Προς το περιεχόμενο

ερωτηση με IP

dimitrisOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ξεμπερδεψω ενα πραγμα με την IP

1.υπαρχει η IP topical η τοπικη δηλαδη η οποια ειναι αυτη που βρίσκετε συνηθως πανω στο router-modem που μας δεινη η εταιρια π.χ. 192.168.0.1 αυτη ειναι στανταρ και με αυτην μπαινουμε στο router-modem μας για ρυθμισεις του και δεν μπορουμε να την αλλαξουμε.

2.ακομα και η IP του υπολογιστη η οποια πως λεγετε ; που μπορουμε να την δουμε εδω και που γραφενε με 4 πακετακια των 2-3 αριθμων η καθε μια ή ειναι συγγεκριμενα ποσους αριθμους εχε το ενα πακετακι (απο κομμα σε κομμα εννοω ) αυτην μπορουμε να την αλλαξουμε με καποιο προγραμμα ; οταν κανουμε φορματ μενει η ιδια ; εχει σχεσει με το modem-router και αν ειναι συνδεδεμενη σε καποιο αλλο διαδικτυο ;

ευχαριστω πολυ μπορει να με βοηθιση καποιος σε αυτες τις ερωτησης ;

Δημοσ.

Μια ματια εδω

Η ip αλλαζει.

το 192.168.0.χ ειναι generated απο το (δεν μου ερχεται το ονομα) ενα service το οποιο κανει τη ζωη μας ευκολη ( πχ πας και πατας μονο ενα "connect" απο καποιο laptop και εχει internet)

Ο router που εχουμε σπιτι μας δεν ειναι απλα router αλλα ειναι switch με router μαζι. To router κανει routering (χοντρα χοντρα ενωνει networks). Στο σπιτι μας εχει δυο interface ενα για το home network και το αλλο για το ISP <-> σπιτι μας. Δυο interface δηλαδη δυο ip μια μεσα στο Home network και μια στο WAN

Σχηματικα ειναι καπως ετσι

PC ip1 <----> ip2 router ip3 <-------> ip4 "Το Εξω"

Δημοσ.

λοιπόν τα έχεις μπερδέψει λιγο

το λινκ που μας έδωσες είναι η εξωτερική ip του Modem σου ...και σου το δίνει η εταιρία σου

2)το 192.168.0.1 συνήθως αυτης την μορφής είναι η εσωτερικές IP του δικτύου σου...αυτό αλλάζει .

μεσα στο ρουτερ εχει ενα dhcp server οπού και μπορείς να του ορίσεις τα IP range του εσωτερικού δικτύου σου φυσικά μπορείς να βάλεις και χειροκίνητα ip σε ολα σου τα μηχανήματα αρκεί να απενεργοποιήσεις το dhcp στο ρουτερ

τωρα για να βρεις την ip του υπολογιστή(εσωτερική ip) σου απλά σε dos τρέχεις την εντολή ipconfig(η πας στις ιδιότητες του δικτύου σου και την βλέπεις)

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ολους αλλα εγω ρωταω για του υπολογιστη πως λεγετε DNS ; μετα απο φορματ αλλαζει ;

Δημοσ.

το dns (dynamic name server) παλι δεν έχει σχέση...αυτοι ειναι της εταιριας που σου παρεχει το ιντερνετ .

του υπολογιστή μπορείς να την πεις local ip και δεν σε ενδιαφέρει και πολυ αν αλλάζει...

θεωρητικά μπορεί να αλλάξει και με επανεκκίνηση του υπολογιστή η και χειροκίνητα απο τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου

αλλα γιατί δεν μας λες τι ακριβός θες να πετύχεις για να σου πούμε

Δημοσ.

local (oxi topical) είναι οι IPs ενός εσωτερικού δικτύου. Ο ρουτερ σου έχει μια τέτοια, το pc σου αλλά και κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο σου επίσης (πχ. iphone, laptop, ψυγείο, playstation κτλ). Αυτή που βλέπεις στο site (myip) είναι όπως σου είπε ο ice απο τον ISP σου και με αυτήν 'βγαίνεις' στο internet. Όλες οι local ip μπορούν να αλλάξουν απο σένα. πχ μπορείς αντί για 192.168.1.1 να βάλεις 10.24.1.1 (απλώς έχει επικρατήσει για μικρά τοπικά δίκτυα η 192.168.χχχ.χχχ)

[σημ περι DHCP που είπε ο ice]

Δε χρειάζεται να απενεργοποιήσεις τον DHCP απο το ρουτερ. Απλώς να ορίσεις το pc σου (απο τις ρυθμίσεις δικτύου) να έχει στατική IP.

Τέλος.. όντως τι θες να κάνεις?

Δημοσ.

ευχαριστω παλυ ολους ! δεν θελω κατι συγκεκριμενω απλος ρωταω γιατι οπως διαπιστωσατε ειχα μπερδεφτη με αυτο το θεμα .

τωρα για να μην ανηγω αλλο θεμα θα ηθελα να ρωτησω εχω ενα modem netgear DG834G και οταν μπανω στην τοπικη ΙΡ βαζω το ως username admin & password password το κλασσικο τις netgear πως μπορω τωρα να αλλαξω το κωδικο και ονμα γιατι αν μπει καποιος στο WiFi που εχω να μπη και στο ΙΡ με αυτα τα στοιχεια που ειναι γνωστα

θελω δηλαδη να αλλαξω και ονομα εισοδου και κωδικο ευχαριστω

Δημοσ.

Αυτο που θέλεις το αλλάζεις μεσα απο το router, κάπου υπάρχει η επιλογή ψάξε B)

Τώτα για το username που ειναι admin νομίζω οτι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε κανένα router εκτός και αν παίζει κάποια πατέντα :unsure:

Δημοσ.

πριν καιρο δεν ξερω που το ειχα βρει και οταν εμπαινα εβαζα UN:admin και κωδικο ενα δικο μου μετα απο διακοπες ρευματος ξερυθμιστικο ολο κα ιτωρα δεν μπορω να το βρω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...