Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1599ευρώ :rolleyes:

Link

Φθηνότερη motherboard βρίσκεις αλλά όχι με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Η motherboard που πρέπει να διαλέξουμε πρέπει να έχει το slot 1155s,να μπορεί πάρει εώς 32gb RAM,και να έχει τουλάχιστον μια θύρα Firewire.

Αν μπορείς βρες μου μια με 50 ευρώ που να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Και 345 ευρώ για τα 7 Ultimate δεν είναι τιμή που την έβγαλα από το μυαλό μου. Λιανική Τιμή καταστήματος είναι. Και 0 ευρώ δεν βάζω για το λειτουργικό γιατί αυτό είναι παράνομο.

Άμα είναι έτσι υποθέτω ότι κάνουμε και ριφιφί και κλέβουμε απ το κατάστημα και όλα τα υπόλοιπα πληρόνωντας 0 ευρώ... :eek:

Μάλιστα. Ποιά χαρακτηριστικά του motherboard δικαιολογούν την αγορά του, ώστε να είναι εφάμιλλο του imac? Τις δυνατότητες SLI και Crossfire ή το overclocking θέλεις?

Eπίσης για ποιό λόγο πρέπει να σκάσω 345 ευρώ για την Ultimate έκδοση και όχι 128 για την Premium? Ποιά χαρακτηριστικά της Ultimate χρειάζεσαι ακριβώς? Ενώ αυτός που γουστάρει Linux δεν σκάει φράγκο φίλε μου.

Με έξυπνες επιλογές, κόβεις άνετα 400 ευρώ από τη τιμή που έβγαλες για το PC, χωρίς να χάσεις σε δυνατότητες, ενώ έχεις ένα φούλ configurable σύστημα το οποίο μπορείς άνετα να ενισχύσεις στο μέλλον. Ά, και μιλάμε για 2-ετή εγγύηση αν όχι 3-ετή ή εφόρου ζωής για τα εξαρτήματα.

Αντίθετα στον imac, έχεις κλειδώσει σε μία all-in-one λύση, που σου προσφέρει εξαίρετο design και κατασκευαστική ποιότητα με τίμημα το περαιτέρω configurability, με εγγύηση ενός χρόνου....

Κατανοώ πλήρως το τί προσφέρει η apple, αλλά value-for-money όχι φίλε μου δεν προσφέρει. Όπως λέει και ο ίδιος ο Steve, "Την ποιότητα την πληρώνεις"

Προσωπικά θα αμφέβαλλα ακόμα και για την ποιότητα, όχι γιατί δεν την έχει, αλλά γιατί δεν βρίσκω κατώτερα ποιοτικά αυτά που μπορώ na αγοράζω για το PC μου.

Οπότε μένουμε στο Design και στο λειτουργικό και στο πόσο τα γουστάρει ο Α ή ο Β, σε σχέση πάντα με τα λεφτά που έχει να διαθέσει.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στα 2.7 ειναι sandy? :confused:

εδιτ

ωραια αρα μιλαμε για κατι τετοιο.. κοψε ευρω

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2300-s1155-2-80GHz-6MB-BX80623I5230C.htm

επισης δεν υπαρχει λογος να παρεις full retail windows..

υπαρχουν και πιο φθηνες εκδοσεις χωρις βιβλιαρακια κτλ..

Έστω ότι κόβω 50 ευρώ από τον επεξεργαστή και 100 από τα Windows.

Άρα συνολικά κόβω από τη τιμή του Windows PC 150 ευρώ,και από τα 1410 πάει στα 1260.

Αν αντικαταστήσω όμως εγώ την οθόνη που έβαλα που έκανε 289,με αυτή που μου έδειξες στο προηγούμενο ποστ σου που που όπως λες έχει ίδια χαρακτηριστικά με της Apple και έχει 620 ευρώ,θα έπρεπε να προσθέσω 331 ευρώ.

1260+331=1591 ευρώ!!!!! :P

Δημοσ.

Τζάμπα το παλεύεις ρε φίλε.

Το να βγάλεις value for money την apple είναι σαν να προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι η Γή είναι επίπεδη.

Δεν είναι συγκρίσημα τα οικονομικά μεγέθη στα ίδιων προδιαγραφών προϊόντα.

Δημοσ.

Ανεφερα παραδειγματα αγαπητε, SE και HTC ειπα ποτε πως ειναι ολες?? Εκτος και αν εσυ τις θεωρεις ολες...

Μα και το TytnII ηταν απ τα καλυτερα μοντελα...απλα ετυχε καποιος να μην ασχοληθει τοσο..οποτε ξαναρχομαστε στα λογια μου...ξεφραγο αμπελι,ψαξιμο στους xda [παλι καλα να λετε που υπαρχουν κ αυτοι] κ θεμα τυχης στο ποιο θα σου βγει καλο κ ποιο οχι... παλια π.χ. η HTC ηταν απ τους πρωτους που βγαζαν υποστηριξη...πλεον αν θα τους καπνισει θα βγαλουν.. Θα του χες περασει του hd2 android αν δεν υπηρχαν οι xda?? OXI!!! Άρα λεγε ευχαριστω σε αυτους μονο (που τους αξιζει πραγματικα) και μην κραζεις την htc, ή οποιαδηποτε αλλη που δεν σου προσφερει αυτα που δικαιουσαι σα καταναλωτης.... κατα τα αλλα προβατακια ειναι οι χρηστες iphone!!! χαχαχαχα!!! devil.png

Το θεμα ειναι οτι οποιο iPhone και να παρω θα χω υποστηριξη grin.png. Κατι που προς το παρον δε μπορεις να εγγυηθεις εσυ οποιο Android και να παρεις... αυτο ειναι το resume..

Επειδη εσυ τωρα ξεκινησες οπως μας ειπες κ σου αρεσει να το ψαχνεις, δε σημαινει οτι θα αρεσει και στους υπολοιπους που ασχολουνται τοσα χρονια κ το σιχαθηκαν πια ή αυτους που δε ξερουν κ πεφτουν στην παγιδα... αλλο τζογος,τυχη,ψαξιμο για καλη υποστηριξη (=android) , κ αλλο σωστη κ υποδειγματικη υποστηριξη (=iDevices) !!

Και ειναι απολυτως λογικο!! Γιατι η Apple θελει να τα υποστηριξει για να κρατησει τους πελατες και να κανει μερικους καινουργιους, ενω πολλές αλλες εταιρειες (οχι ολες για να μη το πεις παλι κ αυτο) κοιτουν κοντοφθαλμα κ θελουν να βγαλουν μονο χρημα κ οχι να κρατησουν πελατες !!

Το θεμα δεν ειναι να χεις υποστηριξη εσυ οπως λες, αλλα ολοι μας!!! Προφανως κ δε σε νοιαζει εσενα αυτο.. cool.png

Tο hd2 απο τους πρώτους μήνες έδειξαν ότι θα έχει καλή υποστήριξη,οποταν δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή!Σε λίγο θα δεις και τα dual boot wp7.5 & με 2.4 android!

Και τέλος,τι να κάνω την υποστήριξη,που στο χρόνο με τα ίδια λεφτά μπορώ να παίρνω smartphone κάθε 4μηνο και να είναι πολύ καλύτερα από το i-phone που θα έχεις εσύ για ένα ολόκληρο χρόνο!Μ'αυτη την λογική της υποστήριξης πάλι άκυρη, όλη η ιστορία!

Δημοσ.

Μάλιστα. Ποιά χαρακτηριστικά του motherboard δικαιολογούν την αγορά του, ώστε να είναι εφάμιλλο του imac? Τις δυνατότητες SLI και Crossfire ή το overclocking θέλεις?

Eπίσης για ποιό λόγο πρέπει να σκάσω 345 ευρώ για την Ultimate έκδοση και όχι 128 για την Premium? Ποιά χαρακτηριστικά της Ultimate χρειάζεσαι ακριβώς? Ενώ αυτός που γουστάρει Linux δεν σκάει φράγκο φίλε μου.

Με έξυπνες επιλογές, κόβεις άνετα 400 ευρώ από τη τιμή που έβγαλες για το PC, χωρίς να χάσεις σε δυνατότητες, ενώ έχεις ένα φούλ configurable σύστημα το οποίο μπορείς άνετα να ενισχύσεις στο μέλλον. Ά, και μιλάμε για 2-ετή εγγύηση αν όχι 3-ετή ή εφόρου ζωής για τα εξαρτήματα.

Αντίθετα στον imac, έχεις κλειδώσει σε μία all-in-one λύση, που σου προσφέρει εξαίρετο design και κατασκευαστική ποιότητα με τίμημα το περαιτέρω configurability, με εγγύηση ενός χρόνου....

Κατανοώ πλήρως το τί προσφέρει η apple, αλλά value-for-money όχι φίλε μου δεν προσφέρει. Όπως λέει και ο ίδιος ο Steve, "Την ποιότητα την πληρώνεις"

Προσωπικά θα αμφέβαλλα ακόμα και για την ποιότητα, όχι γιατί δεν την έχει, αλλά γιατί δεν βρίσκω κατώτερα ποιοτικά αυτά που μπορώ na αγοράζω για το PC μου.

Οπότε μένουμε στο Design και στο λειτουργικό και στο πόσο τα γουστάρει ο Α ή ο Β, σε σχέση πάντα με τα λεφτά που έχει να διαθέσει.

Την motherboard την έβαλα επειδή ήταν η φθηνότερη που να σου επιτρέπει να χώσεις εως 32gb μνήμης RAM,και έχει firewire.Αν μπορείς βρες μου μια φθηνότερη με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η επιλογή των Ultimate έγινε επειδή είναι το πλήρες πακέτο του λειτουργικού με όλες τις λειτουργείες.

Και αυτό επειδή το Mac έρχεται με πλήρη έκδοση λειτουργικού.

Συγκρίνω πλήρες λειτουργικό με πλήρες λειτουργικό.

Αν ήταν να βάλω τα Premium θα έπρεπε να κόψω λειτουργίες από το OS X,κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχει μόνο μια έκδοσή του.

Μου λες πως μπορώ να κόψω λεφτά βάζοντας άλλα υπο-εξαρτήματα...

Μα σημασία έχει να είναι τα ίδια ακριβώς,ή αν δεν υπάρχουν ολόιδια,να είναι τα χαρακτηριστικά τους όσο το δυνατόν πιο κοντά με του iMac.

Δημοσ.

Έστω ότι κόβω 50 ευρώ από τον επεξεργαστή και 100 από τα Windows.

Άρα συνολικά κόβω από τη τιμή του Windows PC 150 ευρώ,και από τα 1410 πάει στα 1260.

Αν αντικαταστήσω όμως εγώ την οθόνη που έβαλα που έκανε 289,με αυτή που μου έδειξες στο προηγούμενο ποστ σου που που όπως λες έχει ίδια χαρακτηριστικά με της Apple και έχει 620 ευρώ,θα έπρεπε να προσθέσω 331 ευρώ.

1260+331=1591 ευρώ!!!!! :P

ναι ετσι οπως το θετεις εχει μια λογικη, απλα εγω πχ δε θα επαιρνα ακομα τετοια οθονη γιατι αυτο θα σημαινε και ενα 500αρικο τουλαχιστον για γραφικα για να μπορω να την υποστηριξω με καποια αξιοπρεπεια :P

ουτε ντε και καλα θελω wifi, αφου εχω καλωδιο (που ειναι και πιο γρηγορο) και παει λεγοντας

εχω με λιγα λογια την ευχερια να χτισω πανω σε μια καλη cpu με λιγοτερα λεφτα , βαζοντας αυτα που πραγματικα μου χρειαζονται και οχι να χρυσοπληρωσω και αλλα "εξτρα" τα οποια θεωρω υπερβολικα και αχρηστα

αντιθετως μπορω να βαλω τα λεφτα μου σε καλυτερα parts σε καποια σημεια που για μενα εχουν σημασια και θα κανουν τη διαφορα ( βλεπε gpu, βλεπε ssd κτλ.. )

αρα τελικα θα δωσω λιγοτερα λεφτα, αρα τελικα το pc ειναι σαφως πιο φθηνο :)

(εχει και αυτο τη λογικη του για πολυ κοσμο, δε συμφωνεις?)

επισης κερδιζω στο οτι επιλεγω ακριβως τι θα μπει στο μηχανημα μου (και τι ποιοτητα θα εχει αυτο),εχει κι αυτο τη σημασια του για πολυ κοσμο

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ξεκολλάτε λίγο με αυτό το apple vs everything else.

Άλλος γουστάρει all-in-one λύσεις, άλλος γουστάρει πιό συνηθισμένες καταστάσεις.

Άλλος γουστάρει design και συμμαζεμένα πράγματα και άλλος τρελή υποδύναμη και όλα τα εξαρτήματα απλωμένα στο τραπέζι.

Άλλος δεν δίνει πάνω από 10 ευρώ για παντελόνι και άλλος δεν το φοράει αν δεν είναι των 100.

Και ενώ ο πιό πάνω δεν δίνει 10 ευρώ για παντελόνι, τα σκάει γερά για τον κολλέκτορα του παιχνιδιού που ο πιό πάνω με το 100 ευρώ παντελόνι θα κατεβάσει πειρατικό.

Γι'αυτό ειρήνη ημήν...

Με την apple το πρόβλημα είναι πιστεύω η τιμή και τίποτε άλλο. Άλλοι το δικαιολογούν αυτό και άλλοι όχι.

Για μένα προσωπικά, εφόσον δεν με ενδιαφέρει το design και γουστάρω να μπορώ να έχω ελευθερία επάνω στο σύστημα μου, ενώ παράλληλα με τα ίδια λεφτά αγοράζω κάτι με ανώτερες δυνατότητες, η apple δεν με προσεγγίζει ως καταναλωτή.

Αν ρίξει τις τιμές της, ευχαρίστως να αγοράσω τα προϊόντα της. Simple as that.

Δημοσ.

ναι ετσι οπως το θετεις εχει μια λογικη, απλα εγω πχ δε θα επαιρνα ακομα τετοια οθονη γιατι αυτο θα σημαινε και ενα 500αρικο τουλαχιστον για γραφικα για να μπορω να την υποστηριξω με καποια αξιοπρεπεια :P

ουτε ντε και καλα θελω wifi, αφου εχω καλωδιο (που ειναι και πιο γρηγορο) και παει λεγοντας

εχω με λιγα λογια την ευχερια να χτισω πανω σε μια καλη cpu με λιγα λεφτα , βαζοντας αυτα που πραγματικα μου χρειαζονται και οχι να χρυσοπληρωσω και αλλα "εξτρα" τα οποια θεωρω υπερβολικα και αχρηστα

αντιθετως μπορω να βαλω τα λεφτα σε καλυτερα parts σε καποια σημεια που για μενα εχουν σημασια ( βλεπε gpu, βλεπε ssd κτλ.. )

αρα τελικα θα δωσω λιγοτερα λεφτα, αρα τελικα το pc ειναι σαφως πιο φθηνο :)

(εχει και αυτο τη λογικη του για πολυ κοσμο, δε συμφωνεις?)

Κοίτα σαφώς και δεν τα χρειάζεσαι τα extra.

Αλλά εκεί τίθεται θέμα αναγκών και προτεραιοτήτων.

Δεν είπα πως σώνει και καλά πρέπει να μας νοιάζει η ανάλυση 2560x1440 ή το wifi,κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Απλά έκανα τη σύγκριση μεταξύ παρόμοιων προιόντων διαφορετικών εταιριών για να δούμε ποια είναι η πραγματική διαφορά στις τιμές τους,για να μην υπάρχει μύθος.

Δημοσ.

Η επιλογή των Ultimate έγινε επειδή είναι το πλήρες πακέτο του λειτουργικού με όλες τις λειτουργείες.

Και αυτό επειδή το Mac έρχεται με πλήρη έκδοση λειτουργικού.

Συγκρίνω πλήρες λειτουργικό με πλήρες λειτουργικό.

Αν ήταν να βάλω τα Premium θα έπρεπε να κόψω λειτουργίες από το OS X,κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχει μόνο μια έκδοσή του.

ειλικρινά πες μου μια λειτουργία που δεν έχει το Premium και δεν γίνεται η σύγκριση,lol

με ψήνεις να κάνω restart να δω

στο ανάλογο θέμα αν θες γιατί εδώ θα γκρινιάζουν και θα έχουν και δίκιο

http://www.insomnia.gr/topic/401916-snow-leopard-vs-windows-7/

*νομίζεις ότι έχεις καταρίψει τον μύθο περι ακριβών mac,γελάω

πολύ

Δημοσ.

1599ευρώ :rolleyes:

Link

Φθηνότερη motherboard βρίσκεις αλλά όχι με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Η motherboard που πρέπει να διαλέξουμε πρέπει να έχει το slot 1155s,να μπορεί πάρει εώς 32gb RAM,και να έχει τουλάχιστον μια θύρα Firewire.

Η πιο φθηνή που βρήκα που να πληρεί αυτά τα χαρακτηριστικά είχε 150 ευρώ.

Και 345 ευρώ για τα 7 Ultimate δεν είναι τιμή που την έβγαλα από το μυαλό μου. Λιανική Τιμή καταστήματος είναι. Και 0 ευρώ δεν βάζω για το λειτουργικό γιατί αυτό είναι παράνομο.

Άμα είναι έτσι υποθέτω ότι κάνουμε και ριφιφί και κλέβουμε απ το κατάστημα και όλα τα υπόλοιπα πληρόνωντας 0 ευρώ... :eek:

Το μοντελο που αναφερεις ειναι με 21" fullhd και οχι η 27αρα!

Δημοσ.

Το μοντελο που αναφερεις ειναι με 21" fullhd και οχι η 27αρα!

μη,έχει κάνει λάθος στα 3.9/4 των parts αλλά το βγαλε το συμπέρασμα,καττέριψε τον "μύθο"

Δημοσ.

Κοίτα σαφώς και δεν τα χρειάζεσαι τα extra.

Αλλά εκεί τίθεται θέμα αναγκών και προτεραιοτήτων.

Δεν είπα πως σώνει και καλά πρέπει να μας νοιάζει η ανάλυση 2560x1440 ή το wifi,κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Απλά έκανα τη σύγκριση μεταξύ παρόμοιων προιόντων διαφορετικών εταιριών για να δούμε ποια είναι η πραγματική διαφορά στις τιμές τους,για να μην υπάρχει μύθος.

σαν θεωρια ειναι σωστο, στην πραξη ομως η πραγματικοτητα ειναι λιγο διαφορετικη και καποιος μπορει να παρει ενα πολυ καλο pc σε μια λογικη τιμη, επιλεγοντας ο ιδιος τι ακριβως τον εξυπηρετει

αυτη ειναι γενικα η ευχερια που σου δινει ο ανταγωνισμος σε σχεση με την apple

και στα τηλεφωνα ακομα μπορεις να χαρεις το android σε μια αξιοπρεπη (εως πολυ καλη) συσκευη με τα μισα λεφτα ενος iphone

η λογικη της apple ειναι "τα κανουμε ολα για σας, θελουμε ομως να μας τα σκασετε χοντρα και σε οποιον αρεσουμε στη τελικη"

αμα καποιος δεν εχει προβλημα με αυτο ειναι μια χαρα επιλογη, εγω προσωπικα iphone προτεινω σε ολους οσους το φυσανε και δε θελουν να ασχολουνται, δε θα κατσω μετα να μου παραπονιεται που του προτεινα κατι που ισως τον δυσκολεψει

Δημοσ.

Όχι φίλε μου, η σύγκρισή σου δεν είναι σωστή διότι έφτιαξες ένα σύστημα με σκοπό να πλησιάσεις την τιμή του imac.

Αν φτιάξεις σύστημα με σκοπιά PC user καθαρά και ξάστερα, είσαι 400 ευρώ πιό κάτω.

Όταν θα βάλεις 32GB ram στον imac, τότε το ξανασυζητάμε. Διότι αν ήθελες 32GB ram, φίλε μου δεν θα αγόραζες τον imac των 1500€. Θα πήγαινες για το τόπ της σειράς..

Και τα Ultimate δεν είναι πλήρης έκδοση όσον αφορά την Premium. Σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις τί θές ανάλογα με τις ανάγκες σου, όπως είναι και η ουσία του PC γενικότερα. να στήνεις αυτο που χρειάζεσαι και να μήν πληρώνεις για πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Φυσικά στη περίπτωση του Linux δίνεις 0 και πέρνεις πλήρες λειτουργικό.

Και από motherboard φίλε μου, θα πάρω την GIGABYTE GA-H61M-S2P-B3 , η οποία είναι στα 54€ και έχει ότι χρειάζεσαι. 16GB ram μου ειναι υπέραρκετά, μιάς και δεν θα τα βάλω ποτέ, όπως και εσύ.

Διότι επέλεξες ένα motherboard με υπεράνω χαρακτηριστικά του imac, και μάλιστα πολύ σημαντικά, απλώς για να ταιριάξεις τις δυνατότητες σε μάξιμουμ ram, που για το 99% του κόσμου είναι τελείως άχρηστο.

Τα παραπάνω απλώς για να δείξω ότι η θέση σου για τις τιμές της apple είναι τελείως εσφαλμένη.

Δεν χρειάζεται να εξαγριώσουμε τα πλήθη.

Δες το αμέσως επόμενο πόστ...

Δημοσ.

μη,έχει κάνει λάθος στα 3.9/4 των parts αλλά το βγαλε το συμπέρασμα,καττέριψε τον "μύθο"

1.δε κατερηψε τιποτα γιατι το λιγκ ειναι λαθος και τα 1500 του pc,ειναι με την dell 27"27 in, LCD / IPS Panel, 2560x1440 στα 650ευρο!

2.

mouse-keyboard:Logitech Cordless Desktop S520 35.90 €

speaker:Genius SP-HF500A 23.10 €

monitor:Dell Ultrasharp U2311H 170.50 €

dvd-rw:Sony AD-7260S 15.89 €

ram:Corsair Vengeance 4GB 36.70 €

gpu:XFX Radeon HD6870 1GB 169.51 €

hdd:Samsung Spinpoint F3 1TB 50.71 €

cpu:Intel Core i5-2500K 188.60 €

mobo:MSI P67A-G45 125.15 €

psu:Corsair Enthusiast Series TX650 V2 82.00 €

case:Xigmatek Utgard 87.03 €

Windows 7 Ultimate 64-bit English DSP 170 €

Συνολο:1150 €

3.

πλεον εχουν sandybridge και οι μακ, οσο για καρτα εχεις να ανταγωνιστεις 6970Μ

Κατευθείαν οφθαλμίατρο!Που είδες την 6970?

Την 6750 και μάλιστα των λαπτοπ!

Και την συγκρινεις με την 6870 desktop?Ελεος!

Δημοσ.

Κατευθείαν οφθαλμίατρο!Που είδες την 6970?

Την 6750 και μάλιστα των λαπτοπ!

Και την συγκρινεις με την 6870 desktop?Ελεος!

μαλλον δεν καταλαβαινεις καθολου τι εγραψα..

απο ενα σημειο και πανω τα κορυφαια mac εχουν 6970

απο αυτο και πανω συγκεκριμενα

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-one-computers/Apple-iMac-MC814Z-A-MC814Z-A.htm

το Μ κολλαει στο οτι αυτα εχουν καρτες λαπτοπ ,προφανως, γιατι μια κανονικη δε θα χωραει μεσα.. (και βεβαια δε συγκρινονται με των desktop)

αρα αυτο που ελεγα ειναι οτι στη χειροτερη περιπτωση, με pc εχεις να ανταγωνιστεις τη συγκεκριμενη καρτα, κατι που δεν ειναι και κατι φοβερο..

δεν ειπα οτι ειναι πιο δυνατη απο την 6870, οποτε ασε τα ελεη και διαβαζε λιγο πιο προσεκτικα τι λεει ο αλλος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...