spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 λοιπον.εχω σκεφτει μια θεωρια και εχω πει σε καποια ατομα τελοσ παντων την θεωρια μου ειπαν οτι στεκει και καλο θα ηταν να κανω συμβολαιο για πνευματικη ιδιοκτησια(copyright).αυτο πως το κανω?κοστιζει?τι χρειαζετε?παρακαλω απαντηστε μονο αν γνωριζετε..ευχαριστω
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Υπάρχει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, σε συμβολαιογράφο. Αλλά δε νομίζω να έχει νομική ισχύ για «θεωρία». Μάλλον αναφέρεσαι σε θέμα πατέντας. Αν είναι επιστημονική θεωρία δε πατεντάρεται, διότι δεν έχει νόημα. Είναι λίγο αόριστο όπως το θέτεις.
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ειναι επιστημονικη θεωρια.μιλησα με κατι αλλα ατομα και μου ειπαν να κανω αυτο.τωρα δεν ξερω τι παραπανω να πω
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δηλαδή τί θες, να σου πληρώνει δικαιώματα ο θεός μετά; Η κατοχύρωση σε επιστημονικές θεωρίες γίνεται με τη παρουσίασή της σε συνέδρια, τη δημοσίευσή της κτλ. Μετά αναγνωρίζεται. Οι επιστήμονες του παρελθόντος δεν έχασαν την αναγνώριση του έργου τους επειδή πχ αλληλογραφούσαν και το συζητούσαν με συναδέλφους όσο το δούλευαν. Προχώρα εσύ τη θεωρία, κάνε τα πειράματα που ίσως απαιτούνται, ολοκλήρωσε τη μελέτη και το έργο σου και η αναγνώριση θα έρθει. Αλλά μη ψάχνεις πατέντες στην επιστήμη, σε έχει προλάβει ο θεός...
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 κοιτα το τελευταιο εχει γινει πολλες φορες.πολλοι εχασαν την αναγνωριση τους απο αυτο το συμβαν.τεσπα.δηλαδη να βρω καποιον "ειδικο" και να το συζητησω μαζι του?και τα πνευματικα δικαιωματα τα ηθελα για αυτο το λογο.για να μην "κλεψει" κανενας την ιδεα
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 μπααα..δεν εχει σχεση με πληροφορικη.. :Ρ
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Καταρχάς δε ξέρουμε τί είδους επιστήμη αφορά η θεωρία σου. Αν πχ πρόκειται για θεωρία που περιγράφει ένα φυσικό φαινόμενο, δεν υπάρχουν «πνευματικά δικαιώματα» (σου είπα, τα έχει ο θεός). Αν το περιγράψεις πρώτος ολοκληρωμένα, η ιστορία θα γράφει «το περιέγραψε πρώτος αυτός» και τελειώνει εκεί. Αν δε προλάβεις και σε προλάβει άλλος, ας ήσουν γρηγορότερος, γι αυτό δούλεψέ το και ολοκλήρωσέ το για να είσαι έτοιμος να το παρουσιάσεις και να το δημοσιεύσεις. Αν στο μεταξύ χρειάζεσαι βοήθεια πρέπει να βρεις άτομα που να εμπιστεύεσαι. Αν έχεις απλά μια ιδέα έτσι στη τύχη, δεν παίρνεις καμία αναγνώριση γι αυτή, πρέπει να κάνεις κάποιο επιστημονικό έργο να τη θεμελιώσεις. Αν πρόκειται για πνευματικό έργο σε πρακτική επιστήμη, πχ έναν ουάου αλγόριθμο της πληροφορικής, τότε πάλι για την αναγνώριση χρειάζεται να κάνεις τη πλήρη ανάλυση και να το παρουσιάσεις κτλ, αλλά επιπλέον, ναι, ενδέχεται να μπορείς να το κάνεις και πατέντα και ιδιοκτησία. Εξαρτάται για τί πράγμα μιλάς.
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ειναι απλα μια θεωρια της ιατρικης-βιολογιας.δεν γινεται να κανω κατι πειραματα γιατι δεν γινεται πολυ απλα και να γινοταν δεν εχω τον εξοπλισμο.βασικα τωρα που το σκεφτομαι για ενα μερος γινεται να κανω καποιο πειραμα αλλα και παλι ουτε οι νευροχειρουργοι δεν θα μπορεσουν να το καταφερουν
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 με το καλο λογο στο στομα. :Ρ το να μην γινεται να αποδειχθει κατι αμεσα δεν σημαινει οτι δεν ισχυει.ετσι οπως το εχω σκεφτει ειναι λογικο και ορθο.
Tenshi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Οσες καινοτομίες παρουσιάστηκαν στο παρελθόν και σίγουρα όσες ακολουθήσουν στο μέλλον,βασίζονται σε κάποια θεωρία (πολλές φορές ανώνυμου επιστήμονα).Δέν καταλαβαίνω ακριβώς τον προβληματισμό σου...θέλεις να βγάλεις χρήμα ή θέλεις να προσφέρεις στο σύνολο χωρίς να χάσεις την αναγνώριση;
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μήπως είναι τεχνική και όχι θεωρία; Πάντως έτσι με τα λόγια, δε κάνεις τίποτα, τί αναγνώριση θες; Θα πρέπει να βρεις άτομο που να μπορεί, να το μελετήσετε κι ερευνήσετε παρέα κι ενδεχομένως να μοιραστείτε και τη δόξα, αν υπάρξουν αποτελέσματα. Μου είχαν πει κουλό πάντως που αφορά τεχνική στην Ιατρική επιστήμη, να κρατιέσαι, μιλάμε για κάτι που έκανε Έλληνας γιατρός από ανάγκη λόγω έλλειψης κάποιου εξοπλισμού και δεν ήξερε πόσο σημαντικό είναι και το έμαθαν κάπου μέσω κάποιου και κάποια στιγμή τον κάλεσαν σε συνέδριο να τους πει λεπτομέρειες και φυσικά του αποδώθηκαν τα εύσημα. Υπάρχει μια σοβαρότητα στις επιστήμες αυτές. Πάντως με την ιδέα και μόνο, τί ακριβώς περιμένεις δε ξέρω, ιδέες άπειρες έχει όλος ο κόσμος αλλά δεν είμαστε όλοι επιστήμονες. Το πολύ πολύ να τη μοιραστείς με κάποιον, που ίσως σε αναφέρει όταν αυτός ή κάποιος επόμενος θα πειστεί από αυτή και θα τη προχωρήσει παραπέρα κι αν όντως έχει κάποια αξία τελικά. Δέν καταλαβαίνω ακριβώς τον προβληματισμό σου...θέλεις να βγάλεις χρήμα ή θέλεις να προσφέρεις στο σύνολο; Σωστή απορία...
spurakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν ψαχνω λεφτα.δεν με ενδιαφερουν και τοσο.αυτο που θελω ειναι πως αμα οντως ειναι σωστη η θεωρια να μην παρει τα ευσημα καποιος που το μονο που εκανε ηταν google search
PCharon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ξέρεις πόσες θεωρίες έχω εγώ; Και πολλοί άλλοι, χωρίς πλάκα και χωρίς να σε κοροϊδεύω. Είναι εκλάμψεις του νου όμως και δεν είμαι επιστήμονας. Αν τα γράψω όλα όσα μου έχουν κατέβει στη κούτρα κατά καιρούς σε ένα βιβλίο, το μόνο που θα καταφέρω είναι πως θα παίξω λότο μπας και κάποια αποδειχτούν από κάποιον ΑΛΛΟ σωστά. Αυτό δε με κάνει μάγκα, όπως δεν έγινε μάγκας και ο Ιούλιος Βερν όταν πήγαν στη Σελήνη, απλά όλοι είπαμε «διορατικό μυαλό» και παρέμεινε συγγραφέας. Δεν έχει ουσία δηλαδή όπως το θέτεις, απαιτείς αναγνώριση παίζοντας λότο. το να μην γινεται να αποδειχθει κατι αμεσα δεν σημαινει οτι δεν ισχυει.ετσι οπως το εχω σκεφτει ειναι λογικο και ορθο. Αν δεν αποδειχτεί δε ξέρουμε αν ισχύει, οπότε είναι σα να ζητάς αναγνώριση για κάτι που μπορεί να μην ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.