Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Ηχείων

Arctic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφέ, τα 2.1 δε μπορούν εξ ορισμού να πάνε και πολύ μακριά...

Αντιθέτως, αυτά εδώ θα μπορούσα άνετα να τα ακούω όλη μέρα!

Ψάξτα λίγο...

ΥΓ. Monitors, πάντως, δεν είναι.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σαφώς και δεν πάνε πολύ μακριά! Απλά αναφέρθηκα σε 2.1, λόγω "βολικής" σχεδίασης και διαστάσεων, για τοποθέτηση πάνω (ή κοντά) στο γραφείο, όπου έχουμε κατά κανόνα και τον υπολογιστή.

Παρεμπιπτόντως - αν και δεν τα ήξερα - μόνο που τα βλέπω σχεδιαστικά, μου φαίνεται ότι κι εγώ θα μπορούσα να τ' ακούω όλη μέρα!

Αλήθεια, τα συγκεκριμένα, κατατάσσονται στην κατηγορία "p.c. speakers" (αν υπάρχει τέτοια);

Επίσης, ξέρεις αν τα φέρνει κανένα κατάστημα στην Ελλάδα;

Δημοσ.

Aν πλησιαζεις 500αρικο για PC ηχο

Ιδανικες καταστασεις αρχιζουν ματσαροντας η καποιον μικρο(κινεζικο κατακυριο λογο)λαμπατο ή υβριδικο ή

καποιον class d Tripath με καποια ομορφα και μικρα παθητικα ηχειακια(kef,tannoy,klipsch,monitor audio)

Tα Swan ειναι κινεζιες ακουγοντε ομως πολυ ωραια και ξεκουραστα εχοντας αρκετα καλες δυναμικες

απλα γνωμη μου για 500Ε ειναι ξεχωριστο συστηματακι amp+ηχεια

Δημοσ.

Aν πλησιαζεις 500αρικο για PC ηχο

Ιδανικες καταστασεις αρχιζουν ματσαροντας η καποιον μικρο(κινεζικο κατακυριο λογο)λαμπατο ή υβριδικο ή

καποιον class d Tripath με καποια ομορφα και μικρα παθητικα ηχειακια(kef,tannoy,klipsch,monitor audio)

Tα Swan ειναι κινεζιες ακουγοντε ομως πολυ ωραια και ξεκουραστα εχοντας αρκετα καλες δυναμικες

απλα γνωμη μου για 500Ε ειναι ξεχωριστο συστηματακι amp+ηχεια

Ούτε που το συζητώ το 500άρικο για PC ηχο! Για ποιο λόγο; Για να ακούω mp3; Καθαρά ... εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα είχε η ερώτησή μου! (btw, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η πρότασή σου, για κάποιον που θέλει να αγγίξει τέτοια - η και περισσότερα - λεφτά.)

Δημοσ.

ηχεία που να βγάζουν καλή ποιότητα ήχου-δεν με ενδιαφέρει να παίζουν δυνατά. Τιμή μέχρι 150€

Σε αυτά τα λεφτά ακριβώς επειδή θες δικάναλο καλό ήχο χωρίς εντάσεις κοίταξε τα Harman Kardon SoundSticks III http://bit.ly/oWM0nO. Μόλις τα άκουσα έβαλα τα creative στην αποθήκη.

Δημοσ.

Όχι, ρε συ Σοφοκλή (συγχώρεσέ μου την οικιότητα, έχω όλη την καλή διάθεση)....

EPIC fail τα SoundSticks, δεν κάνουν τίποτα καλά (εκτός από το διάφανο/μπάνικο design). Τέλος πάντων, επειδή δεν είμαι αφοριστικός, μπορεί να είναι καλύτερα από τα Creative που είχες, αλλά με τα υπόλοιπα σετ που έχουν αναφερθεί δεν έχουν καμία επαφή.

Δημοσ.

+1 στο οτι ακουστικα ειναι απαισια τα soundstick.

Οσο για το θεμα με το 500αρικο οχι δε το σκας για να ακους Mp3 υπαρχουν και τα flac-ακια τα hdaudio

και επισης μπορεις να κοτσαρεις και ενα dac-ακι και εχει λυσει το προβλημα ;)

Παντως λιγη ορεξη για ψαξιμο ναχεις και βρισκεις διαμαντακια,το ebay ειναι γεματο,προχτες που εψαχνα ας πουμε επεσε τοματι μου πανω σε κατι tripathακια

με το TA2020 μουρλια με 50-60 ευροπουλακια,που αμα τα συνδιασεις με κανα

βασης kef iq3/c1 η κανα Monitor Audio br-1 που βγαινουν ανετα στο 150αρι

εχεις μανι μανι με 200 ευροπουλακια ενα entry level συστηματακια

πολλες φορες καλυτερο ακομα κ απο τα πολυ καλα ομολογουμενος edifier

Δημοσ.

Σαφώς και τέτοιες σύνθετες λύσεις υποσκελίζουν κάτι 530 και συναφή σετ. Απλώς, τα ετοιματζίδικα σετ σε γλυτώνουν από το ψάξιμο. ΑΝ φυσικά κάποιος θέλει να την ψάξει, είναι δεδομένο ότι μπορεί να φτιάξει τρομερά πράματα...

Δημοσ.

+1 στο οτι ακουστικα ειναι απαισια τα soundstick.

Οσο για το θεμα με το 500αρικο οχι δε το σκας για να ακους Mp3 υπαρχουν και τα flac-ακια τα hdaudio

και επισης μπορεις να κοτσαρεις και ενα dac-ακι και εχει λυσει το προβλημα ;)

Παντως λιγη ορεξη για ψαξιμο ναχεις και βρισκεις διαμαντακια,το ebay ειναι γεματο,προχτες που εψαχνα ας πουμε επεσε τοματι μου πανω σε κατι tripathακια

με το TA2020 μουρλια με 50-60 ευροπουλακια,που αμα τα συνδιασεις με κανα

βασης kef iq3/c1 η κανα Monitor Audio br-1 που βγαινουν ανετα στο 150αρι

εχεις μανι μανι με 200 ευροπουλακια ενα entry level συστηματακια

πολλες φορες καλυτερο ακομα κ απο τα πολυ καλα ομολογουμενος edifier

+1

Και μη ξεχνάμε ότι όπως και με τις οθόνες, έτσι και τα ηχεία συνήθως καταλήγουμε να κρατάμε περισσότερα χρόνια από ότι τον υπολογιστή μας… εκεί μπροστά στα μάτια και τα αφτιά μας …

Δημοσ.

Παιδιά βρήκα στις αγγελίες τα Z-5500 στα 160€, χωρίς εγγύηση.

Αξίζουν ή καλύτερα τα edifier;

Τα Z-5500 είναι 5.1, τα S-530 είναι 2.1. Αν σ' ενδιαφέρει η ακρόαση μουσικής, το πολυκάναλο ούτε σου χρειάζεται, ούτε αξιοποιείται (με εξαίρεση τις - λίγες συγκριτικά - ανάλογες ηχογραφήσεις). Αυτό σχετικά με το "πρακτικό" μέρος του θέματος.

Από πλευράς ποιότητας τώρα, τα edifier είναι σαφώς καλύτερη υλοποίηση και πολύ ποιοτικότερη κατασκευή (αυτό που λέγαμε για mdf και "πλαστικουριές", προηγουμένως...)

Το θέμα της μη εγγύησης, είναι ένα ρίσκο ομολογουμένως!

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τα edifier με μεταφορικά(+20€-δεν βρίσκω κατάστημα που να μπορώ να τα πάρω εγώ) φτάνουν τα 190€ :(

Στις ταινίες τα 2.1 πως τα πάνε;

Με λίγα λόγια για μουσική τα Z-5500 δεν φτάνουν τα Edifier σωστά;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τα edifier με μεταφορικά(+20€-δεν βρίσκω κατάστημα που να μπορώ να τα πάρω εγώ) φτάνουν τα 190€ :(

Τα €30,00 παραπάνω, τα αξίζουν χωρίς αμφιβολία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δικαιολογούσαν ακόμα και μεγαλύτερη διαφορά, συνεχίζοντας να έχουν καλό value for money. Το αν όμως, για 'σένα η διαφορά αυτή τα θέτει εκτός της παρούσης οικονομικής σου δυνατότητας, είναι κάτι που μόνο εσύ το ξέρεις και είναι απόλυτα σεβαστό. Πάντως σκέψου ότι τα ηχεία είναι περίπου σαν την οθόνη: κατά κανόνα, τα αγοράζεις και "ζεις" μαζί τους για αρκετά χρόνια. Δεν τα αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο, όπως συνήθως συμβαίνει με άλλα περιφερειακά...

Στις ταινίες τα 2.1 πως τα πάνε;

Μια χαρά τα πάνε, από τη στιγμή που δε σ' ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος, που πλέον όλες σχεδόν οι ταινίες έχουν. Αν - όπως κι εμένα - σου αρκεί να ακούς τον ήχο της ταινίας στερεοφωνικά, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με λίγα λόγια για μουσική τα Z-5500 δεν φτάνουν τα Edifier σωστά;

...Νοτ ίβεν γουΐδ μπούλετς, που λένε και στο χωριό μου (δε θα με βάλεις να το μεταφράσω, έτσι; ;) )

Δημοσ.

δεν αι γουιλ μπάι τηε εντιφιερ.

Τάι εγκεν φορ δε χελπ :)

Edit: Τα englisheek δεν απαγορεύονται σωστά; ^_^

Μια και αναφέρθηκα στο χωριό μου προηγουμένως, να σου πω ότι πρόκειται για την ηρωική Άνω Οξφορδούλα. Το δικό σου ποιο είναι;

Edit: Μέχρι στιγμής δεν απαγορεύονται, αλλά άμα συνεχίσουμε το διάλογο στο ίδιο στυλ, το insomnia θα γράψει νέους κανόνες ειδικά για πάρτη μας... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...