Προς το περιεχόμενο

HD4870x2 vs HD6870

akobitika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι χοντρικά Ισάξιες.

αν έχεις ήδη την 4870χ2 περίμενε την επόμενη γενιά.

αν βρίσκεις την 4870χ2 χωρίς εγγύηση δεν αξίζει πάνω από 70-80 ευρώ. Πάνω από τα 80 πηγαίνεις για 6870.

Δημοσ.

Οι 4870x2 έχει πάνω κάτω της ίδιες επιδόσεις με μια 5870 .

Το θέμα είναι ότι είναι παλιάς γενιάς και δεν "τραβαει" και πολύ στα dx11 παιχνίδια και έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση από μια 6870 .

Ποιο είναι το σύστημα σου ;

Ποια οθόνη έχεις ;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω κατι μεσω αυτου του topic μιας και το θεμα ειναι σχεδον ιδιο με την ερωτηση μου. Επειδη χρησιμοποιω 2 καρτες HD 4870 και απο οτι φαινεται η μια απο τις δυο μαλλον τα εχει φτυσει, σκεφτομαι να τις αντικαταστησω με μια HD 6450 (1 GB). Σαν συνδυασμος ποιος ειναι καλυτερος? Η διπλη 4870 ή μια 6450;

Ρωταω γιατι δεν γνωριζω και πολλα πραγματα για τις δυνατοτηες των καρτων γραφικων και θα ηθελα να ξερω μερικα πραγματα. Ποιο στοιχειο καθοριζει περισσοτερο τις δυνατοτητες μιας καρτας; Η ταχυτητα μνημης, η χωρητικοτητα μνημης, τα ρολογια;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

2x4870 >..."εδώ υπάρχει το χάος"... > 6450

Απλά οι 4870 δεν υποστηρίζουν dx11. Αλλά και που το υποστηρίζει η 6470 τι να το κάνει? Το "θα σέρνεται" νομίζω είναι επιεικείς έκφραση...

Και στην ερώτησή σου. Κανένα από τα 3. Απλά η GPU. Όπως και στις CPU. Δεν παν να βάλεις και 16GBRAM στα 2000MHz. Αν έχεις Celeron, φιδάκι ο "Διαμαντής" :)

Σου φέρνω ένα παράδειγμα με τις ΑΤΙ για να μάθεις να "διαβάζεις τις VGA, αλλά το ίδιο ισχύει και με τις NVidia:

πχ. ATI HD5850 -> 5 - 8 - 50

Το πρώτο νούμερο είναι η γενιά:

4xxx, 5xxx, 6xxx κ.ο.κ Η γενιά 4 με την 5 η κύρια διαφορά τους ήταν η υποστήριξη dx11. Η σειρά 5 με 6, η κύρια διαφορά είναι η χαμηλότερη κατανάλωση (σε ίδια μοντέλα) αλλά και η εισαγωγή κάποιων καινούριων τεχνολογιών (πχ. Tessellation). Έχουν επίσης και καλύτερο HD-Video decoding

Το δεύτερο αντιπροσωπεύει την σειρά. 1, 2, 3...9. Αυτό έχει και την μεγαλύτερη σημασία απ' όλα. Μέχρι την σειρά 6, οι κάρτες είναι για office using. Oι σειρές 5-6 επίσης είναι για ποοοολυ light gaming. Η 7 είναι η πρώτη gaming σειρά, προσφέροντας ικανοποιητικά fps σε απαιτητικά games. Από την σειρά 8, τα πράγματα γίνονται serious :) για Hardware Gaming. Η σειρά 9 είναι η κορυφαία.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως η 4870 είναι πολύ ανώτερη από την 6450.

Τα τελευταία 2 είναι το μοντέλο της ίδιας σειράς. πχ 5850, 5870 προσδίδοντας ότι η δεύτερη είναι καλύτερη από την πρώτη. Συνηθέστερα χρονισμένη πιο ψηλά.

• Moderators
Δημοσ.

H 6450 ειναι αιώνες πισω από μια 4870. Για την ακριβεια, με τη 4870 παιζεις ακομα κανα παιχνιδακι σαν ανθρωπος, με την 6450 μονο παλαιοτερα παιχνιδια και μαλιστα σε low settings!

Η 4870 αντιστοιχει με την 5770 και την 6770. Η 6450 ειναι παρα πολυ πισω, ακομα και απο μια 4870.

Το μεγεθος της μνημης στις καρτες γραφικων παιζει τριτευοντα ρολο, μη πω σχεδον μηδενικο.

Δημοσ.

Δεν ειμαι φανατικος gamer αλλα επειδη καποιες φορες παιζω παιχνιδια, ποιες καρτες θα με συμβουλευατε να αγορασω με ανωτατο οριο ας πουμε τα 70-80 ευρω?

Δημοσ.

H πρώτη Gaming κάρτα που αξίζει (καινούρια) είναι η 5770/6770 γύρω στα 100. Καμμιά άλλη. Ψάξου όμως και στα μεταχειρισμένα εδώ στις Αγγελίες. Προχθές είδα μια GTX465 να πωλείται στα 100

Δημοσ.

Καμία μα καμία σχέση δεν έχει η τρισάθλια 4870x2 με την 5870.

Λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι είναι αποτυχία το CF πόσο μάλλον το Dual σε GPU σε ATi (πείτε το CF, πείτε το PLX Bridge, ότι θέλετε).

Google it... :)

Δημοσ.

η υλοιποίηση 4870χ2 σε μία κάρτα που είχα πάντως σε επιδόσεις ΤΣΑΚΙΖΕ

απλα ναι παλιά γενιά πλέον

κατανάλωση μεγάλη

θερμοκρασίες πιο υψηλες...

Δημοσ.

η υλοιποίηση 4870χ2 σε μία κάρτα που είχα πάντως σε επιδόσεις ΤΣΑΚΙΖΕ

απλα ναι παλιά γενιά πλέον

κατανάλωση μεγάλη

θερμοκρασίες πιο υψηλες...

Και χάλια απόδοση... Πρώτα απ' όλα.

Δημοσ.

ήταν για πολύ καιρό νο2 κάρτα στο οπλοστάσιο της ATI/AMD δεν την λες και χάλια...

εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.

Τι να σου πω, εγώ πάλι είχα 2 από αυτές και δεν...

Μετά με GTX 295 λίγο καλύτερα.

Ε, μετά πήρα 5870 και έλυσα το πρόβλημα μου.

Δεν είναι όλα νούμερα ακριβώς.

Λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι το CF δεν κάνει τόσο καλό Scaling όσο το SLI. (Αυτό είναι κάτι που το βλέπεις και με νούμερα)

Το Microstuttering δεν το βλέπεις με νούμερα...

Από την άλλη το να λέμε ότι η 4870x2 είναι παρόμοια με την 5870, απέχει πολύ με το ότι η πρώτη ήταν από τα δυνατά όπλα της ATi. Όχι τίποτα άλλο μην πάει κανείς και πάρει σε τιμή ευκαιρίας έστω, καμιά 4870x2 και τραβάει τα μαλλιά του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...