Προς το περιεχόμενο

TG782 και ηλιθια δικτυωση

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Ενας φιλος εχει στο μαγαζι του το παραπανω ρουτερ απο τη cyta το οποιο δινει ιντερνετ 4 απο τους 5 υπολογιστες που εχει. Εκτος απο αυτους υπαρχουν και 2 hub γιατι δεν φτανουν οι πορτες για ολα.

Αναλυτικα.

Αυτοι οι 4 υπολογιστες εχουν σταθερη ip, απο 192.168.1.2 ως 5, μασκα 255.255.255.224 και πυλη 192.168.1.1.

- ενα mac με mac osx tiger (εστω mac)

- ενα pc με windows 7 (εστω pc)

- ενα pc με xp (εστω barebone)

- ενα pc με windows 2000 που εκτελει χρεη σερβερ (εστω server)

Και το αναγκαιο κακο, ενα noritsu qss (192.168.1.10) το οποιο εχει πανω του ενα δικτυακο εκτυπωτη (192.168.1.11) στον οποιο πρεπει να τυπωνουν ολοι.

Επισης, αυτα τα 2 ειναι συνδεδεμενα σε δικο τους ξεχωριστο hub.

Αυτο καθοριζει τις ip των αλλων να ειναι της σειρας 192.168.1.x, η μασκα ειναι 255.255.255.224 και παει λεγοντας, μιας και η ip του εκτυπωτη δεν μπορει να αλλαξει.

Για αυτο το λογο, και με τις οδηγιες της cyta, φεραμε το ρουτερ στην 192.168.1.1.

Μεγα λαθος, γιατι στην συγκεκριμενη ip μπηκε για 2-3 φορες μετα την αλλαγη και απο τοτε δεν ξαναμπηκε, οπως δεν ξαναμπηκε σε καμια απο τις εναλλακτικες (192.16.10.254, 192.168.1.254, 10.0.κατι, dsldevice.lan) παρα τις 10αδες προσπαθειες μας.

Αποτελεσμα.

Ολοι οι υπολογιστες εχουν ιντερνετ εκτος απο τον server, παρολο που εχει οτι εχουν και οι αλλοι για dns κλπ.

Ping γινεται απο τον server σε οποιοδηποτε αλλη ip εντος του τοπικου δικτυου, εξωτερικα ειναι τα παντα timed out.

Επειδη λοιπον ο server θα γινει και ftp σερβερ σε λιγες μερες, πρεπει να δει ιντερνετ.

Εχετε καμια ιδεα πριν σπασω το thomson :P

Δημοσ.

α.βαλε οτι Ip θες στο Thomson αλλα κλεισε τον dhcp.επισης σβησε και ενα δικτυο που εχει για 10.0.0.138.επισης subnet βαλε 255.255.255.0 και οχι αυτο που εβαλες.επισης στον εκτυπωτη η Ip αλλαζει κανονικα.σε ολους τους δικτυακους αλλαζει ειτε μεσα απο το μενου του ειτε απο το cd.κλεισε παντως dhcp γιατι το Thomson εχει μια παραξενια και παιζει να σου δωσει λαθος gateway.και επειδη δεν εχεις Full privilege στο ρουτερ αυτο το κανει ακομα χειροτερα.

Δημοσ.

Το dhcp δεν γινεται να κλεισει για τον απλουστατο λογο του οτι δεν γινεται να δινω μια ip καθε φορα που καποιος θα θελει να συνδεθει ασυρματα απο το κινητο ή το λαπτοπ του.

Η ip του εκτυπωτη ΔΕΝ μπορει να αλλαξει. Ειναι χωμενος μεσα στο παραπανω μηχανημα και δεν φαινεται καν. Εκτος αυτου, δεν υπαρχει cd ή web interface για να τον ρυθμισω.

Εξαλλου, μια μασκα του τυπου 255.255.255.224 επιτρεπει ενα ευρος ip απο 192.168.1.1 ως και 192.168.1.30 και ολοι οι υπολογιστες του δικτυου ειναι μεσα σε αυτο το ευρος.

Αν και αυτο με τα δικαιωματα στο ρουτερ το θεωρω ανοησια αν το εκανε η cyta, αν κανω firmware update υπαρχει περιπτωση να παρω πληρη προσβαση?

Δημοσ.

Το dhcp δεν γινεται να κλεισει για τον απλουστατο λογο του οτι δεν γινεται να δινω μια ip καθε φορα που καποιος θα θελει να συνδεθει ασυρματα απο το κινητο ή το λαπτοπ του.

Η ip του εκτυπωτη ΔΕΝ μπορει να αλλαξει. Ειναι χωμενος μεσα στο παραπανω μηχανημα και δεν φαινεται καν. Εκτος αυτου, δεν υπαρχει cd ή web interface για να τον ρυθμισω.

Εξαλλου, μια μασκα του τυπου 255.255.255.224 επιτρεπει ενα ευρος ip απο 192.168.1.1 ως και 192.168.1.30 και ολοι οι υπολογιστες του δικτυου ειναι μεσα σε αυτο το ευρος.

Αν και αυτο με τα δικαιωματα στο ρουτερ το θεωρω ανοησια αν το εκανε η cyta, αν κανω firmware update υπαρχει περιπτωση να παρω πληρη προσβαση?

α.σιγουρεψου οτι ο dhcp δινει σωστο gateway.γιατι εχω δει σε απειρα thomson να ειναι ο dhcp απο 192.168.2.1 μεχρι πχ 192.168.2.10 αλλα να συνεχιζει να δινει για gateway to 192.168.1.254 οποτε δεν παιζει τιποτα.

β.δεν το ηξερα οτι θες να δινεις και wireless.απλα στα pc μπορεις να εχεις καρφωτα.

λογικα απο καπου θα πρεπει να αλλαζει.η με cd η απο καπου.δεν νομιζω οτι ειναι fixed.σε οσους εκτυπωτες εχω δει αλλαζει.

ναι το ξερω για την μασκα απλα σκεφτομαι μην τρωει κολλημα το ρουτερ.γιατι πρεπει και στον dhcp να δωσεις μασκα αλλα δεν το εχει σαν 255.255.255.225 αλλα το εχει σαν /΄24 /25 /26 κτλ.

δεν εχεις full privilege στο ρουτερ αυτο ειναι σιγουρο.επισης αν κανεις firmware update αν και δεν ξερεις τα admin στοιχεια για να κανεις το firmware update τοτε δεν θα παιζει το voip και εννοειται οτι δεν προκειται να σου δωσουν τα στοιχεια για να το ρυθμισεις manual.το να βρεις τα admin στοιχεια ισως ναμην ειναι τρελλα δυσκολο.υπαρχουν καποια προγραμματακια που κανουν διαφορα.δεν το εχω δει το εχω ακουσει.επισης λενε οτι αμα πας να ανεβασεις το firmware με tftp δεν θα σου ζητησει admin privileges .ενω αμα πας να το κανεις με το official utility της Thomson θα σου ζητησει.ενας λογος να μην βαζεις εταιρεια με voip>οτι πετσοκοβει τα privilege στον ρουτερ.καλυτερα tdm telephony για να εχω οτι ρουτερ θελω.

Δημοσ.

Οπως εχουν τα πραγματα τωρα, ειναι αδυνατο να τσεκαρω αν δινει τη σωστη gateway μεσω dhcp γιατι δεν με αφηνει να μπω στο web interface (ουτε στο telnet, αν υποθεσουμε οτι ειναι ανοιχτο απο τη cyta).

Απο την αλλη, αν εδινε προβληματικη gateway, δεν θα εμπαιναν στο ιντερνετ κινητα και λαπτοπ που συνδεονται ασυρματα και παιρνουν μεσω dhcp. Κατι τετοιο δεν συμβαινει ομως, ολα μπαινουν κανονικα.

Εκτος αυτου, αν το dhcp δινει ips απο 192.168.1.64 και πανω (οπως κανουν τα thomson γενικα), με μασκα 255.255.255.0, ειναι μια χαρα γιατι ουτε μπλεκονται με τις σταθερες ουτε δινουν προσβαση στα οσα βλεπουν οι αλλοι υπολογιστες στο τοπικο δικτυο (υπαρχουν 5-6 windows shares).

Για τον εκτυπωτη επικοινωνησα με email με τη noritsu και ειπε οτι δεν γινεται να αλλαξει η ip του εκτυπωτη με κανενα τροπο, απλα αν θελω μπορω να εγκαταστησω μια ακομα καρτα δικτυου στο qss, να κανω ενα μικρο δικτυο μεταξυ εκτυπωτη (192.168.1.11) και qss (192.168.1.10) και μετα να βαλω το qss σε οτι δικτυο θελω (πχ 192.168.2.20). Ας μην τους χαρακτηρισω!

H cyta δεν θα με αφησει να παρω πληρη δικαιωματα αν το ζητησω?

Δημοσ.

Οπως εχουν τα πραγματα τωρα, ειναι αδυνατο να τσεκαρω αν δινει τη σωστη gateway μεσω dhcp γιατι δεν με αφηνει να μπω στο web interface (ουτε στο telnet, αν υποθεσουμε οτι ειναι ανοιχτο απο τη cyta).

Απο την αλλη, αν εδινε προβληματικη gateway, δεν θα εμπαιναν στο ιντερνετ κινητα και λαπτοπ που συνδεονται ασυρματα και παιρνουν μεσω dhcp. Κατι τετοιο δεν συμβαινει ομως, ολα μπαινουν κανονικα.

Εκτος αυτου, αν το dhcp δινει ips απο 192.168.1.64 και πανω (οπως κανουν τα thomson γενικα), με μασκα 255.255.255.0, ειναι μια χαρα γιατι ουτε μπλεκονται με τις σταθερες ουτε δινουν προσβαση στα οσα βλεπουν οι αλλοι υπολογιστες στο τοπικο δικτυο (υπαρχουν 5-6 windows shares).

Για τον εκτυπωτη επικοινωνησα με email με τη noritsu και ειπε οτι δεν γινεται να αλλαξει η ip του εκτυπωτη με κανενα τροπο, απλα αν θελω μπορω να εγκαταστησω μια ακομα καρτα δικτυου στο qss, να κανω ενα μικρο δικτυο μεταξυ εκτυπωτη (192.168.1.11) και qss (192.168.1.10) και μετα να βαλω το qss σε οτι δικτυο θελω (πχ 192.168.2.20). Ας μην τους χαρακτηρισω!

H cyta δεν θα με αφησει να παρω πληρη δικαιωματα αν το ζητησω?

καλα αν βαλεις την ip στο αυτοματο θα μπορουσες να δεις αν δινει σωστη gateway στο pc.

ναι λογικα δεν θα εμπαιναν ολα.

τα thomson απο την 64 και πανω ξεκινανε.την μασκα θεωρητικα μπορεις να την αλλαξεις.για αυτο ειπα η να την αλλαξεις στο ρουτερ η να την αλλαξεις στα pc.

ωραιος εκτυπωτης πεστους.απλα ελεος

δεν θα σου δωσουν πληρη δικαιωματα.το πολυ να σου κανουν καμια αλλαγη αμα θελεις.ο λογος που δεν γουσταρω voip στην ελλαδα.γιατι το ρουτερ ειναι κλειδωμενο.προτιμω εταιρεια με tdm για να βαζω οτι ρουτερ θελω και να πειραζω οτι θελω.

δεν ξερω με τι μπινιες μπορεις να παρεις admin privileges στο thomson τους.

Δημοσ.

Για να συνοψιζουμε σιγα σιγα, αν κανω firmware update στο thomson θα δω διαφορα?

Στην αναγκη παιρνω και την cyta και τους εξηγω τι προβλημα μου βγαζει το ρουτερ τους!

Ξεχασα να αναφερω οτι η τηλεφωνικη συσκευη του μαγαζιου ειναι πλεον συνδεδεμενη στο ρουτερ, οποτε δεν γινεται να μεινει χωρις τηλεφωνο ουτε ωρα!

Δημοσ.

Για να συνοψιζουμε σιγα σιγα, αν κανω firmware update στο thomson θα δω διαφορα?

Στην αναγκη παιρνω και την cyta και τους εξηγω τι προβλημα μου βγαζει το ρουτερ τους!

Ξεχασα να αναφερω οτι η τηλεφωνικη συσκευη του μαγαζιου ειναι πλεον συνδεδεμενη στο ρουτερ, οποτε δεν γινεται να μεινει χωρις τηλεφωνο ουτε ωρα!

αν κανεις firmware update α.δεν θα παιξει το τηλ μετα.

β.δεν θα σε αφησει λογικα να κανεις firmware update επειδη δεν εχεις admin rights

γ.αν και υπαρχουν τροποι για να παρακαμψεις τα admin rights και να κανεις firmware update δεν εχει νοημα γιατι δεν θα παιζει το τηλ λογω voip.δεν θα σου δωσουν ρυθμισεις και θα τα ακουσεις οτι πειραξες το firmware.τωρα πεστους για το προβλημα αλλα κατι δεν μου στεκει εμενα.ναι εχεις voip στην cyta για αυτο ειπα ακυρο το firmware update.αν βαλεις το server απευθειας πανω στο ρουτερ με ip 192.168.1.200 px και subnet 255.255.255.0 αντι για αυτο που εχεις και καρφωτα dns παιζει?επισης οπως εισαι τωρα ping ton router τον κανεις??Ping ip??μηπως ειναι θεμα dns..επισης η Ip 192.168.1.254 που πειραζε???

δοκιμασε Ping ip router.Ping ip εξω πχ Ping 194.219.227.2 και μετα Ping domain πχ Ping www.insomnia.gr και πες τι βγαζει καθε φορα.

Δημοσ.

Επανερχομαι στο θεμα γιατι χτες και προχτες ειχα επικοινωνια με τη cyta.

Την Τεταρτη λοιπον, πηρα τηλεφωνο και εξηγησα το προβλημα μου. Η μονη και προφανης λυση που δωθηκε ειναι το reset, το οποιο ειπα να αποφυγω για εκεινη τη μερα, για την περιπτωση που κατι πηγαινε στραβα και εμενα χωρις δικτυο τοπικα.

Την Πεμπτη πηρα αποφαση να το κανω και τοτε αρχισε το μαρτυριο. Εχασα τις συνδεσεις μεταξυ των υπολογιστων τοπικα και κυριως με τον server. Περιμενα και ενα τεταρτο να "ερθει" το τηλεφωνο να το αναφερω στην cyta. Μετα απο πολλη αναμονη, επεσα για κακη μου τυχη σε καποιον που δεν μπορω καν να τον χαρακτηρισω.

Βασικη του αντιλήψη για το χαλι του ρουτερ ηταν το "εχετε κανει καποια λαθος ρυθμιση εσεις και γιαυτο δεν μπορειτε να μπειτε στο ρουτερ", που το μονο που εκανα ειναι να αλλαξω την ip σε 192.168.1.1. Και το ρουτερ να μετραει μερικα λεπτα αφοτου ειχε γινει reset...

Ζητησα "την αδεια του" να κανω firmware update και μου ειπε οτι δεν γινεται κλπ. Επισης ειπε οτι αλλο speedtouch και αλλο thomson (!!!), επειδη ειπα οτι εχω αναβαθμισει κανονικα ολα τα speedtouch των φιλων μου.

Ζητησα καποια εξηγηση γιατι το ρουτερ απανταει σε ping μερικες φορες (οχι παντα) και γιατι σε οσες απανταει εχει απιστευτες και ακανονιστες τιμες στο ping (πχ 200ms, 40ms, 100ms κλπ), οταν ολα τα αλλα ρουτερ που εχω δει απαντανε στο 1ms. Η απαντηση ηταν "εχετε κανει καποιο λαθος στη ρυθμιση".

Στο οτι δεν μπορω να μπω μεσω web interface μου ειπε οτι εχω προβληματικο browser (δοκιμαστικαν ie, chrome, ff και safari απο 3 διαφορετικα pc!)

Στο οτι δεν μπορω να μπω ουτε μεσω telnet μου ειπε οτι δεν το χρειαζομαι!

Τελος, προτεινε να του κανει αυτος reset απο εκει, επειδη θα ηταν reset με δικαιωματα root και θα επιανε.

Μετα το "root reset" δεν εγινε κατι καινουριο. Τα ιδια χαλια και ξανα τηλεφωνο στη cyta, οπου το σηκωσε μια ευγενεστατη κοπελα και το δηλωσε σαν βλαβη.

Πλεον

- εχω αλλαξει την gateway σε ολα τα pc σε 192.168.10.254 και τη μασκα σε 255.255.0.0 για να εχω απλα ΔΙΚΤΥΟ, μιας και οι ip τους πρεπει να μεινουν 192.168.1.x!

- εχω στησει 2 ip καμερες τις οποιες βλεπω μονο τοπικα, μιας και δεν μπορω να κανω port forwarding, οποτε ειναι μια τρυπα στο νερο αφου δεν τις βλεπω απο το σπιτι.

- το μονο καλο ειναι οτι ο server πλεον βλεπει ιντερνετ...

Δημοσ.

α.στο ειπα δεν γινεται firmware update γιατι χανουν to remote και δεν θα παιξουν τα voip.

gia to θεμα των ping αφηνεις ενα Pc πανω με dhcp και κανεις Ping και βλεπεις .

β.επισης το Telnet στο ειπα οτι ειναι κλειστο γιατι αλλιως θα εκανες τα παντα και στο Telnet δεν μπορεις να ορισεις ανετα

Privilege για να μπεις σαν χρηστης.μονο αυτοι εχουν Telnet απο μακρια.

γ.η root reset κανει η reset απο το κουμπακι ενα και το ιδιο.

δ.επιστρεψαμε σε αυτο που σου ειπα στην αρχη.αφηνεις το ρουτερ οπως ειναι και αλλαζεις ολα τα αλλα.

ε.για το Port forward ειναι γελοιοτητα που το κοβουν.

ζ.αφου θες να κανεις τα παντα αλλαζεις εταιρεια.κακη επιλογη απο την αρχη να πας σε εταιρεια με voip και κλειδωμενο ρουτερ.

Δημοσ.

Το οτι το ρουτερ τους παρουσιασε προβλημα και δεν μπορει να μπει στο web interface ουτε μετα απο reset δεν ειναι ουτε δικο τους προβλημα. Ειναι προβληματικο το ρουτερ.

Επεκταση αυτου εινια η αδυναμια για port forwarding (στο web interface δεν μπορεις να μπεις, δικαιωμα για telnet εχουμε μονο εμεις, τερμα).

Δημοσ.

Το οτι το ρουτερ τους παρουσιασε προβλημα και δεν μπορει να μπει στο web interface ουτε μετα απο reset δεν ειναι ουτε δικο τους προβλημα. Ειναι προβληματικο το ρουτερ.

Επεκταση αυτου εινια η αδυναμια για port forwarding (στο web interface δεν μπορεις να μπεις, δικαιωμα για telnet εχουμε μονο εμεις, τερμα).

εσυ μπαινεις στο Web interface τωρα με την 192.168.1.254???

port forward κανονικα πρεπει να σε αφηνουν.

telnet στο ειχα πει δεν προκεται να σου δωσουν προσβαση.

Δημοσ.

Έπεσες σε περιπτωσάρες.. (printer χωρίς να αλλάζει IP!!!, εξυπηρετικό τηλεφωνητή στην τεχνική υποστήριξη κτλ)

Ξέρεις μοντέλο εκτυπωτή?

Ξανα πάρε στη cyta μπας και πέσεις σε κανονικό άνθρωπο ή αν πέσεις πάλι σε ρομπότ (έχετε πρόβλημα με ρυθμίσεις. πρέπει να κάνετε reset) ζήτα να μιλήσεις με κάποιον τεχνικό.

Λέγοντας τους οτι είναι για επαγγελματικούς λόγους θα βοηθήσουν φαντάζομαι περισσότερο.

Δημοσ.

εγω δεν μπορω να καταλαβω.εφοσον ο εκτυπωτης ειναι 192.168.1.χ και ο ρουτερ ειναι εκει γιατι δεν τα αφηνεις ολα εκει με subnet 255.255.255.0 που ειναι το ρουτερ για να τελειωνεις?

Δημοσ.

Για να μην συζηταμε για ασχετα πραγματα. σημερα, μετα απο hard και soft reset στο ρουτερ ισχυουν τα παρακατω.

- Το ρουτερ εχει ip 192.168.10.254 και μασκα 255.255.255.0. Αντιλαμβανεται οτι ολες οι ip 192.168.10.x εινια στο δικο του δικτυο, 0<x<255, δηλαδη 254 ips συμπεριλαμβανομενης και της δικης του.

- Δεν γνωριζω αν εχει και την 192.168.1.254, την 10.0.0.138 κλπ γιατι την 192.168.10.254 μου ειπαν οτι εχει και γιατι αυτη εχω ορισει σαν gateway σε ολο το δικτυο, που ευτυχως βλεπει ιντερνετ απο παντου.

- Ο εκτυπωτης εχει την 192.168.1.11 και μασκα 255.255.255.224. Αντιλαμβανεται οτι για να ειναι μια ip στο ιδιο δικτυο με αυτον θα ειναι της μορφης 192.168.1.x με 0<x<30!

Για να παντρεψω τα παραπανω θελω

- τα pc μου να εχουν ip στο ευρος του εκτυπωτη, αρα 192.168.1.x

- μια μασκα που θα μου επιτρεψει να βαλω και την 192.168.10.254 στο παραπανω "σετ", δηλαδη 255.255.0.0

Αυτο εχω κανει και δουλευει ρολοϊ.

Στο web interface του ρουτερ δεν μπορω να μπω για να αλλαξω κατι, μιας και δεν μπαινει ουτε στην 192.168.1.254, ουτε στην 192.168.10.254, ουτε στην 10.0.0.138 και την πορτα του telnet την εχει κλεισει η cyta για την παρτη της.

Επισης, ΑΝ ειμαι τυχερος μπορει το ping να απαντησει σε καποια απο αυτες.

Το μοντελο του εκτυπωτη δεν το γνωριζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...