Προς το περιεχόμενο

πρώβλημμα με μπλε οθόνη

panos0100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι φιλε μου εμενα το βγαζει γιατι μαλλον καποιο υλικο εχει φαει πρωβλημμα ή εχω ιο ενα απο τα 2

• Moderators
Δημοσ.

@Panos

Μια και εισαι καθαρος απο memtest και 3dmark οπως μου ειπες στο pm, δωσε μου λιγο χρονο για να τα δω.

• Moderators
Δημοσ.

Εχουμε και λεμε:

Στις 14 μπλε οθονες που ειχες προσφατα, ειχες bugcode

• DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (d1) σε 3 απο αυτες
  • BAD_POOL_HEADER (19) σε 7
  • DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL (c5) σε 1
  • BAD_POOL_CALLER (c2) σε 2
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) σε 1

Τα συγκεκριμενα bugcodes μπορουν ανετα να προερχονται απο hardware προβλημα, με τη μνημη να ερχεται πρωτη στη λιστα. Απο τη στιγμη ομως που οπως μου ειπες σε pm εισαι οκ απο hardware tests και συγκεκριμενα περασες ολονυκτιο memtest χωρις προβλημα, το προβλημα σου πιθανοτατα εχει να κανει με καποιο driver. Συγκεκριμενα με τον cmuda3.sys, ο οποιος εμφανιζεται σχεδον σε ολες τις μπλε οθονες και με ενα γρηγορο googling, ειναι ο driver της καρτας ηχου σου. Αυτος που χρησιμοποιεις ειναι απο το 2005(!), οποτε για αρχη προτεινω να βρεις καποιο update του. Σε περιπτωση που συνεχιστει το προβλημα, δοκιμασε πληρη απεγκατασταση. Αν και παλι δεν γινει κατι, υπαρχει και συνεχεια.

Ειχες πει παντως πως ειχες κανει uninstall τους drivers και τους ειχες ξαναεγκαταστησει. Ξαναεκανες εγκατασταση τοσο παλιο driver?

[..] εκανα απεγκατασταση drivers με το revo uninstaller pro τους ξαναεβαλα αλλα τιποτα [...]

Δημοσ.

αν εβαλες καποιο καινουργιο hardware στο pc σου να σιγουρευτεις οτι το εχεις τοποθετησει σωστα και φροντισε να κατεβασεις drivers απο τα site των εταιριων γιατι καπως ετσι την επαθα και εγω μια μερα αλλα τα εβγαλα ολα ( καρτες γραφικων , ηχου κλπ) και τα ξαναβαλα με σωστα drivers και πηγαινε πετωντας

Δημοσ.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με μπλε οθόνη, το memtest των windows και του ubuntu δεν έβρισκαν κανένα πρόβλημα.

Σε μένα το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση της RAM που είχα (ήταν προβληματικές από τη μάνα τους).

Αν έχεις κάποιες πρόχειρες μνήμες βάλτες και κάνε ένα τεστ για να δεις αν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με μπλε οθόνη, το memtest των windows και του ubuntu δεν έβρισκαν κανένα πρόβλημα.

Σε μένα το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση της RAM που είχα (ήταν προβληματικές από τη μάνα τους).

Αν έχεις κάποιες πρόχειρες μνήμες βάλτες και κάνε ένα τεστ για να δεις αν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα.

παιδια τα νεα μου ειναι ευχαριστα πρωτα απο ολα διεγραψα drivers για καρτα ηχου που ειχα την onboard αφησα αυτους που ειναι της καρτας ηχου pci της αιτερειας diamond απο την αρχη ομως η καρτα ηχου με την καρτα γραφικων ειχανε τον ειδιο αριθμο irq διακοπων αυτο με εκανε εντυπωση οποιον ρωτησα μου ειπε οτι το πρωβλημμα δεν οφειλεται εκει περα κατα τυχη λοιπον μολις πριν λιγο εβγαλα και τους drivers της καρτας ηχου τωρα δεν κολαει ο κωδικος σφαλματος ειναι το 39 θελω να ρωτησω γιατι βρηκα το πρωβλημμα μαλλον καμενη καρτα ηχου αλλα αν εχω τους drivers της παλια καρτας ηχου με την καρτα ηχου μπερδευονται? δηλαδη αν εχω της μητρικης τους drivers με της καρτας ηχου υπαρχει πρωβλημμα? ευχαριστω

• Moderators
Δημοσ.

παιδια τα νεα μου ειναι ευχαριστα πρωτα απο ολα διεγραψα drivers για καρτα ηχου που ειχα την onboard αφησα αυτους που ειναι της καρτας ηχου pci της αιτερειας diamond απο την αρχη ομως η καρτα ηχου με την καρτα γραφικων ειχανε τον ειδιο αριθμο irq διακοπων αυτο με εκανε εντυπωση οποιον ρωτησα μου ειπε οτι το πρωβλημμα δεν οφειλεται εκει περα κατα τυχη λοιπον μολις πριν λιγο εβγαλα και τους drivers της καρτας ηχου τωρα δεν κολαει ο κωδικος σφαλματος ειναι το 39 θελω να ρωτησω γιατι βρηκα το πρωβλημμα μαλλον καμενη καρτα ηχου αλλα αν εχω τους drivers της παλια καρτας ηχου με την καρτα ηχου μπερδευονται? δηλαδη αν εχω της μητρικης τους drivers με της καρτας ηχου υπαρχει πρωβλημμα? ευχαριστω

Βαλε μερικες τελειες, δεν διαβαζεται το post σου.

Βαλε καινουριους driver για την καρτα που αναφερω στο προηγουμενο μηνυμα.

Οπως ειπα και πριν, δεν ειναι οι μνημες το προβλημα αλλα η καρτα ηχου.

Δημοσ.

Βαλε μερικες τελειες, δεν διαβαζεται το post σου.

Βαλε καινουριους driver για την καρτα που αναφερω στο προηγουμενο μηνυμα.

Οπως ειπα και πριν, δεν ειναι οι μνημες το προβλημα αλλα η καρτα ηχου.

καλησπέρα και πάλι να σε ρωτήσω σίγουρα πρέπει να είναι καμμένη η κάρτα ήχου γιατί έβαλα καινουριους οδηγούς αλλα πάλι τίποτα και ο ήχος χειρότερα με τους καινουριους οδηγους είναι καμμένη η κάρτα ηχου? πες μου γιατί αν είναι να την πάω πίσω αλλά μάλλον είναι γιατί βγάζει μπλέ οθόνη και το πρώβλημμα είναι από την κάρτα ήχου τι μου πρωτείνεις? πίσω στο κατάστημα ή να δω μήπως καηκε πυκνωτης πάνω στην καρτα τι να κανω?

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις δυο καρτες ηχου απ οτι καταλαβα. Η c media ειναι η ενσωματωμενη?Μπορεις να απενεργοποιησεις την ενσωματωμενη και να "παιξεις" με την κανονικη?

Οσον αφορα το ερωτημα σου σχετικα με αν αν μπορεις να χρησιμοποιησεις τους drivers της μητρικης για την καρτα ηχου που δεν ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη, προφανως και δεν μπορεις. Γενικως απ οτι καταλαβα εχεις κανει install διαφορους drivers που δεν θα επρεπε.

Δημοσ.

Εχεις δυο καρτες ηχου απ οτι καταλαβα. Η c media ειναι η ενσωματωμενη?Μπορεις να απενεργοποιησεις την ενσωματωμενη και να "παιξεις" με την κανονικη?

Οσον αφορα το ερωτημα σου σχετικα με αν αν μπορεις να χρησιμοποιησεις τους drivers της μητρικης για την καρτα ηχου που δεν ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη, προφανως και δεν μπορεις. Γενικως απ οτι καταλαβα εχεις κανει install διαφορους drivers που δεν θα επρεπε.

έχω μια κάρτα ήχου απλά το cd που εχει για τους οδηγους τρεχει σε windows xp δουλευει τον ειδιο πορο 16 διακοπη με την καρτα γραφικων και μολις εβγαλα τους οδηγους απο τα xp τα παιχνιδια δουλεψανε μια χαρα

οσο αφορα τα 7 που εχω κατεβασα αλλους οδηγους γιατι δεν επαιζανε αυτους που εχω στο cd ειναι μονο για xp λοιπον στα 7 χρησιμοποιη αλλον πορο διακοπη η καρτα ηχου το 18 και εχει αλλη ονομασια c media και παλι εχει πρωβλημμα δεν ακουγεται το center ηχειο εχει πρωβλημμα απο την στιγμη που βγαζει στα χπ μπλε οθονη πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με την ισοροπια της καρτας ηχου

• Moderators
Δημοσ.

Ειλικρινα προσπαθω αρκετα για να βγαλω ακρη μ αυτα που λες. Εαν υπαρχει καποιο προβλημα δυσλεξιας ή κατι αντιστοιχο και δεν υπαρχει κολλημα, ανεφερε το αν θελεις, για να προσπαθησω περισσοτερο να καταλαβω τι εννοεις. Διαφορετικα χιλια συγνωμη αλλα δεν μπορω να συνεχισω εαν δεν βαλεις σε μια ταξη τα posts σου. Δεν προσπαθω να σε θιξω ή κατι παρομοιο,καθε αλλο, νομιζω σου απεδειξα εμπρακτα οτι προσπαθω να σε βοηθησω.

Λες λοιπον πως μολις βγαλεις τους drivers στα xp, δουλευουν ολα μια χαρα. Αν ισχυει αυτο, οπως καταλαβαινεις η καρτα σου δεν εχει κανενα προβλημα στο hardware της.

Απο κει και περα, τα προβληματα που αντιμετωπιζεις στα 7(δεν ακουγεται το center ηχειο κλπ) ειναι θεμα drivers και θα πρεπει να βρεις συμβατους με τα 7 drivers για να κανεις την δουλεια σου, εαν δεν την αναγνωριζουν απο μονα τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...