asmilon Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Χαιρετώ το forum Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα tablet για λόγους ευκολίας μεταφοράς και βάρους, αλλά δε θέλει να ξεφύγει στην τιμή. Η κύρια χρήση που προορίζεται είναι για browsing και παρακολούθηση SD ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιολογο που να μην κοστίζει πάνω από 250€?
Dbzakias2 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Χαιρετώ το forum Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα tablet για λόγους ευκολίας μεταφοράς και βάρους, αλλά δε θέλει να ξεφύγει στην τιμή. Η κύρια χρήση που προορίζεται είναι για browsing και παρακολούθηση SD ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιολογο που να μην κοστίζει πάνω από 250€? zte v9 pad
anax111 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Επειδή έχω αγοράσει φτηνό tablet μπορώ να σου πω υπεύθυνα πως το πρόβλημά τους είναι η οθόνη τους που έχει χαμηλή φωτεινότητα και πολύ μικρή γωνία θέασης. Άρα δε κάνουν για ταινίες. Αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάνουν μια χαρά. Αν θες την γνώμη μου πες του να μην αγοράσει φτηνό tablet αν δεν το πάρει στα χέρια του να δει με τα μάτια του την οθόνη. Αν αγοράσει χωρίς να την τσεκάρει, να ξέρει από πριν πως η οθόνη δεν θα είναι αρκετά φωτεινή. Τώρα για τα λεφτά που δίνει ας κοιτάξει τα Archos, τα Viewsonic και τα Acer. Ούτε αυτά είναι τόσο φτηνά αλλά μπορεί να βρει στο Ebay ελαφρώς μεταχειρισμένα γύρω στα 250. Πάντως αν μπορεί περιμένει ακόμα λίγο οι τιμές θα πέσουν αρκετά γύρω στο Νοέμβριο όπου θα πήξει η αγορά από Android tablets και τα παλιά θα πουλιούνται κοψοχρονιά. Το σημείο καμπής θα είναι η κυκλοφορία του Amazon tablet που λέγεται πως θα είναι πολύ φτηνό (γύρω στα 200-250 ευρώ) και ποιοτικό. Στο Amazon μπορεί να βρει και τώρα πολύ φτηνά κινέζικα tablets αλλά ισχύει αυτό που γράφω για την οθόνη. Εγώ είχα αγοράσει αυτό: Hannspree HannsPad 10.1 inch Tablet PC (ARM Cortex A9 1GHz, 512 MB RAM, 16 GB Storage, WLAN, BT, Android 2.2 http://www.amazon.co.uk/Hannspree-HannsPad-Tablet-Storage-Android/dp/B004R8ZRV8/ref=sr_1_21?s=computers&ie=UTF8&qid=1314363289&sr=1-21 το οποίο έχει16Gb εσωτερική μνήμη, Bluetooth (που δεν υπάρχει στα περισσότερα φτηνά tablets) , WiFi, είναι διπύρηνο και κοστίζει 200 ευρώ! Είναι πολύ καλό, τα ασύρματά του λειτουργούν τέλεια κι αν είχe και καλύτερη οθόνη πραγματικά δεν θα το άλλαζα.
asmilon Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, φαινονται πολυ ενδιαφεροντα και τα 2 tablets που προτεινατε... Αnax111 δεν εχεις μεινει καθολου ικανοποιημενος απο το tablet σου για ταινιες? Δεν σου λεω να φωναξεις παρεα να δειτε ταινια, απλα για προσωπικη προβολη? Το ZTE V9 Pad ειναι σε καλυτερη μοιρα οσον αφορα την οθονη του? Ξερετε αν υποστηριζει ελληνικους .srt υποτιλους?
anax111 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Φίλε asmilon δεν είναι ότι δεν μπορείς να δεις ταινίες. Μπορείς και παραμπορείς. Το θέμα είναι ότι οι απαιτήσεις μας έχουνε ανέβει πλέον. Οι οθόνες των laptops τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ, ακόμα και στα φτηνά μοντέλα, που η διαφορά φαίνεται αμέσως και είναι ενοχλητική. Οι οθόνες των κινέζικων tablets από πλευράς ποιότητας-φωτεινότητας είναι όπως αυτές των laptops πριν 7-8 χρόνια. Και τότε βλέπαμε ταινίες αλλά σήμερα δεν μπορούμε να κάτσουμε να δούμε σε τέτοιες οθόνες ούτε για πλάκα. Επιπλέον σε φωτεινούς χώρους γίνεται κουραστική. Με τους srt δεν υπάρχει πρόβλημα στο Android. Και ο Modoplayer και ο Rockplayer παίζουνε κανονικά τους ελληνικούς srt. Στο Froyo ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την κωδικοποίηση των srt σε UTF-8 με το notepad για να βγούνε κανονικά αλλά στο Honeycomp από ότι έχω δει τα παίζει κατευθείαν από Unicode. Μέχρι και 720p δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα videos. 1080p δεν έχω δοκιμάσει αλλά από ότι ακούω παίζει με το κατάληλο λογισμικό αν και ψιλοσέρνονται λόγω του ότι ο Tegra2 δεν κάνει hardware decoding.
mchrisober Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 φιλε μου γενικα ισχυει, οτι πληρωνεις περνεις.. παντως δεν αξιζει να παρεις κατι που μαλλον θα σου χαλασει μετα απο 1 χρονο, τουλ ετσι λενε για τα κινεζικα και σε προηγουμενα θεματα που ειχα διαβασει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.