themis_81 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπερα , θελω να ρωτησω τι επικρατει στην περιπτωση που καποιο καταστημα , μεγαλο ή μικρο ( κατα προτιμηση μεγαλο ... ) εχει περασμενα λαθος καποια στοιχεια σε μια απο τις "προσφορες" ? Για παραδειγμα ... Παρεμφερες ονομα μοντελου αλλα με μεγαλη διαφορα στην τιμη ! Αν μου δειχνει σε εικονα και μου περιγραφει το ακριβο μοντελο αλλα εχει την τιμη του πιο φτηνου ??? Μπορει να ισχυριστει οτι εκανε λαθος στην τιμη και να ακυρωσει την παραγγελια μου μεσω ιντερνετ ?? Μπορει να μου στειλει το φτηνο μοντελο που ταιριαζει πιο πολυ στην τιμη ? ? Κατα ποσο ειμαι καλυμενος εγω αν εχω παραγγειλει και εχει αποδεχτει την παραγγελια μου και υπαρχει κανονικα στα mail μου ο κωδικος παραγγελιας ? Συμφερει καλυτερα να το βαλω σε αντικαταβολη ή να πληρωσω κατευθειαν μεσω πιστωτικης για να ειμαι ακομα πιο σιγουρος ? ( ολα αυτα τα ρωταω γιατι ενας φιλος πηρε τηλεοραση σχεδον στην μιση τιμη και την επομενη μερα η τιμη πηγε παλι στα κανονικα επιπεδα ... ) Αν καποιος ξερει ας μου πει
cyberrobot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Στο θέμα πιστωτική ή αντικαταβολή, άμα είναι μεγάλο το κατάστημα οι πιθανότητες να σου "φάνε" τα λεφτά μειώνονται αλλά δεν εξαλείφονται με την χρήση πιστωτικής. Αλλά και με την αντικαταβολή μπορεί να παιδέψουν στέλνοντας π.χ. λάθος ή όπως λες παρεμφερές προϊόν. Πάντα πρέπει να εμπιστεύεσαι και λίγο το κατάστημα να έχεις συνεργαστεί ξανά και για μένα οι πρώτες αγορές ας είναι με αντικαταβολή. Τώρα όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική κάθε καταστήματος εκεί γίνονται τρελά παιχνίδια. Καλό είναι να παίζεις και εσύ δίκαια και όχι κουτοπόνηρα όπως γίνεται συνήθως, πάρε ένα τηλέφωνο πριν και ρώτα αυτό που γράφει το σίτε ισχύει; Τώρα αν είναι κάφροι τότε ...... λίγο κράξιμο και θα το πάρουν το μάθημα τους!
paranoid_gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Εγώ πάντως σε κάποια φάση που έψαχνα να αγοράσω τηλεόραση/μονιτορ για το pc είχα σταμπάρει μια philips led 21' και την είχε γυρω στα 250 το getitnow.Σε κάποια φάση ένα απόγευμα μπαίνω και βλέπω εκείνη την στιγμή να την έχει 119Ε(μάλλον λάθος θα έγινε στην σελίδα) και την παρήγγειλα.Μου ήρθαν κανονικά τα mail επιβεβαίωσης με τον αριθμό της παραγγελίας και λοιπά και μετά απο 2 μέρες μ έρχεται πάλι mail που λέει οτι η 21' εχει εξαντληθεί και θα μου έστελναν την 23' στην ίδια τιμή.
Johny_Tech Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εγώ πάντως σε κάποια φάση που έψαχνα να αγοράσω τηλεόραση/μονιτορ για το pc είχα σταμπάρει μια philips led 21' και την είχε γυρω στα 250 το getitnow.Σε κάποια φάση ένα απόγευμα μπαίνω και βλέπω εκείνη την στιγμή να την έχει 119Ε(μάλλον λάθος θα έγινε στην σελίδα) και την παρήγγειλα.Μου ήρθαν κανονικά τα mail επιβεβαίωσης με τον αριθμό της παραγγελίας και λοιπά και μετά απο 2 μέρες μ έρχεται πάλι mail που λέει οτι η 21' εχει εξαντληθεί και θα μου έστελναν την 23' στην ίδια τιμή. Μπράβο τους, δεν το συνηθίζουν τα ελληνικά καταστήματα. Εγώ σε ένα άλλο πολύ γνωστό eshop είχα την ίδια εμπειρία, μπήκα κατευθείαν να το παραγγείλω σε πολύ χαμηλή τιμή (είχε γίνει λάθος) αλλά μου έστειλαν email περί ακύρωσης παραγγελίας λόγω λάθους, κλπ κλπ.
basilis5 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 οι περισσοτερες σελιδες στουα ορους χρησης αναφερουν πως δεν φερουν ευθυνη για τυχοντα λαθη συην σελιδα, δεν εγγυουνται στοκ κοκ ολοι εμεισ για να γινουμε μελη και να μπορουμε να αγορασουμε αγαθα συναινουμε στους ορους τους ( χωρις συνηθως να τους διαβαζουμε) κι ετσι αναλαμβανουμε κι αυτο το ρισκο του λαθους.. καποια λαθη ομως ειναι πολυ εξοφθαλμα για να τα πιστεψει καποιος. δεν εξεταζω καν αν υπαρχει απο πισω σκοπημοτητα ή οχι, μια ή αλλη ειναι καλυμμενοι.
Sotosgl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Καθομαι και δεν ποσταρω για να ξεσπασουν λιγο οι μαγαζατορες. Καταγγελια και για το παραμικρο στην Γ.Γ.Κ. και κραξιμο-ενημερωση στα Forums Ασε στους ορους του να γραφουν οτι θελουν γιατι συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση και επειδη υπαρχουν νομοι που κανενα μαγαζακι δεν μπορει να τους καταργει με το ετσι θελω μπορεις να βασιστεις σε αυτο. Διατάξεις του Νόμου 2251/94 (Φ.Ε.Κ. 191/16-11-1994) «Περί Προστασίας Καταναλωτών», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9στ «Περιπτώσεις παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών» : «Απαγορεύονται, σε κάθε περίπτωση, ως παραπλανητικές, εμπορικές πρακτικές, που συνίστανται ιδίως σε: … ε) πρόσκληση για αγορά προϊόντων σε μια καθορισμένη τιμή, χωρίς να γίνεται γνωστή η ύπαρξη των οποιωνδήποτε εύλογων λόγων που μπορεί να έχει ο προμηθευτής για τους οποίους πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να προμηθεύσει ή να αναθέσει σε άλλο προμηθευτή να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά ή ισοδύναμά τους στην τιμή αυτή μέσα σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, λαμβανομένων υπόψιν του προϊόντος, της κλίμακας διαφήμισης αυτού και της τιμής που προσφέρεται (διαφήμιση «δόλωμα») στ) πρόσκληση για αγορά προϊόντων σε καθορισμένη τιμή και στη συνέχεια: … ββ) άρνηση λήψης παραγγελιών για το προϊόν ή παράδοσής του σε εύλογο χρόνο …»
themis_81 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Καθομαι και δεν ποσταρω για να ξεσπασουν λιγο οι μαγαζατορες. Καταγγελια και για το παραμικρο στην Γ.Γ.Κ. και κραξιμο-ενημερωση στα Forums Ασε στους ορους του να γραφουν οτι θελουν γιατι συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση και επειδη υπαρχουν νομοι που κανενα μαγαζακι δεν μπορει να τους καταργει με το ετσι θελω μπορεις να βασιστεις σε αυτο. Διατάξεις του Νόμου 2251/94 (Φ.Ε.Κ. 191/16-11-1994) «Περί Προστασίας Καταναλωτών», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9στ «Περιπτώσεις παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών» : «Απαγορεύονται, σε κάθε περίπτωση, ως παραπλανητικές, εμπορικές πρακτικές, που συνίστανται ιδίως σε: … ε) πρόσκληση για αγορά προϊόντων σε μια καθορισμένη τιμή, χωρίς να γίνεται γνωστή η ύπαρξη των οποιωνδήποτε εύλογων λόγων που μπορεί να έχει ο προμηθευτής για τους οποίους πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να προμηθεύσει ή να αναθέσει σε άλλο προμηθευτή να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά ή ισοδύναμά τους στην τιμή αυτή μέσα σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, λαμβανομένων υπόψιν του προϊόντος, της κλίμακας διαφήμισης αυτού και της τιμής που προσφέρεται (διαφήμιση «δόλωμα») στ) πρόσκληση για αγορά προϊόντων σε καθορισμένη τιμή και στη συνέχεια: … ββ) άρνηση λήψης παραγγελιών για το προϊόν ή παράδοσής του σε εύλογο χρόνο …» Μπορεις να μου στειλεις το πληρες κειμενο του Νομου ?
Sotosgl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Επειδη περιμενω κατι Velociraptors για να κανω Format γινεται ενας χαμος αυτη την στιγμη θα ψαξω στο net και θα σου στειλω link. Αυτο ειναι κομματι απο καταγγελια που ειχαμε κανει οργανωμενα εδω μεσα κατα του Γερμανου >http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG2VoOPmnoFKHdtvSoClrL87eRSME-Rrlx5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIufZQ8ssXS8PByuRAPlLKfMtprErkqfJPWpWe4Ue1Av_W
gardennia Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Καλησπερα , θελω να ρωτησω τι επικρατει στην περιπτωση που καποιο καταστημα , μεγαλο ή μικρο ( κατα προτιμηση μεγαλο ... ) εχει περασμενα λαθος καποια στοιχεια σε μια απο τις "προσφορες" ? Για παραδειγμα ... Παρεμφερες ονομα μοντελου αλλα με μεγαλη διαφορα στην τιμη ! Αν μου δειχνει σε εικονα και μου περιγραφει το ακριβο μοντελο αλλα εχει την τιμη του πιο φτηνου ??? Μπορει να ισχυριστει οτι εκανε λαθος στην τιμη και να ακυρωσει την παραγγελια μου μεσω ιντερνετ ?? Μπορει να μου στειλει το φτηνο μοντελο που ταιριαζει πιο πολυ στην τιμη ? ? Κατα ποσο ειμαι καλυμενος εγω αν εχω παραγγειλει και εχει αποδεχτει την παραγγελια μου και υπαρχει κανονικα στα mail μου ο κωδικος παραγγελιας ? Συμφερει καλυτερα να το βαλω σε αντικαταβολη ή να πληρωσω κατευθειαν μεσω πιστωτικης για να ειμαι ακομα πιο σιγουρος ? ( ολα αυτα τα ρωταω γιατι ενας φιλος πηρε τηλεοραση σχεδον στην μιση τιμη και την επομενη μερα η τιμη πηγε παλι στα κανονικα επιπεδα ... ) Αν καποιος ξερει ας μου πει Ισχύει η τιμή τη στιγμή που κάνεις την παραγγελία.
beez Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 καταρχας το συγκεκριμενο θεμα ειναι σε λαθος θρεντ. μαλλον η μοντ λειπουν διακοπες. απο εκει και περα, υπάρχει απιστευτη βιβλιογραφεια στη συγκεκριμένη ενοτητα και πολλες περιπτώσεις λαθους τιμης. παρε παραδειγματα public με τηλεορασεις και οθονες, πλαισιο με το κιλο δισκοι κτλπ κτλπ, getitnow με τις οθονες, ssd, μνημες κτλπ, visionstudio προσφατα με τους σκληρούς δισκους κτλπ κτλπ κτλπ. αν τα διαβάσεις μαλλον θα καταλαβεις οτι εισαι απροστατεύτος. η δε ΓΓΠ ειναι ΓΤΠ. ακομα περιμενουμε απο το φεβρουάριο το αποτέλεσμα για τον παπασωτηρίου - αλλο λαμπρο παραδειγμα. ορεξη να εχεις να διαβάζεις.
ga25 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Στο θέμα πιστωτική ή αντικαταβολή, άμα είναι μεγάλο το κατάστημα οι πιθανότητες να σου "φάνε" τα λεφτά μειώνονται αλλά δεν εξαλείφονται με την χρήση πιστωτικής. Προς ενημέρωση σας δεν ισχύει αυτό. α) Στην απομακρυσμένη πώληση έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης και επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών με την προϋπόθεση ότι το προϊόν θα επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση. β) Οι πιο ασφαλείς συναλλαγές πλέον είναι αυτές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικής ή prepaid κάρτας με δεδομένο ότι αν δεν παραλάβεις ποτέ προϊόν αμφισβητείς την συναλλαγή στην τράπεζα σου. Μπορεί να απαιτείται κάποιος χρόνος για την επιστροφή των χρημάτων σου αλλά δεν τα χάνεις. και ο νόμος που ψάχνεις:http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/law/gr/N_2251_1994_final_3587_2007.pdf Σημαντική λεπτομέρεια... βεβαίως αποδέχεσαι τους όρους ενός καταστήματος κάνοντας αγορά από αυτό, αλλά αν οι όροι αντικρούουν στην νομοθεσία δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ μια και θεωρούνται παράνομοι και καταχρηστικοί. Βεβαίως σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να το κυνηγήσεις το θέμα , στις περισσότερες περιπτώσεις κυνηγώντας το βρίσκεις το δίκιο σου χωρίς να πας μακριά (νομικά) αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα όπου ίσως να ταλαιπωρηθείς για να βρεις το δίκιο σου και ενδέχεται να σου στοιχίσει και οικονομικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.