Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά.

καθαρίζω τον υπολογιστή μου και επειδή και η κάρτα γραφικών είχε αρκετή σκόνη,με αποτέλεσμα να γυρίζει πολύ δύσκολα το ανεμιστηράκι,αποφάσισα να το βγάλω και να το καθαρίσω.

θέλω λοιπόν να περάσω πάστα κάτω από την ψύκτρα.έχω τη silver,αλλά είναι λίγο επικίνδυνη όταν μιλάμε για κάρτα γραφικών.ποιά ξέρετε εσείς που να μην περνάει ρεύμα,άρα να μην προκαλεί βραχυκύκλωμα;;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι ειπε η απο πανω......+1

Και εαν δεν θελεις να τρεχεις να βρεις παστα μπορεις να βαλεις και την silver προσεχτικα.Λογικα δεν θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

α...ωραία!!οπότε θα τους πάρω το πρωί για διαθεσιμότητα καταστημάτων(λογικά θα υπάρχει παντού...πάστα είναι...)σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!!

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα...γιατί η silver δεν κάνει??Εγώ έχω βάλει silver στην δικιά μου gpu χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Δημοσ.

H Silver είναι και καλά αγώγιγη κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης (πρακτικά απίθανο να συντρέξουν σε κοινά pc), δε σημαίνει ότι άμα ακουμπήσει σε ποδαράκια από καποιο τσιπ ή ότι άλλο θα γίνει αυτομάτως και βραχυκύκλωμα...

Χρησιμοποιώ τις Silver παντού (CPU, GPU, northbridge, southbridge, RAM κάρτας γραφικών, VRMs etc) από το 2002, δε μου έχει συμβεί τοτέ το παραμικρό. Θεωρητικά η Ceramique είναι επισήμως ακίνδυνη, πρακτικά για τα όποια παπατζούζ έχουν συμβεί, μάλλον κάτι άλλο φταίει και όχι η Silver imho.

Αν έχεις Silver, βάλε προσεχτικά Silver και μην ψάχνεσαι στα Πλαίσια. Εξάλλου, έχω την εντύπωση ότι η Ceramique είναι και υποδεεστέρων επιδόσεων.

Δημοσ.

http://www.arcticsilver.com/as5.htm

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

Η as5 δεν είναι ηλεκτραγώγιμη. Συσσωρεύει φορτίο όμως, και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα αν ξεφύγει σε κάποια σημεία που δεν πρέπει.

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με λίγη προσοχή.

Εγώ προσωπικά προτιμώ την ceramique.

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Cooling-Thermal-Paste-Arctic-Ceramique-22G-ZUWA-038.htm

Έχω το μεγάλο σωληνάριο και το χρησιμοποιώ άφοβα και αλύπητα σε οποιοδήποτε hardware :mrgreen:

Δημοσ.

ναι κι εμένα κάτι τέτοιο μου είχαν πει οτι συσσωρεύει φορτίο η silver...οπότε ενώ στον επεξεργαστή που είναι μεγάλη η επιφάνεια,δύσκολα θα δημιουργήσεις πρόβλημα,στην κάρτα την ψιλοφοβάμαι....άρα αν βρώ ceramique στο Πλαίσιο αύριο,μάλλον θα την πάρω...

navu κι εγώ νομίζω οτι η silver θεωρείται κορυφή...έχεις δίκιο...αλλά φοβάμαι λίγο αυτό με το φορτίο....

να σας πώ..λέτε να βγάλω και την ψύκτρα της ram της κάρτας και να βάλω κι εκεί πάστα;ή να το αφήσω;

ειλικρινά σας ευχαριστώ που έχετε ασχοληθεί τόσο πολύ....

Δημοσ.

Ρε παιδια μην κανετε χαζομαρες. Οταν καθαριζουμε το pc δεν εννοουμε οτι βαζουμε σκουπα ηλεκτρικη ή οπως ειπε ο φιλος οτι ελυσε το ανεμηστιρακι για να το καθαρισει (και τωρα τρεχει για να βρει παστα)

Οταν καθαριζουμε το PC κανουμε το εξης πραγμα.

1) Αποσυνδεουμε ολα τα καλωδια απο το κουτι

2) Ανοιγουμε την μια την πλαινη πορτα απο το κουτι

3) Το φυσαμε με αερα απο κομφλερ (και δεν μενει ιχνος σκονης), καθως φυσαμε και ολα τα ανεμηστιρακια (προσοχη! Οταν φυσαμε τα ανεμηστιρακια πρεπει να τα κραταμε ακηνιτα δλδ να μην φερνουν γυρω γυρω απο τον αερα γιατι κυνδινος να παραγουνε ελαχιστη ποσοτηα ρευμα και να μας καψει τπτ)

Και αν δεν εχετε κομφλερ απλα πηγενετε ανοιγμενο το κουτι σε ενα βενζιναδικο και φυσιξτε το. Απλα πραγματα.

Δημοσ.

Ρε παιδια μην κανετε χαζομαρες. Οταν καθαριζουμε το pc δεν εννοουμε οτι βαζουμε σκουπα ηλεκτρικη ή οπως ειπε ο φιλος οτι ελυσε το ανεμηστιρακι για να το καθαρισει (και τωρα τρεχει για να βρει παστα)

Οταν καθαριζουμε το PC κανουμε το εξης πραγμα.

1) Αποσυνδεουμε ολα τα καλωδια απο το κουτι

2) Ανοιγουμε την μια την πλαινη πορτα απο το κουτι

3) Το φυσαμε με αερα απο κομφλερ (και δεν μενει ιχνος σκονης), καθως φυσαμε και ολα τα ανεμηστιρακια (προσοχη! Οταν φυσαμε τα ανεμηστιρακια πρεπει να τα κραταμε ακηνιτα δλδ να μην φερνουν γυρω γυρω απο τον αερα γιατι κυνδινος να παραγουνε ελαχιστη ποσοτηα ρευμα και να μας καψει τπτ)

Και αν δεν εχετε κομφλερ απλα πηγενετε ανοιγμενο το κουτι σε ενα βενζιναδικο και φυσιξτε το. Απλα πραγματα.

Σε βενζιναδικο εγω δεν συμφωνω καθολου γιατι θα μαζεψει υγρασια κ μπορει να καει τιποτα...

Το καλοκαιρι χρειαζεται αυτο που εκανε ο φιλος γιατι ανεβαζει θερμοκρασιες το pc ασε που θα κανουν φασαρια και τα ανεμιστηρακια αν τρεχουν στο φουλ...

Η παστα πρεπει κανονικα να αλλαζει 1 φορα το χρονο η τα 2 χρονια τουλαχιστον και ιδιαιτερα το καλοκαιρι!!!

Δημοσ.

Σε βενζιναδικο εγω δεν συμφωνω καθολου γιατι θα μαζεψει υγρασια κ μπορει να καει τιποτα...

Το καλοκαιρι χρειαζεται αυτο που εκανε ο φιλος γιατι ανεβαζει θερμοκρασιες το pc ασε που θα κανουν φασαρια και τα ανεμιστηρακια αν τρεχουν στο φουλ...

Η παστα πρεπει κανονικα να αλλαζει 1 φορα το χρονο η τα 2 χρονια τουλαχιστον και ιδιαιτερα το καλοκαιρι!!!

Εγω φιλε μου εχω αλαξει 3 υπολογιστες και επαιζε χειμωνα καλοκαιρι φουλ βαρια games χωρις να αλαξω ποτε παστα. Παντα τα φυσουσα με το κομφλερ που εχω σπιτι μου. Δεν μου παρουσιασε ποτε προβλημα θερμοκρασιας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...