tarantules Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να το βάλω μιας και εμπλέκει κινητά και δίκτυα μαζί... Στο θέμα μας τώρα: Σκέφτομαι να συνδέομαι με 3G μέσω smartphone με μια οποιαδήποτε εφαρμογή remote access με το pc του σπιτιού. Ο ένας λόγος είναι για να έχω τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα που μου προσφέρει η adsl του σπιτιού που είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε 3G ταχύτητα της αγοράς. Ο δεύτερος λόγος είναι για να κατεβάζω τοπικά στο pc οτιδήποτε μεγάλου όγκου δεδομένα χωρίς να καταναλώνω τα MB που έχω διαθέσιμα από το πακέτο 3G. Το βασικό μου ερώτημα όμως είναι για το σερφάρισμα...Τα KB που χρειάζεται να στείλει το πρόγραμμα remote access για να ανανεώσει το πειρεχόμενο της οθόνης του κινητού όταν πχ φορτώσω στο pc μια ιστοσελίδα είναι λιγότερα απότι θα κατανάλωνα εαν φόρτωνα τη σελίδα απευθείας στο κινητό μέσω 3G χωρίς τη μεσολάβηση της remote access εφαρμογής ή περισσότερα; Γνωρίζω επίσης οτι ακόμα και στην περίπτωση που απλά σκρολάρω μια ήδη φορτωμένη σελίδα μέσω remote καταναλώνω KB (λόγω του οτι αλλάζει η πληροφορία του desktop) ενώ στην περίπτωση που απλά σερφάρω με το κινητό μέσω μόνο 3G καταναλώνω ΚΒ μόνο στο διάστημα που φορτώνονεται η σελίδα. Όταν βλέπω πχ το desktop του pc μέσω κινητού και δεν πειράζω τίποτα (ούτε το mouse), καταναλώνονται συνεχώς ΚΒ από το 3G ή καταναλώνονται μόνο οταν κάτι αλλάξει επί της οθόνης;
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Για να συνδέεσαι στα πεταχτά που και που και να βάζεις κάποιον torrent client να δουλεύει, ΟΚ, είναι καλό σενάριο. Αλλά όσον αφορά το "remote browsing" που προτείνεις, σε καμία περίπτωση, μόνο οικονομία δε θα κάνεις έτσι. Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτήν εδώ τη σελίδα: Το μεγαλύτερο ποσοστό της «ωφέλιμης πληροφορίας» της είναι σε μορφή κειμένου (το post σου, το δικό μου, τα επόμενα κλπ.), βρίσκεται μέσα στον HTML κώδικα της σελίδας και έχει μέγεθος λίγων KB. Για να δεις αυτό το κείμενο ως bitmap εικόνα στο κινητό σου, θα απαιτηθεί μετάδοση πολλαπλάσιας ποσότητας δεδομένων. Αν βάλεις και το θέμα του scrolling που ανέφερες, το πράγμα χοντραίνει περισσότερο. Και ανέφερες και το παρακάτω: Ο ένας λόγος είναι για να έχω τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα που μου προσφέρει η adsl του σπιτιού που είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε 3G ταχύτητα της αγοράς. Αν κατάλαβα καλά, πιστεύεις ότι επειδή από την ADSL του σπιτιού σου ανοίγει πιο γρήγορα ένα site, με remote desktop μέσω 3G μεταφέρεις αυτό το πλεονέκτημα στο κινητό σου. Είναι λάθος το σκεπτικό. Σαν να έχεις έναν κουβά Coca Cola (Internet) και θέλεις να ρουφάς με όσο πιο γρήγορο ρυθμό γίνεται από αυτόν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλαμάκι (κινητό + 3G) ή ένα μπουρί (PC + ADSL). Ή μπορείς να βάλεις το μπουρί να τραβάει σε έναν 2ο κουβά από τον οποίον θα τραβάς τελικά με το καλαμάκι. Από τους 3 αυτούς τρόπους, ο ένας είναι βγαλμένος από ανέκδοτο με τον Γιωρίκα και τον Κωστικά, μάντεψε ποιος...
tarantules Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Άρα πάπαλα απότι κατάλαβα ε; Οπότε μόνο για να συνδέομαι και να κατεβάζω τοπικά μεγάλα αρχεία συμφέρει.Σε όλες τις άλλες χρήσεις συμφέρει το απλό 3G. Οκ το κατάλαβα! Ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Σχετικό με το θέμα, το αναφέρω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, γιατί είναι πολύ πιο βολικός τρόπος εργασίας σε σχέση με το remote desktop: Πολλά προγράμματα downloading μπορούν να σηκώσουν web interface και να τα τηλεχειρίζεσαι από τον browser (του κινητού σου ή άλλον). Όχι μόνο torrent clients, αλλά και generic/http downloaders (π.χ. το JDownloader το υποστηρίζει, αν δεν κάνω λάθος). Για δοκίμασέ το και αυτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.