poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 μισο λεπτακι.το ρουτερ κανονικα απο default δεν εχει 192.168.1.254? υπαρχει και η 10.0.0.138 αλλα ειναι ασχετη διοτι ο dhcp δεν μοιραζει εκει. β.ποιο bot ρε γαμωτο εδωσε τετοιο subnet στον εκτυπωτη?? αν τα Pc σου εχουν την 192.168.1.χ λες δεν μπαινουν στο Interafece.αν βαλεις ενα Pc σε 192.168.10.χ τοτε μπαινεις στο interface?? h 192.168.1.254 μαλον δεν ισχυει.για να μπεις 10.0.0.138 πρεπει να βαλεις στα pc 10.0.0.x
jim_p Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνα με τα οσα μου ειπε η cyta, το ρουτερ εχει απο τη μανα του 192.168.10.254. Σχετικα με τον εκτυπωτη. Την δουλεια εκανε ο ιδιος μ@λ@κ@ς της noritsu ο οποιος εγραψε την εφαρμογη χειρισμου για ενα μηχανημα μερικων δεκαδων χιλιαδων ευρω σε .net framework... Στο interface δεν μπορω να μπω ουτε αν το pc μου εχει ip του ευρους 192.168.10.x και το ιδιο φανταζομαι θα γινεται με ip του ευρους 10.0.0.x, αλλα αυτο θα ηθελα να το διαπιστωσω πρωτα.
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνα με τα οσα μου ειπε η cyta, το ρουτερ εχει απο τη μανα του 192.168.10.254. Σχετικα με τον εκτυπωτη. Την δουλεια εκανε ο ιδιος μ@λ@κ@ς της noritsu ο οποιος εγραψε την εφαρμογη χειρισμου για ενα μηχανημα μερικων δεκαδων χιλιαδων ευρω σε .net framework... Στο interface δεν μπορω να μπω ουτε αν το pc μου εχει ip του ευρους 192.168.10.x και το ιδιο φανταζομαι θα γινεται με ip του ευρους 10.0.0.x, αλλα αυτο θα ηθελα να το διαπιστωσω πρωτα. απορω με τι μυαλο εδωσαν default ip 192.168.10.254 οταν ολα τα Thomson ειναι εδω και χρονια 192.168.1.254 και πολυ πιο παλια 10.0.0.138 που πλεον υπαρχει ακομα αλλα δεν δινει ο dhcp απο αυτο το ευρος.β.δικτυακος εκτυπωτης χωρις να αλλαζει Ip = καλυτερα Usb αλλα οκ.δηλαδη ποσο μαμακας μπορει να ειναι αυτος που τον προγραμματισε και το βασικο να μην υπαρχει καν utility που να μπορει να του αλλαξει Ip. τωρα αυτο να μην μπορεις να μπεις με καμια ip στο Interface ειναι κουφο.οσο ξερω δεν κοβουν την προσβαση απο http.αλλα κανονικα πρεπει να μπεις στην 192.168.10.254 εκτος αν σε κοβει κατι η εχεις καποιο firewall η δεν ξερω τι.η αν εχεις βαλει Proxy
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Για να καταλαβεις την τραγικοτητα της καταστασης, το μονο που δεν εχω κανει ακομα ειναι να βγαλω το ρουτερ απο εκει που ειναι και να το παρω σπιτι μου. Αλλα θα αφησω το μαγαζι χωρις δικτυο Την αδυναμια αλλαγης της ip του εκτυπωτη την θεωρω πταισμα μπροστα στην .net εφαρμογη που χειριζεται ολο αυτο το θηριο. Εκτος του οτι πρεπει να ειναι εγκατεστημενη σε ολα τα pc αν αυτα θελουν να εκτυπωσουν εκει, αρα αυτα να εχουν windows, με ενα update του .net μπορει να σε κρεμασει ανετα. Και το εχει κανει, αλλα ευτυχως σε pc που δεν ηταν της παραγωγης (ηταν δοκιμαστικο τοτε).
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 δεν ειναι αναγκη να το παρεις σπιτι.δοκιμασε το σε ενα Pc απευθειας με ethernet και δες αν μπαινει Interface Που πρεπει να μπει οπως επισης και με το Ping Τι γινεται. για την Net εφαρμογη δεν μπορω να πω αποψη.ειναι βλακεια αλλα εχεις καλυτερη αποψη που το βλεπεις εσυ ο ιδιος.χαθηκε να φτιαχτουν ωραιοι drivers? αν παρεις το ιντερνετ απλα θα μεινει το μαγαζι χωρις νετ οχι χωρις δικτυο αν εχεις καρφωτα Ip. αλλιως σε βλεπω να αλλαζεις εταιρεια.στην forthnet Παντως στο Thomson μπορεις να αλλαξεις Ip η να ζητησεις να στην αλλαξουν remotely και να σου φτιαξουν και τον dhcp αναλογα.γιατι να μην μπορουν αυτοι?κοπος τους ειναι να αλλαξουν Ip?? πολυς κοσμος θελει αλλη lan ip ston router tou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.