Προς το περιεχόμενο

Αγορά hdd

bloodlessz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Μου ήρθε πιστωτικό απο eshop λόγω εγγύησης ενός παλιού δίσκου.

Θέλω να πάρω καινούριο ο οποίος θα μπει σε εξωτερική θήκη ή αν υπάρχει κάποιος καλύτερος απ αυτόν που έχω για το pc μου (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709) έτσι ώστε ο εσωτερικός να μπει στη θήκη και ο καινούριος στο pc.

Το πιστωτικό είναι στα 56.80 και δεν θέλω να δώσω πολλά περισσότερα.

Χωριτικότητα δεν με πολύνοιάζει αρκεί να είναι πάνω απο 500gb.

Τι προτείνεται;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ο δίσκος που έχεις ήδη στο σύστημά σου είναι καλός, αλλά θα σου πρότεινα για αγορά τον HITACHI 1TB DESKSTAR 7K1000.C στα 57€.

Τέσταρέ τον με τον δικό σου, και όποιος βγει καλύτερος κράτα τον σαν κύριο δίσκο συστήματος.

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια με τη μικτή μου εμπειρία με hitachi δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος.

Αυτός εδώ γιατί τέτοια απόκλιση σε σχέση τιμής-gb; Υποτίθεται ότι είναι πιο γρήγορος? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303639

Αν είναι να δω μεγάλη διαφορά στο pc δεν έχω πρόβλημα να πέσω τόσο πολύ σε gb.

Δημοσ.

Η διαφορά έγκειται -χωρίς να πολυσυγκρίνω τις "δυνατότητες" των 2 μοντέλων- στα χρόνια εγγύησης αντικατάστασης : 3 ο ένας - 5 ο άλλος (εξ' ου και εκ των πραγμάτων ακριβότερος). Η WD είναι ίσως η μόνη πλέον που παρέχει δίσκους με διαφορετικές τιμές-διαφορετικές εγγυήσεις. Για την ακρίβεια, αυτό θα έλεγα -γενικά- εγώ να κοιτάξεις : δίσκο με ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ εγγύηση αντικατάστασης. Διότι εγγύηση "καλής λειτουργίας" ΔΕΝ μπορείς να έχεις, σε "καθησυχαστικά ποσοστά", Ο,ΤΙ δίσκο και να πάρεις. Η μόνη σιγουριά που μπορείς να έχεις, είναι να κρατάς συχνότατα, αντίγραφα. Τουλάχιστον όμως, μπορείς να (εξ)ασφαλίσεις την παράταση αντικατάστασης του hardware, και 2 χρόνια δεν είναι λίγο. Και για την ακρίβεια, προχείρως, ίσως αυτός να είναι η ιδανική επιλογή, σε σχέση με τα λεφτά του πιστωτικού ("λίγο" λιγότερα GB, αλλά +2 χρόνια εξασφάλιση αντικατάστασης...).

Τέλος, γενικά η "ταχύτητα" που ρώταγες, δεν έχει και πολλή σημασία : ας πούμε ότι πάνω-κάτω "όλοι το ίδιο είναι", κι ας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αν και, εξαρτάται κι απ' τη γενική ισχύ του μηχανήματός σου, το τί ακριβώς κάνεις με αυτό. Υποθέτω όμως πως έχεις τουλάχιστον διπύρηνο μηχάνημα, με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τις γενικές του δυνατότητες, και δεν έχεις "ιδιαίτερες" απαιτήσεις από εφαρμογές (το πολύ κα'να παιχνίδι που δε θες να ψιλοκολλάει - αλλά αν έπαιζε τέτοιο ζήτημα, μάλλον θα το ανέφερες, σωστά; ), πράγμα που ως πηλίκο σημαίνει αυτό που είπα ότι "όλοι οι δίσκοι το ίδιο θα είναι για 'σένα" (εκτός βέβαια κι αν μιλάμε είτε για native 5400 στροφών, ή έστω κα'ναν "Green" της WD που "πέφτει" μέχρι αυτές, για εξοικονόμηση ενέργειας).

Τέλος, αν είναι στο στυλ σου, προσπάθα καλύτερα να τους "ζαλίσεις", κι αντί για πιστωτικό να πάρεις πίσω τα φράγκα σου, μια και σε άλλα μαγαζιά, ο δίσκος που σου πρότεινα είναι φθηνότερος (μέχρι και 10€) [...αν είσαι Σαλονίκη, αβλεπί να τον πάρεις από Vision Studio. Aπό Αθήνα, μάλλον καλύτερα από Cosmodata, Στουρνάρη (κέντρο) ή Περιστέρι. Παλαιότατοι, και δε νομίζω να κινδυνεύουν να κλείσουν και σε περίπτωση RMA να χρειάζεσαι να στείλεις τον δίσκο στην WD, όπως ίσως να συμβεί με το e-shop και ό,τι φημολογείται γι' αυτό...].

Δημοσ.

Και γω το πρώτο πράγμα που κοιτάω είναι η εγγύηση.

Green θα έπαιρνα μόνο αν τον έβαζα στη θήκη που ούτε ταινίες βλέπω απο κει ούτε φυσικά κάνω εγκατάσταση τα παιχνίδια μου εκεί.

Όσο για τα παιχνίδια το μόνο 'απαιτητικό' ίσως είναι το football manager. Εκεί νομίζω πως ένας πιο 'γρήγορος' δίσκος θα βοηθούσε.

Cpu έχω 4πύρηνη και 8gb ram.

Οπότε εμένα που μ ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν σ αυτήν την τιμή (+10-15 ευρώ) μπορώ να βρω κάτι καλύτερο απο τον δίσκο που έχω ήδη εσωτερικό (χωρίς σε πρώτη φάση να μ ενδιαφέρει η χωρητικότητα) για να γίνει η αλλαγή αλλιώς να πάρω έναν δίσκο απλά για να γίνει εξωτερικός.

Δημοσ.

Με Quad (και "ανάλογη" γραφοκάρτα, υποθέτω) λοιπόν, ΔΕ νομίζω πως θα δεις ουσιώδη διαφορά. ΝΟΜΙΖΩ, και πάλι, πως μόνο είτε με "10άρη" (Raptor, πχ), ή με κα'να RAID-0, και σίγουρα με SSD θα νιώσεις...αλλιώς.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τί ρόλο βαράνε σήμερα, αλλά και μόνο που βλέπω το "Deskstar", με πιάνει σύγκριο.

οφτοπικ/

Heh, 4 μου «ψόφησαν» τότε μέσα σ’ ένα χρόνο, οι 2 σαν αρχική αγορά και οι 2 αντικαταστάτες τους (failure rate 100% ) με τον γνωστό ρόγχο θανάτου των “Deathstar” , και απορώ πως η Hitachi διατήρησε το όνομα Deskstar μετά την αγορά του division από την ΙΒΜ με τέτοια κακή φήμη που απόκτησε η σειρά (όχι άδικα βέβαια).

Τέσπα, άλλες εποχές.

/οφτοπικ

Πάντως με μια γρήγορη αποτίμηση έπειτα από 2 reviews που είδα εδώ κι εδώ, θα έλεγα ότι ο Hitachi σε σύγκριση με τον 5οοάρη της WD που προτείνει ο washcloud , είναι πιο αργός και έχει 3 χρόνια εγγύηση σε σχέση με τα 5 που δίνει η WD.

Από την άλλη όμως , στα θετικά του είναι η διπλάσια χωρητικότητα και η αθόρυβη λειτουργία του (Idle: 13 / Seek: 17 dBA@1m ) .

Οι Caviar Black είναι πιο θορυβώδεις με Idle: 21 / Seek: 25 dBA@1m

Αν ζητάς επιδόσεις + μεγαλύτερη εγγύηση καλύτερη λύση είναι ο WD.

Αn θέλεις ησυχία + χωρητικότητα καλύτερη λύση είναι ο HITACHI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...