Προς το περιεχόμενο

pc η πιο δημοφιλης gaming πλατφορμα στην Ελλαδα!

OROKUSAKI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θελω να φανω πολυ κακος αλλα σε ποιον αιωνα ζεις? Οι κονσολες εχουν απιστευτη πληθωρα απο strategy παιχνιδια. Εκτος και αν εννοεις ενα συγκεκριμενο στυλ strategy.

δεν εχω παρατηρησει κανα βαρβατο παιχνιδι σε κονσολα.

θυμαμαι παλια ειχε κυκλοφορησει το starcraft 64 και το red alert 64.

τωρα οτι καινουριο υπαρχει ειτε ειναι μονο σε πισι ειτε ειναι στυλ fancy graphics pew pew kill em all

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν εχω παρατηρησει κανα βαρβατο παιχνιδι σε κονσολα.

θυμαμαι παλια ειχε κυκλοφορησει το starcraft 64 και το red alert 64.

τωρα οτι καινουριο υπαρχει ειτε ειναι μονο σε πισι ειτε ειναι στυλ fancy graphics pew pew kill em all

Right, παμε λοιπον.

- disgaea

- valkyria chronicles

- Final Fantasy Tactics

- Tactics Ogre

- Might and Magic clash of heroes

- Romance of the three kingdoms

- Plants VS zombies

- Civilazation revolution

- Age of empires age of kings

- Advance Wars

- Vandal hearts

Ειναι και αλλα πολλα.

Δημοσ.

Και αυτό το θέμα σε platform wars εξελίχθηκε ?

Παιδιά κοιτάξτε να δείτε από παλιά έπαιζα μόνο σε κονσόλες.

Από τα χέρια μου έχουν περάσει Atari,NES,SNES,N64,Dreamcast,Xbox,Gamecube,Xbox360,Wii.

Άρχισα να παίζω και στο PC εν έτη 2008.

Ο λόγος ?

Το xbox360 που είχα αγοράσει λίγους μήνες από όταν κυκλοφόρησε με 300 ευρώ,είχε χαλάσει από μόνο του με RROD για 4η συνεχόμενη φορά,η οποία δυστυχώς ήταν εκτός εγγύησης και έμεινα χωρίς σύστημα να παίζω.

Όταν συνέβει αυτό νευρίασα πάρα πολύ. Είχα δώσει 300 ευρώ για ένα μηχάνημα το οποίο μου χάλασε από μόνο του,τη στιγμή που καμία άλλη κονσόλα που είχα δεν μου είχε χαλάσει ποτέ,ακόμα και το NES παίζει άριστα.

Αυτό το γεγονός έτυχε να συμπέσει με την αγορά του πρώτου μου υπολογιστή. Αγόρασα έναν υπολογιστή desktop με 500 ευρώ κυρίως για να τον χρησιμοποιώ για μη-gaming ασχολίες,όπως να μπαίνω internet και να τρέχω κάτι προγράμματα ηλεκτρονικής παραγωγής μουσικής γιατί την είχα δει μουσικός παραγωγός! :P (καλά μη βαράτε)

Όταν μου χάλασε το xbox360 ένιωσα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Σαν να κράταγα 300 ευρώ και να τα πέταξα στο κάδο τον απορριμάτων. Καινούριο δεν πρόκειται να αγόραζα ούτε με σφαίρες,το ps3 ήταν ακόμα πανάκριβο,ενώ το wii δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίαζε και τόσο...

Αποκλείεται να μπορούσα να βρώ ξανά 250-300 ευρώ να αγοράσω νέα κονσόλα πάλι.

Ήμουν gamer που του 'χαν κόψει τα φτερά και δεν μπορούσε να παίξει μοντέρνα παιχνίδια,πολύ άσχημο συναίσθημα... :(

Μια μέρα από περιέργεια και χωρίς να ελπίζω σε τίποτα,είπα να ρήξω μια ματιά στα requirements των μοντέρνων pc games να δω τι ζητάνε...

Και συνειδητοποίησα πως το μόνο που μου έλειπε ήταν μια κάρτα γραφικών!

Το budget PC μου που είχα αγοράσει μόνο για να μπαίνω internet κάλυπτε ήδη όλα τα υπόλοιπα. Και διπύρηνο επεξεργαστή είχε,και 2gb RAM είχε,και αρκετό χώρο στο σκληρό..

Μπήκα σε περιέργεια να μάθω τις τιμές των καρτών γραφικών και είδα θηρία των 300 και 400 ευρώ και σκιάχτηκα! :shock:

Μου είχε δημιουργηθεί η περιέργεια όμως και βλέποντας στο περίπτερο το περιοδικό PC master που δείνει και κάθε μήνα δωρεάν ολόκληρο παιχνίδι είπα να αγοράσω ένα τεύχος..

Εκεί διάβασα σε μια στήλη του πως μπορώ να παίξω όλα τα σύγχρονα παιχνίδια (ακόμα και το Crysis!) με μια ταπεινή κάρτα γραφικών των 100 ευρώ,και πως δεν ήταν απαραίτητο να σκάσω 300άρι και πάνω.

Συγκεκρυμένα μιλάω για τη κάρτα της υπογραφής μου,την Ati HD 4850.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως με μόνο 100 ευρώ θα μπορούσα να αποκτήσω πρόσβαση σε όλα αυτά τα μοντέρνα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν όπως το Fallout 3,το Mass Effect,κτλπ τα οποία είχα διαγράψει!!!

Έκανα τους υπολογισμούς μου.

Το xbox360 έκανε 250 ευρώ,όπως και το Wii.Το ps3 έκανε 300 ευρώ.Η κάρτα γραφικών έκανε 100 ευρώ. Χωρίς πολύ σκέψη και λόγο και περιορισμένου budget πήγα κατ' ευθείαν στην κάρτα γραφικών.

Και από εκείνη τη στιγμή ένας νέος κόσμος gaming είχε ανοίξει μπροστά μου.. Ο κόσμος του PC gaming!!

Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα σαν PC gamer,ήταν πως τα παιχνίδια ήταν πολύ πιο φθηνά. Θυμάμαι πως το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα για το PC μου ήταν η GOTY edition του Oblivion. Θυμάμαι είχα πάει στο μαγαζί και είδα την αποκαλυπτική εικόνα:

Oblivion GOTY για το xbox360: 75 euro

Oblivion GOTY για το ps3: 60 euro

Oblivion GOTY για το pc: 25 euro

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα κάτι πολύ περίεργο μέσα μου.

Είπα "Κοίτα να δεις.Αν αγόραζα το Oblivion 2 φορές,θα είχα ήδη κάνει απόσβεση του ποσού που πλήρωσα για τη κάρτα γραφικών,εξοικονομόντας χρήματα από 2 μόνο παιχνίδια"

Σε 2 μόνο εβδομάδες επισκέφθηκα ξανά το μαγαζί για να αγοράσω το Crysis στην ανήκουστη για εμένα τιμή των 14 ευρώ.

Με 14 ευρώ θυμάμαι πως για κονσόλα,μόνο μεταχειρισμένο έβρισκες.

Το πιο φθηνό παιχνίδι που είχα αγοράσει στο xbox360 ήταν το Need for Speed: Most Wanted,3 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του,στην μειωμένη τιμή των 40 ευρώ..

Και τώρα μπορούσα να αγοράσω ένα original παιχνίδι,στο κουτί του ολοκαίνουριο,και μάλιστα το Crysis, το παιχνίδι με τα καλύτερα γραφικά που είχαμε δει ως τότε,σε λιγότερο από τη μισή τιμή.

"Βρε κοίτα τι παραπάνω λεφτά έσκαγα τόσα χρόνια χωρίς λόγο" σκέφτηκα.

Μετά από κάποιο καιρό έψαχνα στο Youtube βιντεακια από το Oblivion και έπεσα σε κάποια που έδειχναν ανήκουστα πράγματα μέσα.Έμαθα πως αυτά τα πράγματα ονομάζονται "mods" και είναι extra περιεχόμενο για τα παιχνίδια,και πως είναι τελείως δωρεάν!

"Ορίστε ? Θες να μου πεις ότι στο PC μοιράζουν δωρεάν πίστες,όπλα,gameplay modes,quests,και δε συμμαζεύεται τσάμπα ??"

"Ενώ στη κονσόλα ο μόνος τρόπος για να αποκτήσω αυτά είναι να βγάλω πιστωτική και να πληρώνω για DLCs ?"

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα για δεύτερη στιγμή μ@λ@κ@ς και είπα:

"Μα καλά τι έχανα τόσο καιρό ? Εδώ μοιράζουν τσάμπα πράμα σε αφθονία και εγώ τόσο καιρό περίμενα με το ζόρι να βγάλουν ένα map pack οι εταιρίες,το όποιο μάλιστα μου ζήταγαν να το πληρώσω και κάνα 10ευρω ??"

Ένιωσα σαν να ξυπνάω από το Matrix...

Να μην τα πολυλογώ από τότε αποφάσισα το PC να είναι η κύρια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιώ για gaming.

Από τότε βέβαια αγόρασα άλλη μια κονσόλα,το Wii,εξ αιτίας του ότι ήμουν fan της σειράς Zelda και ήθελα να παίξω το Twilight Princess,αλλά την αγόρασα μόνο για τις αποκλειστικότητες της.

Και εν τέλει και οι άλλες κονσόλες που θα αγοράσω στο μέλλον,με βάση τις αποκλειστικότητες θα τις κρίνω.

Γιατί κακά τα ψέματα: Τα multiplatform συμφέρει να τα παίζεις στο pc,είναι πιο φθηνά,έχουν καλύτερα γραφικά,και ίσως και δωρεάν περιεχόμενο (mods).

Το ίδιο παιχνίδι σε μια κονσόλα θα το πλήρωνα ακριβότερα,δεν θα ήταν τόσο ευχάριστο οπτικά,και δεν θα μπορούσα να επεκτείνω την εμπειρία του χωρίς επιπλέον πληρωμή.

Επίσης σε λιγότερο από 1 χρόνο έκανα απόσβεση της τιμής που πλήρωσα για την κάρτα γραφικών,και άρχισα να ευχαριστιέμαι περισσότερα παιχνίδια.

Όταν είχα το xbox360,λόγο της τιμής των παιχνιδιών του και των οικονομικών μου αγόραζα 2-3 παιχνίδια το χρόνο.Πλέον σαν PC gamer μπορώ και αγοράζω περίπου 1 παιχνίδι το μήνα,και ευχαριστιέμαι gaming με το να μπορώ επιτέλους να παίζω πλέον τα περισσότερα από τα παιχνίδια που μου αρέσουν..

Ωραία όλα αυτά δεν λέω, αλλά μάλλον κοιτούσες σε λάθος μέρη για τιμές. H διαφορές συνήθως είναι στα 10-15 ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...