Προς το περιεχόμενο

Ετήσιο κόστος αυτοκινήτου

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έστω ένα αυτοκίνητο πόλης 1200-1400 κυβικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, που κάνει γύρω στα 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα μέσα στην πόλη. Πόσα είναι τα έξοδα του σε ένα χρόνο; Υπολογίστε ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, βενζίνες, τα τακτικά του σέρβις, ΚΤΕΟ κτλ. Μια εκτίμηση για το ποσό που χρειάζεται, αν δεν υπάρχουν έκτακτα έξοδα (π.χ. ατυχήματα); Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κανά 1000€ αυτά που αναφέρεις.

Τώρα για τα service αν κάνεις μόνο αυτά τα km θα χρειάζεσαι service κάθε 2 χρόνια.

Δημοσ.

Κάτι λιγότερα από 1500€. Τουλάχιστον σε μένα κάπου τόσο βγαίνει, με λίγα παραπάνω χιλιόμετρα από σένα.

Δημοσ.

Υπολογίζεις χονδρικά:

-120~220 ευρώ (αναλόγως κυβισμού) για τέλη κυκλοφορίας.Εάν μιλάμε για όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας 10/10,υπολογίζεις μικρογραμάρια * προσαύξηση κλίμακας

-100 ευρώ ανα μήνα μόνο για τις βενζίνες σου = 1200 ευρώ/έτος

-250 το εξάμηνο για μια μέση ασφάλεια (υπάρχουν όμως και κάτι "ιντερνετικές" των 150 ευρώ)

-90~150 ευρώ service

Τα 1500 πάντως μου φαίνονται ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος...

Δημοσ.

-100 ευρώ ανα μήνα μόνο για τις βενζίνες σου = 1200 ευρώ/έτος

Τα παραλές. Το παιδί είπε 400 χιλιόμετρα το μήνα θα κάνει. Εγώ για τόσα δεν θέλω ούτε 50€ βενζίνη και μάλιστα... με τιμές Κρήτης.

Δημοσ.

Θα σου πω για το ενάμιση έτους Yaris μου.

Τέλη κυκλοφορίας 120 € (1330 κ.εκ)

Ετήσια συντήρηση περίπου 160-200 €

ΚΤΕΟ για την πρώτη τετραετία δεν χρειάζεσαι

Ασφάλεια 700 €/χρόνο (μικτή). Για μία πιο απλή υπολόγισε γύρω στα 450-500.

Συνολικά πάγια : 120+200+500 = 820

Κατανάλωση περίπου 0,10 €/km με την τρέχουσα τιμή (επαρχία). Αθήνα μπορεί άνετα να φτάσει 0,13.

Για 100 km/εβδομάδα, άρα 5200 το έτος έχεις ένα κόστος καυσίμου 5200*0,13= 676 €

Άρα με 1500 ευρώ είσαι μέσα.

Δημοσ.

Καλημέρα. Έστω ένα αυτοκίνητο πόλης 1200-1400 κυβικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, που κάνει γύρω στα 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα μέσα στην πόλη. Πόσα είναι τα έξοδα του σε ένα χρόνο; Υπολογίστε ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, βενζίνες, τα τακτικά του σέρβις, ΚΤΕΟ κτλ. Μια εκτίμηση για το ποσό που χρειάζεται, αν δεν υπάρχουν έκτακτα έξοδα (π.χ. ατυχήματα); Ευχαριστώ!

~1500 ετησίως

Δημοσ.

Παιδιά,δέν ξέρω που κινείστε,άλλα όταν για 6km χρειάζεσαι ~20 λεπτά με χαλαρή ροή κίνησης,αυτό λέει πολλά.Κάλλιστα η ίδια απόσταση μπορεί να καλυφθεί και σε 1 ώρα.

Σίγουρα δέν έχουμε κάθε μέρα απεργίες και μποτιλιαρισμένους δρόμους στο κέντρο,άλλα μου δίνετε την εντύπωση οτι δέν ξέρετε τι ετσι Αθήνα.Απο φανάρι σε φανάρι, στην καλύτερη θα έχεις κουμπώσει την 4η πριν πατήσεις πάλι το φρένο.Αυτό απο μόνο του είναι παραπάνω απο αρκετό για να στείλει την κατανάλωση στο 8+++.

Δημοσ.

Παιδιά,δέν ξέρω που κινείστε,άλλα όταν για 6km χρειάζεσαι ~20 λεπτά με χαλαρή ροή κίνησης,αυτό λέει πολλά.Κάλλιστα η ίδια απόσταση μπορεί να καλυφθεί και σε 1 ώρα.

Σίγουρα δέν έχουμε κάθε μέρα απεργίες και μποτιλιαρισμένους δρόμους στο κέντρο,άλλα μου δίνετε την εντύπωση οτι δέν ξέρετε τι ετσι Αθήνα.Απο φανάρι σε φανάρι, στην καλύτερη θα έχεις κουμπώσει την 4η πριν πατήσεις πάλι το φρένο.Αυτό απο μόνο του είναι παραπάνω απο αρκετό για να στείλει την κατανάλωση στο 8+++.

εγω υπολόγισα 450χλμ στο ρεζερβουάρ(5200χλμ ετησίως/450χλμ= ~12 γεμίσματα*75ευρω το γέμισμα=900 + 200(χοντρά)τα τέλη+400 ασφάλεια,δεν έβαλα σερβις,γιατί τα χιλιόμετρα ειναι πολύ λίγα)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λογικό να υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις, ανάλογα και με το πού και τι οδηγεί ο καθένας.

οφφτοπικ

να υποθεσω δεν εχεις παρει ειδικοτητα ακομη?

Αυτό που κολλάει; Επειδή ρωτάω για μικρό αυτοκίνητο και όχι για Ferrari πχ;

Δημοσ.

υπαρχουν εταιριες που εχουν ΟΛΕΣ τις τιμες των προγραμματισμενων service για καθε μοντελο.

Οπως και πακετα εγγυησης που περιλαμβανουν και ολα τα σερβις!

Δημοσ.

Τι λέτε; Service κάτω από 300Ε δεν παίζει. Για να μην πω για βλάβες μικροζημιές κλπ.

300Ε δίνω για το μεγάλο σέρβις στο δικό μου κάθε 4 χρόνια.

Στης μάνας μου που δεν έχει ιμάντα σέρβις πάνω από 150Ε στα 70.000χλμ που έχει μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει.

Ούτε φίλος μου με Type-R δε δίνει 300Ε το χρόνο για σέρβις.

Ο άνθρωπος ρώτησε κόστος για 5500χλμ το χρόνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...