Προς το περιεχόμενο

lg home cinema 850 watt

nem52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Αυτά που ήδη πήρες, είναι μόνο ηχεία. Αυτό που είδες είναι ολοκληρωμένο σύστημα home cinema (περιλαμβάνει και dvd player), οπότε δεν είναι συγκρίσιμα.

2) Όπου βλέπεις οποιοδήποτε ηχοσύστημα, το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν αναφέρει watt rms αλλά ένα "ξερό" ...850W, άλλαζε δρόμο! Όχι ότι το μηχάνημα είναι απαραίτητα "κακό", απλά είναι εκνευριστικό να βλέπεις αναφορά στα Watt ενισχυτών και ηχείων, με τον ίδιο τρόπο που αναφέρονται στα ...δράπανα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Αυτά που ήδη πήρες, είναι μόνο ηχεία. Αυτό που είδες είναι ολοκληρωμένο σύστημα home cinema (περιλαμβάνει και dvd player), οπότε δεν είναι συγκρίσιμα.

2) Όπου βλέπεις οποιοδήποτε ηχοσύστημα, το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν αναφέρει watt rms αλλά ένα "ξερό" ...850W, άλλαζε δρόμο! Όχι ότι το μηχάνημα είναι απαραίτητα "κακό", απλά είναι εκνευριστικό να βλέπεις αναφορά στα Watt ενισχυτών και ηχείων, με τον ίδιο τρόπο που αναφέρονται στα ...δράπανα!

ναι το ξερω οτι ειναι ηχεια αλλα δεν βλεπω τηλεοραση εγω ουτε καν εχω να φανταστεις.. κανω τα παντα στο πισι οποτε θα τα συνδεα εκει.. το θεμα μου ειναι αυτο που ειπεσ και εσυ.. εψαξα παντου να βρω αν ειναι rms η οχι ακομη και στην lg αλλα δεν βρηκα τιποτα.. αρα σε rms θα ειναι πολυ χαμηλα εε? απλα παραξενευτικα που ειδα τοσα πολλα watt σε τοσο λιγα χρηματα.. κανω λαθος η εκει κυμαινονται οι τιμεσ πλεον?

"τηλεοραση εγω ουτε καν εχω να φανταστεις.. κανω τα παντα στο πισι"

Τα είπες όλα! Τι να το κάνεις το lg (ή το οποιοδήποτε σαν αυτό, καλό ή όχι, με πολλά ή λίγα watt;) Το μόνο που σου προσφέρει είναι το dvd player... μείνε όπως είσαι και θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο εδω βλεπω 140 watt/καναλι. προσεξε τωρα πως πεφτουν σιγα σιγα τα watt. (εννοωντας τα μαρκετινιστικα κολπα που συνηθως χρησιμοποιουν, αλλα δεν εξηγουν)

1) 140 watt/καναλι, με την προυποθεση οτι το τροφοδοτικο δινει 140 watt/καναλι , αλλα μονο οταν παιζει ENA καναλι. Οταν θα παιξουν ΟΛΑ ταυτοχρονα, αυτο το νουμερο θα μειωθει, γιατι το τροφοδοτικο θα διαιρεσει το ρευμα του προς ολα τα ηχεια.

2) Δεν αναφερουν αν τα watt εχουν μετρηθει σε τονο 1khz ή σε ολο το φασμα. Δηλαδη στο εργαστηριο, τους δινουν ενα τονο στο 1khz και δινουν αποτελεσμα, ενω στην πραγματικη ζωη, ο ενισχυτης θα αναπαραγει ταυτοχρονα ολες τις συχνοτητες, οποτε το νουμερο των watt μειωνεται κι αλλο.

3) Δεν αναφερεται αν τα ηχεια ειναι στα 8,6,4 ohm που σημαινει οτι π.χ. ενας ενισχυτης οπου δινει 160 watt στα 6 ohm, στα 8 ohm θα δωσει 130 ή λιγοτερα. Αρα, δεδομενου οτι αν τα ηχεια ειναι λιγοτερα ohm και δυσκολο να οδηγηθουν π.χ. σε καποια συχνοτητα θα πεφτουν πολυ χαμηλα τα ohm τους ο ενισχυτης εχει πολυ δυσκολη δουλεια.

Με ολα τα παραπανω (οπου υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες βεβαιως που πρεπει να συνεκτιμηθουν π.χ. ευαισθησια ηχειων, κλπ) πολυ ευκολα τα 140 watt/καναλι μπορει να καταληξουν σε 60 watt/καναλι ή και λιγοτερο.

Εξαρταται ποσα τρυκ απο τα παραπανω χρησιμοποιησε η εταιρια.

Ολα αυτα, δεν ισχυουν μονο για το συγκεκριμενο lg που ανεφερες, αλλα ειναι παγια τακτικη (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) ολων των εταιριων για να φουσκωνουν τα νουμερα τους.

Με λιγα λογια, ναι μεν τοσα watt αλλα υπο προυποθεσεις. Αυτα τα εγραψα οχι μονο για σενα, αλλα για να διαβασει καθε ενδιαφερομενος οτι τα watt ξερά απο μονα τους δεν μας λενε τιποτε, αν δεν γνωριζουμε επιμερους στοιχεια για να κανουμε εναν προχειρο υπολογισμο.

Και φυσικα, η ισχυς (περαν της ικανοτητας οδηγησης) δεν μας εγγυαται οτι θα ακουσουμε πιο ομορφα απο ενα πιο αδυναμο συτημα (σε ισχυ) οπου εχει καλυτερα χαρακτηριστικα στο συνολο (αρμονικη παραμορφωση, πιστοτητα ηχειων κλπ κλπ)

Σου δινω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις απο τον δικο μου ενισχυτη AV οπου ειναι 170 watt/καναλι που ομως καταληγει σε 130 (κι αν) με τους τροπους που περιεγραψα πιο πανω.

• Amplifier Output Details
  • 130.0 Watt - 8.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 1.0 channel(s) ( Surround back ),
    130.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Surround ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Surround back ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Front ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - THD 0.05 % - 1.0 channel(s) ( Front ),
    130.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Surround ),
    130.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Center ),
    170.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Center )

( Ενω στα δικα μου χαρακτηριστικα ξεκαθαριζεται οτι στα 8 ohm ειναι 130 και οχι 170, οπως επισης ξεκαθαριζεται οτι ειναι σε ολο το φασμα 20-2000 hz και οχι με τονο 1 khz, δεν αναφερεται ομως αν τα 130 watt (στα 8 ohm που ειναι τα ηχεια μου) μιλαμε για αναπαραγωγη ταυτοχρονα ολων των καναλιων, δικαναλου stereo, ή ενος μονο καναλιου. Οποτε τα 130 μπορει να ειναι ακομη λιγοτερα)

Επειδη ειναι κανονας πλεον στα μικρα all in one αλλα και στην κατηγορια ηχεια pc speakers ενας αδαης το μονο που θα κοιταξει ειναι τον αριθμο των watts, οι εταιριες κανουν οτι περνα απο το χερι τους για να πουσαρουν τεχνηεντως τα νουμερα.

Αν συνυπολογισουμε και τα τρυκ σε ολο το συστημα (ευαισθησια ηχειων κλπ) καθως και αλλους παραγοντες που παιζουν κρισιμο ρολο (τετραγωνικα χωρου κλπ) τοτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα απο μονα τους δεν σημαινουν και πολλα.

Για αυτο θα ξαναπω: πριν αγορασετε, ακουστε τα.

Ελπιζω να σου εδωσα εναν μπουσουλα.

Μην σκας λοιπον, κοιτα να ευχαριστηθεις την επιλογη που εκανες.

Επεξ/σία από warewolf

• 3 εβδομάδες αργότερα...

απο εδω βλεπω 140 watt/καναλι. προσεξε τωρα πως πεφτουν σιγα σιγα τα watt. (εννοωντας τα μαρκετινιστικα κολπα που συνηθως χρησιμοποιουν, αλλα δεν εξηγουν)

1) 140 watt/καναλι, με την προυποθεση οτι το τροφοδοτικο δινει 140 watt/καναλι , αλλα μονο οταν παιζει ENA καναλι. Οταν θα παιξουν ΟΛΑ ταυτοχρονα, αυτο το νουμερο θα μειωθει, γιατι το τροφοδοτικο θα διαιρεσει το ρευμα του προς ολα τα ηχεια.

2) Δεν αναφερουν αν τα watt εχουν μετρηθει σε τονο 1khz ή σε ολο το φασμα. Δηλαδη στο εργαστηριο, τους δινουν ενα τονο στο 1khz και δινουν αποτελεσμα, ενω στην πραγματικη ζωη, ο ενισχυτης θα αναπαραγει ταυτοχρονα ολες τις συχνοτητες, οποτε το νουμερο των watt μειωνεται κι αλλο.

3) Δεν αναφερεται αν τα ηχεια ειναι στα 8,6,4 ohm που σημαινει οτι π.χ. ενας ενισχυτης οπου δινει 160 watt στα 6 ohm, στα 8 ohm θα δωσει 130 ή λιγοτερα. Αρα, δεδομενου οτι αν τα ηχεια ειναι λιγοτερα ohm και δυσκολο να οδηγηθουν π.χ. σε καποια συχνοτητα θα πεφτουν πολυ χαμηλα τα ohm τους ο ενισχυτης εχει πολυ δυσκολη δουλεια.

Με ολα τα παραπανω (οπου υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες βεβαιως που πρεπει να συνεκτιμηθουν π.χ. ευαισθησια ηχειων, κλπ) πολυ ευκολα τα 140 watt/καναλι μπορει να καταληξουν σε 60 watt/καναλι ή και λιγοτερο.

Εξαρταται ποσα τρυκ απο τα παραπανω χρησιμοποιησε η εταιρια.

Ολα αυτα, δεν ισχυουν μονο για το συγκεκριμενο lg που ανεφερες, αλλα ειναι παγια τακτικη (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) ολων των εταιριων για να φουσκωνουν τα νουμερα τους.

Με λιγα λογια, ναι μεν τοσα watt αλλα υπο προυποθεσεις. Αυτα τα εγραψα οχι μονο για σενα, αλλα για να διαβασει καθε ενδιαφερομενος οτι τα watt ξερά απο μονα τους δεν μας λενε τιποτε, αν δεν γνωριζουμε επιμερους στοιχεια για να κανουμε εναν προχειρο υπολογισμο.

Και φυσικα, η ισχυς (περαν της ικανοτητας οδηγησης) δεν μας εγγυαται οτι θα ακουσουμε πιο ομορφα απο ενα πιο αδυναμο συτημα (σε ισχυ) οπου εχει καλυτερα χαρακτηριστικα στο συνολο (αρμονικη παραμορφωση, πιστοτητα ηχειων κλπ κλπ)

Σου δινω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις απο τον δικο μου ενισχυτη AV οπου ειναι 170 watt/καναλι που ομως καταληγει σε 130 (κι αν) με τους τροπους που περιεγραψα πιο πανω.

• Amplifier Output Details
  • 130.0 Watt - 8.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 1.0 channel(s) ( Surround back ),
    130.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Surround ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Surround back ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Front ),
    170.0 Watt - 6.0 Ohm - THD 0.05 % - 1.0 channel(s) ( Front ),
    130.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Surround ),
    130.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.05 % - 2.0 channel(s) ( Center ),
    170.0 Watt - 8.0 Ohm - THD 0.7 % - 2.0 channel(s) ( Center )

( Ενω στα δικα μου χαρακτηριστικα ξεκαθαριζεται οτι στα 8 ohm ειναι 130 και οχι 170, οπως επισης ξεκαθαριζεται οτι ειναι σε ολο το φασμα 20-2000 hz και οχι με τονο 1 khz, δεν αναφερεται ομως αν τα 130 watt (στα 8 ohm που ειναι τα ηχεια μου) μιλαμε για αναπαραγωγη ταυτοχρονα ολων των καναλιων, δικαναλου stereo, ή ενος μονο καναλιου. Οποτε τα 130 μπορει να ειναι ακομη λιγοτερα)

Επειδη ειναι κανονας πλεον στα μικρα all in one αλλα και στην κατηγορια ηχεια pc speakers ενας αδαης το μονο που θα κοιταξει ειναι τον αριθμο των watts, οι εταιριες κανουν οτι περνα απο το χερι τους για να πουσαρουν τεχνηεντως τα νουμερα.

Αν συνυπολογισουμε και τα τρυκ σε ολο το συστημα (ευαισθησια ηχειων κλπ) καθως και αλλους παραγοντες που παιζουν κρισιμο ρολο (τετραγωνικα χωρου κλπ) τοτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα απο μονα τους δεν σημαινουν και πολλα.

Για αυτο θα ξαναπω: πριν αγορασετε, ακουστε τα.

Ελπιζω να σου εδωσα εναν μπουσουλα.

Μην σκας λοιπον, κοιτα να ευχαριστηθεις την επιλογη που εκανες.

Με κατατοπισες εξαιρετικα μπορω να πω.. σε ευχαριστω για τον χρονο σου... δεν ισχυει το ιδιο ομως και στον δικο μου ενισχυτη? και κατι αλλο ακομη.. ο αδερφος μου δουλευει στην δεη και ειχαμε μια συζητηση προχτες και μου ειπε πως σε ολες τις πριζες υπαρχει η φαση το ουδετερο και η γειωση.. οταν εμεις συνδεουμε κατι στην πριζα ναι μεν λειτουργει ουτως η αλλος αλλα αν δεν συνεσουμε την φαση της πριζας με την φαση της συσκευης χανουμε πολλη αποδοση.. και γιατι το αναφερω αυτο.. μου εφερε ως παραδειγμα τους ενισχυτες. αν δεν τους βαλεις στην πριζα σωστα χανεις 20-25% σε αποδοση σε μεγαλες εντασεις. το ειχε κανενας ακουστα αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κατατοπισες εξαιρετικα μπορω να πω.. σε ευχαριστω για τον χρονο σου... δεν ισχυει το ιδιο ομως και στον δικο μου ενισχυτη?

Aν εννοεις αν ισχυει και στα z5500 που πηρες, φυσικα και ισχυει.

Δεν μπορεις ομως να κανεις αμεση συγκριση για δυο λογους.

πρωτον επειδη τα logi εχουν μεγαλη ευαισθησια που σημαινει οτι θα παιξουν δυνατα (με οτι αυτο συνεπαγεται)

δευτερον δεν εχω βρει καπου οπου να αναφερουν λεπτομερως τις προυποθεσεις με τις οποιες δινουν 62 watt ανα καναλι, οποτε δεν μπορουμε να γνωριζουμε πότε τα δινει.

Απλα, αφου ο κατασκευαστης δεν τα αναφερει, μπορουμε να θεωρησουμε οτι και εκει γινεται χρηση μαρκετινιστικων κολπων. (σιγουρα εννοουν 62 watt ανα καναλι μονο οταν παιζει ενα καναλι, πιθανοτατα υπαρχει και η μετρηση στο φασμα του 1 khz και οχι στα 20-2000, κλπ κλπ)

Επειδη υπαρχουν πολλοι παραγοντες ομως για να νιωσεις ευχαριστηση για τον ηχο που ακους (ισχυς, παραμορφωση, μικρα-μεγαλα ηχεια στον καταλληλο χωρο, τετραγωνικα, τοποθετηση, τονικοτητα, χροιες κλπ κλπ) θα πρεπει εκτος απο τα specs οπου δινουν εναν μπουσουλα προδιαγραφων, να ακουμε το συστημα (ακομα καλυτερα στο χωρο μας αν ειναι δυνατον) για να αποφασισουμε ποιο ειναι καλυτερο για τα αυτια μας.

Οσον αφορα τον ενισχυτη και την απωλεια ισχυος που αναφερεις, ολοι οι ενισχυτες εχουν πτωση ισχυος, μιας και μερος της μετατρεπεται σε θερμοτητα. Για αυτο υπαρχουν και οι ψηφιακοι ενισχυτες οπου εχουν μικροτερες απωλειες. συνηθως οι υλοποιησεις σε D κλασεις ενισχυτες (ψηφιακοι) δεν αποδιδουν την ιδια ποιοτητα για αυτο και συνηθως τους βρισκεις για ενισχυση σε subwoofer. (π.χ. αυτοκινητων)

Τα τελευταια χρονια βεβαια τους βλεπεις και σε AV, all in one συστηματα κλπ. γιατι υπαρχουν και ακριβοτερες υλοποιησεις.

Στους av για παραδειγμα η sony κυκλοφορει εδω και αρκετα χρονια.

Σημερα πλεον υπαρχουν υλοποιησεις απο ολες σχεδον τις εταιριες σε πολλες κατηγοριες προιοντων.

Οπως ξανα ειπα ομως, η ισχυς απο μονη της (rms) δεν ειναι εκεινο το μεγεθος οπου θα καθορισει το τελικο αποτελεσμα, και κακως οι πιο πολλοι κοιτουν μονο τα watt, αδιαφορωντας αν τα ηχεια τους εχουν π.χ. 2-3 ιντσες woofer(ακι), το υλικο και μεγεθος καμπινας, crossover, μαγνητες, υλικο κατασκευης κωνου spl db, ευαισθησια κλπ κλπ.

Δωστε πιο πολυ προσοχη στα ηχεια οχι μονο στα specs του ενισχυτη.

Επεξ/σία από warewolf

• 3 μήνες μετά...

Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα του LG και τα ηχεια του ειναι 3ohm(τα εχω δει απο κοντα!) Αυτα τα κολπα πρεπει να τα χρησιμοποιεί και η samsung απο οτι εχω δει!

απο εδω κατεβαστε το manual περιεχει πολλες πληροφοριες για τα ηχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...