Arctic Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Χαίρε ώ γείτονα. Το δικό μου είναι η ΠΙΟ ηρωική Κάτω Οξφορδούλα(εσείς θέα εμείς χωράφια και θάλασσα-ζήλια :P )
deesnider Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Χαίρε ώ γείτονα. Το δικό μου είναι η ΠΙΟ ηρωική Κάτω Οξφορδούλα(εσείς θέα εμείς χωράφια και θάλασσα-ζήλια :P ) Τι "γείτονα", ωρέ ζαγάρ' ; Ώρες είναι να με πεις και "πατριώτη"! ...Τσ! ...Κάτω Οξφορδούλα ...Βλάχοι! :mad: (καλές ακροάσεις, όταν με το καλό πάρεις τα ηχεία, φιλαράκο!!!)
Navu Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Θα συμφωνήσω για άλλη μια φορά με το πορτ #28 στην προηγούμενη σελίδα του χρήστη deesnider! Και να ρωτήσω και κάτι? Ποιός από όλους εμάς απολαμβάνει "σωστό" πολυκάναλο ήχο? Ποιός έχει τοποθετημένα τα ηχεία στις σωστές θέσεις πχ? Και ποιός μπορεί να μου πει με το χέρι στην καρδιά ότι το κεντρικό του κανάλι αναπαράγει με κάθε φυσικότητα αντρικές και γυναικείες φωνές? Δε λέω ότι τα 5.1/7.1 για pc ειναι για πέταμα, αλλά δυστυχώς "σκιαγραφούν" τα ηχητικά δρώμενα, μας δίνουν μία μικρή, απατηλή γεύση για το πως θα έπρεπε να είναι ο πολυκάναλος ήχος. Όποιος έχει ακούσει "σωστό" πολυκάναλο ήχο, μπορεί αμέσως να εντοπίσει τη διαφορετικότητα. Να δώσω ένα μικρό παράδειγμα: ως φοιτητής στην Κέρκυρα προ 7ετίας, βρέθηκα στο σπίτι ενός μεγαλοσχήμονα, ο οποίος είχε στήσει έναν καταπληκτικό οικιακό κινηματογράφο. Σε ένα demo του συστήματος, μου έβαλε το γνωστό Μονομάχο, όπου στα πρώτα λεπτά της ταινίας διεξάγεται μία μάχη. Χαμός από ηχητικά εφέ, καταπέλτες, βέλη, πυρακτωμένες μπάλες να σκάνε στα δέντρα κτλ κτλ κτλ! Σε κάποιο σημείο, μου λέει ο τύπος: πρόσεξε τώρα, θα νιώσεις τα βλήματα να περνάνε από μέσα σου! Και πράγματι, στο επόμενο δευτερόλεπτο, ένιωσα το βλήμα να εκτοξεύεται, αν διασχίζει το δωμάτιο, να με διαπερνά (σε βαθμό που έπιασα αντανακλαστικά το στήθος μου!) και να χάνεται πίσω μου. Μερικά χρόνια αργότερα, έπαιξα την ίδια σκηνή με το δικό μου pc 5.1, ένα εξαιρετικό για τότε Gigaworks. Αυτό που εξέλαβα ήταν το βλήμα να "βγαίνει" από το εμπρός αριστερό ηχείο και στη συνέχεια απλώς να "μπαίνει" στο πίσω δεξιό ηχείο... Ξερά και ανούσια. "Slow the muchoil", σκέφτηκα, πακετάρησα το 5.1 και το πούλησα. Ως εκ τούτου, imho είναι προτιμότερο ένα καλό στερεοφωνικό σετ από ένα "έτσι κι έτσι" πολυκάναλο. Ουφ, μακρυγόρησα πάλι.
deesnider Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 "Slow the muchoil" Κι άλλος πατριώτης μας προέκυψε! Για κοίτα ρε, που γίναμε πολλοί...
Arctic Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Τι "γείτονα", ωρέ ζαγάρ' ; Ώρες είναι να με πεις και "πατριώτη"! ...Τσ! ...Κάτω Οξφορδούλα ...Βλάχοι! :mad: (καλές ακροάσεις, όταν με το καλό πάρεις τα ηχεία, φιλαράκο!!!) Ούστ (και ευχαριστώ-όταν τα πάρω,να μαζέψω ψιλά πρώτα-θα πω εντυπώσεις) Θα συμφωνήσω για άλλη μια φορά με το πορτ #28 στην προηγούμενη σελίδα του χρήστη deesnider! Και να ρωτήσω και κάτι? Ποιός από όλους εμάς απολαμβάνει "σωστό" πολυκάναλο ήχο? Ποιός έχει τοποθετημένα τα ηχεία στις σωστές θέσεις πχ? Και ποιός μπορεί να μου πει με το χέρι στην καρδιά ότι το κεντρικό του κανάλι αναπαράγει με κάθε φυσικότητα αντρικές και γυναικείες φωνές? Δε λέω ότι τα 5.1/7.1 για pc ειναι για πέταμα, αλλά δυστυχώς "σκιαγραφούν" τα ηχητικά δρώμενα, μας δίνουν μία μικρή, απατηλή γεύση για το πως θα έπρεπε να είναι ο πολυκάναλος ήχος. Όποιος έχει ακούσει "σωστό" πολυκάναλο ήχο, μπορεί αμέσως να εντοπίσει τη διαφορετικότητα. Να δώσω ένα μικρό παράδειγμα: ως φοιτητής στην Κέρκυρα προ 7ετίας, βρέθηκα στο σπίτι ενός μεγαλοσχήμονα, ο οποίος είχε στήσει έναν καταπληκτικό οικιακό κινηματογράφο. Σε ένα demo του συστήματος, μου έβαλε το γνωστό Μονομάχο, όπου στα πρώτα λεπτά της ταινίας διεξάγεται μία μάχη. Χαμός από ηχητικά εφέ, καταπέλτες, βέλη, πυρακτωμένες μπάλες να σκάνε στα δέντρα κτλ κτλ κτλ! Σε κάποιο σημείο, μου λέει ο τύπος: πρόσεξε τώρα, θα νιώσεις τα βλήματα να περνάνε από μέσα σου! Και πράγματι, στο επόμενο δευτερόλεπτο, ένιωσα το βλήμα να εκτοξεύεται, αν διασχίζει το δωμάτιο, να με διαπερνά (σε βαθμό που έπιασα αντανακλαστικά το στήθος μου!) και να χάνεται πίσω μου. Μερικά χρόνια αργότερα, έπαιξα την ίδια σκηνή με το δικό μου pc 5.1, ένα εξαιρετικό για τότε Gigaworks. Αυτό που εξέλαβα ήταν το βλήμα να "βγαίνει" από το εμπρός αριστερό ηχείο και στη συνέχεια απλώς να "μπαίνει" στο πίσω δεξιό ηχείο... Ξερά και ανούσια. "Slow the muchoil", σκέφτηκα, πακετάρησα το 5.1 και το πούλησα. Ως εκ τούτου, imho είναι προτιμότερο ένα καλό στερεοφωνικό σετ από ένα "έτσι κι έτσι" πολυκάναλο. Ουφ, μακρυγόρησα πάλι. Αφού παίζει τόσο ρόλο η τοποθέτηση των δορυφόρων και αφού δεν έχω το χώρο είναι ένας ακόμα λόγος για να μην... Κι άλλος πατριώτης μας προέκυψε! Για κοίτα ρε, που γίναμε πολλοί... Αυτός από τη μεσαία , έχει λίγο από όλα
Arctic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Παιδιά κάτι ακόμα. Εδώ λέει ότι τα απλά S530 δεν έχουν Coaxil, RCA και Optical input, σε αντίθεση με τα S530D. Το έχω βρει και σε κάποια φορουμς. Παίζει κάποιο ρόλο; Θα υστερεί από τα S530D ή δεν παίζει ρόλο;
Navu Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Τα 530D θα πάρεις, είναι πολύ περιοοριστικό το mini-jack που διαθέτει το απλό 530. Σε τελική ανάλυση, τι καλύτερο από μία ψηφιακή, "καθαρή" σύνδεση? Προσωπικά, θα τα σύνδεα με οπτική ίνα.
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 31 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 31 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Είναι όλοι καμένοι εκεί στους XDA
Arctic Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Βρήκα τα 530D εκθεσιακό κομμάτι στα 160€, τα έβαζε να λειτουργήσουν μόνο όταν ήθελε κάποιος να ακούσει, τα παίρνω ε; Καινούργια είναι στα 190€ (είναι τα D)
Arctic Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Τελικά παπαριές έλεγε. Είναι τα απλά. Τα D (που του ζήτησα να κοιτάξει στην αντιπροσωπεία) στοιχίζουν 255€, φυσικά είναι υπερβολικά ανεβασμένη η τιμή, αφού τα s530 τα είχε στα 190€.
Arctic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Πήρα τα S530 τελικά(όχι από εκεί). Η ποιότητα απλά τετοιώνει και δέρνει, μουσική-ταινίες άλλο πράγμα σε σχέση με πριν. Θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Η μητρική μου έχει 6 mini jacks για τον ήχο. Εγώ τα συνδέω στο πάνω κεντρικό. Τα υπόλοιπα τι ρόλο βαράν; Αν παίζουν ρόλο σε κάτι υπάρχει καλώδιο RCA σε αυτά; Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. (και μία άλλη χρησιμότητά τους είναι να ξυπνάω τις αδερφές μου χωρίς να πάω στο δωμάτιο...τα βάζω φουλ με :devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.