kfyros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 άρα λογικά , θα πρέπει να κάνεις κάποια επιστημονική δημοσίευση για να κατοχυρώσεις την πατρότητα της "θεωρίας" σου. Κατοχύρωση πατέντας/ευρεσιτεχνχίας γίνεται όταν περιγράφεις κάτι με πρακτική εφαρμογή πολύ αναλυτικά (δεν μπορείς να πατεντάρεις κάτι γενικόλογο που σκέφτηκες), ώστε να σου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας σου.. Αν ενδιαφέρεσαι να χρηματοδοτήσεις την έρευνα πάνω σε κάποια θεωρία που έχεις σκεφτεί, τότε δεν την ανακοινώνεις σε κανέναν παρά μόνο σε πολύ έμπιστα άτομα που μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, business plans (αν μιλάμε για εφαρμογή σε επιχειρηματικό επίπεδο, ή research plan αν μιλάμε για επιστημονική έρευνα) . Πιθανότατα να ψάξεις να βρεις και κάποιο δικηγόρο που να ασχολείται με τέτοια θέματα, για να κατοχυρώσετε την ιδέα σου, με τον οποίο το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να υπογράψετε ένα non-disclosure και confidentiality agreement , ώστε να μην μπορεί να την "κλέψει" ή να την δώσει αλλού ..
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν αντιλεγω.υπαρχουν παμπολες θεωριες που λιγες βγαινουν στην επιφανεια.και ευχαριστω kfyros για την συμβουλη.το θεμα ειναι πως ειμαι 15 ετων και δεν εχω λεφτα για χρηματοδοτηση :/
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δεν αντιλέγω πως μπορεί να έχεις μια ενδιαφέρουσα ιδέα (έχεις φρέσκο νου που πετάει σε αυτή την ηλικία, ειδικά όταν τον βάζεις σε λειτουργία), αλλά η αλήθεια είναι πως στα 15 σου λίγο δύσκολο να έχεις αρκετές γνώσεις κι εμπειρία για να αξιολογήσεις την ιδέα αυτή και κατά πόσο μπορεί να στέκει κτλ. Για να στο πω αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να σου διαφέυγουν πράγματα. Στο λέω γιατί το έχω ζήσει, κι εγώ μαλακιζόμουν δεόντως με ιδέες από τα 13, μη σου πω. Σημείωσέ το κάπου, κι αργότερα το αξιολογείς ξανά, όταν θα έχεις περισσότερες γνώσεις/εμπειρία/πιθανόν και χρήματα/γνωριμίες/επαφή με το αντικείμενο λόγω σπουδών πχ.
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 οκ.ευχαριστω για την συμβουλη..σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες/αποψεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.