yannis27gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Επειδή θα κάνω μια παρουσίαση πάνω σ' αυτό το θέμα, θα ήθελα να μου βρείτε κάποιες ταινίες/σειρές που να δείχνουν τον κάθε τύπο γονέα. Κάποιους τύπους γονέα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://helpingpsychology.com/how-to-choose-a-parenting-style-thats-right-for-you ενώ άλλοι είναι εδώ: http://paroutsas.jmc.gr/family/types.htm Π.χ. για τον αυταρχικό τύπου πολύ καλό παράδειγμα ο πατέρας του Νιλ στο "Κύκλο των χαμένων ποιητών" Υ.Γ. Καλό είναι να μου λέτε και σε ποιο σημείο της ταινίας/σειράς βλέπουμε τον τύπο γονέα στην πράξη για να μη χρειαστεί να δω όλη την ταινία/σειρά μέχρι να βρω το κατάλληλο απόσπασμα.
ScarletK Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Το Valley girl με τον Cage κάτι δείχνει. Όλη η ταινία ασχολείται με τα εφηβικά χρόνια. Έχει σκηνές με μοντέρνους γονείς.Την αφήνουν να βγαίνει, της λένε να μην κρίνει κάποιον μόνο από την εξωτερική του εμφάνιση κτλ. Μάλλον στο Permissive από το πρώτο link που έδωσες πάνε. Έχει συγκεκριμένη σκηνή με το παράδειγμα που αναφέρω (ο πατέρας μιλάει στην κόρη) οπότε νομίζω θα σου κάνει για κάποιο βίντεο παρουσίαση. Δυστυχώς δεν την έχω για να σου πω λεπτό. Και το Squid and the Whale θα πήγαινε στο Uninvolved στο περίπου, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ αν υπάρχει κάποια σκηνή που να σου κάνει. Είναι μορφωμένοι-καλλιτέχνες, αλλά είναι περισσότερο χαμένοι στα ακαδημαϊκά τους και αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά. Guide to recognizing your saints. Σίγουρα έχει ένα καφάσι σκηνές αλλά δε θυμάμαι τίποτα! Μια σκηνή που θυμάμαι είναι αυτά τα κλασσικά πειράγματα που κάνουν οι μπαμπάδες στα παιδιά. Που σχολιάζουν κάτι πχ, και δημιουργούν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ο πατέρας του πρωταγωνιστή είναι αυταρχικός και απλησίαστος. Tough love! Άμα μου έρθει καμιά ακόμα θα επιστρέψω. Δεν είμαι στο κανονικό pc και με έβαλες σε σκέψεις! Ξεκίνα να βλέπεις χαχ!
hurin Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Authoritarian : Carrie Authoritative : The Others Permissive : Four Rooms Uninvolved : Little Fockers
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Οι γονείς του Malcolm in the Middle σε ποια κατηγορία πέφτουν;; Pick of Destiny ο αυταρχικός θρησκόληπτος ζηλωτής
Ntinaras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 γονεας πρεζακι παιζει? requiem for a dream
yannis27gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Guys, δώστε συγκεκριμένα λεπτά, μην αναφέρετε απλώς τις ταινίες, δεν προλαβαίνω να τις δως όλες κι επίσης, δεν μπορώ να τις δείξω -αν είναι απ' αυτές όπου το νόημα βγαίνει από το σύνολο της ταινίες. Θέλω μια συγκεκριμένη στιγμή όπου να φαίνεται ο κάθε τύπος γονεικής συμπεριφοράς!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Ολόκληρο το Finding Nemo κινείται γύρω από τον τρόπο που φέρονται πολλοί (ίσως οι περισσότεροι) γονείς, που είναι τόσο προστατευτικοί με τα παιδιά τους, ώστε να μην τους επιτρέπουν να παίρνουν ρίσκα και στην πραγματικότητα να ζούνε. Χαρακτηριστική σκηνή, ο διάλογος με την Ντόρις, όπου ο πατέρας λέει πως είχε υποσχεθεί στο Νέμο ότι δε θα αφήσει ποτέ τίποτα να του συμβεί και η Ντόρις απαντάει: That’s a funny thing to promise. If nothing ever happens to him, then nothing will ever happen to him. Τώρα που το σκέφτομαι, ο τύπος του γονέα φαίνεται περισσότερο στις πρώτες σκηνές (στο σχολείο), όπου επειδή ο Νέμο έχει ελάττωμα στο φτερό, του εξηγεί συνεχώς πως "δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα".
tsifotis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Σπιρτοκουτο (τι απιστευτη ταινια) : ο μονιμος τσιτωμενος φωνακλας πατερας βαζει τις φωνες στην αθυροστομη αποτομη κορη του - παρανοια
slipknot Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Ο Λίτσης στο Σπιρτόκουτο ήταν στην πραγματικότητα το θύμα. Τον είχανε τρελάνει όλοι.
tsifotis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Ο Λίτσης στο Σπιρτόκουτο ήταν στην πραγματικότητα το θύμα. Τον είχανε τρελάνει όλοι. Δεν συμφωνω με την προσεγγιση, ειναι πολυ πιο συνθετο το θεμα. Ασχετο και μαλλον λιγο offtopic αλλα ποσο Ελλην πατερας; http://www.youtube.com/watch?v=-KwU-_js6AM
yannis27gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Ώπα, εκτροχιάζεστε και το ζήτημα είναι σοβαρό (για μένα). Κατ' αρχάς το σπιρτόκουτο είναι εντελώς ακραίο, δεν αποτελεί παράδειγμα για κάποιον τύπο γονέα. Ούτε η διαφήμιση της Wind εκφράζει κάποιο τύπο. Επίσης, ο υπερπροστατευτικός γονιός αποτελεί ένα θέμα από μόνο του αλλά όχι εντασσόμενο στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Παιδιά, ρίξτε μια ματια στους 4 τύπους όπως αναφέρονται στο 1ο λινκ που σας έδωσα και βοηθήστε. Άντε, κερνάω παγωτό στο τέλος!
yannis27gr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Έχουμε μερικούς τύπους στο συγκεκριμένο φόρουμ (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) που έχουν δει τις άπειρες ταινίες και δεν μπορούν να μου βρουν μερικά αποσπάσματα που να δείχνουν τυπικές γονεϊκές συμπεριφορές; Έλα ρε παιδιά, στη θάλασσα είστε ακόμα;
*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αυστηρός και προστατευτικός γονέας είναι η μητέρα της Nina στο Black Swan. Δεν μπορώ να βρω συγκεκριμένο απόσπασμα στο youtube αλλά υπάρχουν άρθρα που περιγράφουν την σχέση μάνας-κόρης για να πάρεις μια ιδέα. Π.χ. http://www.huffingtonpost.com/dr-ellen-libby/black-swan_b_827292.html
-nick- Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ψαξε την ελληνικη "Αληθινή Ζωή" (Real Life ο αγγλικος τιτλος)!
Pantelthekiller Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Έλα πες την αλήθεια, ότι είσαι δημοσιογράφος-κατίνα(από μεσημεριανό star-alter) και σου αναθέσανε να κανεις ένα ρεπορτάζ που να παρουσιάσεις το 2 λεπτό θεματάκι σου... Αλλιώς αυγουστιάτικα WTF ?_? Πλακα κανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.