Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μιας και πρόκειται για το μελλοντικό μου επάγγελμα (Χμ..), θα ήθελα να ακούσω γνώμες για τον αγαπημένο σας σκηνοθέτη. Υπάρχει κάποιος που θεωρείτε ότι είναι-ήταν ο καλύτερος που έχει περάσει; Εάν είναι δυνατόν, να παραθέσετε και τη δουλειά που σας άρεσε περισσότερο από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, μπορείτε να φτιάξετε και λίστα!!

Το δικό μου top 5!

5) Alfed Hitchcock: The 39 steps, Notorious, Rear window, Vertigo, Psycho, The birds.

4) Francis Coppola: The Godfather 1,2,3 , Apocalypse now, The outsiders, The conversation

3) David Fincher: Seven, Fight Club, Zodiac, The game, Alien, The panic room.

2) Stanley Kubrick: A clockwork orange, Full Metal Jacket, The shinning, Paths of Glory, 2001: A space Odyssey, Eyes wide shut.

1) Orson Welles: Citizen Kane, The third man, The lady from Shanghai, The magnificent Ambersons.

Καλοί επίσης οι: Woody Allen, Sam Mendes, Joel&Ethan Coen

Δημοσ.

Όσο δύσκολο είναι να αποφασίσω ποιος από τους τρεις είναι σπουδαιότερος, άλλο τόσο δύσκολο είναι να επιλέξω κάποιες μόνο από τις "δουλειές" του καθενός. Χωρίς σειρά αξιολόγησης όσο αφορά στα ονόματα λοιπόν (για τις ταινίες τους, θεωρείται δεδομένο ότι η μία είναι καλύτερη απ' την άλλη, οπότε δεν παρατίθεται καμία, για να μην "αδικηθούν" οι υπόλοιπες):

1) Βαγγέλης Φουρνιστάκης

2) Γιάννης Χαρτοματζίδης

3) "Μεγάλος" Berto

(Δεν τολμώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει αντίρρηση...)

Δημοσ.

Όσο δύσκολο είναι να αποφασίσω ποιος από τους τρεις είναι σπουδαιότερος, άλλο τόσο δύσκολο είναι να επιλέξω κάποιες μόνο από τις "δουλειές" του καθενός. Χωρίς σειρά αξιολόγησης όσο αφορά στα ονόματα λοιπόν (για τις ταινίες τους, θεωρείται δεδομένο ότι η μία είναι καλύτερη απ' την άλλη, οπότε δεν παρατίθεται καμία, για να μην "αδικηθούν" οι υπόλοιπες):

1) Βαγγέλης Φουρνιστάκης

2) Γιάννης Χαρτοματζίδης

3) "Μεγάλος" Berto

(Δεν τολμώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει αντίρρηση...)

Φυσικά και όχι :rolleyes:

Πέρα από την πλάκα οι πρώτοι 2 (για τον "ΜΕΓΆΛΟ στο τέλος δεν ξέρω")

παίζει να'ναι οι χειρότεροι στη ιστορία της σκηνοθεσίας. Απ'ότι καταλαβαίνω ο 3 πρέπει να τους ξεπερνάει όλους!!!! :-D

Δημοσ.

Εντάξει, ο τρίτος "γύριζε" αποκλειστικά "εκπαιδευτικού" περιεχομένου ταινίες (ιφ γιου νόου γουότ αϊ μιν... :devil: ).

Πάντως για να σοβαρευτούμε λίγο - και να μην ξεσκίζω το θέμα που άνοιξες - μεταξύ των πολλών αξιόλογων, ξεχωρίζω τον Brian De Palma, τον Martin Scorsese, τον Michael Mann, τον Frank Darabont και φυσικά - ακόμα και μόνο το Godfather να είχε γυρίσει, θα ήταν αρκετό - τον Coppola (κατάλαβες στο περίπου το τι ταινίες "κυνηγάω" ιδιαίτερα...)

Μπάι δε γουέι, στο προφίλ σου είδα ότι έχεις τη φωτογραφία εκείνου του κομπαρσάκου, του ...πωστονελενεμωρέ...Α, ναι! Του Πατσινόπουλου! Για 'μένα ο τύπος έχει δώσει άλλο νόημα στη λέξη "ηθοποιός"! Έχει "ανεβάσει" με την ερμηνεία του, ακόμα και τα - έστω λίγα - όχι τόσο καλά έργα στα οποία έπαιξε...

Δημοσ.

Μου ειναι τρομερα αδυνατον να διαλεξω μονο εναν. Ενα τοπ 10, χωρις συγκεκριμενη σειρα ομως, θα ηταν:

Στανλει Κιουμπρικ

Τερρυ Γκιλιαμ

Κριστοφερ Νολαν

Νταρεν Αρονοφσκι

Μπραιαν Ντε Παλμα

Ριντλει Σκοτ

Φρανσις Φορντ Κοπολα

Ντειβιντ Λιντς

Αλφρεντ Χιτσκοκ

Ινγκμαρ Μπεργμαν

Και παλι βεβαια αφησα απ' εξω 2-3 φοβερους σκηνοθετες οπως Σκορσεζε, Κουροσαβα και Φιντσερ.

Δημοσ.
3) David Fincher: Seven, Fight Club, Zodiac, The game, Alien, The panic room.

O Fincher εκανε το μετριοτατο (στην καλυτερη περιπτωση) Alien 3.το Αlien ειναι του Ridley Scott.

Δημοσ.

O Fincher εκανε το μετριοτατο (στην καλυτερη περιπτωση) Alien 3.το Αlien ειναι του Ridley Scott.

Σωστός. Επίσης να προσθέσω κάτι που ήθελα πριν αλλά το ξέχασα. Δεν έχω τον κύριο Greenaway στο τοπ 5 γιατί είναι εκτός συναγωνισμού ο τύπος. Αν και δεν μου αρέσει πολύ το είδος ταινιών που κάνει, είναι καταπληκτικός σκηνοθέτης!!

Εντάξει, ο τρίτος "γύριζε" αποκλειστικά "εκπαιδευτικού" περιεχομένου ταινίες (ιφ γιου νόου γουότ αϊ μιν... :devil: ).

Πάντως για να σοβαρευτούμε λίγο - και να μην ξεσκίζω το θέμα που άνοιξες - μεταξύ των πολλών αξιόλογων, ξεχωρίζω τον Brian De Palma, τον Martin Scorsese, τον Michael Mann, τον Frank Darabont και φυσικά - ακόμα και μόνο το Godfather να είχε γυρίσει, θα ήταν αρκετό - τον Coppola (κατάλαβες στο περίπου το τι ταινίες "κυνηγάω" ιδιαίτερα...)

Μπάι δε γουέι, στο προφίλ σου είδα ότι έχεις τη φωτογραφία εκείνου του κομπαρσάκου, του ...πωστονελενεμωρέ...Α, ναι! Του Πατσινόπουλου! Για 'μένα ο τύπος έχει δώσει άλλο νόημα στη λέξη "ηθοποιός"! Έχει "ανεβάσει" με την ερμηνεία του, ακόμα και τα - έστω λίγα - όχι τόσο καλά έργα στα οποία έπαιξε...

Παρ' όλα αυτά, έχει παίξει και σε πατάτες. Μην το ξεχνάμε. :mrgreen:

Δημοσ.

Παρ' όλα αυτά, έχει παίξει και σε πατάτες. Μην το ξεχνάμε. :mrgreen:

"τα - έστω λίγα - όχι τόσο καλά έργα στα οποία έπαιξε..."

...δεν είπα κάτι διαφορετικό... είπα; :unsure:

Δημοσ.

"τα - έστω λίγα - όχι τόσο καλά έργα στα οποία έπαιξε..."

...δεν είπα κάτι διαφορετικό... είπα; :unsure:

Εννοώ όχι απλώς -όχι τόσο καλά έργα-. Εννοώ πατάτες με όλη τη σημασία της λέξης. Αν είχε παίξει σε -όχι και τόσο καλά έργα-, δεν θα με πείραζε καθόλου! :rolleyes:

Δημοσ.

Εννοώ όχι απλώς -όχι τόσο καλά έργα-. Εννοώ πατάτες με όλη τη σημασία της λέξης. Αν είχε παίξει σε -όχι και τόσο καλά έργα-, δεν θα με πείραζε καθόλου! :rolleyes:

Μεταξύ μας κι εγώ αυτό που εννοείς εννοώ! Απλά - ίσως λόγω "αδυναμίας", ίσως λόγω πολλών ερμηνειών του οι οποίες μου έχουν μείνει αξέχαστες (Godfather, Dog Day Afternoon, Scent of Woman, Scarface, Carlito's way και άλλων πολλών) - δε μου βγαίνει να το πω με το όνομά του... Για να κάνω την αρχή, να σου πω ότι, μεταξύ των ταινιών, οι οποίες δεν αναλογούν στη φήμη και το ταλέντο του, θεωρώ ότι είναι οι: Revolution, Devil's Advocate, Insomnia, 88 Minutes, καθώς και οι πολυσυζητημένες "συν - εμφανίσεις" του με τον DeNiro, Heat & Righteous Kill.

Κατά τη δική σου κρίση, ποιες είναι;

Δημοσ.

Μεταξύ μας κι εγώ αυτό που εννοείς εννοώ! Απλά - ίσως λόγω "αδυναμίας", ίσως λόγω πολλών ερμηνειών του οι οποίες μου έχουν μείνει αξέχαστες (Godfather, Dog Day Afternoon, Scent of Woman, Scarface, Carlito's way και άλλων πολλών) - δε μου βγαίνει να το πω με το όνομά του... Για να κάνω την αρχή, να σου πω ότι, μεταξύ των ταινιών, οι οποίες δεν αναλογούν στη φήμη και το ταλέντο του, θεωρώ ότι είναι οι: Revolution, Devil's Advocate, Insomnia, 88 Minutes, καθώς και οι πολυσυζητημένες "συν - εμφανίσεις" του με τον DeNiro, Heat & Righteous Kill.

Κατά τη δική σου κρίση, ποιες είναι;

Righteous Kill - Η χειρότερη ταινία του Pacino. Ο Avnet νόμιζε ότι με το να έχεις στην ταινία Pacino και De Niro, είναι αδύνατον να κάνεις ταινιάρα.

Devil's Advocate - Νομίζω ότι το παρεξήγησες. Δεν είναι και ότι καλύτερο έχουμε δει αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι και από τις "κακές" ταινίες του.

Revolution - Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Είναι από τις χειρότερες ταινίες του.

Insomnia - Πολύ μέτρια ταινία. (Κάπου εκεί άρχισε και η κοιλιά).

88 minutes - Κλασσική ταινιούλα δράσης. Όχι πολύ κακή. Θα με ενθουσίαζε στα 12 μου. Πάντως έχει καλή ροή, αν και σεναριακά είναι "άστα να πάνε".

Heat - Γιατί ρε συ; Εντάξει, υπερτιμημένη ταινιά αλλά όχι και από τις κακές του. Θα την χαρακτήριζα καλή ταινία. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

People I know - Πολύ κακή ταινία και ερμηνεία.

Αυτά από εμένα. Α να μην ξεχάσω και το καταπληκτικό "Author! Author! :mrgreen:

post-218754-0-81774200-1314482252_thumb.jpg

Δημοσ.

Κοίτα τι πιστεύω:

Αυτές που έχω "κοκκινίσει", τις θεωρώ τελείως αδιάφορες. Ανεξαρτήτως της εμφάνισης ή όχι σ' αυτές, ενός ηθοποιού αυτής της κλάσης, θα μπορούσαν και να μην έχουν υπάρξει καν, χωρίς να μου λείψουν ούτε στο ελάχιστο. Απλά με "εκνευρίζουν" περισσότερο από τις - πολλές - αδιάφορες ταινίες που υπάρχουν, για αυτόν ακριβώς το λόγο: Νομίζω ότι τον "καίνε" (αν και, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και κανένας πρωτάρης. Έχει την ευθύνη των επιλογών του. Εκτός κι αν είχε καμιά "τρελή" ρήτρα σε κάποιο συμβόλαιο! Τι να πω; )

Το "Heat", όντως δεν είναι κακό. Μια γρήγορη ταινία δράσης είναι, η οποία ανήκει μεν στις "άνω του μετρίου" προς "καλές" του είδους, αλλά θα μπορούσε άνετα να έχει πρωταγωνιστή ακόμα και τον ...Chuck Norris! Δεν είναι ταινία που της αξίζει ο Pacino.

Για το δε "Devil's Advocate", πιστεύω ακριβώς το αντίθετο: Πρόκειται για τελείως "πρόχειρη" (έως και "παιδική") προσέγγιση του θέματος "διάβολος" (αδύνατον να συγκριθεί με την άκρως επιτυχημένη και υποβλητική στο Angel Heart π.χ.), η οποία όμως σώζεται σε μεγάλο βαθμό από τη "φάτσα", από το - σατανικότατο! - χαμόγελο και από το βλέμμα του Pacino.

Όσο για το "Author! Author", ομολογώ ότι δεν το έχω δει... λες να το ρισκάρω, ή θα πονέσω;

Righteous Kill - Η χειρότερη ταινία του Pacino. Ο Avnet νόμιζε ότι με το να έχεις στην ταινία Pacino και De Niro, είναι αδύνατον να κάνεις ταινιάρα.

Devil's Advocate - Νομίζω ότι το παρεξήγησες. Δεν είναι και ότι καλύτερο έχουμε δει αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι και από τις "κακές" ταινίες του.

Revolution - Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Είναι από τις χειρότερες ταινίες του.

Insomnia - Πολύ μέτρια ταινία. (Κάπου εκεί άρχισε και η κοιλιά).

88 minutes - Κλασσική ταινιούλα δράσης. Όχι πολύ κακή. Θα με ενθουσίαζε στα 12 μου. Πάντως έχει καλή ροή, αν και σεναριακά είναι "άστα να πάνε".

Heat - Γιατί ρε συ; Εντάξει, υπερτιμημένη ταινιά αλλά όχι και από τις κακές του. Θα την χαρακτήριζα καλή ταινία. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

People I know - Πολύ κακή ταινία και ερμηνεία.

Αυτά από εμένα. Α να μην ξεχάσω και το καταπληκτικό "Author! Author! :mrgreen:

Δημοσ.

Προς αυτά που λες για το Devil's Advocate: Συμφωνώ απόλυτα ως προς την προσέγγιση του θέματος "διάβολος". Όμως δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για κάποια κακή ερμηνεία. Ναι, η ταινία δεν αξίζει στον Pacino, παρ'όλα αυτά θα μπορούσα να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να την δω 2 φορές το χρόνο (για παράδειγμα).

Όσο για το Author! Author! Φυσικά και να το δεις για να έχεις μια γνώμη της ταινίας.

Μην περιμένεις πολλά. Για να είμαι πιο σωστός, καλύτερα να μην περιμένεις τίποτα.

Εάν μπορούσα να το κρίνω, προσωπικά θα το βαθμολογούσα χαμηλότερα από το 88 minutes.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω (όσον αφορά τους σκηνοθέτες) τη γνώμη σου για τον "μεγάλο" Lynch.

Κατ'αρχήν ποια νομίζεις ότι είναι η καλύτερη ταινία του και εάν νομίζεις ότι θα συνεχίσει να κάνει καλές ταινίες.

Δημοσ.

:wub: :wub: :wub:

Αγαπημένοι σκηνοθέτες μαζί με ταινίες τους:

1) Béla Tarr (Kárhozat)

2) Stanley Kubrick (Dr. Strangelove, Full Metal Jacket)

3) Hayao Miyazaki (Nausicaä of the Valley of the Wind, Howl's Moving Castle)

4) Krzysztof Kieslowski (La Double Vie de Veronique)

5) Michael Cimino (The Deer Hunter)

Δημοσ.

:wub: :wub: :wub:

Αγαπημένοι σκηνοθέτες μαζί με ταινίες τους:

1) Béla Tarr (Kárhozat)

2) Stanley Kubrick (Dr. Strangelove, Full Metal Jacket)

3) Hayao Miyazaki (Nausicaä of the Valley of the Wind, Howl's Moving Castle)

4) Krzysztof Kieslowski (La Double Vie de Veronique)

5) Michael Cimino (The Deer Hunter)

Δίπλα από κάθε σκηνοθέτη έχεις βάλει την - τις αγαπημένες σου ταινίες απο την-τον καθένα η κάποια στην τύχη;

Υ.Γ Ο Cimino έχει σταματήσει να κάνει ταινίες; Μετά από το No translation Nedded, νομίζω έχει 5 χρόνια να κάνει κάτι. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...