Προς το περιεχόμενο

Swap file σε xp pro 32 bit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον φορητό μου υπολογιστή (sony vgn-aw31m/h ) έχω εγκατεστημένα τα win7 pro 32bit , και win xp pro 32bit , ( τα winxp μου χρειάζονται για συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιώ στην δουλειά μου ) .

Ο υπολογιστής έχει εγκατεστημένη 4 gb μνήμη.

Το πρόβλημα είναι με κάποια «βαριά » προγράμματα στα xp όπου όταν δουλεύω με αυτά , βλέπεις το δίσκο να δουλεύει συνέχεια , και βεβαίως να αργεί το pc …

Εννοείται ότι ο δίσκος έχει τσεκαριστεί για λάθη , επίσης είναι καθαρός από περιττά αρχεία ( και μέσω του καθαρισμού αρχείων των windows , και με το ccleaner ) , και έχει γίνει ανασυγκρότηση δίσκου αρκετές φόρες .

Όταν δουλεύω αυτά τα προγράμματα το μέγιστο χρησιμοποιούμενης μνήμης που βλέπω στην διαχείριση εργασιών είναι 1,3 με 1,5 gb .

Το θέμα είναι γιατί δουλεύει συνέχεια ο δίσκος ?

Μάλλον χρησιμοποιείται το swap file στον σκληρό δίσκο γιαυτο δουλεύει συνέχεια …. ( αλλά αφού υπάρχει αρκετή ακόμα υπάρχουσα ελεύθερη μνήμη γιατί να χρησιμοποιεί το swap file ? )

Δοκίμασα να μεταφέρω το swap file σε ένα stick μνήμης SD 2 gb μήπως υπάρχει βελτίωση .

Γιαυτο το λόγο αφαίρεσα την εικονική μνήμη που ήταν ορισμένη στον σκληρό δίσκο και όρισα σαν εικονική μνήμη την SD.

Επανεκκίνησα αλλά διαφορά δεν υπήρξε στην ταχύτητα….. (επίσης το περίεργο είναι ότι δεν βλέπω να αναβοσβήνει το led που δείχνει ότι χρησιμοποιείται η μνήμη SD.. )

Ψάχνοντας στο νετ είδα ο τι υπήρχε εντολή στο system .ini που υπαγόρευε στα προηγούμενα των xp windows ( 98 ) να χρησιμοποιούν πρώτα την διαθέσιμη ram και μετά να χρησιμοποιεί το swap file , αυτή η εντολή όμως δεν παίζει στα xp …

Έχει κάποιος φίλος κάποια ιδέα πως πρέπει να ρυθμίσω το σύστημα ώστε να έχω καλύτερες επιδόσεις ?

Δημοσ.

Τα προγράμματα αυτά χρειάζονται οπωσδήποτε το swap;;Αν το απενεργοποιήσεις εντελώς;

Επίσης τι προγράμματα είναι αυτά;;Ίσως απλά πρέπει να διαβάζουν συνεχώς μεγάλο όγκο δεδομένων και να μην έχει σχέση το swap.

Δημοσ.

Δοκιμασε να απενεργοποιησεις εντελως το swap. Πιστευω οτι θα δεις εξωφθαλμη βελτιωση αποκρισης στο συστημα, αλλα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ειναι πιθανο να σου βγαλει παραθυρο οτι γεμιζει η μνημη σου.

Δημοσ.

Δεν διαβάζουν τα προγράμματα συνεχώς κάποιο - μεταβαλλόμενο - μεγάλο όγκο δεδομένων ,

Είναι προγράμματα της Siemens για χειρισμό σε plc και οθόνες για μηχανήματα βιομηχανίας .

Όπως το καταλαβαίνω εγώ έχει να κάνει με τον χειρισμό της μνήμης , φαίνετε εξάλλου και από τις διεργασίες , στην διαχείριση εργασιών , ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα δεσμεύουν μεγάλη ποσότητα μνήμης …

Να προσθέσω επίσης ότι η cpu δουλεύει σε χαμηλούς ρυθμούς συνήθως 5 % έως 10 % και σε (κορφές χρήσης ) 30 % ..40 %

Η SD μνήμη που έχω βάλει σαν swap file πιστεύεται ότι βοηθαει ? ( σαν ταχύτητα απόκρισης σε σχέση με τον σκληρό δίσκο )

Υπάρχει κάποια extra ρύθμιση που πρέπει να κάνω στην διαχείριση της SD από τα windows ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν swap file ?

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας την SD κάρτα σαν swap file , το λαμπάκι λειτουργίας της καρτουλας ανάβει συνέχεια , οι εφαρμογές ανοίγουν λίγο πιο γρήγορα , και ο δίσκος δουλεύει λιγότερο .

Όμως ακόμα και χωρίς να έχω κάποιο πρόγραμμα να τρέχει βλέπω χρήση στην cpu τουλάχιστον 50 % . Λέω τουλάχιστον επειδή στην διαχείριση εργασιών η διεργασία system στο system καταναλώνει σταθερά το 50% της cpu.

Είναι άραγε η συνεχής μεταφορά δεδομένων από και προς την SD κάρτα που φορτώνει έτσι την cpu ??

Αν χρησιμοποιήσω κάρτα πιο γρήγορης ταχύτητας (class 4 , class 6 ) θα δω καλύτερα αποτελέσματα ?

Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει το κύκλωμα ελέγχου της SD κάρτας από την συνεχή χρήση ?

Δημοσ.

Η SD δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι γρηγορότερη από το δίσκο σου - μη βάζεις swap file εκεί (δεν ήξερα ότι επιτρέπεται swap σε removable media exclamation.png). Δουλεύεις winxp x86 που σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα τρέχεις έχει στη διάθεσή του max 2GB RAM (εκτός κι αν έχεις "πειράξει" το boot.ini). Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις και να τρέξεις το process monitor από εδώ και να παρακολουθήσεις τη συμπεριφορά της εφαρμογής για να καταλάβεις αν είναι θέμα swap, αρχείων κλπ.

Δημοσ.

Η SD δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι γρηγορότερη από το δίσκο σου - μη βάζεις swap file εκεί (δεν ήξερα ότι επιτρέπεται swap σε removable media exclamation.png). Δουλεύεις winxp x86 που σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα τρέχεις έχει στη διάθεσή του max 2GB RAM (εκτός κι αν έχεις "πειράξει" το boot.ini). Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις και να τρέξεις το process monitor από εδώ και να παρακολουθήσεις τη συμπεριφορά της εφαρμογής για να καταλάβεις αν είναι θέμα swap, αρχείων κλπ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση .

Κατέβασα και δοκίμασα το process monitor .

Οφείλω να ομολογήσω ότι …. δεν κατάλαβα Χριστό από ότι δείχνει .

Θα καθίσω σαββατοκύριακο να διαβάσω πληροφορίες γι αυτό το πρόγραμμα ώστε να καταλάβω πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση .

Κατέβασα και δοκίμασα το process monitor .

Οφείλω να ομολογήσω ότι …. δεν κατάλαβα Χριστό από ότι δείχνει .

Θα καθίσω σαββατοκύριακο να διαβάσω πληροφορίες γι αυτό το πρόγραμμα ώστε να καταλάβω πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω

Βασικά με το process monitor θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις αν η εφαρμογή ανοιγοκλείνει αρχεία (και ποια είναι αυτά) καθώς και αν κάνει προσπέλαση στο μητρώο. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη - μη μασάς. Ξεκίνα το PM, μετά το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει και βάλε σαν φίλτρο το όνομα του προγράμματος για να σου δείχνει μόνο τις κινήσεις του και όχι ολόκληρου του συστήματος.

Δημοσ.

Ίσως να έβαζες έναν φτηνό ssd δίσκο πάνω.Πιστεύω θα έβλεπες διαφορά στην ταχύτητα

Ο δίσκος του vaio έχει αλλαχτεί με έναν στα 750 GB λόγο έλλειψης χώρου …

Δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο κάνει ένας αντίστοιχος SSD .

Το κακό είναι ότι ενώ δίπλα στον δίσκο υπάρχει θέση για να μπει ένας ακόμα σκληρός δίσκος , δεν έχουν βάλει την καλωδιοταινια που θα μπορούσα να τον συνδέσω.

Δεν υπάρχει επίσης η βάση για την στήριξη του δίσκου.

Ψάχνοντας είδα στο ebay κάποια συστήματα με τα οποία μπορώ να βάλω δεύτερο σκληρό αν βγάλω το DVD .

http://newmodeus.com/shop/index.php?main_page=page&id=7&chapter=0

Είναι περίπου στα 47 ευρώ + μεταφορικά , αλλά πρέπει να βγάλω χρεωστική κάρτα για την συναλλαγή , κλπ κλπ οπότε κοιτάζω μήπως υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να ξεπεράσω το πρόβλημα

Δημοσ.

Ίσως να έβαζες έναν φτηνό ssd δίσκο πάνω.Πιστεύω θα έβλεπες διαφορά στην ταχύτητα

Τα win xp δεν υποστήριζουν trim σε επίπεδο OS. Υπάρχουν κάποια μοντέλα ssd που δίνουν δυνατότητα trim αλλά είναι application και όχι system driver οπότε δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω στην ζωή αυτό το παλαιό θέμα, για να αναφέρω ότι το πρόβλημα λύθηκε με ενημέρωση όλων των drivers του συστήματος με το free πρόγραμμα drivermax .

Το ενλόγω πρόγραμμα στην free έκδοση του επιτρέπει αναζήτηση και εγκατάσταση σε μόνο δυο drivers την ημέρα , αλλά με λίγη υπομονή σε περίπου μια βδομάδα έχεις ένα ενημερωμένο σύστημα.

Στην περίπτωση μου , δεν ξέρω ποιος driver μου δημιουργούσε το πρόβλημα , το θέμα είναι πάντως ότι το pc δουλεύει πλέον πολύ πιο άνετα. .

Αυτά , για την περίπτωση που υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα ….

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αξίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα , αλλά στη free έκδοση του τουλάχιστον μου εγκατέστησε την tool bar του avg σε ΙΕ και Firefox χωρίς να με ρωτήσει.

http://forums.avg.com/us-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=158847&type=0

Απαράδεκτο για μένα....

Κατά την εγκατάσταση του drivermax σου δίνει επιλογή για σύντομη εγκατάσταση ( που εγκαθιστά αυτό που λες ) η σε custom εγκατάσταση που μπορείς να μην το εγκαταστήσεις ..

Μάλλον δεν πρόσεξες αυτήν την λεπτομέρεια…..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...