Adawn Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Κανά 1000€ αυτά που αναφέρεις. Τώρα για τα service αν κάνεις μόνο αυτά τα km θα χρειάζεσαι service κάθε 2 χρόνια. για βενζίνα μόνο...ε... ... άτιμε βενιζέλε... θα σε καρυδώσουμε ρε... που θα πάει δεν θα σε πετύχουμε σε κανα εστιατόριο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Παιδιά,δέν ξέρω που κινείστε,άλλα όταν για 6km χρειάζεσαι ~20 λεπτά με χαλαρή ροή κίνησης,αυτό λέει πολλά.Κάλλιστα η ίδια απόσταση μπορεί να καλυφθεί και σε 1 ώρα. Σίγουρα δέν έχουμε κάθε μέρα απεργίες και μποτιλιαρισμένους δρόμους στο κέντρο,άλλα μου δίνετε την εντύπωση οτι δέν ξέρετε τι ετσι Αθήνα.Απο φανάρι σε φανάρι, στην καλύτερη θα έχεις κουμπώσει την 4η πριν πατήσεις πάλι το φρένο.Αυτό απο μόνο του είναι παραπάνω απο αρκετό για να στείλει την κατανάλωση στο 8+++. Yaris 1.33 με Start/Stop. 8 λτ/100κμ είναι περίπου 0,13 euros/κμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Τι λέτε; Service κάτω από 300Ε δεν παίζει. Για να μην πω για βλάβες μικροζημιές κλπ. 2000 το χρόνο χαλαρά. Αμα δεν παρει καινουριο που να εχει εγγυηση τοτε σε ενα μεταχειρισμενο μια χαρα μπορει να αγοραζει μονος του τα αναλωσιμα και ενα σερβις να του βγαινει 100-150Ε το πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Yaris 1.33 με Start/Stop. 8 λτ/100κμ είναι περίπου 0,13 euros/κμ Δυστυχώς δέν κυκλοφορούν πολλά οχήματα με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Επίσης δέν οδηγούν όλοι με τον ίδιο τρόπο.Πχ. Το οικογενειακό μας Polo 9N 1.4 είχε κατανάλωση ~10lt/100 όταν οδηγούσε η μητέρα μου και 8,5 όταν οδηγούσα εγώ.Αυτό δέν κάνει αυτομάτως γκαζοφονιά την μητέρα μου,άλλα ούτε και εμένα οδηγάρα.Απλά έμαθα να "διαβάζω" την ροή της κίνησης και περιόρισα την χρήση του φρένου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpapias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Aygo 1.0 με αυτόματο κιβώτιο γιατί αλλιώς κουράζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PavelX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Καινούριο αυτοκίνητο ή παλιό (ως προς την ασφάλεια και το service); 1200 ή 1400 (ως προς την βενζίνη και τα τέλη); Με βάση ένα corsa του 2000, στα 1200 κυβικά (επειδή έχει σχέση το αυτοκίνητο), έχουμε και λέμε. Τέλη κυκλοφορίας: 180€ (αν θυμάμαι καλά) Βενζίνες: ένα ~50-60€ το μήνα (40λιτρο). Εμένα μου βγάζει σίγουρα 400km στα 30 λίτρα. Ασφάλεια: 180€ (απλή, μαζί με οδική. Η οδική έχει 30€). Service: Το μεγάλο που έκανα πέρυσι μου βγήκε 150€, ενώ φέτος (μετά τα 10.000km) μου βγήκε μόνο 30€. Κάνοντας τις πράξεις: ~1.000€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpapias Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 30Ε για service;! Α πο κλεί ε ται! Μόνο τα λάδια είναι τόσο! Καλό είναι να μη γράφονται υπερβολές. Επίσης ένα αυτοκίνητο έχει και άλλα έξοδα. Πχ λάστιχα, μικρο και μέγαλοζημιες κ.α. Επίσης, ΚΤΕΟ εσύ δεν περνάς; Τέλος η χρήση που αναφέρεις είναι μικρή (~6500χμ το χρόνο) αν όντως έχεις τόση κατανάλωση και βάζεις τόση βενζίνη κάθε μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PavelX Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Αφού μόνο λάδια μου άλλαξε. Δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα. ΚΤΕΟ 50€, 1 φορά στα 2 χρόνια. Τον μήνα κάνω περίπου 900km, κάθε μήνα, και βάζω 2 φορές βενζίνη από 30 λίτρα max. Επίσης ο OP ζήτησε εκτίμηση χωρίς έκτακτα έξοδα (ζημιές). Δεν έχω λόγο να τα βγάλω από το μυαλό μου. Αφού τόσα μου βγαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Θα σου πω για το ενάμιση έτους Yaris μου. Τέλη κυκλοφορίας 120 € (1330 κ.εκ) Ετήσια συντήρηση περίπου 160-200 € ΚΤΕΟ για την πρώτη τετραετία δεν χρειάζεσαι Ασφάλεια 700 €/χρόνο (μικτή). Για μία πιο απλή υπολόγισε γύρω στα 450-500. Συνολικά πάγια : 120+200+500 = 820 Κατανάλωση περίπου 0,10 €/km με την τρέχουσα τιμή (επαρχία). Αθήνα μπορεί άνετα να φτάσει 0,13. Για 100 km/εβδομάδα, άρα 5200 το έτος έχεις ένα κόστος καυσίμου 5200*0,13= 676 € Άρα με 1500 ευρώ είσαι μέσα. Ακριβώς. 1500 ευρώ είναι η βάση για οικονομική οδήγηση, ασφάλεια μέσω ιντερνετ, και καινούργιο όχημα με σέρβις κάθε 2 χρόνια. Αλλιώς στην 4ετία θα θέλεις ΚΤΕΟ και λάστιχα, τον 5ο χρόνο θα τα παίξει η μπαταρία και λίγο πιο μετά θα χρειαστείς και αμορτισέρ. Για να μη μιλήσω για τακάκια (και δίσκους) που μέσα στην Αθήνα μπορούν να φαγωθούν πολύ γρήγορα (ακόμα και σε 10.000χλμ σε κάποια αυτοκίνητα) ή τις όποιες ζημιές μπορεί να υπάρξουν*. Επίσης αν σε νοιάζει το οικονομικό και παίρνεις καινούργιο όχημα δώσε βάση στην εγγύηση και δωρεάν σέρβις. *Όσο και να προσέχεις δεν το γλιτώνεις το μικροτρακάρισμα στην Αθήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.