Προς το περιεχόμενο

χτύπησε ή κάτι άλλο? WD Elements 1.5 TB

ekkli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχουμε το δίσκο που αναφέρω στο τίτλο του θέματος αγορασμένο πριν κανα χρόνο.

στημένος στο γραφείο που παίζουν vista και ubuntu 10.10

με 28 γίγα πλέον άδεια.

τον χρησιμοποιώ για να αποθηκεύω ταινίες και γίνεται γενικά συχνά read/write.

λογικό επίσης ότι έχει κυρίως μεγάλα αρχεία.

εδώ και λίγες μέρες όταν ξεκίναγα γουίντοουζ και τον είχα πάνω έπαιρνα μήνυμα ότι θέλει check disk.

το έκανα μια - δυο φορές , δεν βρήκε τίποτα.

πλέον όμως δεν μπορεί να αντιγράψει κάποια αρχεία και δίνει τα εξής μηνύματα:

βιστα :

cannot read from the source file or disk

στα δε ubuntu :

error splicing file: input/output error

αυτό συμβαίνει σε κάποια και όχι σε όλα τα αρχεία. μπορεί να γράψει ένα αρχείο 9 γίγα αλλά δεν μπορεί ένα άλλο συγκεκριμένο στα 698 μέγκα.

πάει για αντικατάσταση ?

υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω τα αρχεία μου έστω πριν τον στείλω ?

ετρεξα το wd data lifeguard diagnostics στο quick test και λέει ότι :

cable test failed! please check the cables.

υπόψιν ότι γενικά δεν έχει πολυκουνηθεί ούτε έχει φάει κάνα πέσιμο , απλά χρησιμοποιήται αλλά και πάλι όχι συνέχεια.

Δημοσ.

φιλε εχω και εγω εχω εναν εξωτερικο wd elements portable..μου κανει ακριβως τα ιδια και δεν τον εχω κανει κατι..κριμα..δεν την ειχα για τοσο χαλια την western...σε εξωτερικουσ σκληρους εχω σταματησει να την εμπιστευομαι

Δημοσ.

Βάλε ένα καινούργιο καλώδιο USB και πες μας αν το πρόβλημα παραμένει.

το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με το καλώδιο αλλά η μαμακία παίρνει κάτι περίεργα μινι usb , όχι σαν τα συνηθισμένα που έχουν οι άλλοι εξωτερικοί μου.

πρέπει να πάω να αγοράσω και δεν έχω χρόνο αυτές τις μέρες λόγω πάρα πολύ δουλειάς εκεί που εργάζομαι.

μια ερώτηση όμως , έτσι να βρίσκεται, αν έχει θέμα το καλώδιο, γιατί υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένα αρχεία και με άλλα δεν υπάρχει ?

αν τα καλώδια ήταν βλαμμένα δεν θα χτυπάγανε σε τυχαίες φάσεις ?

και το ουμπου στο ίδιο αρχείο κώλωσε.

Δημοσ.

Τρέχεις HD Sentinel να δεις τί θα πει κι αυτό, και για τ' αρχεία δοκιμάζεις ανάκτηση σε άλλο δίσκο με το Active File Recovery (και τα 2 πρέπει να τα βρεις σπασμένα ή να τ' αγοράσεις).

Μετά, αντικατάσταση που είπες (μέσω εγγύησης εννοείς φαντάζομαι, ε ; ).

Όσο για το καλώδιο, δες ποιό είναι : http://en.wikipedia....icro_connectors (μάλλον mini USB - B, που το χρησιμοποιούν και κάμερες ή κινητά), και Σκρούτζαρέ το : http://www.skroutz.g...phrase=mini+usb να δοκιμάσεις ένα.

(...αν και μάλλον είναι ζήτημα του δίσκου)

Δημοσ.

όλα κομπλέ με το error checking των γουίντοουζ.

έτρεχε γύρω στο 20ωρο και τουλάχιστον το ένα αρχείο που είχε θέμα πλέον δεν έχει.

σημειώνω όλη αυτή την περιπέτεια σαν μια προειδοποίηση ότι πρέπει να βιαστώ να κάνω το χεντ μέηντ νας που ονειρεύομαι εδώ και καμιά 3ετία (αλήθεια έχετε εύκαιρο κανέναν οδηγό στησίματος νας σε παλιό κουτί ?)

παράλληλα, κατεβάζω και κάποιο διαγνωστικό για σκληρούς να το έχω να τσεκάρει την κατάσταση.

και για να μην ξεχνιόμαστε, όπως έχει πει πριν καιρούς κάποιος συνφορουμίτης εδώ μέσα

Το να παίρνεις ένα δίσκο, σου εξασφαλίζει μόνο τη δυνατότητα να γράφεις αρχεία......και ουχί να τα αποθηκεύεις !

σας δίνω και το log το οποιό δυστυχώς δεν μπορούσα να το κάνω κόπυ οπότε το έκανα κάπτσουρ.

αν εσείς γιατροί μου δείτε κάτι πολύ ανησυχητικό πείτε το πλιζ.

post-48838-0-85819600-1314305997_thumb.jpg

Δημοσ.

Ο δίσκος φαίνεται να έχει bad sectors - αν έχει εγγύηση τον πας για αντικατάσταση. Κάνε backup το συντομότερο. Έτρεξες το HD Sentilel που σου προτάθηκε από τον washcloud?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...