Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μετετρεψα το βιντεο που ηθελα με το προγραμμα MPEG2Repar αλλα δυστηχως η ποιοτητα τις εικονας αλλοιωθηκε . :wub:

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες αλλοίωση;

Γιατί εκτός από ένα ελαφρύ Interlacing που οφείλεται στον δέκτη και μια γραμμή τέρμα πάνω που είναι από την κωδικοποίηση του καναλιού δεν βλέπω τίποτα άλλο,επίλεξε μια ανάλυση που να είναι p γιατί βάζω στοίχημα ότι τώρα είναι 720x576i.

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες αλλοίωση;

Γιατί εκτός από ένα ελαφρύ Interlacing που οφείλεται στον δέκτη και μια γραμμή τέρμα πάνω που είναι από την κωδικοποίηση του καναλιού δεν βλέπω τίποτα άλλο,επίλεξε μια ανάλυση που να είναι p γιατί βάζω στοίχημα ότι τώρα είναι 720x576i.

κοιταξε εγω μετετρεψα ενα βιντεο στα 800mb

οχι αυτο το μικρακι που σου εστειλα.

οταν λεμε αλειωμενη εικονα ενωο το βιντεο τρεμει κολαει βγαζει θολουρες

δηλαδη δεν μπορεις να το δεις καθολου.

οταν λες να αλαξω την αναλυση ,δεν καταλαβαινω απο που πρεπει να την αλαξω?

Δημοσ.

Ο αποκωδικοποιητής το 720x576 που βγάζει,τόσο ήταν η ανάλυση από το δήγμα,την βγάζει σε μορφή interlaced δες της εικόνες στον σύνδεσμο να καταλάβεις,αν αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπεις τότε άλλαξε την ανάλυση από των δέκτη,διάβασε το εγχειρίδιο αν δεν το βρεις μόνος σου από το μενού,και βάλε την ποιο μεγάλη ανάλυση που θα βρεις σε progressive (p ).

Δημοσ.

αν αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπεις τότε άλλαξε την ανάλυση από των δέκτη,διάβασε το εγχειρίδιο αν δεν το βρεις μόνος σου από το μενού,και βάλε την ποιο μεγάλη ανάλυση που θα βρεις σε progressive (p ).

Δε θα καταφέρει να αλλάξει κάτι με αυτό. Οι δέκτες DVB όταν κάνουν εγγραφή των προγραμμάτων που λαμβάνουν, δεν εφαρμόζουν κανενός είδους επεξεργασία σε αυτά, αλλά γράφουν το stream όπως τους έρχεται over-the-air. Αν το video εκπέμπεται σε interlaced μορφή από το κανάλι, σε interlaced θα το καταγράψει και ο δέκτης. Deinterlacing μπορείς να κάνεις σε 2ο χρόνο, μεταφέροντας το αρχείο στο PC και φιλτράροντας/ανακωδικοποιώντας το με σχετικά προγράμματα...

Δημοσ.

Αν είναι έτσι πάω πάσο απλά το σκέφτηκα επειδή είδα αρκετούς δέκτες να λένε ότι έχουν μέγιστη ανάλυση 720x576i οπότε έλεγα ότι έχει σχέση.

Αν είναι δυνατών η digea να εκπέμπει σε Interlaced(τους φτινιάρηδες) :mad: νάνε καλά η δορυφορική μου :wub: .

Δημοσ.

Η ρύθμιση που βλέπεις στον δέκτη αφορά το σήμα που βγάζουν στο video-out τους, ο,τι κι αν είναι αυτό (HDMI, Component, whatever). Αν εκεί ρυθμίσεις υψηλότερη ανάλυση από αυτήν του transport stream που λαμβάνουν από ένα κανάλι, απλά εφαρμόζουν on-the-fly upscaling και/ή deinterlacing. Αλλά το αρχείο που θα έχει γραφτεί στο στικάκι ή στον εξωτερικό δίσκο που έχεις συνδέσει στη USB θύρα θα εξακολουθεί να έχει τα αρχικά χαρακτηριστικά.

Δημοσ.

παιδια εγω δυστηχως

δεν σκαμπαζω απο δεκτες. :rolleyes:

παντως απορο γιατι.?

θυμαμαι οταν ειχα αγορασει τον δεκτη, εγραψα σε φλασακι απο t.v και απευθειας

το ειδα στο pc μου χωρις μετατροπες χωρις τιποτα.

Δημοσ.

Υπάρχουν δέκτες που εκτός από ts γράφουν και σε απλό mpeg(π.χ.) οπότε μπορεί να άλλαξες κάτι στης ρυθμίσεις ή και να άλλαξε κάτι μόνο του αν έκανες κάποιο firmware update,μπορεί και απλά να μην θυμάσαι καλά :P .

Δημοσ.

και μένα σε mpeg γράφει και ts οπότε gasper κοίταξε μήπως γράφει και σε mpeg :rolleyes: αλλά δυστυχώς όλα τα ελληνικά κανάλια σε interlaced εκπέμπουν και δεν γίνετε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις όπως είπε και ο parsifal ότι δίνουν αυτό γράφει και ο δέκτης :-) πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να μετατρέψεις το αρχείο με το πρόγραμμα που σου έδωσα αφού το αρχείο που μου ανέβασες μια χαρά το έκανε :)

Δημοσ.

και μένα σε mpeg γράφει και ts οπότε gasper κοίταξε μήπως γράφει και σε mpeg :rolleyes: αλλά δυστυχώς όλα τα ελληνικά κανάλια σε interlaced εκπέμπουν και δεν γίνετε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις όπως είπε και ο parsifal ότι δίνουν αυτό γράφει και ο δέκτης :-) πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να μετατρέψεις το αρχείο με το πρόγραμμα που σου έδωσα αφού το αρχείο που μου ανέβασες μια χαρά το έκανε :)

και μετα απο εναν μηνα που θα ληξει το προγραμμα τι γινεται?

εχουμε αλλο προγραμμα να καανει την ιδια δουλεια? :rolleyes:

Δημοσ.

εγώ δεν έχω βρει άλλο :rolleyes: αν κάποιος ξέρει κάποιο άλλο ας το πει :-) αν και με κάποιο τρόπο θα γίνετε να πάρεις πάλι άλλον ένα μήνα ^_^

Δημοσ.

λοιπον παιδια τελικα μετετρεψα το μικρο βιντεακι που σας εστειλα με το προγραμμα που μου προτεινε ο tsilas1

χωρις προβλημα.

το βιντεο ομως των 800 mb που με ενδιαφερει να μετατρεψο μετα την μετατροπη μου βγαζει σφαλμα και την εικονα αλλειωμενη.

αρα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.

αφου την μετατροπη την κανω σωστα :wub:

Δημοσ.

Τι σφάλμα σου βγάζει;;

Μπορείς να πάρεις ένα screenshot από την αλλοίωση και να την ανεβάσεις για να καταλάβουμε και εμείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...