Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέας compact φωτογραφικής μηχανής

rigo0sotirhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κι εγω για canon ειμαι αλλα ειδα καποια βιντεακια στο youtube κ οσο αφορα ποιοτητα φακου..φωτογραφιες/βιντεο σε χαμηλο φωτισμο...ευκρινεια,η panasonic υπερτερει,χανει ομως σε πιξελς κ σε ζουμ.ελεγα μηπως εχεις κανεις καποια απ τις 2 κ εχει μια πιο ξεκαθαρη αποψη.

Δημοσ.

Αυτές που έβαλα στην αρχή του θέματος δεν λένε τίποτα;

Όλες τους είναι πολύ νέα μοντέλα και από καλές εταιρίες;

Ολες ειναι ccd sensor εκτος απο μια που δεν εγραφε αλλα λογω τιμης ειναι και αυτη ccd.και β.αλλο βεβαια 140 ευρω που εκαναν καποιες και αλλο 300 που εχει η canon sx230.

Παιδες για να μην ανοιγω αλλο θεμα ειμαι αναμεσα σε 2..

panasonic Tz8 και στη Canon SX210

Ποια απ τις 2 ? ή εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο περιπου σ αυτο το κοστος ?

οτι χανει η μια κερδιζει η αλλη κατα καποιο τροπο.αν εχεις την δυνατοτητα να παρεις canon sx220 Η 230 λογω cmos αισθητηρα παρε.η panasonic εχει ενα καλο οτι δεχεται sdxc αν και το θεωρω αχρηστο.επισης εδω http://www.steves-digicams.com/

θα βρεις review και για τις 2 λογικα.ενας τυπος τις δοκιμαζει ολες.αλλα δεν θα πηγαινα σε ccd.

Η πρώτη είναι μόνο 12Μ (έχω και κώλυμα) αλλά η canon καλή φαίνεται

και εγω κολλημα ειχα καποτε με τα megapixel αλλα οταν εβλεπα διαφορες με του bro που ηταν dslr και λιγοτερα Megapixel καταλαβα οτι την διαφορα την κανει ο αισθητηρας και οσες ειχα ηταν ccd στην αρχη και δεν εχει την ζωντανια πως να το πω.απλος αισθητηρας που απλα ανεβαζουν τα Megapixel>και τωρα τα κατεβασαν και αλλαξαν αισθητηρα.

την ειχα την sx200 και την 210.εχει αρκετες ρυθμισεις και αρκετα Modes που μπορεις να παιξεις.την 200 την χρησιμοποιουσα και στις καταδυσεις με Underwater housingκαι ενταξει ειχε αρκετες ρυθμισεις για να βγαλω σωστα φωτογραφια underwater.απλα ολες οι sx 210.220.230 ειναι λιγο ακριβες με σχεση αλλες που κανουν 100 ευρω και ειναι τα ιδια Megapixel.αλλα οπως ειπαμε δεν κανουν τα Megapixel την διαφορα.

κι εγω για canon ειμαι αλλα ειδα καποια βιντεακια στο youtube κ οσο αφορα ποιοτητα φακου..φωτογραφιες/βιντεο σε χαμηλο φωτισμο...ευκρινεια,η panasonic υπερτερει,χανει ομως σε πιξελς κ σε ζουμ.ελεγα μηπως εχεις κανεις καποια απ τις 2 κ εχει μια πιο ξεκαθαρη αποψη.

απαντησα πιο πανω.πηγαινε η 220 η 230. .επισης η αποψη μου για το zoom.οσο μπορεις πηγαινε πιο κοντα και ασε το zoom απο μακρυα.

Δημοσ.

Μου την έχει δώσει στα νεύρα με τις φωτογραφικές μηχανές.

Μια απόφαση πείρα να αγοράσω και εγώ μία αλλά στην ουσία η αγορά είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι υπολόγιζα.

Τίποτα δεν είναι απολύτως σαφές και δεν υπολόγισα εκτός βέβαια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά (που γυρίζουν στο κεφάλι μου) το πόσο θα αντέξει στον χρόνο.

Άρα θα πρέπει σε 2-3 χρόνια να αγοράσω νέα;

Δημοσ.

Μου την έχει δώσει στα νεύρα με τις φωτογραφικές μηχανές.

Μια απόφαση πείρα να αγοράσω και εγώ μία αλλά στην ουσία η αγορά είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι υπολόγιζα.

Τίποτα δεν είναι απολύτως σαφές και δεν υπολόγισα εκτός βέβαια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά (που γυρίζουν στο κεφάλι μου) το πόσο θα αντέξει στον χρόνο.

Άρα θα πρέπει σε 2-3 χρόνια να αγοράσω νέα;

αναλογως την χρηση.ενας gadgetakias θα αλλαζει καθε χρονο.αυτο εκανα και εγω μεχρι που το κοψα.300 ευρω καθε χρονο δνε ελεγε.αν εχεις τα λεφτα παρε με cmos αισθητηρα .αν εχεις παραπανω λεφτα παρε μια dslr απο τις φτηνες βεβαια.επισης υπαρχουν και καποιες compact που μπορεις να αλλαξεις φακο αλλα αμα πας εκει πηγαινε dslr.παντως σε compact παρε κατι με cmos για καλυτερα.οι ccd δενειναι κατι το ποιοτικο αμα θες να χαρεις φωτο.

Δημοσ.

Poulinos... ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες αλλα λυσε μου μια απορια..ποια η διαφορα cmos με ccd κ ποια τα πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα αυτων των αισθητηρων.για παραδειγμα για φωτος σε χαμηλο φωτισμο ποιος αισθητηρας ειναι ιδανικοτερος? ή επισης ποιος αισθητηρας προκαλει λιγοτερο θορυβο σε μια φωτωγραφια?

Δημοσ.

Poulinos... ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες αλλα λυσε μου μια απορια..ποια η διαφορα cmos με ccd κ ποια τα πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα αυτων των αισθητηρων.για παραδειγμα για φωτος σε χαμηλο φωτισμο ποιος αισθητηρας ειναι ιδανικοτερος? ή επισης ποιος αισθητηρας προκαλει λιγοτερο θορυβο σε μια φωτωγραφια?

αν επαιρνες εναν πολυ καλο αισθητηρα ccd και εναν αντιστοιχο cmos θα βλεπες συν και πλην στον καθενα.αλλα επειδη οι compact θεωρουνται φτηνες φωτογραφικες θα δεις οτι οι ccd που φορανε ειναι πολυ απλοι για να εχουν χαμηλο κοστος.μια καλη compact ξεκιναει εκει που βρισκεται η πιο φτηνη dslr.γιατι μιλαμε παντα για αισθητηρες ccd σε compact φωτογραφικες.οποτε εκει δεν νομιζω να βρεις κατι θετικο για τις compact.

γιατι αμα διαβασεις γενικα διαφορες ccd vs cmos θα βρεις πολλα αλλα δεν παμε στους φτηνους ccd αισθητηρες.

δηλαδη αν το πας κατα σειρα θα παμε σε compact me ccd,μετα compact με cmos και μετα slr με cmos.

κατι σαν να ανεβαινουμε μοντελα σε cpu.celeron core duo i 7.

για αυτο και οι compact me cmos δεν ειναι φτηνες.και πανω κοντα στα 300 σχεδον οσο μια απλη slr χωρις φακο.μετα στις slr κερδιζεις ακομα περισσοτερο και λογω του φακου που επισης ειναι πολυ καλυτερος απο μιας compact.αλλα εκει ειναι και αρκετα τα λεφτα των φακων.

Δημοσ.

Tελικα η αγορα μιας ψηφιακης μηχανης δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση οσο πιστευα.τωρα αρχιζω σιγα σιγα κ καταλαβαινω το κοσμο της ψηφιακης μηχανης.. :shock: παντως σ ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες)

Δημοσ.

και δυστυχως αυτα ειναι μονο η αρχη.οταν με το καλο την παρεις τοτε θα δεις οτι περα απο το auto mode που κανουν use ολοι υπαρχουν και τα manual,program που εκει ζοριζουν τα πραγματα αλλα μπορεις να κανεις πολλα.απο effect μεχρι δεν ξερω τι.και εγω το εψαξα λιγο παραπανω οταν εβγαζα Underwater φωτογραφιες σε -10 -20 -30 -40 μετρα που το φως ειναι λιγοτερο και πρεπει να κανεις αλλαγες για να βγει σωστο.πολυ πειραμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...