parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Αρκετοί από εσάς θα γνωρίζουν ότι μερικοί δέκτες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (και όχι μόνο), όταν χρησιμοποιούνται για εγγραφή προγραμμάτων, τα αρχεία video που δίνουν δεν είναι πάντα σε ένα από τα γνωστά και καθιερωμένα formats που μπορούμε να αναπαράγουμε ή να επεξεργαστούμε εύκολα στον υπολογιστή μας. Μπορεί τα αρχεία να έχουν κατάληξη π.χ. .dvr (δείτε εδώ μία τέτοια περίπτωση) ή κάποια άλλη «άγνωστη», με αποτέλεσμα τα προγράμματα στα οποία προσπαθούμε να τα ανοίξουμε να βγάζουν μηνύματα λάθους ή να «κρεμάνε» κλπ. Αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει τρόπος να γραφτεί κάποιο πρόγραμμα-frontend που να αξιοποιεί άλλα έτοιμα εργαλεία γραμμής εντολών για να υπάρχει μία εύκολη και δωρεάν εναλλακτική στα εμπορικά προγράμματα που υπόσχονται μετατροπή τέτοιων αρχείων σε συμβατές/αξιοποιήσιμες μορφές. Γι' αυτόν το λόγο, παρακαλώ όσους διαθέτουν τέτοιους δέκτες και μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να κάνουν μία σύντομη (ας πούμε μέχρι 30 δευτερόλεπτα) δοκιμαστική εγγραφή, να την ανεβάσουν στο MediaFire και να ποστάρουν εδώ το link για κατέβασμα του αρχείου, μαζί με τη μάρκα και το ακριβές μοντέλο του δέκτη τους. Δεν υπόσχομαι κάτι σίγουρο, αλλά αν δω ότι είναι εφικτό θα το παλέψω να σκαρώσω ένα τέτοιο προγραμματάκι και ο,τι βγει! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 εγώ έχω δορυφορικό δέκτη edision argus piccollo και γράφει σε .mpg και .dvr τα .dvr αρχεία μπορείς να τα επεξεργαστείς με αυτό εδώ το πρόγραμμα DVR-Studio HD 2.19 αν και δεν είναι free είναι πολύ καλό και κάνει demux και mux σε ts και m2ts απ' όσο θυμάμαι... εσύ το demux θες θα ανέβαζα ένα αρχείο .dvr αλλά έχω περάσει στην δέκτη άλλο λογισμικό και πλέον γράφει σε .mpg και .ts
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Update! Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα δείγματα, people!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 είχε ένας φίλος μου έναν δορυφορικό δέκτη (του χάλασε πρόσφατα) edision argus pingulux και έγραφε σε .trp μπορεί να είναι δορυφορικός αλλά σίγουρα υπάρχει και ψηφιακός μου γράφει σε τέτοια καταλήξει γιατί και εμένα είναι δορυφορικός και έγραφε σε .dvr και όπως είδαμε υπάρχει και ψηφιακός μου γράφει σε τέτοια μορφή!αν θες μπορεί να ανεβάσει κάποιο αρχείο να το δεις έχει κρατήσει πολλά αλλά είναι 2gb το ένα δεν έχει πρόβλημα να το ανεβάσει αρκεί να μην έχεις εσύ πρόβλημα να το κατεβάσεις μπας και μπορείς να κάνεις τίποτα και με αυτόν τον τύπο αρχείου θα τον βοηθούσες πολύ
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ας ανεβάσει και .trp, γιατί όχι; Μόνο που καλό θα ήταν να κοπεί με κάποιο split utility ένα απόσπασμα (π.χ. τα 30 πρώτα Megabytes του αρχείου) και να γίνει αυτό upload. 2 GB θα είναι μαρτύριο!
tarantules Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δεν στέλνεις καλύτερα να σε βοηθήσουν στο avsite.gr και avclub.gr που είναι μαζεμένοι όλοι οι σχετικοί με ήχο και εικόνα; Εαν θες μπορώ να ποστάρω για σένα αν δεν έχεις κάνει εγγραφή.Πιστεύω θα βρεις πολύ περισσότερα δειγματα εκεί
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Έχω account κι εκεί, αλλά ας δούμε πρώτα την ανταπόκριση εδώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 sorry για την τεράστια καθυστέρηση αλλά κάτι του έτυχε του φίλου μου και τώρα τον βρήκα μου είπε ότι πήρε νέο δέκτη Edision Argus VIP2 και γράφει και αυτός σε trp! έτσι έγραψε λίγο και μου το έδωσε οπότε αν σε ενδιαφέρει ακόμα μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ και να το δεις
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 sorry για την τεράστια καθυστέρηση αλλά κάτι του έτυχε του φίλου μου και τώρα τον βρήκα μου είπε ότι πήρε νέο δέκτη Edision Argus VIP2 και γράφει και αυτός σε trp! έτσι έγραψε λίγο και μου το έδωσε οπότε αν σε ενδιαφέρει ακόμα μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ και να το δεις Απλούστατο mpeg είναι φίλε μου μπορείς να το σύρεις απλά πάνω στο media player clasic ή «όποιο» άλλο Player θες και θα παίξει,αν θες ποιο απλά άλλαξε την κατάληξη σε .mpg και θα τρέχει με διπλό κλικ με όποιο player έχεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 έχεις δίκιο το δοκίμασα και έπαιξε τέλεια!δεν μπήκα στον κόπο να το δοκιμάσω γιατί μου είπε αυτός ο φίλος μου ότι δεν δουλεύει υπάρχει περίπτωση ο παλιός δέκτης που είχε να έγραφε σε trp αλλά να ήταν άλλα αρχεία και να μην δούλευαν και αυτός ο καινούριος που πήρε να είναι άλλα?
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τι να πω τώρα,όλα είναι δυνατά,χωρίς να έχουμε αρχείο δεν πρόκειται να μάθουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 έχει αρχεία από τον παλιό δέκτη αλλά είναι 2gb!ίσως τα έγραφε με άλλη κωδικοποίηση εκείνος.δεν ξέρω τι να πω... θα του πω να μου ανεβάσει ένα αρχείο να το δω και θα σας πω
parsifal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Επίσης, το δωρεάν πρόγραμμα Avidemux μπορεί να ανοίξει χωρίς πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο και από εκεί να το μετατρέψεις με proper τρόπο σε κανονικό MPEG Program Stream (αρχείο με κατάληξη .mpg). Χωρίς reencoding πάντα. Για τα παλιά .trp των 2 GB εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα, καλό είναι να κοπεί ένα μικρό απόσπασμα (μέχρι 30 Megabytes ας πούμε), με ένα file split utility και να ανεβεί αυτό αντί του τερατώδους αρχικού .trp.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 όπως μου είπε αυτός θέλει να τα κάνει demux λέει και δεν γίνονται... πρέπει να τα κάνει από trp σε ts με το tsremux μετά το ts το βάζει στο GDSMUX για να το κάνει mkv γιατί έτσι τα θέλει μιας και δουλεύει με το mkv merge με το Avidemux θα μπορέσει να το κάνει απευθείας mkv? ή να το κάνει mpg με το avidemux και μετά mkv με το mkv merge γιατί όπως είναι αν το αλλάξω όνομα και το κάνω mpg δεν το δέχεται το mkv merge Edit:για τα παλιά trp μου είπε πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά θα το κοιτάξει και θα μου πει
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι απλά το ρίχνεις στο avidemux δεν πειράζεις τίποτα εκτός από το format που το βάζεις mkv πας από το μενού στο file->save->save video και δεν ξεχνάς στο όνομα να κολλήσεις και την προέκταση .mkv αφού δεν το κάνει μόνο του και είσαι έτοιμος μπορείς πλέων να το ανοίξεις με το mkvmerge. Προσωπική γνώμη σηκώνει πολλή μεγάλη συμπίεση σε h264 αφού είναι σχεδόν εντελώς ασυμπίεστο(mpeg2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.