asbatey Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπερα παιδια, θα ηθελα τη βοηθεια σας σε μια αναβαθμιση που θα κανω στο pc της αδελφης μου το οποιο αποτελειται απο cpu e4300 mobo asrock g31m-gs ram 1gb aeneon gpu nvidia 7300le hdd excelstor 160gb psu αγνωστο και πολυ θορυβωδες κουτι της πλακας χωρις ανεμιστηρες. οπως καταλαβαινεται το pc ψηνεται και μου παιρνει και το κεφαλι απο το θορυβο . χαρακτηριστικα,απο hwmonitor σε idle cpu 48-50,gpu 77-80 Σκεφτομαι να αλλαξω τροφοδοτικο πρωτα απ'ολα,ψυκτρα και κουτι. Για κουτι ψαχνω κατι σε m-atx(οσο πιο μικρο τοσο το καλυτερο) και εχω βρει το aerocool qs-200 και το fractal core 1000 Η sister διαλεξε το fractal.Αν εχετε κατι αλλο υποψη σας,προτεινετε αφοβα Εκει που δυσκολευομαι,ειναι το τροφοδοτικο.προφανης λυση το corsair 430 v2,αλλα κοιταω και για κατι πιο οικονομικο,αλλα προπαντως ησυχο και αξιοπιστο.εχω δει το sharkoon που ειναι και modular,αλλα ανεβαινουμε λιγο στην τιμη.εδω θελω βοηθειααα!! Για ψυκτρα βρηκα απο αγγελιες την thermaltake blue orb 2,αλλα δεν εχω παρει απαντηση ακομα.πειτε αν εχετε αποψη για την συγκεκριμενη η καποια αλλη. Απο budget δεν εχω συγκεκριμενο,αλλα οσο το δυνατον λιγοτερα(εστω και μεταχειρισμενα)γιατι το συστημα ειναι παλιο και δεν αξιζει. Η χρηση του ειναι internet(skype,fb games)και αραια και που καμια ταινια. το ζητουμενο ειναι η ησυχια περιμενω τις προτασεις σας για να πεσουν και οι παραγγελιες (p.s μην πειτε να αλλαξω τροφοδοτικα με το συστημα της υπογραφης μου,βρισκονται σε διαφορετικες χωρες και τωρα ειμαι κερκυρα)
Arctic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 http://www.skroutz.gr/s/309553/Enermax-Cyclops-405W.html αλλά με τα μεταφορικά πάλι ανεβαίνει
asbatey Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 ναι,το εχω δει το cyclops,αλλα στα 39 βρισκω το corsair οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει. ελεγα για καμια μαρκα οχι πολυ γνωστη που να εχει οικονομικα psu αλλα αξιοπιστα.δυσκολο θα μου πεις.γι'αυτο ρωταω μηπως καποιος γνωριζει κατι. για τα υπολοιπα καμια ιδεα???
pano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Φθηνό,''επώνυμο'',ήσυχο και 80 plus τροφοδοτικό αυτό http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=53995&category_id=896.
asbatey Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 ευχαριστω πανο.οντως πολυ καλο και απο πολυ καλη εταιρια. δεν το ειχα μπανισει καθολου.thanks(ισως λιγο μικρο) υπαρχει βεβαια και το 350αρι στα 37ευρω. καμια ιδεα για κουτακι και για ψυκτρα?? τι εγινε,μου στερεψατε απο ιδεες και προτασεις??
proalless Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 καμια ιδεα για κουτακι και για ψυκτρα?? τι εγινε,μου στερεψατε απο ιδεες και προτασεις?? το aerocool που διάλεξες είναι μια χαρά έχει 2 στάνταρ 120 ανεμιστήρες μπρος πίσω κατά την αγορά ενώ το fractal μόνο έναν 120 μπροστά και έχει θέση πίσω για 90 προαιρετικά οπότε ανάμεσα στα 2 μονόδρομος είναι κατά την άποψη μου το aerocool για ψυκτρα δες αυτην στα 16 ευρω http://www.multirama.gr/products/product?pid=0409646&catid=020400
pano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Φίλε asbateyμην πετάς άσκοπα χρήματα, για το pc της αδερφής σου το 300αράκι τροφοδοτικό πίστεψέ με φθάνει και περισσεύει και πολύ. Τώρα όσο αφορά για τα άλλα,προσωπικά δεν έχω στερέψει από ιδέες,αλλά δεν μ'αρέσει να προτείνω κάτι από την στιγμή που δεν έχω καλή εικόνα του ''προβλήματος'' και απλώς να πω κάτι το οποίο μπορεί σε βάλει σε έξοδα χωρίς λόγο ,γι'αυτό αν θέλεις διευκρίνισε κανα δυο πράγματα: Από καθαριότητα κουτιού (επεξεργαστή,κάρτα γραφικών )πως τα πάμε; Από το bios της μητρικής κοίταξες καθόλου την θερμοκρασία του επεξεργαστή και αν ναι τι έλεγε; Το υπάρχον κουτί έχει την δυνατότητα να πάρει ανεμιστήρες,έστω και 80άρηδες; Η κάρτα γραφικών είναι με παθητική ψύξη; Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της αδερφής σου;
asbatey Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 το aerocool που διάλεξες είναι μια χαρά έχει 2 στάνταρ 120 ανεμιστήρες μπρος πίσω κατά την αγορά ενώ το fractal μόνο έναν 120 μπροστά και έχει θέση πίσω για 90 προαιρετικά οπότε ανάμεσα στα 2 μονόδρομος είναι κατά την άποψη μου το aerocool για ψυκτρα δες αυτην στα 16 ευρω http://www.multirama.gr/products/product?pid=0409646&catid=020400 proalless, τα ξερω τα δυνατα σημεια του κουτιου,αλλα η αδελφη,οντας κοπελα,κοιταξε περισσοτερο το styling του κουτιου .μπορω παντως να προσπαθησω να την μεταπεισω... Την ψυκτρα την ξερω και μου αρεσει επειδη σπρωχνει αερα πισω,αλλα στο fractal δεν χωραει.Στο aerocool υποθετω πως ναι,αν και δεν εχω βρει κατι που να το λεει στα specs του κουτιου. ολα ειναι ανοιχτα παντως,δεν εχει παραγγελθει τπτ. πανο,(πλακα εκανα με τις ιδεες,μην με παρεξηγεις) για το τροφοδοτικο, το ξερω οτι ειναι αρκετο,αλλα με προβληματιζει οτι δεν εχει 6απινο για καρτα γραφικων(το 350αρι εχει)και κατι μου ελεγε να αλλαξουμε και καρτα πιο μετα..εκτος απο αυτο(η διαφορα εξαλλου ειναι μικρη),ειμαι λιγο διστακτικος,ενω ειναι οντως πολυ καλο psu,επειδη εχει 80αρη ανεμιστηρα και φοβαμαι μηπως κανει θορυβο. Στα υπολοιπα που ρωτας, το εχω καθαρισει,εννοειται,αλλα παλι κανει σαν αεροπλανο, θερμοκρασια στο bios 48 μονο με ff ανοιχτο,η gpu 79(παθητικη ψυξη),hdd 45, εχει δυνατοτητα για 80mm ανεμιστηρες,αλλα τοσο μικροι για να υπαρχει ικανοποιητικη ροη πρεπει να τρεχουν σε υψηλες στροφες και κατα συνεπεια,θορυβος, τον οποιο θελουμε να μειωσουμε οσο το δυνατον περισσοτερο γιατι δεν παλευεται. επισης εχει χαλασει και το κουμπι του power on ελπιζω να σε καλυψα
proalless Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 proalless, Την ψυκτρα την ξερω και μου αρεσει επειδη σπρωχνει αερα πισω,αλλα στο fractal δεν χωραει.Στο aerocool υποθετω πως ναι,αν και δεν εχω βρει κατι που να το λεει στα specs του κουτιου. ολα ειναι ανοιχτα παντως,δεν εχει παραγγελθει τπτ. εδώ τα specs της ψήκτρας με ύψος στα 14 εκατοστά το fractal λέει για ψήκτρες μέχρι 13,5 εκατοστά και έχει πλάτος 17,5 όποτε αν καταλήξεις σε αυτό τότε πρέπει να δεις για low profile ψήκτρα ενώ στο aerocool χωράει οριακά μιας και έχει πλάτος 18.5 πρότεινε της και αυτό http://www.skroutz.gr/s/350253/Thermaltake-VN400A1W2N.html?keyphrase=Thermaltake+Commander+MS-I+VN400A1W2N σε αυτό χωράει και η ψήκτρα σίγουρα είναι στα λεφτά που έχουν τα άλλα 2 και έχει συν usb3 στο φροντ πανελ τώρα βέβαια μπορεί να μην το αξιοποιήσεις αυτήν την στιγμή αλλά ωραίο κουτί είναι και για μελλοντική αναβάθμιση είναι μείον στο budget
asbatey Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 στο aerocool κι εγω πιστευω οτι θα χωραει(εχω αρχισει και την ψηνω.μαλλον εκει θα καταληξουμε ) τωρα,το thermaltake ειναι μεγαλο και δεν βολευει.ασε που με το που της το εδειξα...ουτε να το δει. περι ορεξεως,κολοκυθοπιτα που λενε. thanks παντως
asbatey Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 λοιπον παιδια,εγινε η πρωτη αγορα.πηρα την ψυκτρα την thermaltake blue orb 2. εψησα και την αδελφη για το aerocool qs-200 το οποιο ειναι και μικρο και με 120αρηδες ανεμιστηρες. επομενο το τροφοδοτικο.ποιο? κλινω προς το corsair 430 v2.ξερω οτι ειναι overkill,αλλα τα αλλα που βλεπω,κατι xilence,lc power δεν τα εμπιστευομαι.εχω στειλει και στις αγγελιες μηνυματα,αλλα δεν εχω λαβει απαντηση. αν καποιος εχει να προτεινει καποιο οικονομικο,αλλα ησυχο και αξιοπιστο(πολλα ζηταω το ξερω ),ευπροσδεκτο! επισης σκεφτομουν να παρω εναν ακομη ανεμιστηρα και ενα fan controller,γιατι στα reviews που ειδα οι ανεμιστηρες στα 12v ειναι φασαριοζικοι.οποτε ενα controller για 3 ανεμιστηρες θα ηταν μια χαρα. τι λετε?καμια προταση??
asbatey Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 κανεις??? τεσπα...συνεχιζοντας το ψαξιμο μηπως βρω κατι καλυτερο η καλυτερες τιμες σε αυτα που ειχα διαλεξει,επεσα πανω σε αυτο το chieftec το οποιο εχει και τροφοδοτικο.δεν εχει ανεμιστηρες ομως και παιρνει 92mm. σκεφτομουν,αν καποιος που κοβει το ματι του, θα μπορουσε να μου πει αν μπορω να του βαλω 120mm,με καποια μικρη μοντα(φωτο)!αλλιως θα παρω 2 92mm.υπαρχει κατι καλο σ αυτη τη διασταση που να ειναι ησυχο και αποδοτικο?? για το τροφοδοτικο που φοραει τι λετε,αξιζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.