KilliK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 πάντως το pause είναι πραγματικά καλή ιδέα. το οποιο pause τοχει ο total commander εδω και κατι χρονια. η αν προτιμαει καποιος τον windows explorer,υπαρχει και το εξαιρετικο teracopy το οποιο υποστηριζει pause. και αν δεν κανω λαθος,και το robocopy που υπαρχει στα windows διαθετει pause. επομενως δεν χρειαζεται καποιος να περιμενει τα Win8 για να εχει αυτη την λειτουργια.
mythosss Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ενταξει νεοελληνα,οτι πεις. πριν σταματησω εδω,εχε υποψιν ομως πως το συγκεκριμενο feature δεν το διατυμπανισε η ΜΣ,αλλα ηταν μερος μιας πιο γενικης παρουασιασης. καποιο παιδι πιο πανω το διευκρινιζει κιολας στο σχολιο του. Απλά είμαστε εδώ για να βοηθάμε. Ο Alithinos έχει δίκιο και στα δυο σκέλη. Δεν είμαστε όλοι τζιμάνια να ξέρουμε το msconfig για να μπουτάρουμε ότι θέλουμε. 2ον οι αλλαγές στο control panel τόσο στα xp όσο και στα 7 ήταν γελοιωδέστατες, όπως και το gui του 2007. Απλά να σε εκνευρίζουν. Γιατί να ξεκινάω με 700ΜΒ στα 7 ενώ με προγράμματα που κάνουν ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες να έχω <200ΜΒ στα xp; Τι bloatware έχουν βάλει μέσα;
Meraklis56 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ας το ξανα-πούμε μια φορά και ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας... Τα windows 7 ανάλογα με το πόση μνήμη έχει το μηχάνημα τόσα φορτώνει στην αρχή. Άλλα θα φορτώσει σε ένα μηχάνημα με 1 gb ram,και άλλα σε μηχάνημα με 4 gb.
KilliK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Γιατί να ξεκινάω με 700ΜΒ στα 7 ενώ με προγράμματα που κάνουν ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες να έχω <200ΜΒ στα xp; Τι bloatware έχουν βάλει μέσα; και γιατι δεν ξεκινας με Snow Leopard αντι για Windows αφου ειναι πιο ελαφρια ενω εχουν πιο πολλες λειτουργιες; εγω αυτο θα εκανα. Ας το ξανα-πούμε μια φορά και ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας...Τα windows 7 ανάλογα με το πόση μνήμη έχει το μηχάνημα τόσα φορτώνει στην αρχή. Άλλα θα φορτώσει σε ένα μηχάνημα με 1 gb ram,και άλλα σε μηχάνημα με 4 gb. ακριβως.τα 7 παρολο που ειναι πιο βαρυφορτωμενα,ειναι εξισου ταχιστα και αμεσα στην αποκριση.ειλικρινα η ΜΣ εχει φτιαξει ενα εξαιρετικο λειτουργικο. στο παλιο Laptop του αδερφου μου με μολις 1gb ram,αντικατεστησα τα xp με τα 7 και δεν το εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη. αν και κατι μου λεει οτι το ιδιο δεν θα ισχυει με τα 8...
Alithinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Αν και τα 7 είναι πολύ καλύτερα από sVista,ο μόνος λόγος που αποφάσισα να βάλω 7 να πω την αλήθεια ήταν εξ' αιτίας του direct X 11 γιατί είμαι gamer. Από κει και πέρα,όλα τα άλλα προγράμματα που θέλω να τρέξω τρέχουν και στα xp,και κάποιες μικροαλλαγές στην εμφάνιση όπως π.χ. τα εφέ το Aero με αφήνουν αδιάφορο μιας και ούτως ή άλλως αυτά μπορώ να κάνω και στα xp με λίγο tweaking και 3rd party εργαλεία. Και αυτό πιστεύω πως είναι το μεγαλύτερο μειων από όλα τα άλλα στις νέες εκδόσεις των Windows.. Πως ότι νέα features και να έχουν από τη μάνα τους,μπορείς να τα εισάγεις και στα xp με προγραμματάκια που κυκλοφορούν τα οποία μάλιστα τα περισσότερα είναι και free. Εκτός από θέμα μόδας,να θέλεις να αλλάξεις για να νιώθεις πιο "updated" επί τις ουσίας καμία νέα λειτουργία των νέων εκδόσεων δεν προσφέρει αρκετά σημαντικές νέες λειτουργίες,και ακόμα και αν κάποιος θεωρεί καλύτερο π.χ. κάποιο στοιχείο των καινούριων εκδόσεων (όπως τον internet explorer 9) μπορεί τσάμπα τα ίδια στοιχεία η και καλύτερα να τα αποκτήσει και στα xp με 3rd pary εργαλεία... Ο μόνος λόγος που μειώνεται ο αριθμός κατόχων xp είναι επειδή οι νέοι υπολογιστές έρχονται με το ζόρι φορτωμένοι με νέα λειτουργικά,και επειδή κάποιοι απλά νιώθουν την ανάγκη πως πρέπει να έχουν πάντα ότι πιο καινούριο κυκλοφορεί,άσχετα με το κατά πόσο αυτό το καινούριο προσφέρει κάτι ουσιαστικό που δεν το προσφέρει το παλιότερο... Απλά δες πως συμβαίνει αυτό στον χώρο των κινητών τηλεφώνων όπου η κατάσταση είναι σε πολύ πιο ακραίο επίπεδο...
KilliK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν εχεις προβλημα να βαζεις 3rd party utilities για λειτουργιες που λειπουν απο τα xp,και τα οποια καταναλωνουν εξτρα μνημη, αλλα εχεις προβλημα με το να μαθεις να χειριζεσαι το σωτηριο msconfig,καθως και με την "παραπανω" μνημη που τρωνε τα 7επειδη διαθετουν περισσοτερες λειτουργιες. μαλιστα.
trelos3 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν εχεις προβλημα να βαζεις 3rd party utilities για λειτουργιες που λειπουν απο τα xp,και τα οποια καταναλωνουν εξτρα μνημη, αλλα εχεις προβλημα με το να μαθεις να χειριζεσαι το σωτηριο msconfig,καθως και με την "παραπανω" μνημη που τρωνε τα 7επειδη διαθετουν περισσοτερες λειτουργιες. μαλιστα. αχ πες τα χρυσοστομε πολυ νομιζουν οτι μονο οι λειτουργιες των εφε αλλαζει περρισοτερη μνημη τρωνε ολα τα utilities μαζι παρα να βαλεις windows 7 και στο φιναλε της γραφης απο τα 7 βγαζεις οτι αχρηστο θεωρεις... που σχεδον τιποτα δεν ειναι αχρηστο...
Alithinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν εχεις προβλημα να βαζεις 3rd party utilities για λειτουργιες που λειπουν απο τα xp,και τα οποια καταναλωνουν εξτρα μνημη, αλλα εχεις προβλημα με το να μαθεις να χειριζεσαι το σωτηριο msconfig,καθως και με την "παραπανω" μνημη που τρωνε τα 7επειδη διαθετουν περισσοτερες λειτουργιες. μαλιστα. Ποιος σου πε πως δεν χειρίζομαι το msconfig ? Το χω πειράξει στα xp,το πείραξα και στα 7. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που θεωρείται από κάποιους καλύτερο το να πληρώσω 100+ ευρώ και μετά να πρέπει να κάνω tweaking,τη στιγμή που μπορώ απλά να κατεβάσω 1-2 free utilities τα οποία θα κάνουν τις αλλαγές αυτόματα με installer. Μου λες δηλαδή: 1) Να ξοδέψω χρηματικό ποσό 2) Να αφιερώσω παραπάνω πολύτιμο χρόνο απ' τη ζωή μου. Προκειμένου να έχω ένα σύστημα που θα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα που μπορώ να κάνω χωρίς να ξοδέψω χρήματα και χωρίς να αφιερώσω τέτοια ποσότητα χρόνου. Στην Αμερική έχουν μια παροιμία που λέει "If it's not broken it can't be fixed". Αυτό πιστεύω ισχύει και στα λειτουργικά συστήματα. Απ τη στιγμή που τα πάντα λειτουργούν άψογα σε xp,γιατί κάποιος να μπει καν στη σκέψη να τα αλλάξει ? Το λειτουργικό σύστημα ένα εργαλείο είναι.Ένα εργαλείο για να κάνουμε τη δουλειά μας. Απ τη στιγμή που έχουμε ήδη ένα εργαλείο που κάνει τη δουλειά του άριστα,γιατί να το αντικαταστήσουμε ? Πες πως έχεις μια τανάλια για να στρίβεις παξιμάδια. Απ τη στιγμή που η τανάλια σου τα στρίβει και δεν έχει πρόβλημα λειτουργίας,γιατί να την αντικαταστήσεις με άλλη ? Αν η νέα τανάλια που ήθελες να πάρεις σου έδινε δυνατότητες που δε σου δίνει η παλιά δικαιολογείται. Αλλά άμα και με τη νέα αυτά που θα μπορείς να κάνεις θα είναι τα ίδια ακριβώς που κάνεις με τη παλιά,γιατί να την αλλάξεις ?
Meraklis56 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Απλά είμαστε εδώ για να βοηθάμε. Δεν είμαστε όλοι τζιμάνια να ξέρουμε το msconfig για να μπουτάρουμε ότι θέλουμε. Τι θα λεγες αντι να γκρίνιαζες αυτά τα 2-5 λεπτά να τα αφιέρωνες στο msconfig.Δεν είναι πυρηνική φυσική... Εκτός από θέμα μόδας,να θέλεις να αλλάξεις για να νιώθεις πιο "updated" επί τις ουσίας καμία νέα λειτουργία των νέων εκδόσεων δεν προσφέρει αρκετά σημαντικές νέες λειτουργίες,και ακόμα και αν κάποιος θεωρεί καλύτερο π.χ. κάποιο στοιχείο των καινούριων εκδόσεων (όπως τον internet explorer 9) μπορεί τσάμπα τα ίδια στοιχεία η και καλύτερα να τα αποκτήσει και στα xp με 3rd pary εργαλεία... Ναι,έτσι κερδίζεις bugs και χάνεις mb απο την διαθέσιμη μνήμη Και στο λέω απο προσωπική άποψη.Είχα ξοδέψει 3 μέρες, επι εποχής pre-Vista,για να κάνω τα windows xp να μοιάζουν Vista.Έπρεπε να κάνω χίλια 2 tweaks για να τα φέρω στα μέτρα μου,πότε κολλούσε κάτι και με το που έβαλα Vista,δεν ξανα-ασχολήθηκα... Θυμάμαι κάτι vista transformation packs,icons,sounds που μόνο προβλήματα έβγαζαν. Ο μόνος λόγος που μειώνεται ο αριθμός κατόχων xp είναι επειδή οι νέοι υπολογιστές έρχονται με το ζόρι φορτωμένοι με νέα λειτουργικά,και επειδή κάποιοι απλά νιώθουν την ανάγκη πως πρέπει να έχουν πάντα ότι πιο καινούριο κυκλοφορεί,άσχετα με το κατά πόσο αυτό το καινούριο προσφέρει κάτι ουσιαστικό που δεν το προσφέρει το παλιότερο... Χμ.Όχι. Είναι επειδή τα XP είναι λειτουργικό του 2001 και εμείς είμαστε στο 2011.Τον νόμο της αγοράς και της εξέλιξης,ειδικά στον τομέας της τεχνολογίας,τον ξες... Και ακόμα και να μην έβαζαν τα win 7 στους έτοιμους υπολογιστές,απειρο-ελάχιστοι θα έβαζαν τα xp.Έχουν σταματήσει να πουλιούνται
Alithinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Χμ.Όχι.Είναι επειδή τα XP είναι λειτουργικό του 2001 και εμείς είμαστε στο 2011.Τον νόμο της αγοράς και της εξέλιξης,ειδικά στον τομέας της τεχνολογίας,τον ξες... Και ακόμα και να μην έβαζαν τα win 7 στους έτοιμους υπολογιστές,απειρο-ελάχιστοι θα έβαζαν τα xp.Έχουν σταματήσει να πουλιούνται Τα xp είναι του 2001,αλλά αυτό δεν καταρρίπτει το επιχείρημα που έθεσα,πως μπορούν να κάνουν τις ίδιες λειτουργίες. Μπορώ να μπω στο internet,να δω dvd και blu ray,και να τρέξω όλα μου τα επαγγελματικά προγράμματα στα xp.Όλα μα όλα τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω με έναν υπολογιστή,μπορώ να τα κάνω και στα xp. (εκτός από τα dx11 games) Ποιος ο λόγος κάποιος που έχει τα xp και δεν τον ενδιαφέρει το gaming να αλλάξει τα xp,πέρα από το αίσθημα φρέσκου που θα νιώσει το οποίο οφείλεται σε marketing ?
KilliK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 καλα τα ιδια κανουν και τα 98.γιατι δεν βαζεις αυτα; θα τρωνε και πιο λιγη μνημη.
Adawn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 εγώ που αγόρασα πριν κάτι μήνες laptop με Windows 7 μπορώ να κάνω Upgrade σε 8 χωρίς να πληρώσω τίποτα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 πολλά ζητάς... σιγά μην χαρίζουν upgrades τόσους μήνες νωρίτερα...
Adawn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 πολλά ζητάς... σιγά μην χαρίζουν upgrades τόσους μήνες νωρίτερα... ναι οκ, έναντι 20 ευρώ ξέρω γω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν προβλέπεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα