ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Ένας φίλος, διάβασε ότι σε λίγε μέρες έρχεται το νέο DEUS-EX και δεν κρατιέται. Είδε τα specs ότι δεν τον παίρνει από CPU, και θέλει να κάνει άμεσα μια αναβάθμιση. Μετά από συζήτηση που κάναμε, του πρότεινα να μην πάει στους καινούριους BD, μιας που είναι καινούρια η αρχιτεκτονική και καλύτερο θα ήταν να περιμένει να βγάλει τα κουσούρια του, μιας που δεν είναι PC-Enthousiast αλλά ένας απλός Gamer. Οπότε κάνει μια αναβάθμιση με όσα λιγότερα γίνεται φέτος (~150), και μετά από 1-1,5 χρόνο θα τα χώσει ώστε να πάει είτε στους next-gen BD είτε στην αντίστοιχη πρόταση σε SB της Intel. Οπότε έχουμε τα παρακάτω δεδομένα: - H CPU θα είναι ο Phenom X4-955 (~100€) - Οπότε πάμε για mobo που θα κοστίζει 50-60. Δεν χρειάζεται να είναι ΑΜ3+, αφού όπως είπαμε αν συνεχίσει σε AMD θα πάει σε next-gen BD που αλλάζει το socket. Αν και αυτό που ζητάω είναι σχετικά απλό, δεν έχω τον χρόνο αυτές τις μέρες να ψαχτώ λίγο στο ΝΕΤ, οπότε δώστε λίγο τα φώτα σας. Λύσεις σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν μπόλικες, αλλά δεν ξέρω μεταξύ όλων αυτών τι είναι το καλύτερο. Απαιτήσεις ιδιαίτερες δεν υπάρχουν, αφού είναι "μεταβατική" αναβάθμιση. Δεν γουστάρω καθόλου τις mATX, αλλά αντιλαμβάνομαι λόγω κόστους οι περισσότερες περιπτώσεις θα είναι τέτοιες. Τώρα κάτι μου ανέφερε για physics, οπότε αν μιλάμε για 2η κάρτα μόνο για αυτό (ΑΤΙ έχει τώρα) οι λύσεις περιορίζονται αισθητά (αν υπάρχουν κιόλας). Το υπόλοιπο σύστημα (αν και περιττό, ας το αναφέρω) είναι: - Radeon HD5850 - 4 GB RAM (2x2) - HDD 1TB+1x500GB - DVD - PSU Tagan 680W - Κουτί midi της Enermax (πλαστικούρα με μέτριο AirFlow) Αυτά που φεύγουν είναι μία 775 της ASUS (θα σας γελάσω ποια) και ένας Ε2xxx. Ευχαριστώ εκ των προτέρων PS. - Από Σαλόνικα είναι ο φίλος, οπότε VisionStudio βολεύει, ή φυσικά από οπουδήποτε αλλού. Συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα (για να μην βιαστούν μερικοί ) - Στις αγγελίες, με μια πρόχειρα ματιά που έριξα δεν βρήκα κάτι "ενδιαφέρον" για κανα σετάκι. Θα ξαναδώ όμως - Περίπτωση αναβάθμισης μόνο της CPU εξετάζεται, αλλά ένας Q8xxx/Q9xxx κοστίζει μόνος του πιο πολύ...
karmen1983 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Καλησπέρααααααααααααα Μητρική στα 50 60 και να πάρει και 2 5850 είναι λίγο ζόρικο. Μήπως να ανέβει λίίίίιγο να πάει σε αυτή; http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21475&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Παίζει και αυτή στις τιμές που λέει αλλά δε το κόβω να κουμπώσουν 2 5850 http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15780&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined edit: Και τώρα που το σκέφτομαι αν είναι να ανέβει ας πάει σε αυτή http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24542&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Βασικά σκέψου ποια θα πουληθεί και πιο εύκολα σε κανένα χρόνο.
ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Hello my-Lady Δεν θα πάει σε 5850CF. Καμμιά GTS450 (αν) θα κουμπώσει μόνο για PhysX. Είδα κι εγώ αυτήν η οποία παρεμπιπτόντως σηκώνει και CF-X
karmen1983 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Α α α α νόμιζα θα πήγαινε σε 2η κάρτα την ίδια.... Oka Πάντως αν τα λέω καλά η 5850 πιάνει 2 PCI? ΑΝ ναι νομίζω ίσως πέσει οριακά πάνω στη δεύτερη PCI
ninos30 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Α α α α νόμιζα θα πήγαινε σε 2η κάρτα την ίδια.... Oka Πάντως αν τα λέω καλά η 5850 πιάνει 2 PCI? ΑΝ ναι νομίζω ίσως πέσει οριακά πάνω στη δεύτερη PCI Δύο πιάνει όπως λες. Όχι τρία. Αν έπιανε 3 (όπως κάτι λύσεις τις ASUS για παράδειγμα αλλά σε πιο ισχυρές κάρτες) τότε θα υπήρχε πρόβλημα.
proalless Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Το υπόλοιπο σύστημα (αν και περιττό, ας το αναφέρω) είναι: - 4 GB RAM (2x2) Αυτά που φεύγουν είναι μία 775 της ASUS (θα σας γελάσω ποια) και ένας Ε2xxx. οι μνήμες σου είναι ddr2 η ddr3 εδώ πρέπει να δεις τι παίζει θα τις κρατήσεις η όχι; εγώ για ένα παρόμοιο σύστημα αλλαγή από s775 σε amd για να κρατήσω της 4 γιγα μνήμες ddr2 πήγα σε λύση am2+ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25472&cat=3&sub=292&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined μιας και δεν έβρισκα am3 η am3+ με ddr2 παίζει όμως να μην έψαξα και πολύ καλά γιατί χρειαζόμουν την μητρική άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.