Προς το περιεχόμενο

Δουλειες με καλα λεφτα

Septum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

tip δινω και θα δινω στον delivera .Γιατι εκτος το οτι τον ριχνουν συχνα στα λεφτα (ποσο μαλλον αν αναλογιστεις τα ενσημα που συχνα του κολλανε ) ειναι και επικινδυνη για την υγεια δουλεια (καιρικες συνθηκες , ολη μερα στον δρομο κλπ).Εκτος αυτου επειδη θεωρειται ''ευκολη'' ειναι αρκετα ξεκρεμαστος οσο αφορα την παραμονη του .Για τους υπολοιπους δεν συγκινουμαι και πολυ .

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

tip δινω και θα δινω στον delivera .Γιατι εκτος το οτι τον ριχνουν συχνα στα λεφτα (ποσο μαλλον αν αναλογιστεις τα ενσημα που συχνα του κολλανε ) ειναι και επικινδυνη για την υγεια δουλεια (καιρικες συνθηκες , ολη μερα στον δρομο κλπ).Εκτος αυτου επειδη θεωρειται ''ευκολη'' ειναι αρκετα ξεκρεμαστος οσο αφορα την παραμονη του .Για τους υπολοιπους δεν συγκινουμαι και πολυ .

Ευγε αγορι μου.

(ειμαι deliveras)

Δημοσ.

Believe me, και ο σερβιτορος τρωει κατι ξεγυρισμενα πιστολια κατσε καλα. Εχω δουλεψει εγω τζαμπα μερες επειδη καποιοι αποφασισαν να την κανουν γρηγορα χωρις να πληρωσουν...Τα χειροτερα ειναι απο ανθρωπους "επαγγελματιες" πιστολερο που δεν τους καταλαβαινεις οτι μπορει να φας την πιστολα. Η χειροτερη συνολικη πιστολα που εχω φαει σε μια μερα ηταν 88 ευρω. Ακομα ποναει ο κωλος μου.

Δημοσ.

Ε καλά, κι έναν εστιάτορα αν πάρεις και τον βάλεις να δίνει εργαλεία σε εγχείρηση ή τον πετάξεις στο χρηματιστήριο σε ώρα αιχμής θα τα φτύσει, το σόι σύγκριση είναι αυτή?

δεν συγκρινεται η πιεση του μαγειρα με τον χρηματιστη

sry κιολας

αλλα αν επρεπε να διαλεξω το ποιο ξεκουραστο κατα την γνωμη μου θα διαλεγα τον μαγειρα...

χωρις δευτερη σκεψη

"...ο πωλητης του καταστηματος ουτε νυχτες δουλευει, ουτε ΣΚ, ουτε αργιες, ουτε τιποτα και γενικα -εχει- ωραριο..."

Το μόνο από τα παραπάνω που ισχύει για τους πωλητές λιανικής, είναι το "νύχτες"... το free "Σ" από το "Σ/Κ", που το είδες; Τις περιόδους των χριστουγεννιάτικων/πρωτοχρονιάτικων/πασχαλινών γιορτών, που όλοι οι πωλητές λιανικής καλπάζουν σαν άλογα σε 12ωρη καθημερινή βάση, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ανά εορταστική περίοδο, την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι, είναι αραχτοί με τους φίλους και τις οικογένειές τους (και πολύ καλά κάνουν, διότι έτσι πρέπει...), τις έχεις ζήσει; Τα "ρεπό" που αποκλείονται εξ' αρχής από τους εργοδότες - άσχετα αν ο νόμος προβλέπει ένα κάθε εβδομάδα - όταν πας να ζητήσεις δουλειά στο μαγαζί τους ως πωλητής, τι σου λένε;

"...και γενικα -εχει- ωραριο"; Φυσικά, αλλά αυτό τηρείται με στρατιωτική ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια, μόνο όσο αφορά την ώρα που πρέπει να πας στη δουλειά σου. Αν αποφασίσεις να ζητήσεις την εφαρμογή του και κατά το "σχόλασμα", έχεις μπει στη μπούκα, ακόμα και για απόλυση...

Υ.Γ. : 20 χρόνια πωλητής λιανικής έχω δουλέψει, σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις. Σου εγγυώμαι ότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέω!

σωστος

Δημοσ.

Τυπικα ναι εχει καταργηθει με την εννοια οτι δεν μπορει να γραφει "κουβερ" η αποδειξη. Γραφει ομως "παροχη υπηρεσιων" ή κατι αλλο αναλογο.[...]

Στα μαγαζια τα οποια εχουν tips με το στανιο επι τις % ή ενα στανταρ ποσο με το που κατσεις στο τραπεζι αυτα τα tips μοιραζονται σε ολο το προσωπικο. Και εκει βεβαια εσυ αν θελεις αφηνεις οτι γουσταρεις παραπανω αν σου εκανε καποιος απο τους εργαζομενους εντυπωση πανω στη δουλεια του.

Ναι αυτό το τελευταίο εννούσα κι εγώ, ότι κι εδώ προβλέπεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Άλλο αν θέλει ο άλλος να σου αφήσει το κάτι παραπάνω, δεν μπορεί ετσιθελικά και να πληρώνεσαι ημερομίσθιο και να ζητάς tips.

Μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο:

servitorabourbouardenei.jpg

ΥΓ Αφήνω πάντα tips, από σερβιτόρους και deliverάδες, μέχρι και σε καφετέριες γιατί έχω περάσει παρόμοιο παλούκι. Άλλο αυτό και άλλο το "οι πολιτισμένοι το θεωρούν υποχρέωση".

δεν συγκρινεται η πιεση του μαγειρα με τον χρηματιστη

sry κιολας

αλλα αν επρεπε να διαλεξω το ποιο ξεκουραστο κατα την γνωμη μου θα διαλεγα τον μαγειρα...

Εξαρτάται τα ποσά για τα οποία παίζεται το κεφάλι του καθενός. Ο σεφ του Burj Alarab, δεν έχει την ίδια πίεση με τον χρηματιστή-εντολοδόχο μικρής ελληνικής χρηματιστηριακής και ο trader στο NYSE δεν έχει την ίδια πίεση με τον οικογενειακηεπιχείρηση εστιάτορα στα Πετράλωνα.

Αλλά αυτό είναι πρώτον αυτονόητο και δεύτερον δεν θέλω να αρχίσουμε διαδικτυακά πουλομετρήματα για το επάγγελμα του καθενός.

Δημοσ.

Δεν αναφερομαι σιγουρα σε δουλειες που απαιτουν χρονια σπουδων οπως γιατρος δικηγορος κλπ-που και παλι καλα χρηματα και αποκατασταση δεν ειναι εγγυημενα.Μιλαω για κατι πιο αμεσο με λιγες η και καθολου σπουδες που μιλανε τα νουμερα.

ΕΠΟΠ και Ειδικός φρουρός. Πρώτος μισθός 900€. Μετά απο 3 έτη 1100€. Καθόλου σπουδές, μόνο αντοχές. Θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις δίνει πολλά μόρια για να περάσεις εγγυημένα.
Δημοσ.

Ναι αυτό το τελευταίο εννούσα κι εγώ, ότι κι εδώ προβλέπεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Άλλο αν θέλει ο άλλος να σου αφήσει το κάτι παραπάνω, δεν μπορεί ετσιθελικά και να πληρώνεσαι ημερομίσθιο και να ζητάς tips.

Και ομως δεν προβλεπεται για ολα τα καταστηματα. Ισως στα μεγαλα εστιατορια και σε ορισμενα πρωτοκλασσατα καφε να ειναι και ετσι αλλα στα περισσοτερα καταστηματα δεν παιζει μπουρμπουαρ με το στανιο ασχετα αν το ημερομισθιο συνεχιζει να ειναι μειωμενο για τους εργαζομενους.

Edit: Υπαρχει μαγαζι στην Θεσσαλονικη (Τουμπα) που οι υπαλληλοι φορανε μπλουζες που γραφει "το μπουρμπουαρ δεν ειναι απαραιτητο αλλα ειναι ανθρωπινο" :lol:

Δημοσ.

Μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο:

servitorabourbouardenei.jpg

ΥΓ Αφήνω πάντα tips, από σερβιτόρους και deliverάδες, μέχρι και σε καφετέριες γιατί έχω περάσει παρόμοιο παλούκι. Άλλο αυτό και άλλο το "οι πολιτισμένοι το θεωρούν υποχρέωση".

Εξαρτάται τα ποσά για τα οποία παίζεται το κεφάλι του καθενός. Ο σεφ του Burj Alarab, δεν έχει την ίδια πίεση με τον χρηματιστή-εντολοδόχο μικρής ελληνικής χρηματιστηριακής και ο trader στο NYSE δεν έχει την ίδια πίεση με τον οικογενειακηεπιχείρηση εστιάτορα στα Πετράλωνα.

Αλλά αυτό είναι πρώτον αυτονόητο και δεύτερον δεν θέλω να αρχίσουμε διαδικτυακά πουλομετρήματα για το επάγγελμα του καθενός.

Ο χρηματιστής έχει την επιπλέον αμοιβή του και ο χειρούργος/νοσοκόμος το φακελάκι του, εξτραδάκι δηλαδή(ς).;ρ

Της απειλής.

5.jpg

Του πονηρού.

tittips.jpg

Βουκολικό

20244385_9ed73b60f7.jpg

Του επαίτη.

tipjarsigntipjarsign.jpg

Του geek

tipjar2.jpg

Του θαλασσόλυκου.

tipping.jpg

Του θεοφοβούμενου;ρ

2.jpg

Του συνομοσιολόγου.

3.jpg

Του οικολόγου.

2339071845_dd7c74ff61_m.jpg

Δημοσ.

Για τα τιπς, ό,τι λέει ο Ικαρούγκα και ο Τούφας που το έθεσε στη σωστή διάσταση.

Ον τόπικ, η δουλειά του σερβιτόρου κάθε άλλο παρά καλά λεφτά έχει, αν αναλογιστούμε τον λόγο χρήμα(μεροκάματο+τιπς) προς τις ώρες που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί, την σωματική καταπόνηση, τη συρρίκνωση της προσωπικής ζωής και την απουσία ελεύθερου χρόνου, κλπ κλπ.

Καμία σχέση με τον υδραυλικό πχ που τσιμπάει 50ευρα για 1-2 ωρίτσες μαξ.

Δημοσ.

Eν τελει, αφου το επαγγελμα του υδραυλικου ειναι τοσο καραγαματο γιατι δεν γινονται υδραυλικοι οι νεοι?

@livewire: 50ευρω για 1-2 (1:30 πες) ωρες εργασιας επαγγελματια στο σπιτι σου ειναι πολλα? To λετε και το ξαναλετε, λες και ειναι τιποτα κλεφτρονια ας πουμε.

Δημοσ.

Αυτό με το ψάρι καλό χαχαχ

Γιατί καταργήσατε την αρνητική ψήφο στα posts;

η απορία μου είναι "γιατί το facebook έχει μόνο Like"

Αν μιλάς για τον ιδιωτικό τομέα, τα δώρα δίνονται 3 φορές τον χρόνο, αλλά το Πάσχα και το επίδομα αδείας είναι μισός μισθός. Άρα, αν παίρνει 800 τον μήνα, τα δώρα του είναι συνολικά 1600. Φυσικά, στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν δημοσιοϋπαλληλικά επιδόματα.

Αν πάλι μιλάς για δημόσιο, τα δώρα έχουν καταργηθεί και στη θέση τους υπάρχουν κάτι επιδόματα, τα οποία, στις περιπτώσεις που ξέρω εγώ, είναι <400 ευρώ καθαρά, συνολικά.

Και στις 2 περιπτώσεις, δεν έχεις κάνει καλά τους υπολογισμούς σου.

όχι ρε λολ , δεν μιλάω για αυτούς , δεν ξέρω για δώρα, αλλα τα επιδόματα πάνε σύννεφο

, άκου εκεί "επίδομα μεταφοράς φακέλων, επίδομα επειδή είσαι συνεπής στην δουλειά)

1 μισθος ειναι τα Χριστουγεννα, μισος μισθος το Πασχα και αλλος μισος το επιδομα αδειας.

συνολο 1 +0.5 + 0.5 = ;

3 λες ε;

πως περασες στο πανεπιστημιο;

κάνοντας ιδιαίτερα από εσένα

Δημοσ.

Eν τελει, αφου το επαγγελμα του υδραυλικου ειναι τοσο καραγαματο γιατι δεν γινονται υδραυλικοι οι νεοι?

@livewire: 50ευρω για 1-2 (1:30 πες) ωρες εργασιας επαγγελματια στο σπιτι σου ειναι πολλα? To λετε και το ξαναλετε, λες και ειναι τιποτα κλεφτρονια ας πουμε.

Κσαναδιάβασε λίγο το ποστ μου, βρε Μίντι. Τρεις γραμμές είναι.

Για την ερώτηση που απευθύνεις γενικά, θα σου απαντήσω προσωπικά, αν μου επιτρέπεις. Υπάρχουν επαγγέλματα που θα ήθελα να κάνω, αλλά δεν μπορώ. Υπάρχουν και επαγγέλματα που θα μπορούσα να κάνω, αλλά δεν θέλω. Στα πρώτα ανήκουν το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, του σκηνοθέτη, του εισοδηματία. Στα δεύτερα, το επάγγεμα του δικηγόρου, του υδραυλικού, του στρατιωτικού.

Δημοσ.

Γιατί (ευτυχώς) δεν είναι τα λεφτά το μοναδικό κριτήριο επιλογής εργασίας. Μετράνε η δημιουργικότητα, η ποικιλία, οι δυνατότητες εξέλιξης, η ασφάλιση, η αναγνώριση, οι συνθήκες εργασίας και χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες. Αν ο topic starter ρωτούσε "ποια δουλειά είναι λιγότερο βαρετή" ή "ποια δουλειά έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική αναγνώριση" ή "με ποια δουλειά θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο" οι απαντήσεις φαντάζομαι δεν θα ήταν οι ίδιες.

Δημοσ.

Γιατί (ευτυχώς) δεν είναι τα λεφτά το μοναδικό κριτήριο επιλογής εργασίας. Μετράνε η δημιουργικότητα, η ποικιλία, οι δυνατότητες εξέλιξης, η ασφάλιση, η αναγνώριση, οι συνθήκες εργασίας και χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες. Αν ο topic starter ρωτούσε "ποια δουλειά είναι λιγότερο βαρετή" ή "ποια δουλειά έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική αναγνώριση" ή "με ποια δουλειά θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο" οι απαντήσεις φαντάζομαι δεν θα ήταν οι ίδιες.

Ωραια, αρα να αναφερονται και αυτα τα ενα σωρο αρνητικα του συγκεκριμενου επαγγελματος, διοτι αποτι βλεπω οσοι αναφερθηκαν/αναφερθηκατε σε αυτο το επαγγελμα ειχαν να σημειωσουν μονο τα σουπερ ντουπερ ουαου στα ορια της κλεψιας, λεφτα. Τα οποια παρεπιπτοντως δεν ειναι και τιποτα τρελα.

Παντως ενω γραφεις ενα ματσο αρνητικα στο τελευταιο σου ποστ, πρηγουμενως αυτη τη δουλεια προτεινες κι εσυ :> Να υποθεσω οτι την προτεινες με μοναδικο (δυστυχως) κριτηριο τα λεφτα και τιποτα αλλο απο οσα ανεφερες παραπανω?

Ψήφος και από εμένα στον υδραυλικό. Εξασφαλισμένη ζήτηση (πάντα κάτι θα χαλάσει) και -αν είσαι καλός- θα σε παρακαλάνε και θα σου δίνουν παραπάνω από όσα ζητάς για να ξαναπάς όταν θα σε χρειαστούν.

Δημοσ.

Ξεχασα να αναφέρω και το φυσικοθεραπευτής/τρια. Πραγματικά ΠΟΛΛΑ χρήματα παιδιά, με την ανάλογη φυσικά κούραση. Πάλι κρίνω εξ "ιδίων" ας πούμε. Παρόλο τον ανταγωνισμό, πολλά τα λεφτά που βγαίνουν.

Γιατρέ μου, δε θα διαφωνήσω στο επιχείρημα σου,αλλά δε θα συμφωνήσω κιόλας. Ναι μέν, διαθέτεις πολλά χρήματα και χρόνο για τις σκουδές σου/σας, αλλά ε δε γίνεται με το που βγαίνει κάποιος γιατρός στην αγορά εργασίες να γδύνει το κοσμάκη.

Συγνώμη που το γενικεύω,μιας και δεν ειναι όλοι ίδιοι,αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.

Οπως προανέφερα, κάνω καλή παρέα με συναδέλφους σου και μιλάμε για τον κλάδο ελεύθερα,μέχρι φυσικά να μαλώσουμε,αλλά μετά απο 4-5 μπύρες όλα μέλι γάλα. (γιατί οι γιατροί έχουν μια έφεση στο υπερμετρο αλκοολ και το τσιγάρο;;; :mrgreen: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...