solarsoul Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Γεια χαρα.Εχω στο μυαλο μου καποιες αποριες κ πιστευω να βρω μαζι σας λυση. 1.καλυτερο για ενημερωτικο site ειναι το joomla η το wp; 2.τι χρειαζεται να κανω για να φορτωσω ενα theme στο wp;με ενδιαφερει να ειναι .gr 3.με ενδιαφερει κατι πολυ καλο, οπως π.χ το newsit.gr. κατι δηλαδη σε τετοιο στυλ
_tasos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 1. Και με τα δύο μπορείς να φτιάξεις ένα καλό ενημερωτικό site. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει πιο πολύ. Προσωπικά θα σου πρότεινα Wordpress. 2. Στο wordpress για να βάλεις ένα theme μπορείς είτε να κάνεις upload το .zip του theme μέσα από το admin του wordpress. Επίσης έχει και search για themes που είναι διαθέσιμα μέσα από το admin. 3. Αν ψάξεις στο google για joomla themes ή wordpress themes θα βρεις πάρα πολλά. Θα βρεις πολλά που θα είναι δωρεάν ή να αγοράσεις.
solarsoul Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Σ'ευχαριστω Τάσο για την απαντηση σου.Βασικα καπου διαβαζα οτι για να κανεις upload theme στο wp πρεπει να εχεις δικο σου host.Δεν ισχυει τελικα; Επισης ειχα δοκιμασει να διαλεξω .gr και δεν ειχε το wp.Πως να κανω την διαδικασια να κατοχυρωσω και .gr αλλα να εχω και wp σαν host;
_tasos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Η αγορά / κατοχύρωση ενός domain (.gr ή .com ή οτιδήποτε) δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοξενία του site που θέλεις να φτιάξεις για το domain αυτό. Με την κατοχύρωση ονόματος αγοράζεις μόνο το όνομα και τίποτε άλλο. Για να ανεβάσεις κάποιο site για το όνομα που αγόρασες, θα πρέπει επίσης να αγοράσεις και ένα πακέτο φιλοξενίας, με το οποίο θα έχεις email μαζί με το site. Όπως καταλαβαίνεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα που πρέπει να αγοράσεις για να έχεις τελικά ένα δικό σου site. Βέβαια, κάποιες εταιρίες που κλείνουν ονόματα (όπως π.χ. papaki.gr) δίνουν μαζί με την αγορά κάποιου ονόματος και ένα βασικό πακέτο hosting. Συνήθως αυτό όμως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν μπορείς π.χ. να βάλεις κάποιο wordpress εκεί. Για να έχεις wp, θα χρειαστείς linux φιλοξενία. Κάνε ένα search στο forum, υπάρχουν πολλά threads που συζητάνε για εταιρίες, τιμές, κτλ.
solarsoul Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δηλαδη το ανεβασμα θα γινει κατευθειαν στον hoster μου.Οποτε δεν μπλεκω καθολου με wordpress οπςω μου τα λες.Απλα αγοραζω π.χ ενα wp template και μετα παω για φιλοξενια.Σωστα; To προβλημα μου ειναι πως θα το διαμορφωσω, ανεβασω στον hoster μου.Πιστευω θα ειναι δυσκολο.Εχω μαθει blogger που πειραζω κωδικα, widjets κτλ.
_tasos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Θα αγοράσεις ένα πακέτο φιλοξενίας, θα ανεβάσεις ένα wordpress και μέσα από τη διαχείριση του wordpress θα βάλεις και το template που θέλεις. Το wordpress είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι εύκολο να το μάθεις. Η διαχείριση του είναι πιο καλή από αυτή του blogger. Μπορείς αν θέλεις να δεις πως είναι ένα wordpress να ανοίξεις ένα account στο wordpress.com, όπου θα έχεις το δικό σου blog, (π.χ. solarsoul.wordpress.com), και να δεις εκεί πως είναι.
solarsoul Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Σορυ αλλα επειδη ψιλομπερδευτηκα. -Αγοραζω ενα domain -Αγοραζω ενα πακετο φιλοξενιας linux -Γραφομαι wordpress, κανω ενα blog κ εκει ανεβαζω template(ασχετα με το πακετο φιλοξενιας).Στο wordpress το ανεβαζω μεσα απο το admin του wordpress Πως θα συνδυαστουν μετα domain,πακετο φιλοξενιας και wordpress; Εκει μπερδευομαι. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
_tasos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 1. Αγοράζεις domain 2. Αγοράζεις πακέτο φιλοξενίας. 3. Πηγαίνεις στο wordpress.com, ΔΕΝ κάνεις εγγραφή αλλά απλά κατεβάζεις την τελευταία έκδοση του wordpress. Είναι ένα .zip αρχείο. 4. Ανεβάζεις τα περιεχόμενα του zip αρχείου στο hosting σου, με κάποιο ftp πρόγραμμα. 5. Ανοίγεις μία mysql βάση δεδομένων. 6. Σετάρεις το wordpress και αρχίζεις να δουλεύεις πάνω στο site σου. Αν δεν έχεις ιδέα για το πως ανεβάζεις ένα site, πως ανοίγεις μία database για να τη σετάρεις με το wordpress θα δυσκολευτείς λίγο, αλλά μπορείς να ρωτήσεις στο forum ότι χρειάζεσαι. Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, αν π.χ. θέλεις να δεις πως είναι ένα wordpress στη διαχείριση του, κάνε μία εγγραφή στο wordpress.com και θα έχεις τη δυνατότητα να έχεις ένα blog μέσα από το wordpress.com, όπως αντίστοιχα είναι στο blogger. Έτσι, θα δεις πως είναι το wordpress χωρίς να χρειαστείς να αγοράσεις κάτι. Αυτό το πρότεινα απλά για μπορέσεις να δεις το wordpress σαν περιβάλλον.
alexitsios Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 solarsoul για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις τα παρακάτω εκπαιδευτικά βίντεο που έχουμε περάσει στην κοινότητα τουwordpress-gr.org Εγκατάσταση wordpress Δημιουργία σελίδων, δημοσιεύσεων και χρηστών Links και Widgets Themes και settings
solarsoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω πολυ παιδια.Καταλαβα την λογικη.Εκει που θα πηξω σιγουρα ειναι στην ρυθμιση mysql.Εχω ανεβασει site με απλο με filemanager.Τα βασικα ξερω δηλαδη. Μπορειτε μηπως να μου προτεινετε καποια links με εππαγγελματικα themes; δωρεαν η επι πληρωμη. Με ενδιαφερει κατι σαν το newsit η το newsbomb . Κατι σε τετοι στυλ δηλαδη.Πλουσιο. να'στε καλα.
alexitsios Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 θα έλεγα σίγουρα να κοιτάξεις στο themeforest.net. Η ποιότητα είναι υψηλή και το κόστος εξαιρετικά χαμηλό. Με 25 - 35 δολάρια θα βρεις αρκετά όμορφα sites εκεί μέσα. Σε ευρώ θα σου βγει πολύ φθηνότερα δλδ.
solarsoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Έχουμε και καμία αλλη επιλογή με πιο σύνθετα; Ευχαριστω alexitsios
alexitsios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και rocket themes. Η ποιότητα εκεί θα έλεγα ότι είναι ακόμα υψηλότερη και οι τιμές ξεφτίλα.
solarsoul Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Πολυ ομορφα φιλε μου.Απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι τροποποιησιμα.Δηλαδη μπορω να προσθεσω κατηγοριες στην αρχικη που τωρα εχει μονο political,sports και music? syndicate theme Επισης βρηκα αλλο ενα ωραιο template.Αυτο. Periodic theme Βλεπω σε πολλα ενα widjet "λεπτο προς λεπτο" που λεει τις ειδησεις.Μπορει να μπει στα παραπανω; Συγγνωμη για τις ερωτησεις, αλλα επειδη θα πληρωσω και δεν ξερω κατα ποσο σηκωνουν πειραγμα, π.χ background,widjets κτλ μη δωσω τσαμπα χρηματα. Οταν αγοραζεις ενα template απο τα παραπανω sites σε υποστηριζουν και με extra widjets? Ευχαριστω πολυ παιδια.
alexitsios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις την ίδια την εταιρία. Κανένας μας δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.