fragment_ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Παιδια αυτες τις μερες εχω σκοπο να αγορασω αυτα τα δυο προιοντα για να φτιαξω ενα γρηγορο ασυρματο δικτυο στο σπιτι μου για να παιζω BD ταινίες (συνεπώς θέλω ισχυρό ασυρματο bandwith τεχλολογιας N). Κατεληξα σε αυτα τα δυο προιοντα (router & adapter) της Linksys η οποία είναι τσεκαρισμένα η καλύτερη σ' αυτό, τεχνολογιας N (οχι draft N) ... θελω να μου πειτε τη γνωμη σας αν αξίζει τα 170 ευρω συνολικα η αγορα, εψαξα δε βρηκα κατι καλυτερο, με δυσκολεψε λίγο το ανταπτορακι το οποιο ειναι κ αυτο μείζων σημασιας οπως και το ρουτερακι. Το ρουτερακι συγκεκριμενα ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη (450mbps ασυρματη μεταφορα με 6 κεραιες συνολικα) και το ανταπτορακι (300mpbs). Θα μπορουσα να γλιτώσω καπου 60 ευρω περνοντας ενα προηγουμενο μοντελο εξισου καλο αλλα αυτο που με παροτρύνει να μη το κανω και να τα δωσω ειναι πως το μοντελο 2000 εχει 3 κεραιες αφενός (το σπιτι ειναι πολυ μεγαλο και μαλιστα διώροφο) αντι 6, και αφετερου το μοντελο 4χχχ εχει υποδοχη usb να βαλεις δισκο κτλ πανω χωρις να ειναι ανοικτός ο υπολογιστης. Οσον αφορα το ανταπτορακι στα 40 ευρω ειναι το μονο που ειναι τεχνολογιας Ν και οχι Draft N, δε το εχω δοκιμασει δεν εχω ακουσει κατι αλλα εμπιστευομαι την εταιρια. Η συνδεση μου θα ειναι laptop - pc κυρίως για προβολη ταινιων σε αλλο χωρο οχι τοσο μακρινο απο το ρουτερ. Προφανος τα 450 θα μου φανουν χρησιμα για να διαχειριζομαι το δισκο (μεταφορες/media streaming) χωρις τα κλασσικα κολληματα λογο ταχυτητας τυπου b/g. σιγουρα το ανταπτορακι δε λαμβανει με τέτοιες ταχυτητες αλλα θα υπαρχει και ενα περιθώριο για αλλες ασυρματες συσκευες να δουλευουν κ αυτα ταυτοχρονα. Λοιπον οποιο σχολιο δεκτό, κ ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια, απο κατω ειναι τα specs των προιοντων Router: http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/E4200 Adaptor: http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/products/AE1000 και το αλλο ρουτερακι (το πιο οικονομικο που ανεφερα): http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/E2000 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ (edit) Μπορώ να πω πως γενικότερα απογοητεύτηκα μ αυτη την τεχνολογια, πολυ ευάλωτη. καταρχάς άν εχεις οποιοδηποτε εμποδιο οπως εγώ το ψυγειο και το μικρο τοίχο σου πεύτει η συνδεση. εκανα γύρες στο σπιτι και αυτο που κατάλαβα πως το ανταπτορακι πρεπει να εχει οπτικη επαφη με το ρουτερ αλλιως πευτει η συνδεση (δοκιμασμενο μεχρι τα 15 μετρα). η καλυτερη ταχυτητα που επιασα στη πραξη ειναι 9,8mb/s στα 7 μέτρα, 7,1 στα 15m, 5mb/s στα 10 μετρα με το ανταπτορακι στο πατωμα (η θεση για να βλεπω ταινια ηταν αυτη) κ αυτα με οπτικη επαφη, λιγο αριστερα λιγο δεξια να το πας το ανταπτορακι απλα πευτει η συνδεση, δε σου αφηνει περιθωρια. η σύνδεση κλείνει στα 180/216 και 240mbps ... τουλάχιστον bd ταινιες θα μπορω να βλεπω ανετα ευτυχως (<45mbps). βλακεια μου επρεπε να περιμενω στο μελλον μηπως βγει κατι πιο γερο. η τενχολογια Ν ειναι μπακατελιστηκη και πολυ ακριβη για να λειτουργήσει, κάπως.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 καλα οτι εχει κατι πολλες κεραιες δεν σημαινει οτι θα παιζει πιο μακρια απο καποια αλλα.πχ ενα ρουτερ 300 Mw θα παιξει ναι μεν πιο αργα με μια κεραια απο οτι το Linksys με 3 αλλα θα παιξει πιο μακρια. επισης το ρουτερ γραφει <LI>3 x 3 antenna technology delivering 450Mbps on the 5GHz radio band για band Των 5ghz οποτε το stick θα πρεπει να ειναι 5 ghz.επισης η band 5 ghz λενε οτι εχει μικροτερη εμβελεια απο την band των 2,4 απλα δεν ειναι crowded.kata τα αλλα και 450 να ειναι ο ρουτερ στα 300 θα παιξεις λογω του stick.οκ μια χαρα ειναι η αγορα.δες και σε vigor Μηπως βρεις κατι.βεβαια για μενα υπαρχει παντα και η καλυτερη λυση και η πιο οικονομικη.καλωδιο ethernet:D αυτο βεβαια με την εμβελεια εχει να κανει και με τι το συγκρινεις τι εμποδια υπαρχουν αναμεσα και αλλα πολλα.ποσες κεραιες εχει αν ειναι Mimo κτλ.απλα οι παραπανω κεραιες θα δωσουν σιγουρα καλυτερη ταχυτητα αλλα οχι παντα καλυτερη εμβελεια.
SPANK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Για εμένα πάντως μια καλή λύση που θα μπορούσες να κοιτάξεις ηταν να τσιμπήσεις ενα vigor 2710 και αν τελικά δεν σε καλύπτουν οι κεραίες του απο θέμα σήματος μπορείς να το συνδιάσεις με κάτι τέτοιο
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 καλα για την καλυψη δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις κεραιες.πιο πολυ απο οτι καταλαβα τον νοιαζει η ταχυτητα στο wireless.βεβαια το κακο με το Linksys ειναι οτι ειναι access point και θα εχει πολλα μηχανηματα και παραπανω ρυθμισεις .
fragment_ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 λοιπόν ευχαριστώ για τη ενημέρωση, διαβάζω από iPhone συνεπώς θα κοιτάξω αυτά που αναφέρατε απ το of αργότερα. αυτό που έχω να παραθέσω για τώρα είναι πως το ανταπτορακι, οποίος διάβασε τα specs υποστηρίζει πλήρως την μπάντα των 5, και συγκεκριμένα έχει δυο εσωτερικές κερεες. δεν έχω καμία απαίτηση να φτάσω ούτε τα 300mbps λόγω της φύσης της ασυρματικης τεχνολογίας σίγουρα όμως τα πράγματα θα είναι καλύτερα σε θέμα streaming. την μπάντα των 5 την χρειάζομαι σε κοντινή απόσταση περίπου 10 μέτρων και το μόνο εμπόδιο που εχω ανμεσα σε πομπή και δεκτή είναι ένας μικρός τοίχος ο οποίος καλύπτεται με ένα αρκετά μεγάλο ψυγείο ο υπόλοιπος χώρος είναι κενός. δε νομίζω να έχω τεράστιο πρόβλημα το πολύ πολύ το ανταπτορακι έχει και μια μικρή προέκταση USB. αυτά για τώρα. το πως λειτουργεί η συγκεκριεμνη τεχνολογίας δε πολύ ξέρω αλλά μου κόβει στις ρυθμίσεις. εκπέμπει δυο ssid ... παιδιά μη τα πολυλεω τα πράγματα σ όλο το σπίτι θα είναι καλύτερα απ το ρουτερακι της thomson που ούτε α 24 δε δουλεύουν σωστά σε μηδενικές αποστάσεις, αυτά, καλώδιο FTP έχω 10 μέτρα και μέχρι στιγμής μ αυτό κάνω streaming όμως είναι αηδία ένα μεγάλο καλώδιο από το γραφείο να περνάει χωλ και να φτάνει σαλόνι ξεκαρφωτα... καλό απόγευμα!
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 και το stick ειναι dual band.εννοειται οτι απο g θα παιξει πολυ καλυτερα .με ενα τοιχο δεν θα πολυεχεις προβλημα.κανονικα ενα ssid πρεπει να εκμπεμπει οχι 2.τωρα υπαρχει και λυση για Powerline αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερη η χειροτερη στην συγκεκριμενη περιπτωση απο το 802.11n
fragment_ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ Μπορώ να πω πως γενικότερα απογοητεύτηκα μ αυτη την τεχνολογια, πολυ ευάλωτη. καταρχάς άν εχεις οποιοδηποτε εμποδιο οπως εγώ το ψυγειο και το μικρο τοίχο σου πεύτει η συνδεση. εκανα γύρες στο σπιτι και αυτο που κατάλαβα πως το ανταπτορακι πρεπει να εχει οπτικη επαφη με το ρουτερ αλλιως πευτει η συνδεση (δοκιμασμενο μεχρι τα 15 μετρα). η καλυτερη ταχυτητα που επιασα στη πραξη ειναι 9,8mb/s στα 7 μέτρα, 7,1 στα 15m, 5mb/s στα 10 μετρα με το ανταπτορακι στο πατωμα (η θεση για να βλεπω ταινια ηταν αυτη) κ αυτα με οπτικη επαφη, λιγο αριστερα λιγο δεξια να το πας το ανταπτορακι απλα πευτει η συνδεση, δε σου αφηνει περιθωρια. η σύνδεση κλείνει στα 180/216 και 240mbps ... τουλάχιστον bd ταινιες θα μπορω να βλεπω ανετα ευτυχως (<45mbps). βλακεια μου επρεπε να περιμενω στο μελλον μηπως βγει κατι πιο γερο. η τενχολογια Ν ειναι μπακατελιστηκη και πολυ ακριβη για να λειτουργήσει, κάπως.
poulinos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 κανονικα στο g δεν πεφτει η συνδεση απλα απο 54 Mbps το ριχνει πιο χαμηλα και μπορει να βγαλει και 5 mbps.δοκιμασε να το βαλεις 2,4 ghz αντι για 5 ghz kai ισως να παιξει καλυτερα.το 5 ghz ναι μεν δεν εχει παρεμβολες αλλαπαιζει σε λιγοτερη αποσταση οσο ξερω.απλα γλυτωνεις την crowded μπαντα των 2,4 ghz.σπιτι δεν εχουν και πολυ χρηση τα 5 ghz.τα 5 ειναι ωραια για link για να αποφευγεις τις παρεμβολες . τι εννοεις η σύνδεση κλείνει στα 180/216 και 240mbps ... ?? επισης μην περιμενεις αδικα.θα αργησει να βγει κατι πιο νεο απο το N.βγηκε n 150 βγηκε το 300 μην περιμενεις τιποτα αλλο.ισως κανα access point σε N και λιγα παραπανω Mw(δεν ξερω αν εχει παραπανω Mw για n) να ηταν καλυτερο.αν και το καλυτερο παντα ειναι το καλωδιο. οταν λες πεφτει κανει disconnect απ οτο ασυρματο?μηπως ειναι ορισμενο οτι απο ενα σημειο και κατω να το ριχνει αντι να ριχνει την ταχυτητα? στο Usb stick μπορεις να βαλεις και επεκταση για καλυτερα.
fragment_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 τα 5 ειναι ωραια για link για να αποφευγεις τις παρεμβολες .τι εννοεις η σύνδεση κλείνει στα 180/216 και 240mbps ... ?? τι εννοείς λινκ? όσον αφορά τα 180/216/240 σκαμπανεβάζει ανάλογα με την χρήση αυτόματα, η πραγματικότητα απ αυτά τα νούμερα είναι διαφορετική, στη πράξη η ταχύτητα μεταφοράς δε πάει πάνω από 100mbit. οταν λες πεφτει κανει disconnect απ οτο ασυρματο?μηπως ειναι ορισμενο οτι απο ενα σημειο και κατω να το ριχνει αντι να ριχνει την ταχυτητα? όταν το τοποθετώ φάτσα/πλάι στο ψυγείο και το τοίχο που λέγαμε πριν η σύνδεση πέφτει στα 13mbps, παγώνει και ύστερα ξεσυνδέεται τελείως. στο Usb stick μπορεις να βαλεις και επεκταση για καλυτερα. έχει βάση με καλώδιο αρκετά μακρύ * συγνώμη που συνήθως απαντάω αγχωμένα, καταλαβαίνω, απλά όταν κάνω μια δουλειά παίρνω φόρα μέχρι να την τελειώσω, υ 'χαριστώ ...
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 τι εννοείς λινκ? όσον αφορά τα 180/216/240 σκαμπανεβάζει ανάλογα με την χρήση αυτόματα, η πραγματικότητα απ αυτά τα νούμερα είναι διαφορετική, στη πράξη η ταχύτητα μεταφοράς δε πάει πάνω από 100mbit. όταν το τοποθετώ φάτσα/πλάι στο ψυγείο και το τοίχο που λέγαμε πριν η σύνδεση πέφτει στα 13mbps, παγώνει και ύστερα ξεσυνδέεται τελείως. έχει βάση με καλώδιο αρκετά μακρύ * συγνώμη που συνήθως απαντάω αγχωμένα, καταλαβαίνω, απλά όταν κάνω μια δουλειά παίρνω φόρα μέχρι να την τελειώσω, υ 'χαριστώ ... και το 100 δεν ειναι ασχημο.πολυ καλυτερο απο τα 54Mbps. μακρια απο τοιχους και ειδικα απο γωνιες τοιχων.σκιζει το σημα.το εχω δει πολλες φορες.δεν ξερω αν γινετει λογω αντανακλασεων βεβαια. αν πεσει στα 13 ναι ειναι πλεον πολυ χαλια οποτε για αυτο κολλαει. οκ απλα μην βαλεις τρελα μακρυ καλωδιο γιατι θα σου κανει θεμα.δεν θα φτανει σωστο Power στο stick. it's ok για το τελευταιο. Link εννοω αν ειχες πχ ena repeater ειναι ωραιο να κανεις το link μεταξυ τους στα 5 ghz γιατι δεν δεχεται παρεμβολες.πιο πολυ οχι σε home use αλλα εξω πχ ξενοδοχεια κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.