Προς το περιεχόμενο

Acer Aspire One - πρόβλημα στην εκκίνηση,δε δουλεύει και το recovery

antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Σ'ενα Acer Aspire a0751h που έχω οι επιλογές στο ξεκίνημα ήταν Ubuntu και Xp.Στα XP κολλούσε στην αρχική οθόνη με το σήμα των XP , και το πρόβλημα αυτό δεν διορθωνόταν ούτε αν έκανα εγκατάσταση τα xp απ το recovery με Alt+F10.

Ετσι έφτιαξα ένα boot flash usb xp professional και τα εγκατέστησα στο C.Πλέον δεν υπάρχει επιλογή για Ubuntu ή Xp , αλλα για Xp Professional και Home edition.Tο πρόβλημα είναι ότι και να επιλέξω βγάζει πρόβλημα.

Για τα Home εμφανίζει ότι λύπει το αρχείο hal.dll στον φάκελλο system32.

Για τα Pro εμφανίζει το εξης:

Δεν ηταν δυνατη η εκκινηση των windows λογω ενος προβληματος ρυθμισης του δισκου του υπολογιστη.

Δεν ηταν δυνατη η αναγνωση απο την επιλεγμενη μοναδα δισκου εκκινηση, Ελεγξτε ττη διαδρομη εκκινησης και τη μοναδα δισκου. Ελεξτε την τεκμηριωση των windows για τη ρυθμιση του δισκου και τα εγχειριδια αναφορας του υλικου σας για περισσοτερες πληροφοριες.

Δοκίμασα να κάνω fixboot απ το repair αλλα δεν έγινε κάτι.Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να σβήσω όλα τα partitions , μιας και κάπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα στην εκκίνηση και να ξαναεγκαταστήσω τα xp στο C.

Και θα θελα την γνώμη σας επ'αυτού.Να τονίσω επίσης ότι αν έχω το usb boot πάνω , επιλέγω ένα partition απο ένα menu που μου εμφανίζει και μπαίνει κανονικά στα xp,απλά μου λέει ότι λύπει ένα αρχείο.

Τα φώτα σας λοιπόν :shifty:

Δημοσ.

Είναι αρκετά συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται όταν κάνεις εγκατάσταση από το USB δες εδώ

http://wintoflash.com/forum/viewtopic.php?t=46

βασικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επεξεργαστείς το BOOT.ini έτσι ώστε να δείχνει τα σωστά διαμερίσματα αν δεν βγάζεις άκρη χειροκίνητα δοκίμασε των τρόπο της microsoft.

http://support.microsoft.com/kb/314477/el

Δημοσ.

Αυτο δοκιμάζω τώρα,προσπαθώ ν αλλάξω χειροκίνητα το boot.ini μέσα απ τα windows αλλά δε ξέρω ποιον συνδυασμό να βάλω.μέσω του stick μπαίνει στα xp με rdisk 1 partition 2.

Τι θα πρεπει να βαλω στο ini? εχω δοκιμασει πολλα αλλα χωρις αποτελεσμα.Οι άλλοι τρόποι δεν έπιασαν :fear:

Δημοσ.

Ανέβασε μια αυτό που έχεις τώρα,αν και αφού μπαίνεις με rdisk 1 partition 2 από το usb εσύ σε αυτό που έχεις στον σκληρό στο διαμέρισμα με το οποίο μπαίνεις βάλε rdisk 0 partition 2 αφού από το USB των εσωτερικό των βλέπει σαν δεύτερο δίσκο ενώ από των σκληρό θες να φαίνεται(και να ξεκινάει)από των πρώτο δίσκο.

Δημοσ.

Α μπράβο,αυτό ήταν. Δεν είχα υπόψιν ότι τον βλέπει σαν δεύτερο δίσκο.Δούλεψε μια χαρά.Σας ευχαριστώ και τους 2 σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...