palawiaris Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Με αυτη τη λογική δεν θα υπήρχε το Golf μιας και όλοι θα "έκαναν τη δουλειά τους" και με ένα yugo! Με το καλό αμάξι και μούρη θα πουλήσεις για τους πιο γκαβλωμένους αλλά θα σου κάνει και την δουλειά σου πιο ευχάριστα.π.χ. ένα μεγάλο ταξίδι και πόσα άλλα. Με το κινητό τι παραπάνω θα κάνεις σε σχέση με ένα άλλο ίδιας κατηγορίας αλλά φτηνότερο και άλλης μάρκας; Τίποτα απολύτως.Για αυτό και εγώ θα καταλήξω στο φτηνότερο που θα κάνει την δουλειά που θέλω.
kirileman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Το θέμα είναι, ότι έχω τεράστια υποστήριξη, χωρίς να έχω iphone! Η υποστήριξη του τύπου "do it at your own risk" δεν είναι υποστήριξη. Είναι underground πειραματισμοί. Μην τα μπερδεύουμε. Έχουμε όλοι (αρκετοί, έστω) ασχοληθεί στο παρελθόν με φλασαρίσματα, roms, themes κ.α. και έχουμε μια πλήρη εικόνα του πως λειτουργεί το πράγμα και πόσο ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα. Επίσης, το να μην επιθυμείς, από μια ηλικία και μετά -είτε λόγω όρεξης είτε λόγω συνθηκών- να φλασάρεις για να αποκομίσεις τα μέγιστα από τη συσκευή σου, δεν σε καθιστά τεχνολογικά αναλφάβητο, μάλλον ωριμότητα δείχνει και σεβασμό στα λεφτά που έχεις δώσει.
panther_512 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Εγώ να ευχηθώ του Steve Jobs καλό κουράγιο και δύναμη για τη μάχη που δίνει. Όλα τα λεφτά του κόσμου να 'χεις, αν δεν έχεις την υγεία σου....
darklordvader77 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 [offtopic]Εγώ πάλι με την 7'αρα έκδοση που είναι ίδιο σε hardware εκτός από μερικά δικαιολογημένα κολλήματα που και που δεν έχω δει κάτι τέτοιο και ας φορτώνω εφαρμογές κτλπ. και μην ξεχνάς και τη διαφορά τιμής τους γιατί το ένα το πήρες 300 ευρώ το άλλο θα το πάρεις δεν ξέρω πόσο αλλά πολύ παραπάνω[/offtopic] κακα τα ψεμματα η εκδοση Froyo δε περπαταει μια....οτι κ να του κανουμε.. αντε να δουμε ΑΝ θα ερθει η Honeycomb. το iPad 1 (που ξαναλεω εχουν ιδια specs) κανει 400Ε Link 100E παραπανω για καλυτερη οθονη,βαρος,χρηστικοτητα κ smoothness θα τα δωσει ο καθε λογικος ανθρωπος.
Alithinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Το οτι ενα κοπιουτερ με ultimate,θα στοιχισει 3χ πιο φτηνα απο το κομπιουτερ με το lion,δε θελεις να το δεις!?!Το οτι η ms ταϊζει πολλες εταιρειες και δε τα τρωει μονη της,ουτε αυτο σου λεει τιποτα!?! Και το γεγονος οτι τα windows ειναι το λογισμικο που πατανε εταιειες,οπως η Intel,AMD,Nvidia και καμια εκατοστην αλλες,για να κανουν τα τεχνολογικα τους αλματα,για να τα χαιρεσαι κ συ στο apple σου,μαλλων και αυτο αδιαφορο σου ειναι!!! 3 φορές πιο φθηνά ? Αυτό που το είδες ? Ας δούμε πόσο θα μου βγεί... Θα πάρω σαν παράδειγμα αυτό εδώ το μοντέλο iMac: Site: http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-one-computers/Apple-iMac-MC813Z-A-MC813Z-A.htm Τώρα ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα Windows PC με το ίδιο η παραπλήσιο hardware. Intel Core i5 2500s: 216e Link 4GB RAM DDR3@1333MHZ: 34E Link HARD DISC 1TB 7200RPM: 50E Link DVD DRIVE: 21E Link HD WEBCAM: 30E Link PSU 650WATT: 90E Link MOTHERBOARD για το 1155 με firewire και όριο μνήμης 32gb: 150E Link AMD RADEON 6770: 120E Link BLUETOOTH ADAPTER: 10 E Link WIFI ADAPTER: 30 E Link Οθόνη 27 ιντσών με ανάλυση 2560χ1440 δεν υπάρχει εκτός από αυτή της Apple,άρα αναγκαστικά πρέπει να διαλέξω μια 27αρα οθόνη με ανάλυση 1920χ1080: 289Ε Link WINDOWS 7 ULTIMATE FULL RETAIL: 345E Link ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ + ΠΟΝΤΙΚΙ: 25E Link ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ WINDOWS PC: 1410E TEΛΙΚΗ ΤΙΜΗ MACINTOSH: 1599E Διαφορά 189Ε (Στο Windows PC δεν προστέθηκε το επιπλέον έξοδο για το case όπου θα πρέπει όλα τα υπο-εξαρτήματα να μπούνε μέσα,και επίσης δεν μπορέσαμε να βρούμε ανάλογη οθόνη. Η μόνη οθόνη με ανάλογα χαρακτηριστικά ήταν η οθόνη της Apple,αλλά αυτό θα εκτόξευε τη τιμή πολύ ψηλά και έτσι έβαλα οθόνη με μικρότερη ανάλυση) Αντιλαμβανόμαστε πως αν και ένας Macintosh είναι πιο ακριβός από ένα Windows PC,η διαφορά είναι μικρότερη της τάξης του 11-12%,(που με το πρόσθετο κόστος του tower case που καλούνται να πληρώσουν οι Windows users η διαφορά θα έπεφτε περίπου 5%-8%) και αυτό επιλέγοντας για το Windows PC όπου μπορώ (ram,σκληρός δίσκος) τα φθηνότερα δυνατά μοντέλα εξαρτημάτων που να πληρούν τα συγκεκρυμένα χαρακτηριστικά.. Άρα ας σταματήσει το παραμύθι "είναι 3 φορές πιο ακριβοί" γιατί αυτό ακριβώς είναι: ΠΑΡΑΜΥΘΙ..
darklordvader77 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Κάτι on-topic: Steve Jobs's Best Quotes
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Με το καλό αμάξι και μούρη θα πουλήσεις για τους πιο γκαβλωμένους αλλά θα σου κάνει και την δουλειά σου πιο ευχάριστα.π.χ. ένα μεγάλο ταξίδι και πόσα άλλα. Με το κινητό τι παραπάνω θα κάνεις σε σχέση με ένα άλλο ίδιας κατηγορίας αλλά φτηνότερο και άλλης μάρκας; Τίποτα απολύτως.Για αυτό και εγώ θα καταλήξω στο φτηνότερο που θα κάνει την δουλειά που θέλω. Αν και έχουμε ξεφύγει εδω και πολλές σελίδες ας συνεχίσω λίγο ακόμη! Αν το κινητο το θέλεις να μιλάς και να στέλνεις κανα SMS, προφανώς και είναι υπερβολή να πας να σκασεις πολλα χρήματα. Αν όμως το θες και για να έχεις το mail σου παντού, να μπορείς να απαντας γρήγορα και εύκολα, να έχεις πρόσβαση σε social media, και γενικώς να χρησιμοποιείς το Internet ...τα πράγματα αλλάζουν! Ο τρόπος που τα υλοποιεί όλα αυτα ένα iPhone και ένα iPad είναι για την ώρα αξεπεραστος. Και δεν το λέω έτσι αλλα έχοντας δοκιμάσει όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν. Βάλε μαζι και μια τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών (που την έχει και το android αλλα με τα περισσότερα να είναι σκουπίδια), βάλε και ένα super ηχητικά mp3 player με το μεγαλύτερο μουσικό κατάστημα ... Ε βρες μου αλλου κάτι που να συγκεντρώνει όλα αυτα αντίστοιχα!
panther_512 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 3 φορές πιο φθηνά ? Αυτό που το είδες ? Ας δούμε πόσο θα μου βγεί... Θα πάρω σαν παράδειγμα αυτό εδώ το μοντέλο iMac: Site: http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-one-computers/Apple-iMac-MC813Z-A-MC813Z-A.htm ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ WINDOWS PC: 1410E TEΛΙΚΗ ΤΙΜΗ MACINTOSH: 1599E Διαφορά 189Ε Στο λίνκ που έδωσες, η τιμή του iMac είναι 1,819€, δηλαδή 400 ευρώ διαφορά.... Επίσης 150€ για motherboard είναι καμπόσα. Βρίσκεις και με 50-100. Οπότε αύξησε λίγο ακόμα τη διαφορά. Επίσης και τα 345€ για Windows Ultimate είναι πλεονασμός. Για Windows βάλε από 0-200€ μάξ, οπότε η διαφορά αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Ειδικά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, το κόστος εδώ είναι 0.... Σε λίγο θα έρθεις στα λόγια του παιδιού που μίλησε για τριπλάσσια τιμή..
qsis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 3 φορές πιο φθηνά ? Αυτό που το είδες ? Ας δούμε πόσο θα μου βγεί... ... αν θες αναλογη οθονη υπαρχει http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html tower αγοραζεις και με 30 ευρω οσο για τα windows , δεν υπαρχει λογος να αγορασεις τη συγκεκριμενη εκδοση (αρα κοψε κατι) , για να μην αναφερουμε οτι για πολυ κοσμο τα windows θεωρουνται freeware (μιας και ειναι και αυτο κομματι της πραγματικοτητας, ασχετα αν ειναι σωστο ή οχι) EDIT α ναι... ο i5 του μακ που εβαλες ειναι (μαλλον) ο 750 που χω κι εγω.. καμια επαφη με τον 2500, μιλας για μια γενια πισω τα μηχανακια με καινουριους i5 πανε πανω απο 2χιλιαρικα
darklordvader77 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=TIClAanU7Os&playnext=1&list=PL315E816B11C94DDF
Alithinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Στο λίνκ που έδωσες, η τιμή του iMac είναι 1,819€, δηλαδή 400 ευρώ διαφορά.... Επίσης 150€ για motherboard είναι καμπόσα. Βρίσκεις και με 50-100. Οπότε αύξησε λίγο ακόμα τη διαφορά. Επίσης και τα 345€ για Windows Ultimate είναι πλεονασμός. Για Windows βάλε από 0-200€ μάξ, οπότε η διαφορά αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Ειδικά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, το κόστος εδώ είναι 0.... Σε λίγο θα έρθεις στα λόγια του παιδιού που μίλησε για τριπλάσσια τιμή.. 1599ευρώ Link Φθηνότερη motherboard βρίσκεις αλλά όχι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η motherboard που πρέπει να διαλέξουμε πρέπει να έχει το slot 1155s,να μπορεί πάρει εώς 32gb RAM,και να έχει τουλάχιστον μια θύρα Firewire. Η πιο φθηνή που βρήκα που να πληρεί αυτά τα χαρακτηριστικά είχε 150 ευρώ. Και 345 ευρώ για τα 7 Ultimate δεν είναι τιμή που την έβγαλα από το μυαλό μου. Λιανική Τιμή καταστήματος είναι. Και 0 ευρώ δεν βάζω για το λειτουργικό γιατί αυτό είναι παράνομο. Άμα είναι έτσι υποθέτω ότι κάνουμε και ριφιφί και κλέβουμε απ το κατάστημα και όλα τα υπόλοιπα πληρόνωντας 0 ευρώ...
ektor7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Η υποστήριξη του τύπου "do it at your own risk" δεν είναι υποστήριξη. Είναι underground πειραματισμοί. Μην τα μπερδεύουμε. Έχουμε όλοι (αρκετοί, έστω) ασχοληθεί στο παρελθόν με φλασαρίσματα, roms, themes κ.α. και έχουμε μια πλήρη εικόνα του πως λειτουργεί το πράγμα και πόσο ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα. Επίσης, το να μην επιθυμείς, από μια ηλικία και μετά -είτε λόγω όρεξης είτε λόγω συνθηκών- να φλασάρεις για να αποκομίσεις τα μέγιστα από τη συσκευή σου, δεν σε καθιστά τεχνολογικά αναλφάβητο, μάλλον ωριμότητα δείχνει και σεβασμό στα λεφτά που έχεις δώσει. Και τα κλοκαρισματα είναι του τύπου "do it at your own risk", αλλά δίνεις περισσότερα λεφτά για cpu και m/b που να σου δίνει περισσότερο περιθώριο κλοκκαρισματος και μάλιστα με τις "ευχές" των εταιρειών που τα πουλάνε! Και στην δική μου περίπτωση,τα αποτελέσματα μέχρις στιγμής, είναι πολύ πιο καλά απ'οτι τα περίμενα! Για κάποιον που δεν ασχολείται παίρνει ένα των 200-300ευρο(πχ nexus s) και κάνει τη δουλειά του απλά κ ωραία και δε χρειάζεται το iphone!
mourlos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αφου ολοι εχετε αποψη για ολα, ποσοι απο ολους που κραζουν εχουν ή ειχαν iphone ή καποιο αλλο προιον ΑΠΛ; ποσοι απ ολους οσους κραζουν ειναι επαγγελματιες χρηστες. (κανουν δουλεια οχι επαγγελματιες στο ξυσιμο);;; Εγω θα υποθεσω ουτε 1% απο τους κραχτες. Σαν επαγγελματιας εμενα τα προοιντα της ΑΠΛ με εκφραζουν γιατι μου προσφερουν λειτουργικοτητα και χωρις να κρασαρουν σχεδον ποτε. ειχα το μηλοτηλεφωνο και το βαρεθηκα μετα απο καμποσο καιρο τωρα εχω Win phone γιατι επισης ειναι απλουστατο στην χρηση του. Επισης εχω περασει και γω απο τις φασεις να αγορασω κινητο και των 300+ ευρω και καντο φλασαρω, μεχρι που το βαριεσαι και λες τερμα. Κατι τελευταιο γιατι ειναι μια ανουσια συζητηση στην τελικη, οταν στην ηλικια του Στηβ και του Μπιλ εσεις εχετε καταφερει εστω και τα μισα τοτε ισως να μπορεσετε να πειτε την γνωμη σας, εως τοτε κεφαλια κατω και μπολικη δουλεια ειτε ειστε μαθητες/ φοιτητες ειτε εργαζομενοι. αυτα τα ολιγα.
Alithinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 αν θες αναλογη οθονη υπαρχει http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html tower αγοραζεις και με 30 ευρω οσο για τα windows , δεν υπαρχει λογος να αγορασεις τη συγκεκριμενη εκδοση (αρα κοψε κατι) , για να μην αναφερουμε οτι για πολυ κοσμο τα windows θεωρουνται freeware (μιας και ειναι και αυτο κομματι της πραγματικοτητας, ασχετα αν ειναι σωστο ή οχι) EDIT α ναι... ο i5 του μακ που εβαλες ειναι (μαλλον) ο 750 που χω κι εγω.. καμια επαφη με τον 2500, μιλας για μια γενια πισω τα μηχανακια με καινουριους i5 πανε πανω απο 2χιλιαρικα Δεν μπορώ να βάλω 0 τιμή Windows. Συζητάμε για το πόσο θα στοιχείσει σε κάποιον νόμιμα ένα νέο μηχάνημα. Δε μπορούμε να κάνουμε σενάρια μαφίας,γιατί έτσι μπορώ και εγώ υποθέσω πως θα μπουκάρω στο μαγαζί και θα αρπάξω όλους τους υπολογιστές τσάμπα... Αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσα να το βάλω σε συγκριτικό τιμών και να πω "κοιτάξτε αγοράζεις 10 iMacs με 0 ευρώ) Ο i5 είναι ο 2500s,εξακριβωμένα από το site της Intel. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο μοντέλο i5 που να είναι 4πύρηνος και να έχει συχνότητα 2.7ghz.
qsis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 στα 2.7 ειναι sandy? εδιτ (ειναι.. 6ΜΒ cache) ωραια αρα μιλαμε για κατι τετοιο.. κοψε ευρω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2300-s1155-2-80GHz-6MB-BX80623I5230C.htm επισης δεν υπαρχει λογος να παρεις full retail windows.. υπαρχουν και πιο φθηνες εκδοσεις χωρις βιβλιαρακια κτλ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις