djnight Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 καλησπερα παιδια ενας συγγενης μου εχει σκεφτει να φτιαξει ενα site οπου θα διαφημιζει τα τοπικα καταστηματα με ενα ποσο πχ 20 ευρω εφαπαξ.η διαφημιση θα ειναι μονο μεσω internet και χωρις χαρτουρα κτλπ.το θεμα ειναι οτι περνει καποια μαγαζια να τα διαφημισει...αλλα πως? αφου το site που θα εχει θα ειναι νεο και χωρις επισκεψημοτητα.επισης σκεφτεται να στησει μονος του το server....σαν λειτουργικο καλο θα ηταν xp h linux?και κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο? μπορειται να μου προτεινεται λυσεις ? μου ειπε οτι το σαιτ θα το φτιαξει με joomla. περιμενω τις προτασεις σας ευχαριστω!!
Mika Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 τον server που θα τον στησει; σπιτι του που (φανταζομαι) εχει ενα mbit upload; πες του να νοικιασει hosting σε καποιον server εταιριας επισης η ολη η ιδεα (site μονο με διαφημησεις, 20 ευρω εφαπαξ) μου φαινεται λιγο ακυρη, αλλα αφου θελει ας το προσπαθησει
Johny_Tech Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Σόρρυ που στο λέω αλλά για καλό σου είναι. Όπως το παρουσιάζεις δεν έχει νόημα η προσπάθεια. Δεν είναι τα 20 ευρώ, εγώ προσωπικά θα έδινα 1000 αν αξίζει και ούτε 1 αν δεν αξίζει. Η ιδέα δεν έχει τίποτα καινοτομικό, κάθε πόλη και χωριό έχουν οδηγούς. Τι διαφορετικό θα προσφέρετε εσείς? Τον server γιατί να τον στήσει μόνος του? Ένα ετήσιο hosting μπορείς να το βρεις και με 30 ευρώ.
djnight Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 απο οτι εχω καταλαβει σχεδον το ιδιο με τον επαγγελματικο οδηγο θα ειναι το σαιτ.επειδη γενικα λειπει κατι τετοιο απο την περιοχη.απλα θα ειναι πιο φθηνο.τωρα οσον οτι θα ειναι μονο με διαφημισεις αυτο δεν ξερω πως θα παει ,δλδ καλυτερα να ειχε ενα θεμα η σελιδα πχ αθλητικα η ενημερωση μιλαω παντα σε τοπικο επιπεδο και να εχει και διαφημισεις μεσω αυτου?ουτε εγω βλεπω καποια καινοτομια η αληθεια ειναι .απλα δεν ξερω αν αξιζει το κοπο και για αυτο ρωτησα τις γνωμες σας!!
CyberCr33p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Εξαρτάται σε τι επισκέπτες στοχεύει. Εάν απευθύνεται σε τουρίστες προφανώς δεν θα τους ενδιαφέρει εάν νίκησε η τοπική ομάδα, αλλά θα τους ενδιαφέρει να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το μέρος, την ιστορία του, κλπ. Δηλαδή καλό θα ήταν να βάλει και χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή πέρα από τις διαφημίσεις των καταστημάτων.
kage Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 -αν δεν εχει αλλο η περιοχη δεν ειναι κακη ιδεα αν προκειτε να συγκεντωσεις ΟΛΑ τα μαγαζια και οχι μονο αυτους που ΘΑ σε πληρωνουν.(αν και υπαρχει χρυσος οδηγος,guide of greece Κτλ.) -για να παρει ιδεες ας γραφει στο google οδηγος χ δημου... -καλυτερα να παει στον δημαρχο και να πει αν θελει να σπρωξει κανα φραγκο να μαζεψεις ολους τους εμπορους σε ενα σιτε(αφου δειξεις 4-5 παρομοια σιτε αλλων περιοχων).+οτι θα το πεταξεις στον σερβερ του δημου+banner/link στο official site του δημου. -πελατες για banner θα βρει αν περασει απο τα μαγαζια αφου το εχει ολοκληρωσει και μπορουν να δουν το σιτε. -η περιοχη δεν εχει καν σιτε που να λεει τα του δημου(π.χ. διασκεδαση,διαμονη,αξιοθεατα κτλ?)?δεν εχει ενα σιτε ο δημος?χλωμο. -αν η περιοχη ειναι 20 μαγαζια δεν αξιζει να ασχοληθεις. -σερβερ δεν γινετε να φτιαξει σπιτι.δεν αξιζει να καιει ρευμα 24ωρες και ουτε προκειται να φτασει η συνδεση αν μαζεψει κοσμο(+οποτε εχει αποσυνδεσεις δεν θα υπαρχει και σιτε).υπαρχουν πακετα φτηνα.συνηθως apache server λογισμικο χρησιμοποιουν αν θελει να το στησει μονος του
Adawn Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 γιατί του κόβετε τα φτερά του παιδιού... φίλε ψάξε και θα βρεις κάτι γελοίες προσφορές... μόνο για το Domain Name θέλεις 20-30 κάθε χρόνο, για το σιτε θέλεις απο 3 ευρώ εως και 30... κάθε μήνα... ΥΓ: μην νοικιάσεις κάτι με 2-3 ευρώ, μιας και πας να κάνεις κάτι για την πόλη σου, και αμα σου κάτσει και έχεις κόσμο θες δυνατό σερβερ, κάτι με 15-20 ευρώ να διαλέξεις... γιατί αυτά με 2-3 ευρώ δεν αντέχουν και πολλά...
giorgos147 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 γιατί αυτά με 2-3 ευρώ δεν αντέχουν και πολλά... Με λιγότερο από 5 ευρώ σου λέω εγώ τώρα, βρίσκεις Server που προσφέρει 2 GB αποθηκευτικό χώρο και 100 GB κίνησης. Μη λέτε τα δικά σας και καίτε και τους άλλους. μόνο για το Domain Name θέλεις 20-30 κάθε χρόνο Για Domain θες ~10 ευρώ τον χρόνο. Ενδεικτικά: .gr 10€/έτος .com ~10€/έτος
Mika Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 φίλε ψάξε και θα βρεις κάτι γελοίες προσφορές... μόνο για το Domain Name θέλεις 20-30 κάθε χρόνο, καποια στιγμη πρεπει να σταματησεις να γεμιζεις το Insomnia με παραπλανητικες και ψευδεις "πληροφοριες".
NiKoS WSN Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Ο συγγενής σου ξέρει να χρησιμοποιεί το joomla; Είναι άνεργος; Κάτι τέτοια πράγματα δεν θέλουν απλά λίγο χρόνο να φτιάξεις την σελίδα και τέλος! Πρέπει να βγάλεις άδεια, να κόβεις τιμολόγια-αποδείξεις, να έχεις ένα control panel για τους πελάτες όπου θα βάζουν αυτόματα τις διαφημίσεις και θα πληρώνουν αυτόματα, θέλει να το διαφημίσεις για να ανέβει η επισκεψημότητα και πολλά άλλα. Όσο για τον server δεν συμφέρει και δύσκολο αν δεν είναι του επαγγέλματος! Τσέκαρε για host-domain εδώ (ελληνική, πολύ καλή, τέλειο support, μερικές φορές αργεί στο φόρτωμα) Σίγουρα ο server να είναι Linux καθώς θα χρησιμοποιήσεις php (windows μόνο άμα θέλεις asp.net) Joomla δεν το προτίνω! Σε τέτοιες δουλείες είναι καλύτερος ο custom code! Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν θέλει κάτι επαγγελματικό ή κάτι να ερασιτεχνικό για να βγάζει παραπάνω λεφτά από ότι βγάζει στην δουλεία του Σημείωση: Αν δεν έχει Site ο δήμος δοκίμασε να αναλάβει να το φτιάξει και να τον πληρώσει ο δήμος (μπορείς τον οδηγό να τον βάλεις subdomain οπότε ο ξένος θα το βρει καθώς θα είναι www.odigos.dimos.gr)! (να φτιάξει και ένα blog βοηθάει) ΥΓ. Ελπίζω να μην σε κούρασα. Καλή τύχη άμα ξεκινήσετε! (για βοήθεια με το στήσιμο του site πήγαινε και στο "φόρουμ" Προγραμματισμός- Web Design - Development) καποια στιγμη πρεπει να σταματησεις να γεμιζεις το Insomnia με παραπλανητικες και ψευδεις "πληροφοριες". Έχεις απόλυτο δίκιο Το domain έχει συγκεκριμένες τιμές και ο τύπος δεν θέλει κάτι διαφορετικό από .gr, com.gr όπου θέλει 10ευρώ το χρόνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.