loverman210 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω όπως υποδηλώνει και ο τίτλος ποιά είναι η διαφορά (ως προς το τελικό αποτέλεσμα) ανάμεσα σε αυτές τις 2 τεχνικές. Μέχρι στιγμής γνωρίζω ότι το UDP Hole Punching είναι μια απο τις κυριότερες NAT traversal τεχνικές αν και κάπως "tricky". Απ'την άλλη το port forward είναι μια υπηρεσία η οποία -εντελώς απλοποιημένα- "καταργεί" τους περιορισμούς του NAT για μια συγκεκριμένη πόρτα και άρα εφαρμογή. Το κυρίως ερώτημα μου λοιπόν είναι για ποιόν λόγο να υπάρχει το UDP Hole Punching όταν μπορούμε πολύ απλά να αφήνουμε τον εκάστοτε external host να μιλήσει στην private IP μας χρησιμοποιώντας το πολύ απλούστερο port forwarding..?? Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
nske Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, Ο βασικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι με το Hole Punching ο έλεγχος βρίσκεται στην εφαρμογή για να γίνει το negotiation και να υπάρξει p2p σύνδεση ανάμεσα σε 2 hosts που βρίσκονται πίσω από NAT, δεν προϋποθέτει ο χρήστης να ρυθμίσει τον router του να κάνει port forwarding persistently σε συγκεκριμένες ports -οι οποίες δεν είναι πάντα επιθυμητό να είναι συγκεκριμένες ή να δεσμεύονται οριστικά για κάποιο συγκεκριμένο host. Βέβαια port fowarding μπορεί να γίνει και αυτόματα/δυναμικά από την εφαρμογή μέσω UPNP, αλλά αφενός δεν υποστηρίζουν όλοι οι routers UPNP, αφετέρου πολλοί χρήστες το αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας. Σημείωση: για την ακρίβεια και το port forwarding, είναι εφαρμογή του NAT.
παπι Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, Ο βασικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι με το Hole Punching ο έλεγχος βρίσκεται στην εφαρμογή για να γίνει το negotiation και να υπάρξει p2p σύνδεση ανάμεσα σε 2 hosts που βρίσκονται πίσω από NAT, δεν προϋποθέτει ο χρήστης να ρυθμίσει τον router του να κάνει port forwarding persistently σε συγκεκριμένες ports -οι οποίες δεν είναι πάντα επιθυμητό να είναι συγκεκριμένες ή να δεσμεύονται οριστικά για κάποιο συγκεκριμένο host. Βέβαια port fowarding μπορεί να γίνει και αυτόματα/δυναμικά από την εφαρμογή μέσω UPNP, αλλά αφενός δεν υποστηρίζουν όλοι οι routers UPNP, αφετέρου πολλοί χρήστες το αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας. Σημείωση: για την ακρίβεια και το port forwarding, είναι εφαρμογή του NAT. Εχεις τιποτα pdf για αυτο το αυτοματο port forwarding ;
nske Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω, τα επίσημα specs είναι εδώ (μήπως θέλεις αυτό; ) και αν googlάρεις για UPnP+InternetGatewayDevice θα βρεις διάφορα, πάντως αν δεν υλοποιείς δικό σου device δε νομίζω ότι χρειάζεται μελέτη, μπορείς να το δοκιμάσεις απευθείας στην αγαπημένη σου γλώσσα βρίσκοντας κάποιο σχετικό library και βλέποντας παραδείγματα. π.χ. μερικά links: Windows-specific stuff http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa382303(v=VS.85).aspx http://www.codeproject.com/KB/IP/PortForward.aspx http://www.codeproject.com/KB/IP/upnplib.aspx http://www.knoxscape.com/Upnp/NAT.htm Ruby http://seattlerb.rubyforge.org/UPnP/ http://almostworkingcode.wordpress.com/2008/06/17/upnp-ruby-wrapper/ Python http://coherence.beebits.net/ http://coherence.beebits.net/browser/trunk/Puncher/puncher/base.py http://brisa.garage.maemo.org/ http://www.sourcesec.com/2008/11/07/miranda-upnp-administration-tool Perl http://search.cpan.org/~skonno/Net-UPnP-1.4.2/lib/Net/UPnP/GW/Gateway.pm Επίσης για quick-scripting υπάρχουν και πολλά έτοιμα cli programms.
loverman210 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, Ο βασικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι με το Hole Punching ο έλεγχος βρίσκεται στην εφαρμογή για να γίνει το negotiation και να υπάρξει p2p σύνδεση ανάμεσα σε 2 hosts που βρίσκονται πίσω από NAT, δεν προϋποθέτει ο χρήστης να ρυθμίσει τον router του να κάνει port forwarding persistently σε συγκεκριμένες ports -οι οποίες δεν είναι πάντα επιθυμητό να είναι συγκεκριμένες ή να δεσμεύονται οριστικά για κάποιο συγκεκριμένο host. Βέβαια port fowarding μπορεί να γίνει και αυτόματα/δυναμικά από την εφαρμογή μέσω UPNP, αλλά αφενός δεν υποστηρίζουν όλοι οι routers UPNP, αφετέρου πολλοί χρήστες το αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας. Σημείωση: για την ακρίβεια και το port forwarding, είναι εφαρμογή του NAT. Αυτό "μυριζόμουνα" κ εγώ..! Ευχαριστώ πολύ! Νά'σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.