Προς το περιεχόμενο

Dual boot με δύο δίσκους

George!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στον υπολογιστή μου δύο δίσκους, έναν ssd που έχω τα windows 7 με κάποια προγράμματα και έναν μηχανικό δίσκο για τα downloads και αποθήκευση.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω και ubuntu linux αλλά όλη η εγκατάσταση και η χρήση του linux να γίνεται μόνο στον μηχανικό δίσκο.

Είναι εφικτό αυτό, δηλαδή να βγαίνει κανονικά στην εκκίνηση των windows η επιλογή λειτουργικού συστήματος και να φορτώνουν τα windows από τον ssd ενώ το linux από τον hdd(ο οποίος χρησιμοποιείται και στα windows); αν η απάντηση είναι ναι τότε κάθε επιπλέον βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

ναι γινεται...κατα την εγκατασταση θα σε βαλει να επιλεξεις που θες να εγκαταστεις τα linux θα επιλεξεις τον μηχανικο ,το grub προφανως θα το προσαρμωσει αναλογα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Έχω μια τελευταία απορία και συγκεκριμένα σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω και windows xp μαζί με το linux στον μηχανικό δίσκο. Δηλαδή συνολικά να έχω 3 λειτουργικά συστήματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Έχω μια τελευταία απορία και συγκεκριμένα σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω και windows xp μαζί με το linux στον μηχανικό δίσκο. Δηλαδή συνολικά να έχω 3 λειτουργικά συστήματα.

αυτην την στιγμη μην το κανεις γιατι εχω διαπιστωσει πως τα χπ δεν φτιαχνουν το grub δεν βλεπουν καν τα νεοτερα λογισμικα οπως τα 7.

καλιτερα ειναι να τα κανεις με την σειρα πρωτα τα χπ μετα 7 και μετα ubuntu.

τωρα μην το δοκιμασεις καλυτερα....

αλλο λογισμικο πχ οπως τα ubuntu να τα βαζεις τελεφτεα γιατι τα ubuntu βλεπουν τα windows και διαμορφωνουν τον boot loader ααναλογα ενω τα windows δεν αναγνοριζουν κανενα αλλο λογισμικο εκτος απο αλλα windows και κανενα αλλο φορμαρισμα εκτος απο ntfs η fat/32 που και αυτο θα το διαμορφωσουν και θα το κανουν ntfs

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...