Προς το περιεχόμενο

εσπερινο λυκειο

χρηστοςς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω χαρτί από ΤΕΕ α' κύκλο και σκέφτομαι να γραφτώ σε εσπερινό λύκειο..θα κάνω και τις 4 χρονιες ή θα κάνω λιγότερες ?

μπορείς? ποιος ο λόγος? για να περάσεις σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ? αφου και που είσαι απο ΤΕΕ τώρα δίνεις με το σύστημα του ΕΠΑΛ. δηλαδή 4 μαθήματα και δηλώνεις ότι σχολές μπορεί και ένας απο ΕΠΑΛ.

δεν χρειάζεται καν 4 χρονια στα θρανία.. απλά το ερώτημα είναι...

αυτά που θα πέσουν , τα μαθήματα... τα ξέρεις? ε ξέρω γω, κάτσε προερτοιμάσου για 1 χρόνο, και κάνε μερικά ιδιαίτερα και πιστεύω ένα 13-15 θα το πιάσεις...

ΥΓ, πέρσι που έδωσα εγώ ήταν η τελευταία χρονιά που δίναμε σαν TEE , μετά θα άλλαζε και θα δίναμε 4 μαθήματα σαν τα άλλα παιδιά...

// ψάξτο αυτο...

το καλό είναι ότι δηλώνεις και ΑΕΙ, στο ΤΕΕ δήλωνες μόνο ΤΕΙ...

άντε... καλή σου τύχη και σκέψου μόνο ότι η σκυλίσια ζωη είναι Super... μην παρεξηγηθούμε.. δεν σου λεω να πας όπου να ναι χωρις να το αγαπάς... και σαν 1ο στόχο να έχεις την σχολή σου... απλά ΧΑΛΑΡΑ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

ΥΓ: εγώ απλά σου είπα τι άκουγα... τώρα που έψαξα... για κοίτα εδώ ...

http://ischool.e-steki.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B1-%CE%BB/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-2011-%CF%84%CE%B5%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-50449/

Δημοσ.

έχω χαρτί από ΤΕΕ α' κύκλο και σκέφτομαι να γραφτώ σε εσπερινό λύκειο..θα κάνω και τις 4 χρονιες ή θα κάνω λιγότερες ?

3 Χρόνια θα κάνεις, δυστυχώς αλλά είναι τρομερή εμπειρία το νυχτερινό λύκειο με τους σωστούς καθηγητές.

μπορείς? ποιος ο λόγος? για να περάσεις σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ? αφου και που είσαι απο ΤΕΕ τώρα δίνεις με το σύστημα του ΕΠΑΛ. δηλαδή 4 μαθήματα και δηλώνεις ότι σχολές μπορεί και ένας απο ΕΠΑΛ.

ΥΓ, πέρσι που έδωσα εγώ ήταν η τελευταία χρονιά που δίναμε σαν TEE , μετά θα άλλαζε και θα δίναμε 4 μαθήματα σαν τα άλλα παιδιά...

// ψάξτο αυτο...

το καλό είναι ότι δηλώνεις και ΑΕΙ, στο ΤΕΕ δήλωνες μόνο ΤΕΙ...

Ο α κύκλος είναι τα πρώτα δύο χρόνια στο ΤΕΕ, μετά τον τρίτο αποκτούσΕς πρόσβαση στην τριτοβάθμια και πάλι μόνο σε ΤΕΙ.

Στα νυχτερινά η φοίτηση είναι 4 έτη εαν δεν έχεις τελειώσει τον α' κύκλο ή δεν έχεις πάει καθόλου λύκειο.

Υπάρχουν 2 ομάδες στην 4η τάξη.

Η α έχει πρόσβαση σε ΤΕΙ και εμποροπλοιάρχων σε σχολές ειδικότητας μόνο.

Η β έχει πρόσβαση σε ΤΕΙ/ΑΕΙ/Πολυτεχνία.

Αλλά η α από την β δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε στο πως γίνεται το μάθημα ούτε στο τι μαθαίνουν οι της Β ομάδας.

(πόσο χαίρομαι που ήμουν στην β)..

Δημοσ.

το νυχτερινο εμπειρια

και με

ειδικες εκπτωσεις εισαγωγης στην τριτοβαθμια

Ένα σου λέω, ποσόστωση.;ρ

Δημοσ.

Ένα σου λέω, ποσόστωση.;ρ

και μετα ουρλιαζουν για τα ιεκ που θελουν να μπουν στην τριτοβαθμια...

ευτυχως που μου το θυμισες

γελασα πρωινιατικα

:-D

Δημοσ.

και μετα ουρλιαζουν για τα ιεκ που θελουν να μπουν στην τριτοβαθμια...

ευτυχως που μου το θυμισες

γελασα πρωινιατικα

:-D

Κοίτα, προσωπικά το βρίσκω άδικο, άσχετα εαν ευνοούμε απ αυτό. Αλλά οι του εσπερινού έχουν ένα handicap σε σχέση με τους πρωινούς που η μόνη τους δουλειά είναι το φροντιστήριο.

Δημοσ.

κοίτα , εγω ήμουν πριν κάτι χρόνια σε ημερήσιο ΤΕΕ, αλλα κάναμε το απόγευμα επειδή το πρωί ήταν το γυμνάσιο...

ναι 3 χρόνια έκανα...

με το εσπερινό τι παίζει? ξέρω ότι έχουν 4 χρόνια επειδή δεν κάνουν 7αωρα...

απο δικαιώματα τι παίζει?

δεν νομίζω ρε Τάκη να χρειαστεί να κάνει 3 χρόνια τι λες... αμα το έχει τελειώσει τότε σίγουρα ...

αμα ξέρω γω το είχε αφήσει στην μέση... τότε άλλη ιστορία...

φίλε, έχεις απολυτήριο λυκείου ε?

παιδιά, τώρα άδικο η όχι...

ξέρουμε τώρα, ότι στα ΤΕΕ πάνε οι "μάγκες" και στα Λύκεια τα "φυτά", οι περισσότεροι που πάνε ΤΕΕ δεν έχουν σκοπό να περάσουν κάπου...

αλλα, δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον που θέλει, ?

παρα πολλά παιδιά το μόνο που ήθελαν ήταν να τελειώσουν το ΤΕΕ, άλλα μετα απο χ/υ/ζ χρόνια άλλαξαν γνώμη και θελαν να περάσουν κάπου, δεν θα ήταν άδικο να μην μπορούσαν ? δεν θα είχαν "τελειώσει" σαν άνθρωποι?

εγώ όταν άκουσα ότι τελευταία χρονιά είναι που δίνει το ΤΕΕ, νόμιζα ότι δεν θα μπορούσαμε μετα, ότι ξοφλήσαμε...

λεω και εγώ, αυτός ο λυκειάρχης πολύ αρχ***η, έτσι μου είπε , τελευταία χρονιά που δίνεις... και είχα "παρει" μια τρομάρα σαν μικρό ... δεν μου είπε ότι μετά μπορείς, αλλα σαν ΕΠΑΛ

By The Way, τι γίνεται με τα δικαιώματα, απο ΕΠΑΛ μπορεί να πάει κάποιος στρατιωτικές σχολές? (στο ΤΕΕ μπορούσαμε), νομικές?

εντάξει για ιατρικές δεν θέλει ερώτημα...

έχω την εντύπωση ότι το ΕΠΑΛ ( υποτίθεται ότι το κάνανε έτσι για να έχουν ίσα δικαιώματα με ενιαίο ... αλλα @@) μπορεί να δηλώση μόνο μερικά ΑΕΙ, και αυτά "τελειωμένα" ...

Δημοσ.

κοίτα , εγω ήμουν πριν κάτι χρόνια σε ημερήσιο ΤΕΕ, αλλα κάναμε το απόγευμα επειδή το πρωί ήταν το γυμνάσιο...

ναι 3 χρόνια έκανα...

με το εσπερινό τι παίζει? ξέρω ότι έχουν 4 χρόνια επειδή δεν κάνουν 7αωρα...

απο δικαιώματα τι παίζει?

δεν νομίζω ρε Τάκη να χρειαστεί να κάνει 3 χρόνια τι λες... αμα το έχει τελειώσει τότε σίγουρα ...

αμα ξέρω γω το είχε αφήσει στην μέση... τότε άλλη ιστορία...

φίλε, έχεις απολυτήριο λυκείου ε?

Στο εσπερινό για να συμπληρώσουν τις ώρες κάνουν μια επιπλέον χρονιά, επειδή μόλις τελείωσα εσπερινό είναι 3 χρόνια εαν έχεις το απολυτήριο του πρώτου κύκλου σπουδών, εγώ έκανα μαλακία και , άστο μην το ψάχνεις, και εγώ σε ΤΕΕ ήμουν κ έφυγα ο @#$%#$% για να παω φαντάρος να τελειώνω.. ..

Από δικαιώματα: Ανταγωνίζεσαι τους συνυποψήφιους για το 1% των θέσεων (εαν πας Β ομάδα) και έχεις πρόσβαση σε ΑΕΙ/ΤΕΙ/ Πολυτεχνία ΚΑΙ με ποσόστωση, δηλαδή εαν δεν συμπληρωθούν οι θέσεις που έχει διαθέσιμες η σχολή για το 1% τότε παίρνουν τον αμέσως επόμενο άσχετα με το πόσα μόρια έχει γράψει. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και ένα σωστά συμπληρωμένο μηχανογραφικό έτσι.

Οι της Α ομάδας έχουν πρόσβαση ΜΟΝΟ σε τει της ειδικότητας που έχουν τελειώσει και έχουν το 10% των θέσεων της κάθε ανάλογης σχολής.

Φυσικά και το επίπεδο διδασκαλίας στο εσπερινό δεν συγκρίνεται με του ημερησίου λόγω του ότι οι μαθητές, στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες, οι καθηγητές είναι πιο ήρεμοι επειδή δεν έχουν να κάνουν με έφηβους, και δίνουν περισσότερη σημασία στον μαθητή και στις απορίες του επειδή ο μαθητής δεν είναι κανένα πιτσιρίκι.

Και κακά τα ψέμματα, όποιος θέλει να μάθει πάει νυχτερινό, η απόφαση του μαθητή είναι δικιά του, είτε θέλει απλά να πάρει ένα χαρτί ή να αποκτήσει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορώ να σου πω ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στο εσπερινό δουλεύει καλύτερα από το πρωινό.

παιδιά, τώρα άδικο η όχι...

ξέρουμε τώρα, ότι στα ΤΕΕ πάνε οι "μάγκες" και στα Λύκεια τα "φυτά", οι περισσότεροι που πάνε ΤΕΕ δεν έχουν σκοπό να περάσουν κάπου...

αλλα, δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον που θέλει, ?

παρα πολλά παιδιά το μόνο που ήθελαν ήταν να τελειώσουν το ΤΕΕ, άλλα μετα απο χ/υ/ζ χρόνια άλλαξαν γνώμη και θελαν να περάσουν κάπου, δεν θα ήταν άδικο να μην μπορούσαν ? δεν θα είχαν "τελειώσει" σαν άνθρωποι?

εγώ όταν άκουσα ότι τελευταία χρονιά είναι που δίνει το ΤΕΕ, νόμιζα ότι δεν θα μπορούσαμε μετα, ότι ξοφλήσαμε...

λεω και εγώ, αυτός ο λυκειάρχης πολύ αρχ***η, έτσι μου είπε , τελευταία χρονιά που δίνεις... και είχα "παρει" μια τρομάρα σαν μικρό ... δεν μου είπε ότι μετά μπορείς, αλλα σαν ΕΠΑΛ

Όχι δεν είπαμε ότι ξόφλησες αλλά όχι τόση εύκολη πρόσβαση ρε φίλε, τι να το κάνω που συμμαθητής μου έχει δηλώσει Βιολογικό/Φυσικό Πανεπιστημίου Κρήτης και δεν ξέρει ελληνικά και έχει γράψει 3100~ μόρια; Μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ποσόστωση.

Θα την βγάλει αυτός την σχολή;

Σου επαναλαμβάνω ότι έδωσα με αυτό το καθεστώς φέτος, έτσι και περάσω στην σχολή προτιμήσεις μου θα κάνω τραπέζι στην υγεία του συστήματος και μόνο.;ρ

Δημοσ.

Στο εσπερινό για να συμπληρώσουν τις ώρες κάνουν μια επιπλέον χρονιά, επειδή μόλις τελείωσα εσπερινό είναι 3 χρόνια εαν έχεις το απολυτήριο του πρώτου κύκλου σπουδών, εγώ έκανα μαλακία και , άστο μην το ψάχνεις, και εγώ σε ΤΕΕ ήμουν κ έφυγα ο @#$%#$% για να παω φαντάρος να τελειώνω.. ..

Από δικαιώματα: Ανταγωνίζεσαι τους συνυποψήφιους για το 1% των θέσεων (εαν πας Β ομάδα) και έχεις πρόσβαση σε ΑΕΙ/ΤΕΙ/ Πολυτεχνία ΚΑΙ με ποσόστωση, δηλαδή εαν δεν συμπληρωθούν οι θέσεις που έχει διαθέσιμες η σχολή για το 1% τότε παίρνουν τον αμέσως επόμενο άσχετα με το πόσα μόρια έχει γράψει. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και ένα σωστά συμπληρωμένο μηχανογραφικό έτσι.

Οι της Α ομάδας έχουν πρόσβαση ΜΟΝΟ σε τει της ειδικότητας που έχουν τελειώσει και έχουν το 10% των θέσεων της κάθε ανάλογης σχολής.

Φυσικά και το επίπεδο διδασκαλίας στο εσπερινό δεν συγκρίνεται με του ημερησίου λόγω του ότι οι μαθητές, στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες, οι καθηγητές είναι πιο ήρεμοι επειδή δεν έχουν να κάνουν με έφηβους, και δίνουν περισσότερη σημασία στον μαθητή και στις απορίες του επειδή ο μαθητής δεν είναι κανένα πιτσιρίκι.

Και κακά τα ψέμματα, όποιος θέλει να μάθει πάει νυχτερινό, η απόφαση του μαθητή είναι δικιά του, είτε θέλει απλά να πάρει ένα χαρτί ή να αποκτήσει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορώ να σου πω ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στο εσπερινό δουλεύει καλύτερα από το πρωινό.

βασικά το ΤΕΕ είναι ποιο πολύ για αυτούς που πρέπει να δουλέψουν απο μικρή ηλικία, και ποιο πολύ για καλοπέραση.... άξιζε πάντως... Αχχχ & βαχχχ. τι μου θύμησες

Όχι δεν είπαμε ότι ξόφλησες αλλά όχι τόση εύκολη πρόσβαση ρε φίλε, τι να το κάνω που συμμαθητής μου έχει δηλώσει Βιολογικό/Φυσικό Πανεπιστημίου Κρήτης και δεν ξέρει ελληνικά και έχει γράψει 3100~ μόρια; Μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ποσόστωση.

Θα την βγάλει αυτός την σχολή;

Σου επαναλαμβάνω ότι έδωσα με αυτό το καθεστώς φέτος, έτσι και περάσω στην σχολή προτιμήσεις μου θα κάνω τραπέζι στην υγεία του συστήματος και μόνο.;ρ

να με καλέσεις :ppp

και δίνουν περισσότερη σημασία στον μαθητή και στις απορίες του επειδή ο μαθητής δεν είναι κανένα πιτσιρίκι.

ότι καλύτερο...

ξέρω γω ρε φίλε, εγώ πάντως είχα την τύχη να είμαι σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, ναι εντάξει δεν ήμασταν πολλά παιδιά, άλλα απο καθηγητές, ΓΑΜΆΤΟΙ ...

θυμάμαι και νοσταλγώ τα βράδια.

Δημοσ.

Αλλά οι του εσπερινού έχουν ένα handicap σε σχέση με τους πρωινούς που η μόνη τους δουλειά είναι το φροντιστήριο.

με το ενα ποδι στην πορτα της τριτοβαθμιας σας εχουνε...

:devil:

Δημοσ.

με το ενα ποδι στην πορτα της τριτοβαθμιας σας εχουνε...

Που σε ένα μεγάλο ποσοστό θα μπουν αλλά δεν θα τελειώσουν τις σχολές τους.

Δημοσ.

Που σε ένα μεγάλο ποσοστό θα μπουν αλλά δεν θα τελειώσουν τις σχολές τους.

εεεετσι...

και που να ξερανε και το επιπεδο των θεματων

οι πολεμιοι των ΙΕΚ...

Δημοσ.

εεεετσι...

και που να ξερανε και το επιπεδο των θεματων

οι πολεμιοι των ΙΕΚ...

Ο ξάδελφος μου πήγε σε ΙΕΚ, συντηρητής η/υ, κάτι τέτοιο, αβίαστα το τελείωσε.

Δημοσ.

Ο ξάδελφος μου πήγε σε ΙΕΚ, συντηρητής η/υ, κάτι τέτοιο, αβίαστα το τελείωσε.

εξετασεις για πιστοποιηση εδωσε...?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...