξέρουν ακόμα γιατί έσκασαν 700+ ευρώ για να το πάρουν (κι ας κλαίγονται για την κρίση). Το πιθανότερο, για να έχουν απλά ένα μηλαράκι στο χέρι τους.

Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι σε συνάρτηση με τα φράγκα που έχεις. Υπάρχει κάποιος που θα κάνει έναν χρόνο οικονομία για να το πάρει, και άλλος που πηγαίνοντας για καφέ, θα κάνει παράκαμψη στο πλαίσιο και θα το βάλει στο αμάξι (ελπίζω να μην κολλήσουμε στην υπερβολή που ανέφερα). Εγώ απλά λέω πως για τον πρώτο δεν αξίζει. Αν πάλι μου πει αυτός ο ίδιος, το είδα και το ερωτεύτηκα και δεν με νοιάζει θέλω να το πάρω, εγώ μαζί του 1000000%.

Οπότε για να μην μακρηγορώ. Για μια αγορά σαν και αυτήν, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν μας. Δεν χρειάζεσαι δεύτερη γνώμη για το αν είναι καλό καλό κουτί. Το γράφουν σε όλο το ΝΕΤ ότι είναι. Τέτοιες αγορές τις κάνεις πρώτα, και μετά έρχεσαι εδώ και μας το λες για να σου πούμε "καλοφόρετο"! B)

+10000 αφου φαινεται οτι το εχεις παρει αποφαση και γουσταρεις τρελα το κουτι αυτο,χτυπατο αμα μπορεις :) δεν θα απογοητευτεις

Δημοσ.

Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι σε συνάρτηση με τα φράγκα που έχεις. Υπάρχει κάποιος που θα κάνει έναν χρόνο οικονομία για να το πάρει, και άλλος που πηγαίνοντας για καφέ, θα κάνει παράκαμψη στο πλαίσιο και θα το βάλει στο αμάξι (ελπίζω να μην κολλήσουμε στην υπερβολή που ανέφερα).

σορρυ δεν άντεξα :-D

Δημοσ.

Όλα όσα είπαν τα παιδιά είναι απόλυτα σωστά.

Επίσης σαν κάτοχος του 800D θα σου πώ ότι όντως το συγκεκριμένο κουτί υστερεί στην ψύξη των gpu's (ιδιαίτερα αν έχεις 2 κάρτες) λόγω του γεγονότος ότι η μοναδική είσοδος ψυχρού αέρα στο εσωτερικό είναι απο το δάπεδο του κουτιού. Συγκεκριμένα απο έναν 140άρη εισαγωγής ο οποίος εδρεύει στο διαχωριστικό του διαμερίσματος τροφοδοτικού με το διαμέρισμα της μητρικής. Μπορείς αν επιθυμείς να προσθέσεις άλλον έναν 140άρη fan στο δάπεδο του διαμερίσματος του τροφοδοτικού με κάποιον τρόπο για να εισάγει περισσότερο αέρα (εγώ συγκεκριμένα τον είχα τοποθετήσει με ταινία διπλής στις 4 άκρες του), όμως δεν θα δείς ιδιαίτερη βελτίωση στις θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα 1-2 βαθμούς κάτω είχα παρατηρήσει εγώ στις κάρτες.

H έλλειψη λοιπόν μεγάλης διαμέτρου ανεμιστήρα εισαγωγής μπροστά (λόγω hot swap) ή στο πλάι, που θα βαράει τις κάρτες, είναι ένα μείον σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται να κάνει CF ή SLI στο συγκεκριμένο κουτί. Ιδιαίτερα με κάρτες παλαιότερης γενιάς που είναι εκ φύσεως θερμές κάρτες όπου οι 5xxx και 6xxx δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Για να επιτευχθεί σωστότερη ψύξη θα πρέπει να κάνεις μόντα, κόβοντας το plexi παράθυρο για να τοποθετήσεις ανεμιστήρα με αποτέλεσμα να χαλάσεις την εικόνα - εμφάνιση του κουτιού και να γεμίζεις σκόνη εύκολα στο εσωτερικό.

Στο συγκεκριμένο κουτί κάποια στιγμή διατηρούσα CF με 5850 και αργότερα CF με 6950. Οι θερμοκρασίες δεν ήταν απαγορευτικές στις κάρτες, δεν ήταν όμως και οι καλύτερες όπως τουλάχιστον θα περίμενα. Δεν είχα όμως αερόψυκτρα στον cpu παρά κλειστή υδρόψυξη της corsair. Και αυτό διότι όταν αρχικά είχα τοποθετήσει τις 5850 είχα μια Corsair A70 air series και διαπίστωσα ότι η πάνω κάρτα που ήταν πιο κοντά στον cpu (στην ψύκτρα δλδ) διατηρούσε μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε idle και σε full load απο την κάτω, πράγμα που έπρεπε να συμβαίνει αντίθετα λόγω θέσης.

Άλλαξα την Α70 με την Η50 την οποία διατηρώ ακόμα και οι θερμοκρασίες των καρτών έπεσαν (ιδιαίτερα της πάνω κάρτας που ηταν πιο ζεστή), μιας και η θερμότητα του cpu η οποία πρίν εκλυόταν απο την αερόψυκτρα και παρέμενε στο εσωτερικό για λίγο μέχρι να διοχετευθεί εκτός απο τον πίσω fan και τους οροφής τώρα μεταφερόταν απευθείας στο ψυγείο της H50, το οποίο τοποθετημένο στην οροφή του κουτιού με την βοηθεία ενός push και ενός pull ανεμιστήρα σε διάταξη exhaust, έβγαινε απευθείας έγω απο το κουτί. :)

Το σεντόνι που παρέθεσα ίσως είναι κουραστικό, ο λόγος όμως που το έκανα είναι για να σου εξηγήσω κάποια πράγματα που προβληματίζουν και εμένα σαν κάτοχο. Το κουτί είναι πανέμορφο, ευρύχωρο και πολύ καλής ποιότητας υλικών, δεν έχω μετανιώσει για την αγορά του. Όμως έχει κάποια θεματάκια σαν αυτό που αναφέρθηκε και ένα άλλο ακόμα που με προβληματίζει ιδιαίτερα και θα σου αναφέρω παρακάτω.

Όταν αγοράζει κάποιος τέτοιο κουτί, βάζει μέσα και το απαραίτητο hardware, διαφορετικά είναι fail τελείως η αγορά του. Το κουτί απο μόνο του είναι στιβαρό, ογκώδες και επομένως αρκετά βαρύ. Με την πρόσθεση του ανάλογου hardware γίνεται ιδιαίτερα βαρύ και αρκετά δύσκολο στην μεταφορά του. Η έλλειψη λοιπόν τροχών στην βάση του προκειμένου να γίνεται η μεταφορά του ευκολότερη όταν θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα (πράγμα που γίνεται συχνά αν είσαι enthusiast) ή να το καθαρίσεις κλπ είναι το μεγαλύτερο μείον αυτού του κουτιού.

Το να δίνεις τόσα χρήματα και να μην σου προσφέρει feet wheels παρά πόδια με λαστιχένιες άκρες (που βεντουζάρουν στο δάπεδο), είναι πολύ άσχημο και το ξέρω απο πρώτο χέρι. Ότι θέλεις λοιπόν να κάνεις αναγκάζεσαι να το κουβαλάς καθώς και το σπρώξιμο είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Ήδη είμαι στο ψάξιμο case stand με ρόδες, αν και για το μέγεθός του και το βάρος του είναι αδύνατο να βρείς Ελλάδα κάτι αξιόπιστο που δεν θα σπάσει γρήγορα, οπότε ψάχνω εξωτερικό. Διαφορετικά θα προβώ και εγώ σε μόντα όπως η Karmen για να τοποθετήσω ροδάκια στην βάση.

Τα κουτιά που ανέφερε ο Doc είναι πιστεύω καλύτερα για την περίπτωσή σου. Δεν σου κρύβω ότι το 600Τ το σκέφτομαι και εγώ για επόμενό μου κουτί. Συνδυάζουν την ποιότητα και τα περισσότερα προτερήματα του 800D αλλά σε μικρότερο μέγεθος, όγκο και βάρος. Το hot swap που διαθέτει το 800D είναι αξιόλογο, πάραυτα δεν αποτελεί μονόδρομο για την αγορά κουτιού που θα κάνεις. Μην τρελένεσαι. Αν σκέφτεσαι να πάς σε full custom υδρόψυξη τότε πάρτο (το 800D) χωρίς άλλη σκέψη, αν όχι τότε πάρε κάποιο απο αυτά που προτάθηκαν και θα είσαι super. :)

Δημοσ.

Επίσης σαν κάτοχος του 800D θα σου πώ ότι όντως το συγκεκριμένο κουτί υστερεί στην ψύξη των gpu's (ιδιαίτερα αν έχεις 2 κάρτες) λόγω του γεγονότος ότι η μοναδική είσοδος ψυχρού αέρα στο εσωτερικό είναι απο το δάπεδο του κουτιού.

Αυτό με ανυσηχεί λίγο για τις θερμοκρασίες της gpu. Ο κύριος λόγος που διστάζω είναι αυτός (εκτός της τιμής). :confused:

Δεν είχα όμως αερόψυκτρα στον cpu παρά κλειστή υδρόψυξη της corsair. Και αυτό διότι όταν αρχικά είχα τοποθετήσει τις 5850 είχα μια Corsair A70 air series και διαπίστωσα ότι η πάνω κάρτα που ήταν πιο κοντά στον cpu (στην ψύκτρα δλδ) διατηρούσε μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε idle και σε full load απο την κάτω, πράγμα που έπρεπε να συμβαίνει αντίθετα λόγω θέσης. Άλλαξα την Α70 με την Η50 την οποία διατηρώ ακόμα και οι θερμοκρασίες των καρτών έπεσαν (ιδιαίτερα της πάνω κάρτας που ηταν πιο ζεστή), μιας και η θερμότητα του cpu η οποία πρίν εκλυόταν απο την αερόψυκτρα και παρέμενε στο εσωτερικό για λίγο μέχρι να διοχετευθεί εκτός απο τον πίσω fan και τους οροφής τώρα μεταφερόταν απευθείας στο ψυγείο της H50, το οποίο τοποθετημένο στην οροφή του κουτιού με την βοηθεία ενός push και ενός pull ανεμιστήρα σε διάταξη exhaust, έβγαινε απευθείας έγω απο το κουτί. :)

Δηλαδή άμα πάρω την 800D θα πρέπει να την συνδυάσω με υδρόψυξη για να έχω κάποιες ικανοποιητικές θερμοκρασίες? :fear:

Όσω για το βάρος δεν με ανησυχεί και τόσο, ίσα ίσα το προτιμώ να είναι όσο ποιο σταθερή γίνεται η case του pc. ^_^

Όσο για τον 600Τ, μου άρεσε αρκετά σαν case (αν και ως mid-tower έχει λίγο τσιμπημένη την τιμή του), ειδικά το special edition που έχει την δυνατότητα να μην βάλεις παράθυρο αλλά δίχτυ με υποδοχή για 4 ανεμιστήρες.

Δημοσ.

Αυτό με ανυσηχεί λίγο για τις θερμοκρασίες της gpu. Ο κύριος λόγος που διστάζω είναι αυτός (εκτός της τιμής). :confused:

Δηλαδή άμα πάρω την 800D θα πρέπει να την συνδυάσω με υδρόψυξη για να έχω κάποιες ικανοποιητικές θερμοκρασίες? :fear:

Όσω για το βάρος δεν με ανησυχεί και τόσο, ίσα ίσα το προτιμώ να είναι όσο ποιο σταθερή γίνεται η case του pc. ^_^

Όσο για τον 600Τ, μου άρεσε αρκετά σαν case (αν και ως mid-tower έχει λίγο τσιμπημένη την τιμή του), ειδικά το special edition που έχει την δυνατότητα να μην βάλεις παράθυρο αλλά δίχτυ με υποδοχή για 4 ανεμιστήρες.

Πρόβλημα με θερμοκρασίες δεν θα έχεις, δεν είπα αυτό και μην αγχώνεσαι. Είχα CF όπως σου είπα και ήμουν σε normal πλαίσια. Όμως θα μπορούσα να έχω και καλύτερες θερμοκρασίες αν υπήρχε δυνατότητα τοποθέτησης ανεμιστήρων στο πλάι ή αν το κουτί είχε ανεμιστήρες εισαγωγής στην πρόσοψη. Επίσης άλλο να έχεις μια κάρτα, άλλο να έχεις 2 σε CF ή Sli και άλλο να έχεις 3 και πάει λέγοντας. Επίσης άλλο να έχεις 2 κάρτες π.χ 68xx ή 69xx και άλλο να έχεις 2 προηγούμενης γενιάς π.χ GTX470 ή GTX480 που είναι αρκετά ζεστές απο μόνες τους.

Σίγουρα πάντως θα περίμενε κάποιος καλύτερη ψύξη στις κάρτες απο ένα κουτί που κοστίζει (τουλάχιστον οταν το αγόρασα εγώ) 300+ €.

Όσο αφορά το βάρος, πίστεψέ με είναι θέμα. Εκτός και αν στήσεις το μηχάνημα και δεν ξανασχοληθείς μαζί του μέχρι την επόμενη αναβάθμιση. Τα ροδάκια ή το stand με ροδάκια είναι απαραίτητο αν ασχολείσαι μαζί του συχνά.

Τέλος για να μην μπερδεύεσαι και αγχώνεσαι το κουτί θα σε καλύψει ότι setup και να βάλεις με 1, 2 ή και παραπάνω κάρτες. Αν όμως θέλεις τα καλύτερα αποτελέσματα απο άποψη θερμοκρασιών ιδιαίτερα στις κάρτες (απο μία και πάνω), θα πρέπει να στήσεις full custom υδρόψυξη . Άλλωστε το συγκεκριμένο κουτί είναι μελετημένο για κάτι τέτοιο και είναι πολλοί enthusiasts που το αγοράζουν ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Είναι στιβαρό, γερό, ποιοτικό και χωράει πολύ πράγμα χωρίς να χρειάζεται καμμία ενίσχυση όπως κάτι άλλες πλαστικούρες. :)

Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις το silverstone raven RV03 123€ από multirama για να λύσεις το θέμα σκόνη;

Πάρα πολύ καλή επιλογή.

Άψογο κουτί για τα λεφτά του. :)

http://www.silverstonetek.com/raven/products/index.php?model=rv03&area=usa

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0598541&catid=020700

Δημοσ.

Όντως πανέμορφο κουτί και μου αρέσει πως έχει τη mobo στραμένη 90ο θα το σκεφτώ και γι αυτό το κουτί. :-D

Μόνο να δω σε ποια μαγαζια εκτός multirama το έχουν.

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...