d3m0n Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Πως είναι; Αν έχει μείνει κάποιος στη φοιτητική εστία της Πάτρας θέλω να μου δώσει κάποιες πληροφορίες, για τα δωμάτια, τη καθαριότητα κλπ. Ευχαριστώ.
xri_ni Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μαλλον θα πρεπει να ξεκαθαρισεις αν ειναι για το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ...φανταζομαι θα εχουν διαφορετικες!
d3m0n Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μαλλον θα πρεπει να ξεκαθαρισεις αν ειναι για το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ...φανταζομαι θα εχουν διαφορετικες! Στο Πολυτεχνείο της Πάτρας περνάω λογικά. Ευχαριστώ Ctrl Freak! Έντιτ: Πώπω, 6 λεπτά είδα από το ντοκιμαντέρ δε περίμενα ότι είναι τόσο χάλια τα πράγματα με εσωτερικούς κανονισμούς και μαλακίες...
CtrlFreak Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δεν έχω μείνει ή επισκεφτεί ελληνικές εστίες αλλά δεν φημίζονται για τις καλύτερες...
d3m0n Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εγώ έχω ακούσει καλά λόγια μόνο για τη φοιτητική εστία της Ξάνθης, και έλεγα μήπως και είναι λίγο ανθρώπινες στη Πάτρα να γλιτώσω κάποια λεφτά από το ενοίκιο του σπιτιού...
xri_ni Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εισαι σιγουρος οτι μπαινεις?Γιατι ξερω οτι ειναι πολλες οι αιτησεις και λιγοι αυτοι που μπαινουν.Για μενα το σημαντικο ειναι αν θα εισαι μονος σου στο δωματιο που θα σου παραχωρησουν...γιατι σε καποιες βαζουν δυο ατομα να συγκατοικησουν.Τωρα απο καθαριοτητα κτλ νομιζω ο ιδιος θα ππρεπει να καθαριζεις το χωρο σου.
d3m0n Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δε το έχω ψάξει σχεδόν καθόλου το θέμα με τις φοιτητικές εστίες, απλά είπα να κάνω ένα search στο ίντερνετ τι παίζει. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι τους βάζουν και δύο-δύο σε ένα δωμάτιο.
kx5 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Στην εστία του Πολυτεχνείου είναι ένα άτομο ανά δωμάτιο. Όλα έχουν μπάνιο, αλλά κάποια δωμάτια δεν έχουν λεκάνη - μόνο ντουζιέρα και νιπτήρα. Για τα υπόλοιπα κοινόχρηστες. Λογικά θα υπάρχει ακόμα δωρεάν εσωτερικό δίκτυο με Internet και άλλα καλούδια. Τα κτίρια είναι παλιά, αλλά γενικά ο χώρος που βρίσκονται, το φοιτητικό κλίμα και η ύπαρξη εστιατορίου τα κάνουν όλα να φαίνονται ευχάριστα. Τώρα για να πάρεις δωμάτιο... αν δε δηλώνεις Ε1 άπορος ή δεν έχεις γνωστό...
rotten crusader Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Στην εστία του Πολυτεχνείου είναι ένα άτομο ανά δωμάτιο. Όλα έχουν μπάνιο, αλλά κάποια δωμάτια δεν έχουν λεκάνη - μόνο ντουζιέρα και νιπτήρα. Για τα υπόλοιπα κοινόχρηστες. Λογικά θα υπάρχει ακόμα δωρεάν εσωτερικό δίκτυο με Internet και άλλα καλούδια. Τα κτίρια είναι παλιά, αλλά γενικά ο χώρος που βρίσκονται, το φοιτητικό κλίμα και η ύπαρξη εστιατορίου τα κάνουν όλα να φαίνονται ευχάριστα. Τώρα για να πάρεις δωμάτιο... αν δε δηλώνεις Ε1 άπορος ή δεν έχεις γνωστό... Yπάρχει εννιαία εστία για τους φοιτητές του πανεπιστημίου πατρών που αποτελείται απο τα κτίρια α/β/γ/ζ/η/θ/ι(δ/ε έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα).Τη χρονιά που πέρασε χρησιμοποιήθηκαν 35 δωμάτια απο ένα ξενοδοχείο στο ρίο(κυρίως δίκλινα),έως οτου να συντηρηθεί το μισό κτίριο "γ"(και αυτο μαζι με τα δ/ε θεωρήθηκε μη κατοικίσιμο,αλλά με τις κλασσικές αλχημείες κατάφεραν να αναστηλώσουν την μια πτέρυγα.Φυσικά οι συνθήκες είναι άθλιες).Επίσης υπάρχει κάποιο οίκημα στην περιοχή "Συχαινα",το οποίο εξυπηρετεί ελάχιστα άτομα και δε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες.Τα δωμάτια συνήθως είναι μονόκλινα(συγκεκριμένα στα Ι/Α έχει μόνο μερικα δίκλινα).Οι τουαλέτες κοινόχρηστες(εκτός Ι και δίκλινων Α που είναι ενσωματωμένες,τα υπόλοιπα έχουν νιπτήρα ή νιπτήρα-ντουζιέρα).Φέτος υπήρξαν πολυ λίγες θέσεις για πρωτοετείς,και αυτές επειδή αποφασίστικε να συντηρηθεί το γ,και επειδή υπήρξε επιμονή απο μέρους φοιτητών για προσώρινή διαμονή στο ξενοδοχείο του Ρίου.Δυστυχώς δεν αδειάζουν πολλές θέσεις,απ'ότι γνωρίζω.Το γιατί φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε
d3m0n Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Yπάρχει εννιαία εστία για τους φοιτητές του πανεπιστημίου πατρών που αποτελείται απο τα κτίρια α/β/γ/ζ/η/θ/ι(δ/ε έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα).Τη χρονιά που πέρασε χρησιμοποιήθηκαν 35 δωμάτια απο ένα ξενοδοχείο στο ρίο(κυρίως δίκλινα),έως οτου να συντηρηθεί το μισό κτίριο "γ"(και αυτο μαζι με τα δ/ε θεωρήθηκε μη κατοικίσιμο,αλλά με τις κλασσικές αλχημείες κατάφεραν να αναστηλώσουν την μια πτέρυγα.Φυσικά οι συνθήκες είναι άθλιες).Επίσης υπάρχει κάποιο οίκημα στην περιοχή "Συχαινα",το οποίο εξυπηρετεί ελάχιστα άτομα και δε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες.Τα δωμάτια συνήθως είναι μονόκλινα(συγκεκριμένα στα Ι/Α έχει μόνο μερικα δίκλινα).Οι τουαλέτες κοινόχρηστες(εκτός Ι και δίκλινων Α που είναι ενσωματωμένες,τα υπόλοιπα έχουν νιπτήρα ή νιπτήρα-ντουζιέρα).Φέτος υπήρξαν πολυ λίγες θέσεις για πρωτοετείς,και αυτές επειδή αποφασίστικε να συντηρηθεί το γ,και επειδή υπήρξε επιμονή απο μέρους φοιτητών για προσώρινή διαμονή στο ξενοδοχείο του Ρίου.Δυστυχώς δεν αδειάζουν πολλές θέσεις,απ'ότι γνωρίζω.Το γιατί φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε Χεχε, και εμένα με έπιασαν τα γέλια εκεί όταν είδα τον άλλον να είναι από το '91. Και φυσικά δεν ήταν ο μοναδικός!
rotten crusader Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Ντάξει αυτό,γίνεται παντού,το χεις πάρει απόφαση.Όταν ο άλλος σου λέει οτι δε μένει εστία και στο δωμάτιο του έχουν περάσει 7 ως ώρας(δεν διευκρινίζει αν το νοίκιαζε,γιατι για να μπήκε μάλλον δεν είχε και του πόρους για έχει σπίτι στο κέντρο και να δίνει ελαφριά τη καρδία το δωμάτιο.Επίσης δε ξέρουμε τι ήταν αυτοί οι 7.Φοιτητές?πληρούσαν κανα κριτήριο? )...Και το παρουσιαζει και ως κατάκτηση και αντίσταση κατα της αρχής(άλλο που δε θέλαν τέτοιες δηλώσεις αυτοι για διαμαρτυρηθουν)ενώ εσύ έχεις φτύσει αίμα για μπείς,και έχεις χαλάσει τα 20άρια για να μην χάσεις τα εργαστήρια μέχρι να μπείς...Ε σου τη βαράει λίγο άσχημα...
xri_ni Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Νομιζω το μονο Πανεπιστημιο που παρεχει κατοικια σε ολους τους φοιτητες που το επιθυμουν ειναι το Ιονιο,μου το'χε πει μια φιλη μου και δε το πιστευα.Εκει χρησιμοποιουν μονο ξενοδοχεια,δεν υπαρχουν κανονικες εστιες.Μου κανει εντυπωση οτι της Πατρας εχει τοσο μικρη διαθεσιμοτητα.Αρα πρεπει να εχεις παρα πολλα δικαιολογητικα για να παρεις δωματιο.
rotten crusader Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Έχει μεγάλυτερη δυναμικότητα σαν πανεπιστήμιο,αν το Ιόνιο έχει 6000 ενεργούς φοιτητές,το παν.πάτρας έχει 6000 που να δικαιούνται-θεωρητικά πάντα,με τα τυπικά χαρτιά - Δωρεάν στέγαση...Αντ'αυτού έχει πλέον 800 θέσεις διαθέσιμες.Επίσης σε πανεπιστήμιο Αιγαίου/Ιονίου,επειδή ανοίχθηκαν για εξυγίανση της τοπικής οικονομίας(αν και Κέρκυρα/Σάμο γνωρίζω απο πρώτο χέρι οτι έχει πολύ αξιόλογες σχολές,οπότε σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω κάποιο ίδρυμα),υπήρξαν συμφωνίες με τα τοπικά ξενοδοχεία,ώστε να αξιοποιηθούν κάποιες επιδοτήσεις-τότε που υπήρχαν τα περιθώρια για τέτοιες "συμφωνίες",τουλάχιστον σύμφωνα με τα κριτήρια των κυβερνήσεων-.Έτσι και οι ξενοδόχοι εξασφάλισαν 6-8 μήνες τον χρόνο,στάνταρ εισόδημα-αντι για την ως πρότινος νεκρή περίοδο-,και τα νησιά απέκτησαν πόρους(φαντάροι-φοιτητές=πιο επικερδής και σταθερός πόρος!).Και φυσικά οι φοιτητές πέρα απο τη χαμηλή βάση,είχαν ένα επιπλέον κίνητρο να πάνε Ιόνιο/Αιγαίο(Σκεπτικό στυλ "Έλα μωρέ,τσάμπα είναι,αν δε καταφέρουμε μεταγραφή,μπορεί να μας αρέσει,αλλιώς ξαναδίνουμε).Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
kyriakos2121 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Νομιζω το μονο Πανεπιστημιο που παρεχει κατοικια σε ολους τους φοιτητες που το επιθυμουν ειναι το Ιονιο,μου το'χε πει μια φιλη μου και δε το πιστευα.Εκει χρησιμοποιουν μονο ξενοδοχεια,δεν υπαρχουν κανονικες εστιες.Μου κανει εντυπωση οτι της Πατρας εχει τοσο μικρη διαθεσιμοτητα.Αρα πρεπει να εχεις παρα πολλα δικαιολογητικα για να παρεις δωματιο. Η απάντηση είναι απλή . Στο πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ της Πάτρας υπάρχουν καμιά 500αρα ( και λίγα λέω ) παιδιά παραπάνω από το αντίστοιχο πανεπιστήμιο στο Ιόνιο για αυτό έχουν και την ''άνεση'' ή ''πολυτέλεια'' αν θες πες το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.