Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc 2 χρόνια τώρα (Με μια ΑΤΧ mobo, 4 HHDs, 1 SSD, GPU: HD5700). Το case που έχω είναι το Kandalf της Thermaltake.

Όμως το κουτί μαζεύει περισσότερη σκόνη από ότι θα έπρεπε (έχω καταλήξει να το ανοίγω για καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα).

Και σκεφτόμουν να αλλάξω σε ένα άλλο full tower που θα μαζεύει λιγότερη σκόνη και θα είναι αποδοτικότερο.

Αυτό που σκεφτόμουν να πάρω είναι το Obsidian 800d .

Είναι καλή αγορά είναι overkill?

Δημοσ.

Όμως το κουτί μαζεύει περισσότερη σκόνη από ότι θα έπρεπε (έχω καταλήξει να το ανοίγω για καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα).

Mήπως να καθάριζες το δωμάτιό σου πιο συχνά; :)

Δημοσ.

Σκουπίζω αρκετά συχνά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Και ανεμιστήρες που βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο στο κουτί γεμίζουν περισσότερη σκόνη.

Ακόμη, επειδήτο PSU είναι στο πάνω μέρος του κουτιού τρώει όλη την θερμότητα των υπόλοιπων εξαρτημάτων και θερμαίνεται περισσότερο.

Δημοσ.

Σκουπίζω αρκετά συχνά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Και ανεμιστήρες που βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο στο κουτί γεμίζουν περισσότερη σκόνη.

Ακόμη, επειδήτο PSU είναι στο πάνω μέρος του κουτιού τρώει όλη την θερμότητα των υπόλοιπων εξαρτημάτων και θερμαίνεται περισσότερο.

Άμα το δωμάτιο είναι καθαρό,τότε μου φαίνεται απίθανο να θέλει κάθε βδομάδα καθάρισμα,μήπως γίνεσαι υπερβολικός;

Δεν τρέχει και τίποτα που το τροφοδοτικό είναι επάνω,μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Έχω ένα pc 2 χρόνια τώρα (Με μια ΑΤΧ mobo, 4 HHDs, 1 SSD, GPU: HD5700). Το case που έχω είναι το Kandalf της Thermaltake.

Και σκεφτόμουν να αλλάξω σε ένα άλλο full tower που θα μαζεύει λιγότερη σκόνη και θα είναι αποδοτικότερο.

Αυτό που σκεφτόμουν να πάρω είναι το Obsidian 800d .

Είναι καλή αγορά είναι overkill?

Καλό είναι, αλλά ...πολύ φθηνό ρε παιδάκι μου! Ρόμπα θα γίνεις σε όποιον το δει! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Για την σκόνη φταίει περισσότερο ο κακός σχεδιασμός του πάνω μέρους της θήκης, έχει έναν "εξαερισμό" με έναν ανεμιστήρα 90 mm, το κενο του εξαερισμού στο πλάτος είναι περίπου 170 mm και κάθε τρυπούλα περίπου

8 mm (όπως στο επισυναπτόμενο).

post-105941-0-78170600-1314450022_thumb.jpg

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το obsidian, αλλά 300€ ?!!! Αν τα έχεις και δεν τα λυπάσαι δώστα. Είναι ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις όμως που με τα μισά παίρνεις μια χαρά κουτάκι.

Από την άλλη το Kandalf είναι καλό case. Δεν έχει φίλτρα απλώς στις εισαγωγές αέρα γιαυτό γεμίζει σκόνη. Αν δεν βαριέσαι να ασχοληθείς, μπορείς να φτιάξεις μόνο σου, κολλώντας κάποιο υλικό εκεί από την μέσα πλευρά π.χ. με τούλι με πολύ λεπτές τρύπες. Έπειτα μια φορά το δεκαπενθήμερο, με ένα σκουπάκι τα καθαρίζεις.

Δημοσ.

Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά απλά επειδή μαζεύει σκόνη το κουτί και όχι ότι δε σε καλύπτει, γιατί δεν βάζεις φίλτρα να κρατάνε την σκόνη;

Δημοσ.

Corsair 600T και Corsair Οbsidian 650D απο εμένα!

Το 800D είναι κορυφή αλλα και πολλά τα λεφτά του...επίσης προτείνω να πάρεις ένα τηλέφωνο να δείς αν υπάρχει ακόμα και να πας να το δείς στο Stock House του πλαισίου που έχει ένα εκθεσιακό κομμάτι (δηλαδή χωρίς συσκευασία),αλλα έχει κανονικά όλα τα παρελκόμενα και είναι καινούργιο με τις ζελατίνες! στα 230 ευρώ το είχε τελευταία φορά που το είδα..αν είσαι ξύπνιος ενα 200άρι το χτυπάς :)

Δημοσ.

Corsair 600T και Corsair Οbsidian 650D απο εμένα!

Το 800D είναι κορυφή αλλα και πολλά τα λεφτά του...επίσης προτείνω να πάρεις ένα τηλέφωνο να δείς αν υπάρχει ακόμα και να πας να το δείς στο Stock House του πλαισίου που έχει ένα εκθεσιακό κομμάτι (δηλαδή χωρίς συσκευασία),αλλα έχει κανονικά όλα τα παρελκόμενα και είναι καινούργιο με τις ζελατίνες! στα 230 ευρώ το είχε τελευταία φορά που το είδα..αν είσαι ξύπνιος ενα 200άρι το χτυπάς :)

Σε πιο κατάστημα πλαίσιο είδες αυτό το κομμάτι? Γιατί εγώ έχω πρόσβαση μόνο στο κατάστημα στο Ηράκλειο.

Δημοσ.

Σε πιο κατάστημα πλαίσιο είδες αυτό το κομμάτι? Γιατί εγώ έχω πρόσβαση μόνο στο κατάστημα στο Ηράκλειο.

Stock House Μεταμόρφωσης φίλε μου!

Δημοσ.

Να ξέρεις τα Obsidian έχουν καλύτερη προσέγγιση στο Water-Cooling. Ειδικά το 800d. Το airflow του ειδικά στον χώρο της GPU δεν είναι καλό, και "πρέπει" να αλλάξεις την κατεύθυνση κάποιων ανεμιστήρων εκεί μέσα για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ή να βάλεις καμμιά 10αριά ανεμιστήρες (σαν κάποια κυρία εδώ μέσα :mrgreen: ).

Πάνε στο 600Τ που σου έβαλε ο DOC παραπάνω. Τα μισά λεφτά και μια χαρά κουτί

Δημοσ.

Ατύχησα δηλ. :shock: πάντως μου άρεσε πάρα πολύ το hot swap χαρακτηριστικό που έχει για τους σκληρούς.

Στο digital master πάντως την είχε 290 σε σχέση με πλαίσιο που την έχει 310.

Αν είναι μπορεί να ψάξω λίγο παραπάνω για καμια προσφορά, αλλιώς θα καταλήξω στην 650D.

Περρισότερο θέλω να μάθω αν τα αξίζει τα λεφτά της η 800D.

Δημοσ.

Τα λεφτά του τα αξίζει αν είναι να το αξιοποιήσεις σαν κουτί. Δηλαδή να του βάλεις νερό.

Αν δεν το έχεις σκοπό μετά κοιτάς το 600Τ που για μένα είναι το πιο τίμιο κουτί σε αυτά τα λεφτά...

Δημοσ.

Για νερό το σκέφτομαι να βάλω (μάλλον το Corsair H80). Απλά θέλω ένα καλό κουτί που δεν θα χρειαστεί να κάνω πατέντες για να μην μαζεύει τρελή σκόνη (όπως ο Kandalf).

Μου άρεσε το 800D καθώς είναι σχεδιασμένο για water cooling και έχει αυτή την δυνατότητα για hot swap και κυρίως για ην διαχείριση των καλωδίων που προσφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...