katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Το ξέρω οτι υπάρχουν 131 παρόμοια θέματα αλλά δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα και απο αυτά που διάβασα δεν κατέληξα και πουθενά. Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω ενα HTPC απο www.mindfactory.de το οποίο έχει πολύ καλές τιμές και έχει μεταφορικά 30 ευρώ. Η χρήση του θα είναι κατεβαστήρι/ανεβαστήρι το οποίο θα είναι μόνιμα ανοιχτό με jDownloader και Filezilla και αν μπορεί να παίζει και 1080p θα είμαι ευχαριστημένος. πιστεύω οτι η παρακάτω σύνθεση είναι καλή για τον σκοπό αυτό. Asus E35M1-I Deluxe BGA413 mITX DDR3 8GB Corsair XMS3 DDR3-1600 CL9 DIMM Dual Kit 2000GB Samsung EcoGreen F4 HD204UI 32MB 3.5 " Corsair 430W CX Series V2 Εκεί που δυσκολεύομαι είναι στο να διαλέξω κουτί. το σίγουρο είναι οτι θέλω ενα κουτί που να παίρνει το κλασσικό μεγάλο τροφοδοτικό που έχουν όλοι οι υπολογιστές. απο θέμα ομορφιάς έχω καταλήξει σε αυτό: ATX Desktop Case Thermaltake DH101 Black Αυτό το κουτί τώρα πιστεύω οτι δέχεται την συγκεκριμένη μητρική καθώς έχει συμβατότητα με microATX. το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο πέρνει το τροφοδοτικό που έχω επιλέξει. για κουτί μπορώ να δώσω μέχρι 100-130 ευρώ. ακούω τις απόψεις σας
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εάν τον υπολογιστή τον θέλεις αποκλειστικά για «κατεβαστήρι» και media player, νομίζω πως η σύνθεσή σου είναι λίγο υπερβολική. Στην μητρική θα συμφωνήσω (μιας και την ψήνω και εγώ τελευταία). Μνήμη νομίζω πως με 4GB θα είσαι μια χαρά (ίσως ακόμα και αυτά να είναι κάπως υπερβολή, βέβαια έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των μνημών) Γιατί 430W τροφοδοτικό; Γνωρίζεις πως η μητρική που θα βάλεις έχει ελάχιστη κατανάλωση, έτσι; Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για picoPSU (ίσως αυτό των 150W). Για κουτί μπορείς να κοιτάξεις και το Lian Li PC-Q08 το οποίο παίρνει κανονικό τροφοδοτικό, αν θυμάμαι καλά. Αυτό που έχεις διαλέξει νομίζω είναι υπερβολικά μεγάλο για Mini-ITX motherboard. Παρόμοια μητρική (με E350) που πήρα πρόσφατα παίζει άνετα 1080p, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στον τομέα αναπαραγωγής ταινιών.
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εάν τον υπολογιστή τον θέλεις αποκλειστικά για «κατεβαστήρι» και media player, νομίζω πως η σύνθεσή σου είναι λίγο υπερβολική. Στην μητρική θα συμφωνήσω (μιας και την ψήνω και εγώ τελευταία). Μνήμη νομίζω πως με 4GB θα είσαι μια χαρά (ίσως ακόμα και αυτά να είναι κάπως υπερβολή, βέβαια έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των μνημών) Γιατί 430W τροφοδοτικό; Γνωρίζεις πως η μητρική που θα βάλεις έχει ελάχιστη κατανάλωση, έτσι; Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για picoPSU (ίσως αυτό των 150W). Για κουτί μπορείς να κοιτάξεις και το Lian Li PC-Q08 το οποίο παίρνει κανονικό τροφοδοτικό, αν θυμάμαι καλά. Αυτό που έχεις διαλέξει νομίζω είναι υπερβολικά μεγάλο για Mini-ITX motherboard. Παρόμοια μητρική (με E350) που πήρα πρόσφατα παίζει άνετα 1080p, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στον τομέα αναπαραγωγής ταινιών. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη σου απάντηση. Όσον αφορά την RAM η τιμή των συγκεκριμένων 8GΒ είναι της πλάκας οπότε παρόλου που πρόκειται για υπερβολή δεν τίθεται θέμα. άστο να είναι και future-proof. το ξέρω οτι έχει ελάχιστη κατανάλωση αλλά δεν μπορούσα να βρω τροφοδοτικό με λιγότερα Watt που να έχει και cable-management (δεν θέλω να γίνεται χαμός στο κουτί απο άχρηστα καλώδια τα οποία θα μου χαλάνε την αισθητική και το airflow). τι είναι το picoPSU? μπορείς να μου δώσεις ενα link για παράδειγμα και να μου προτείνεις καμία καλή μάρκα στον τομέα αυτόν? πανέμορφο και το Lian Li αλλά εκτός του οτι είναι mini-ITX και εγώ έχω επιλέξει microATX (τουλάχιστον απο οσο έχω καταλάβει) θα προτιμούσα ενα κουτί ξαπλωτό σαν DVD Player και οχι όρθιο. όντως αυτό το κουτί είναι μεγάλο καθώς δέχεται και ATX απο οτι διάβασα αλλά δεν με χαλάει καθόλου. αλλά αν η μητρική όντως αποδειχθεί οτι είναι mini-ITX μάλλον θα πάω σε κάτι σαν το Lian Li Εάν τον υπολογιστή τον θέλεις αποκλειστικά για «κατεβαστήρι» και media player, νομίζω πως η σύνθεσή σου είναι λίγο υπερβολική. Στην μητρική θα συμφωνήσω (μιας και την ψήνω και εγώ τελευταία). Μνήμη νομίζω πως με 4GB θα είσαι μια χαρά (ίσως ακόμα και αυτά να είναι κάπως υπερβολή, βέβαια έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των μνημών) Γιατί 430W τροφοδοτικό; Γνωρίζεις πως η μητρική που θα βάλεις έχει ελάχιστη κατανάλωση, έτσι; Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για picoPSU (ίσως αυτό των 150W). Για κουτί μπορείς να κοιτάξεις και το Lian Li PC-Q08 το οποίο παίρνει κανονικό τροφοδοτικό, αν θυμάμαι καλά. Αυτό που έχεις διαλέξει νομίζω είναι υπερβολικά μεγάλο για Mini-ITX motherboard. Παρόμοια μητρική (με E350) που πήρα πρόσφατα παίζει άνετα 1080p, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στον τομέα αναπαραγωγής ταινιών. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη σου απάντηση. Όσον αφορά την RAM η τιμή των συγκεκριμένων 8GΒ είναι της πλάκας οπότε παρόλου που πρόκειται για υπερβολή δεν τίθεται θέμα. άστο να είναι και future-proof. το ξέρω οτι έχει ελάχιστη κατανάλωση αλλά δεν μπορούσα να βρω τροφοδοτικό με λιγότερα Watt που να έχει και cable-management (δεν θέλω να γίνεται χαμός στο κουτί απο άχρηστα καλώδια τα οποία θα μου χαλάνε την αισθητική και το airflow). τι είναι το picoPSU? μπορείς να μου δώσεις ενα link για παράδειγμα και να μου προτείνεις καμία καλή μάρκα στον τομέα αυτόν? πανέμορφο και το Lian Li αλλά εκτός του οτι είναι mini-ITX και εγώ έχω επιλέξει microATX (τουλάχιστον απο οσο έχω καταλάβει) θα προτιμούσα ενα κουτί ξαπλωτό σαν DVD Player και οχι όρθιο. όντως αυτό το κουτί είναι μεγάλο καθώς δέχεται και ATX απο οτι διάβασα αλλά δεν με χαλάει καθόλου. αλλά αν η μητρική όντως αποδειχθεί οτι είναι mini-ITX μάλλον θα πάω σε κάτι σαν το Lian Li [offtopic] μήπως έχεις δοκιμάσει και αναπαραγωγή Blu Ray στο E350? [/offtopic]
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 [...]τι είναι το picoPSU?[...] Ρίξε μια ματιά εδώ. Ενδεικτικά, ένα picoPSU μέσα στο κουτί σου θα μοιάζει κάπως έτσι*. Το συγκεκριμένο έχει 1x 4pin molex και 1x 5pin sata, οπότε μπορείς να βάλεις άνετα δυο συσκευές (πχ/ σκληρός δίσκος και blu-ray). Τα 150W νομίζω θα σε υπερκαλύπτουν. Σαν «μειονέκτημα» του picoPSU μπορείς να θεωρήσεις το εξωτερικό τροφοδοτικό (όπως των laptop) που χρειάζεται. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό καλώς. [...]αλλά αν η μητρική όντως αποδειχθεί οτι είναι mini-ITX[...] Τι εννοείς με αυτό; Η μητρική που διάλεξες είναι mini-ITX. [offtopic][...]μήπως έχεις δοκιμάσει και αναπαραγωγή Blu Ray στο E350?[/offtopic] Δυστυχώς όχι μιας και δεν έχω blu-ray. *: Με την ευκαιρία, δες και το InWin BM639. Μπορείς να το βάλεις και όρθιο και ξάπλα. Βέβαια δεν ξέρω αν θα χωράει κανονικό DVD/Blu-Ray - εάν μπορείς να βρεις κάποιο slim θα είσαι μια χαρά.
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ. Ενδεικτικά, ένα picoPSU μέσα στο κουτί σου θα μοιάζει κάπως έτσι. Το συγκεκριμένο έχει 1x 4pin molex και 1x 5pin sata, οπότε μπορείς να βάλεις άνετα δυο συσκευές (πχ/ σκληρός δίσκος και blu-ray). Τα 150W νομίζω θα σε υπερκαλύπτουν. Τι εννοείς με αυτό; Η μητρική που διάλεξες είναι mini-ITX. Δυστυχώς όχι μιας και δεν έχω blu-ray. Αν είναι έτσι δεν θα με χάλαγε καθόλου ενα picoPSU. ας πούμε οτι θα πάρω το κουτί που έχω στο αρχικό post θα μπορώ να του βάλω picoPSU ή τα picoPSU πάνε σε συγκεκριμένα κουτιά? αφού η μητρική είναι mini-ITX θα ψάξω και για κουτιά έχοντας υπόψιν το πανέμορφο Lian Li που μου έδειξες!
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Το picoPSU μπορείς να το βάλεις σε οποιαδήποτε μητρική, σε οποιοδήποτε κουτί. Απλά λόγω των λίγων Watt που έχει δεν νομίζω να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε «τέρατα» υπολογιστές. Είναι λίγο ακριβό βέβαια σε σχέση με τα κανονικά τροφοδοτικά, αλλά νομίζω πως για «κατεβαστήρια»/media players είναι ό,τι πρέπει. Εάν αποφασίσεις να πάρεις picoPSU και την μητρική από το πρώτο σου post, φρόντισε το κουτί που θα πάρεις να παίρνει κάποιον ανεμιστήρα. Μιας και είναι και τα δυο fanless (= 0 θόρυβος!) θα χρειαστείς κάτι να τα ψύχει. Δες ένα ακόμα κουτί (εάν το βρεις σε κάποιο μαγαζί), το οποίο θα σε γλιτώσει και από την αγορά picoPSU - υπάρχουν κάμποσα mini-ITX κουτιά με ενσωματωμένο τροφοδοτικό (στυλ picoPSU περίπου). Μειονεκτήματα το ότι παίρνει μόνο slim ODD και δεν παίρνει 3.5" σκληρούς δίσκους.
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ. Ενδεικτικά, ένα picoPSU μέσα στο κουτί σου θα μοιάζει κάπως έτσι. Το συγκεκριμένο έχει 1x 4pin molex και 1x 5pin sata, οπότε μπορείς να βάλεις άνετα δυο συσκευές (πχ/ σκληρός δίσκος και blu-ray). Τα 150W νομίζω θα σε υπερκαλύπτουν. Τι εννοείς με αυτό; Η μητρική που διάλεξες είναι mini-ITX. Δυστυχώς όχι μιας και δεν έχω blu-ray. Αν είναι έτσι δεν θα με χάλαγε καθόλου ενα picoPSU. ας πούμε οτι θα πάρω το κουτί που έχω στο αρχικό post θα μπορώ να του βάλω picoPSU ή τα picoPSU πάνε σε συγκεκριμένα κουτιά? αφού η μητρική είναι mini-ITX θα ψάξω και για κουτιά έχοντας υπόψιν το πανέμορφο Lian Li που μου έδειξες! edit: απο κουτιά βρήκα μόνο αυτό Lian Li PC-Q09B το οποίο έχει και ενσωματομένο PSU 100 Watt. το θέμα με το ενσωματωμένο είναι οτι φοβάμαι οτι αν στο μέλλον κάνω αναβάθμιση σε τετραπύρηνο αντίστοιχο του E350 θα τον σηκώνει? ή αν αποφασίσω για κάποιο λόγο να βάλω επιπλέον κάρτα γραφικών? δυστυχώς το κουτί που μου έδειξες δεν το πουλάει. μάλλον θα πάω για το τεράστιο που είδα στην αρχή εκτός και αν βρω αυτό που μου έδειξες κάπου αλλού.
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αν σκέφτεσαι σοβαρά την προσθήκη κάρτας γραφικών τότε μάλλον το picoPSU δεν θα σε καλύψει, οπότε γυρνάς πάλι στην αρχική σου επιλογή. Βέβαια εξαρτάτια και από την κάρτα πάντα. Όσον αφορά το να αναβαθμίσεις σε 4-πύρηνο, εξαρτάται. Θα είναι μια μελλοντική έκδοση του E-350 για παράδειγμα που θα έχει «ελάχιστη» κατανάλωση ή θα βάλεις κάποια μητική με, ίσως, i{3/5/7}; Κοίτα και στο amazon.co.uk για κουτιά. Ίσως βρεις κάποιο με δωρεάν μεταφορικά. Εκτός εάν θέλεις αποκλειστικά και μόνο όλα τα κομμάτια από το Γερμανικό κατάστημα που περέθεσες.
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αν σκέφτεσαι σοβαρά την προσθήκη κάρτας γραφικών τότε μάλλον το picoPSU δεν θα σε καλύψει, οπότε γυρνάς πάλι στην αρχική σου επιλογή. Βέβαια εξαρτάτια και από την κάρτα πάντα. Όσον αφορά το να αναβαθμίσεις σε 4-πύρηνο, εξαρτάται. Θα είναι μια μελλοντική έκδοση του E-350 για παράδειγμα που θα έχει «ελάχιστη» κατανάλωση ή θα βάλεις κάποια μητική με, ίσως, i{3/5/7}; Κοίτα και στο amazon.co.uk για κουτιά. Ίσως βρεις κάποιο με δωρεάν μεταφορικά. Εκτός εάν θέλεις αποκλειστικά και μόνο όλα τα κομμάτια από το Γερμανικό κατάστημα που περέθεσες. οχι δεν το σκέφτομαι σοβαρά για τώρα αλλά ίσως χρειαστεί στο μέλλον. γιατί όταν έρθει αυτή η στιγμή να τρέχω να αλλάζω κουτί και να αγοράζω και τροφοδοτικό? όσον αφορά τον τετραπύρηνο εννοούσα μια μελλοντική έκδοση του E-350 για παράδειγμα όπως είπες αλλά εδώ που τα λέμε αν μέχρι τότε τον χρησιμοποιώ και για άλλα πράγματα δεν θα με χάλαγε κάποια μητική με, ίσως, i{3/5/7}. εν τω μεταξύ διάβασα ενα review του Lian Li και απο οτι είδα παρόλο που έχει φτιαχτεί για να υποστηρίζει ATX PSU αν θες να του βάλεις θα πρέπει να αφαιρέσεις τα drive bays γιατί δεν χωράει για 2 εκατοστά περίπου. μεγάλο fail δλδ. κρίμα... τώρα θα ψαχτώ και στο amazon.co.uk αν και είχα ψάξει λίγο πρόχειρα προχθές και όσα κουτιά βρήκα δεν τα στέλνανε Ελλάδα... edit: το amazon.co.uk στέλνει το Lian Li στην Ελλάδα στα 132,74 ευρώ και στέλνει το Thermaltake VL52021N2 στα 79,34 ευρώ μαζί με μεταφορικά. για το δεύτερο τι λες αξίζει? έχει κ δικό του PSU στα 200 Watt
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Σκεφτόμουν αρκετό καιρό να πάρω το Thermaltake, κυρίως λόγου του ότι μπορεί να πάρει κανονικό DVD/Blu Ray άνετα. Παρ΄όλα αυτά, δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για το τροφοδοτικό του -> κάνει θόρυβο. Επίσης, νομίζω πως δεν μπορείς να βάλεις κανονικό τροφοδοτικό μιας και είναι «ειδικό» αυτό που έχει - δεν ξέρω αν ανήκει σε κάποια κατηγορία τροφοδοτικών ή είναι «δημιουργία» της Thermaltake. Κατα τα άλλα είναι ένα συμπαθές κουτάκι, αν και λίγο μακρύ. Εάν αντέχεις οικονομικά θα σου έλεγα να πας για το Lian Li. Υπάρχει και η Q07 έκδοση χωρίς τον μπροστινό ανεμιστήρα που είναι κάπως πιο φτηνή. Σκοπεύεις να το βάλεις κάπου φανερά το κουτί (πχ/ σαλόνι); Υπάρχουν αρκετά ωραία mini ITX κουτιά αλλά είναι ακριβά :/ Δες άλλο ένα, αρκετά οικονομικό. Αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτό να σου πω.
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Σκεφτόμουν αρκετό καιρό να πάρω το Thermaltake, κυρίως λόγου του ότι μπορεί να πάρει κανονικό DVD/Blu Ray άνετα. Παρ΄όλα αυτά, δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για το τροφοδοτικό του -> κάνει θόρυβο. Επίσης, νομίζω πως δεν μπορείς να βάλεις κανονικό τροφοδοτικό μιας και είναι «ειδικό» αυτό που έχει - δεν ξέρω αν ανήκει σε κάποια κατηγορία τροφοδοτικών ή είναι «δημιουργία» της Thermaltake. Κατα τα άλλα είναι ένα συμπαθές κουτάκι, αν και λίγο μακρύ. Εάν αντέχεις οικονομικά θα σου έλεγα να πας για το Lian Li. Υπάρχει και η Q07 έκδοση χωρίς τον μπροστινό ανεμιστήρα που είναι κάπως πιο φτηνή. Σκοπεύεις να το βάλεις κάπου φανερά το κουτί (πχ/ σαλόνι); Υπάρχουν αρκετά ωραία mini ITX κουτιά αλλά είναι ακριβά :/ Δες άλλο ένα, αρκετά οικονομικό. Αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτό να σου πω. απο την στιγμή που κάνει θόρυβο δεν μπορώ να το πάρω. τώρα για το Lian Li εκεί είχα καταλήξει αλλά αφού διάβασα του review που λέει οτι για να μπεί το τροφοδοτικό θα πρέπει να βγάλω τα drive bays να μου λείπει. μάλλον θα πάρω αυτό που έχω στο αρχικό post. όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Να 'σαι καλά. Ξανασκέψου το θέμα κουτί πάντως και ψάξ'το λίγο καλύτερα (πέρα από αυτά που έχεις κοιτάξει ήδη) εκτός και εάν βιάζεσαι να ετοιμάσεις τον υπολογιστή.
asbatey Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Mε μια γρηγορη ματια που εριξα στο site,εχει τροφοδοτικα της be quiet σε εξαιρετικες τιμες. επισης για το κουτι,ριξε μια ματια και απο antec μερια αν θες.εχει αυτο και αυτο (δεν εχω διαβασει το νημα απο την αρχη,οποτε αν εχετε καταληξει καπου,sorry ) το κουτι που εχεις επιλεξει αν και ωραιο εμφανισιακα,εχει 80αρηδες ανεμιστηρες και ειναι επιφοβο να κανει θορυβο. σκεφτομουν να το παρω κι εγω περυσι που εφτιαξα το δικο μου,αλλα τελικα κατεληξα στο antec επειδη εχει 120αρηδες ανεμιστηρες ρυθμιζομενους κιολας και,ειλικρινα δεν το μετανιωσα.το εχω διπλαμου και δεν το ακουω. (τωρα το διαβασα το νημα)
katsikoula Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Mε μια γρηγορη ματια που εριξα στο site,εχει τροφοδοτικα της be quiet σε εξαιρετικες τιμες. επισης για το κουτι,ριξε μια ματια και απο antec μερια αν θες.εχει αυτο και αυτο (δεν εχω διαβασει το νημα απο την αρχη,οποτε αν εχετε καταληξει καπου,sorry ) το κουτι που εχεις επιλεξει αν και ωραιο εμφανισιακα,εχει 80αρηδες ανεμιστηρες και ειναι επιφοβο να κανει θορυβο. σκεφτομουν να το παρω κι εγω περυσι που εφτιαξα το δικο μου,αλλα τελικα κατεληξα στο antec επειδη εχει 120αρηδες ανεμιστηρες ρυθμιζομενους κιολας και,ειλικρινα δεν το μετανιωσα.το εχω διπλαμου και δεν το ακουω. (τωρα το διαβασα το νημα) το άσπρο Antec είναι φοβερό. πανέμορφο! το άλλο δεν βλέπεται edit: τέλος! κατέληξα στο άσπρο Antec!!! asbatey σε ευχαριστώ πολύ για την φοβερή σου πρόταση
mchrisober Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 η ολη ιστορια ποσο θες να σου κοστισει? ποσα διαθετεις δηλ για το ολο προτζεκτ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.