Προς το περιεχόμενο

Διαφορές 32bit με 64bit CPU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως μπορεί κανείς να μου απαντήσει ποιά είναι η διαφορά 32bit με 64bit επεξεργαστή;

Αν αγοράσω 64bit επεξεργαστή,πρέπει να τον συνδυάσω με ανάλογη μητρική συμβατή με 64bit;

Το λειτουργικό μου (windows) πρέπει να είναι απαραιτήτως 64bit;

Δημοσ.

Για να εκμεταλευτείς τις δυνατότητες του 64bit επεξεργαστή σου χρειάζεσαι windows vista / 7 /linux x64, αλλιώς και με οποιοδήποτε λειτουργικό 32bit windows η linux δουλεύει άψογα.

Δεν υπάρχει 64bit μητρική, οποτε απλα σιγουρεύεσαι οτι η μητρική που θα αγοράσεις παίρνει / υποστηρίζει απλα τον επεξεργαστή σου.

Διάβασε εδώ για αρκετές απο τις διαφορές που τις έχει συγκεντρωμένα

Δημοσ.

Μήπως μπορεί κανείς να μου απαντήσει ποιά είναι η διαφορά 32bit με 64bit επεξεργαστή;

Η διαφορά είναι στα πόσα bit μπορεί να επεξεργαστεί (ο κάθε πυρήνας) σε κάθε του κύκλο(Mhz) με λίγα λόγια ο 64bit μπορεί να επεξεργαστή την διπλή ποσότητα δεδομένων στον ίδιο χρόνω(θεωρητικά).

Αν αγοράσω 64bit επεξεργαστή,πρέπει να τον συνδυάσω με ανάλογη μητρική συμβατή με 64bit;

Οι μητρικές πρέπει να είναι συμβατές με των τύπο του επεξεργαστή το 32-64 δεν παίζει ρόλο.

Το λειτουργικό μου (windows) πρέπει να είναι απαραιτήτως 64bit;

Όχι δεν πρέπει αλλά χάνεις αρκετή επεξεργαστική ισχύ αν βάλεις 32bit και όχι 64.

Δημοσ.

Σε 64bit λειτουργικό που θες, πχ Windows7, έχεις και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις εξομοιωτή των XP ή και με εφαρμογές όπως VMware

Δημοσ.

Αυτο για την ασυμβατότητα πλέον επειδή εχει περάσει αρκετός καιρός απο το τοτε που βγήκαν τα 7 πλέον οι περισσότερες παλαιές συσκευεύες ειτε δουλεύουν κατευθείαν με τα 7 ειτε μεσω του compatibility mode παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.Πήρα τις απαντήσεις που ζητούσα.Μάλλον είναι καλύτερα 32bit με 4GB μνήμη παρά 64bit με περισσότερη μνήμη,αλλά ασυμβατότητα προγραμμάτων και των drivers παλαιών συσκευών.

Δουλεύω 64bit τα τελευταία 5+ χρόνια και οι περιπτώσεις ασυμβατότητας που έχω δει είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Αν βέβαια σκοπεύεις να συνδέσεις κάποιο scanner mustek που κυκλοφορούσε πριν 6-7 χρόνια κι έχει driver μόνο για xp, τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Μην το σκέφτεσαι καθόλου: win7 x64 με 4 ή ακόμη καλύτερα με 8GB RAM και θα είσαι αρχηγός.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν το έχω ξανα ακούσει αυτο που λές.

Τα 64 με τα 32bit ειναι καθαρά θέμα αρχιτεκτονικής και εντολών του chip δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορούν τα 64Βit να προσφέρουν παραπάνω ασφάλεια

Δημοσ.

Δουλεύω 64bit τα τελευταία 5+ χρόνια και οι περιπτώσεις ασυμβατότητας που έχω δει είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Αν βέβαια σκοπεύεις να συνδέσεις κάποιο scanner mustek που κυκλοφορούσε πριν 6-7 χρόνια κι έχει driver μόνο για xp, τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Μην το σκέφτεσαι καθόλου: win7 x64 με 4 ή ακόμη καλύτερα με 8GB RAM και θα είσαι αρχηγός.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο hawkpilot. Έχω δύο χρόνια τα Win7 64bit και το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ένα παλιό scanner για το οποίο δεν υπάρχουν drivers.

Δημοσ.

Δεν το έχω ξανα ακούσει αυτο που λές.

Τα 64 με τα 32bit ειναι καθαρά θέμα αρχιτεκτονικής και εντολών του chip δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορούν τα 64Βit να προσφέρουν παραπάνω ασφάλεια

Αν δεν κάνω λάθος, προσφέρουν παραπάνω ασφάλεια στους drivers (δεν επιτρέπουν εγκατάσταση 64-bit drivers που δεν έχουν ψηφιακό πιστοποιητικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...