Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός νέου laptop. Μελέτησα τα threads σε αυτό το forum και έκανα και μια μικρή έρευνα αγοράς. Η κύρια χρήση του laptop θα είναι επαγγελματική (software development σε C/C++, Java, Flex, matlab) αλλά και Web browsing, ταινίες, ίσως και κανένα παιχνίδι (ακόμα προσπαθώ να ξεφύγω από τη δίνη του WoW!). Με ενδιαφέρουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: - Προτίμηση σε i7 επεξεργαστή (το πολύ να πέσω σε i5), πάντα 2ης γενιάς. - Ανάλυση οθόνης σίγουρα μεγαλύτερη από 1366x768 (1600x1200 ή ακόμα καλύτερα 1900x1200) - Σκληρό δίσκο κατά προτίμηση στα 7200 rpm (ελάχιστο 5400). - Μνήμη τουλάχιστον 4GB. - Οθόνη κάπου 15"-16" (αν και ίσως πρέπει να φτάσω 17" για την παραπάνω ανάλυση). Από την έρευνα ξεχώρισα 2 μηχανήματα: http://www.bestprice.gr/item/2151221627/sony-vaio-vpc-f22s1eb#features http://www.skroutz.gr/s/348412/Dell-XPS-L702x-3D-i7-6GB-1TB.html?from=recommendation Ποια είναι η γνώμη σας; Έχετε να αντιπροτείνετε κάτι άλλο; Η άμεση αγορά από μαγαζιά όπως το (http://www.skroutz.gr/m/7/MG%20Manager) είναι ασφαλής; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!
xfade Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Αν θες την ταπεινή μου γνώμη και άποψη, αν το laptop το θες καθαρά για επαγγελματική χρήση, καλό θα είναι να ξεχάσεις όλα τα consumer notebooks σαν αυτά που έδειξες. Εκτός βέβαια αν το πλαφόν χρημάτων σου σε περιορίζει τόσο, οπότε εκεί αλλάζει το πράμα. Οι δίκες μου προτάσεις (google/skroutz for specs & prices): 15-16": DELL Precision M4400/M4500/M4600 Lenovo W500/W501/W510 HP Elitebook 8540/8560 17,1-17,3": DELL Precision M6400/M6500/M6600 Lenovo W701/W710 HP Elitebook 8730/8740/8760 Προτίμηση μεγάλη στη DELL και τη Lenovo, λόγω support, service και engineering. Πράττεις ανάλογα με το βαλάντιο...
The_Judas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Χρειάζεσαι πραγματικά λαπτοπ ή απλά θα το έχεις κολλημένο στο σπίτι όπως οι περισσότεροι; Για την χρήση που το χρειάζεσαι καλύτερα θα ήταν να έχεις σταθερό υπολογιστή, μεγάλη οθόνη για να δουλεύεις άνετα και καλή σχετικά επεξεργαστική ισχύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα σας και πάλι, Εκτός βέβαια αν το πλαφόν χρημάτων σου σε περιορίζει τόσο, οπότε εκεί αλλάζει το πράμα. Ακριβώς, δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ. Χρειάζεσαι πραγματικά λαπτοπ ή απλά θα το έχεις κολλημένο στο σπίτι όπως οι περισσότεροι; Για την χρήση που το χρειάζεσαι καλύτερα θα ήταν να έχεις σταθερό υπολογιστή, μεγάλη οθόνη για να δουλεύεις άνετα και καλή σχετικά επεξεργαστική ισχύ. Έχω σταθερό υπολογιστή (και ένα laptop Toshiba Satellite A200 του 2007 - άρχισε κάπως να με περιορίζει σε θέματα απόδοσης), αλλά θέλω να μπορώ να δουλεύω και εκτός σπιτιού (είτε σε επαγγελματικά ταξίδια, είτε σε χώρο πελατών). Το Toshiba το είχα αγοράσει από Ελβετία και βγήκε απίστευτα αξιόπιστο! Θα ήθελα φυσικά κάτι αντίστοιχο και στο μελλοντικό laptop. Σε τί πιστεύετε ότι υστερούν οι δύο αρχικές επιλογές μου με τις πιο επαγγελματικές επιλογές του xfade; Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά πιστεύω ότι είναι αξιόλογα. Θα έχουν προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Και τέλος, θα κάνατε άμεση αγορά (σκέφτομαι να πάω κατευθείαν στο προαναφερθέν μαγαζί) laptop από μαγαζιά τέτοιου βεληνεκούς; Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!
xfade Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Τον MG Manager τον ξέρω προσωπικά σαν μαγαζί. Αν δεν είναι παραεισαγωγή (δική του εισαγωγή) και καλύπτεται από εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ψώνισε άφοβα ο,τι θες. Αν επιμένεις μεταξύ των 2 μηχανημάτων που ανέφερες, τότε πας ασυζητητεί για το DELL. Πίστεψε με δε θες να μπλέκεις με τη SONY και με τις proprietary πατεντιές της...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.