Προς το περιεχόμενο

Advance michigan

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρε περοσφατα η μικρη μου με καλο βαθμο του lower...Υπαρχει λογος να παει για advance ή απ ευθειας στο profisiency ? Ειναι πιο ευκολο το profiosiensy αν εχει μεσολαβσει το advance ??Θα παει Γ Γυμνασιου.

Οσοι εχουν προσφατη εμεπιρια ή ειδικες γνωσεις ας βοηθησουν.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δε ξέρω πόσο νοημα έχει η απόκτηση κάποιου συγκεκριμένου πτυχίου. Προσωπικά πιστεύω ότι το advanced είναι λίγο χάσιμο χρόνου, αφού η τυπική απαίτηση του excelent knowledge της γλώσσας τη δίνει οτιδήποτε είναι στο επίπεδο του proficiency. Για μένα το ερώτημα θα ήταν αν θα δώσει Michigan ή κάποιο άλλο π.χ. κρατικό ή TOEIC κλπ.

Δημοσ.

Ούτως η αλλως μετα το lower, εχει 2 χρονια μαθηματων για το proficiency. Στον 1ο χρόνο δίνει αν θελει το advanced.

Ειναι καλο για την εμπειρια και το "ξεψάρωμα", ειναι και σχετικά ευκολο να το πάρει, ειδικά αν όπως λες πηρε και με υψηλό ποσοστό το lower.

Επίσης, έχει το καλό οτι ακόμα κι αν αποτύχεις αργότερα στο proficiency, έχεις το ατού οτι με το advanced είσαι ενα στεπ παραπάνω του λοουερ.

Έκανα το ίδιο οταν ήμουν στην ηλικία της.

(Δυστυχώς ομως το proficiency το πηρα με την 3η προσπάθεια, πολλά χρόνια αργότερα)

Δημοσ.

Το δικό μου ερώτημα βέβαια θα ήταν να μάθει τη γλώσσα και να έρθει σε επαφη με τον πολιτισμο των χωρων ποτ τη μιλάνε και όχι να πάρει ακόμα ένα χαρτί από τη βιομηχανία πιστοποιήσεων. Αλλά είμαι ρομαντικός στα θέματα παιδείας.

Δημοσ.

Ινσομνιακ εν μερει σωστος, αλλα για αγγλικά μιλάμε. Χωρις αγγλικα δεν κανεις τπτ σημερα δυστυχως :/

3η γυμνασιου ειναι ακομα το παιδι, θα τα κανει και τα ταξιδάκια του αργοτερα!

Δημοσ.

Saw eyxaristv.

Eχω λαθος να σκεφτομαι οτι ακομα και αν δεν περασει με την πρωτη το profisiency ειναι προτιμοτερο να το ξαναδωσει απο το να δωσει μια advance και μια profisiency ?

Δημοσ.

Αυτό που λες το καταλαβαίνω, αλλά να αναρωτιόμαστε ποια πιστοποίηση είναι καλύτερη και μάλιστα ως πρωτεύον ερώτημα, το θεωρώ την ξεφτύλα της εκπαίδευσης. Προσωπικά θα ρώταγα, ποια μέθοδος διδασκαλίας είναι η καλύτερη ποιος δάσκαλος την εφαρμόζει αποτελεσματικά, ποια σειρά βιβλίων καλύπτουν τις σημερινές γλωσσικές απαιτήσεις, αγγλικά απο ΗΠΑ ή απο ηβ και πάει λέγοντας. Ούτως ή άλλως όλα τα διπλώματα έχουν ημερομηνία λήξης και όταν το κορίτσι θα τα χρειαστεί, θα έχουν λήξει, τουλάχιστον να ξέρει τη γλώσσα.

Το σχόλιο μου ήταν για αυτο που είπε η αντα

Δημοσ.

τσαμπα θα χασει 1 χρονο για προετοιμασια αντι να παει κατευθειαν για το προφισιενσι

εγω θυμαμαι 2α γυμνασιου πηρα το lower και τριτη γυμνασιου πηρα κατευθειαν το proficiency(περιπου 7 μηνες προετοιμασια αναμεσα σε αυτα τα 2δηλαδη) οποτε καλυτερα μη χανει χρονο και χρημα απτη στιγμη που σκοπευει να δωσει ετσι κ αλλιως για prof

προσωπικα πιστευω ειναι κατι σαν κολπακι απτα φροντ να τους βαζουν να δινουν οτι υπαρχει για να κερδιζουν καναν επιπλεον χρονο εγγραφης

αλλα δεν υπαρχει και κανονας σε αυτα αλλοι "παιρνουν" τις ξενες γλωσσες μπαμ-μπαμ αλλοι θελουν να δωσουν 3-4 φορες για το lower(και δε το λεω με ειρωνικο υφος, αυτη ειναι η αληθεια αλλος ειναι καλος στις ξενες γλωσσες,αλλος στα μαθηματικα κλπ)

Δημοσ.

Εαν δεν το παρει με την 1η, ετσι κι αλλιως θα το ξαναδώσει. Και αν γίνει αυτο, καλύτερα (λέω) να έχει το advance που ειναι πολύ βατό για τέτοιες ηλικίες.

Συν οτι 1-2 χρόνια αργότερα θα έχει το ζόρι με τις πανελλήνιες, οπότε και τα αγγλικά μπαίνουν σε 2η μοιρα.

Θεωρώ οτι το επίπεδο του proficiency (ειδικα του cambridge) ειναι αρκετα δύσκολο, προσωπικά θα προτιμούσα να το είχα δώσει σε μεγαλύτερη ηλικία απο τα 16.

Ινσομνιακ εκπαιδευτικός?

Δημοσ.

Τι να το κάνει παίδες το advanced το κοριτσάκι?Εδώ πας έξω με proficiency Cambridge και σε βάζουν να δώσεις τεστ αν δεν είναι πρόσφατο το πτυχίο. Αφήστε το παιδάκι ήσυχο πιστεύω...

Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο ένα παιδί γ γυμνασίου μπορεί να αντεπεξέλθει σε εξέταση proficiency, τη στιγμή που πιθανότατα δεν έχει ακόμα αναπτύξει απόλυτα την κριτική ικανότητα για να απαντήσει σε πολλά από τα ερωτήματα (δηλαδή αν την ρωτήσουν τι πιστεύει για την κλωνοποίηση τι θα απαντήσει? Δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις αγγλικών). Σκεφτείτε ότι το proficiency δίνει διδακτική επάρκεια, είναι δυνατόν να το δίνει ένα παιδί γ γυμνασίου? Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι ότι η απόκτηση πτυχίων, και μάλιστα άχρηστων, δεν οδηγεί σε κάτι, αν το παιδί νιώθει καλύτερα αν δώσει εξετάσεις ας δώσει, για ψυχολογικούς λόγους και μόνο, γιατί αυτά τα χαρτιά κανένα νόημα δεν έχουν.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Insomniak...

Δημοσ.

Απευθειας προφ!

Τι να το κάνει παίδες το advanced το κοριτσάκι?Εδώ πας έξω με proficiency Cambridge και σε βάζουν να δώσεις τεστ αν δεν είναι πρόσφατο το πτυχίο.

Χμ αυτο δεν ισχυει ακριβως, γραφει στη σελιδα του Cambridge οτι εχει παντοτινη ισχυ το πτυχιο, και αν τους το τονισεις, συμφωνουν! Νομιζω το ειχε αναφερει ο Τοξοβολος σε παλια παρομοια συζητηση

Δημοσ.

Πάντως ένας γνωστός στην Αμερική είχε δώσει TOEFL πριν τον πάρουν και είχε και το πτυχίο με Α. Βέβαια αυτό είναι πριν από κάποια χρόνια, δεν ξέρω τι έχει αλλάξει σήμερα...

Δημοσ.

Ούτως η αλλως μετα το lower, εχει 2 χρονια μαθηματων για το proficiency. Στον 1ο χρόνο δίνει αν θελει το advanced.

Ειναι καλο για την εμπειρια και το "ξεψάρωμα", ειναι και σχετικά ευκολο να το πάρει, ειδικά αν όπως λες πηρε και με υψηλό ποσοστό το lower.

Επίσης, έχει το καλό οτι ακόμα κι αν αποτύχεις αργότερα στο proficiency, έχεις το ατού οτι με το advanced είσαι ενα στεπ παραπάνω του λοουερ.

Έκανα το ίδιο οταν ήμουν στην ηλικία της.

(Δυστυχώς ομως το proficiency το πηρα με την 3η προσπάθεια, πολλά χρόνια αργότερα)

μπα, πριν 3 βδομαδες η αδελφη μου με 4 μηνες μετα απο το lower εδωσε δοκιμαστικα proficiency και το πειρε... το advance δεν πολυ αξιζει! ειναι σαν αντι απο τα windows xp να πας στα 7 κατευθειαν, σταματας στα vista!

Πάντως ένας γνωστός στην Αμερική είχε δώσει TOEFL πριν τον πάρουν και είχε και το πτυχίο με Α. Βέβαια αυτό είναι πριν από κάποια χρόνια, δεν ξέρω τι έχει αλλάξει σήμερα...

δεν ειναι πτυχιο αυτο... ειναι πιστοποιηση!

Δημοσ.

Ας πω και εγώ τη γνώμη μου.

Προσωπικά θεωρώ το Advance ως χάσιμο χρόνου και θα πήγαινα κατευθείαν για Prof. Βασικά, αυτό πήγα να κάνω και γω, αλλά αλίμονο στο λύκειο που δε θέλω να με πιέσω σε τέτοιο βαθμό και το άφησα για μετά.

Το Advance προσωπικά το θεωρώ ως ένα πτυχίο για να δεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στο Proficiency, όπου δηλαδή και πάλι, τσάμπα χρήματα.

Εφόσον η κόρη σου είναι σε τέτοια ηλικία, άνετα τη παίρνει. Εμπρός για Proficiency. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...