Προς το περιεχόμενο

Δουλειες με καλα λεφτα

Septum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα με προσοχή τα παραπάνω και να μεταφέρω την άποψη μου...

Αρχικά, περί γιατρών/δικηγόρων αφήστε τους απ'εξω, μιας και τυχαίνει να διατηρώ φιλικές σχέσεις με κάποιους και μπορώ να πώ με σιγουριά πως κλαίγονται περισσότερο απο όλους τους επαγγελματίες, αλλά βγάζουν αρκετά χρήματα. (δε μιλώ φυσικά για τους δικηγόρους που εργάζονται ως υπάλληλοι/συνεργάτες σε μεγάλα γραφεία,διότι αυτοί παίρνουν 3.60).

Περί περίπτερου. Γνωστός διατηρούσε περίπτερο επι σειρά ετών στα Γιαννιτσά σε καλό σημείο θα έλεγα. Τότε ίσχυε αυτό που αναφέρθηκε πριν περί ενοικίου άδειας απο ανάπηρο.

Το παιδί νοίκιαζε την άδεια 500ε/μήνα.Μου εξηγούσε, πως για να βγεί μεροκάμματο, πρέπει το περίπτερο ναναι τουλάχιστο 20 ώρες ανοικτό, με τις ώρες αιχμής μέσα. Αυτό αμέσως αμέσως σημαίνει 2 άτομα=2μεροκάμματα

Οπότε,ότι κέρδος υπολογίζει κανείς (μη μπερδεύετε το τζίρο με το κέρδος) βάλτε το /2.

Εντέλει ο γνωστός το πούλησε, παρόλο που βιοποριζόταν αυτός και ο αδελφός του.

Για τις υπόλοιπες δουλειές που αναφέρθηκε, πραγματικά και εν μέσω κρίσης, και παρόλο που οι οικοδομές βρίσκονται σε τεράστια ύφεση (το ζώ κι εγώ) υδραυλικός θα ήταν η 1η μου επιλογή.

Διότι: σύνδεση με αέριο,μερεμέτια γίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Δε μιλώ για εργολαβίες υδραυλικών σε οικοδομές,πάνε αυτά. Αλλά τα ψιλολόγια γίνονται παντού και πιστέψτε με, δεν αλλάζουν όλοι βρύση μόνοι τους.

Χρεώνουν απίστευτα ποσά, πχ 50ε απλά για να αλλάξουν μια βρύση και θεσ/νικη που γνωρίζω, Δ Ε Ν μπορείς να βρείς διαθέσιμο άμεσα σχεδόν ποτέ.

Για ηλεκτρολόγους, δε νομίζω να ισχύει όμως το ίδιο, δε γνωρίζω κιόλα.

Περί ξυλουργού, κι αυτό σιγά σιγά πεθαίνει,ίσως να "πιάσει" σε μέρη που κινείται το χρήμα,μιας και πλέον οι περισσότεροι αγοράζουν φασόν έπιπλα,βάζουν πλακάκια αντι για ξύλο, σκάλα απο μπετό αντί για ξύλο και πάει λέγοντας, μιας και το κόστος ειναι μικρότερο.

Περί βοθρατζήδων τώρα,όντως έχιε χρήμα η δουλειά αλλά...Πρέπει να είσαι σε μέρος και να έχει κοντά μέρη (για να κάνεις αποσβεση το φορτηγό) που να μην έχει αποχέτευση. Πρέπει να έχεις κοντά σου βιολογικό και να πληρώνεις για να πετάς το φορτίο. Εάν γίνει αποχέτευση στις περιοχές που δουλεύεις θα έχεις μεγάλα έξοδα για να μετακινηθείς αλλού (που ήδη θα υπάρχει άλλος συνάδελφος) και πάει λέγοντας.

Το ζώ απο το χωριό μου, όπου σε 10 χρόνια εγινε αποχέτευση σχεδόν σε όλο το δήμο

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν ανέβεις προς Β.Π. πληρωνουν καλά για κοπέλα ελληνίδα με πτυχίο να προσέχει τα παιδια και να τα διαβάζει, αλλά πρέπει να θυσιάζεις βράδια και ΣΚ ...

Είμαι ηρώδης , δεν αντέχω τα παιδιά . Άσε που δεν έχω σχέση με παιδαγωγικά.

Δημοσ.

Εκ του ασφαλούς οι δουλειές των άλλων φαίνονται ωραίες.

μαζί σου. όλοι πιστεύουμε ότι η γ....τη δουλειά με τα πολλά φράγκα και τον λίγο κόπο/κεφάλαιο είναι κάποια άλλη

ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ.

συμφωνώ κι εδώ. είναι καταπληκτικό πως ενώ "ξέρουμε" ποιες δουλειές είναι καλές, δεν πάμε να ενταχθούμε σε αυτές. ειδικά όταν δεν έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις μόρφωσης, προϋπηρεσίας, κλπ

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι το θέμα ξεκίνησε για δουλειές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες σπουδές. Ο γιατρός που αναφέρθηκε έχει συνήθως 10-14 χρόνια μεταλυκειακών σπουδών. Το να συγκρίνονται τα χρήματα που βγάζει με τις αμοιβές ενός αποφοίτου 4ετούς σχολής είναι σαν να συγκρίνουμε έναν απόφοιτο λυκείου με κάποιον που πήγε 3 τάξεις στο δημοτικό, δηλαδή άκυρο.

Εντός θέματος τώρα, νομίζω ότι εκτός από τα λεφτά που βγάζει κάποιος "ανά πράξη" πρέπει να κοιτάμε και άλλες παραμέτρους, όπως το αν έχεις συνεχώς εξασφαλισμένη δουλειά και το πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύεις. Ο τουρισμός, για παράδειγμα, απ' όσο ξέρω, έχει καλό μεροκάματο, αλλά συνήθως δουλεύεις μόνο λίγους μήνες τον χρόνο και συχνά πρέπει να ψάχνεις για καινούργια δουλειά. Το περίπτερο, όπως ειπώθηκε, απαιτεί διπλές βάρδιες (είναι σαν να κάνεις δύο δουλειές δηλαδή). Ψήφος και από εμένα στον υδραυλικό. Εξασφαλισμένη ζήτηση (πάντα κάτι θα χαλάσει) και -αν είσαι καλός- θα σε παρακαλάνε και θα σου δίνουν παραπάνω από όσα ζητάς για να ξαναπάς όταν θα σε χρειαστούν.

Δημοσ.

χ3 δωρα; και μετα λες οτι ειναι και του δημοσιου;

ετσι για την ιστορια, τα δωρα ειναι 2 το χρονο στον ιδιωτικο τομεα και 0 στο δημοσιο οπου υπαρχει επιδομα.

αυτά για τα μάτια του κόσμου, και μην μου λες τώρα για το δημόσιο 0, αυτοι και που πάνε δουλειά χάρη μας κάνουν...

το δημόσιο είναι τόσο ξεφτίλα που και για να πας να κατουρήσεις τηα πάρεις επίδομα

Για χειρωνακτικές υπάρχει κάτι που μπορώ ως γυναίκα να κάνω από δουλειές ; Να μην απαιτεί μυική δύναμη άντρα ;

δεν τις μπορώ αυτές τις υπερβολές, ΌΛΑ στο ΜΥΑΛΟ είναι... δεν είπαμε να πας και οικοδομή...

δεν μπορεί μια γυναίκα πχ, να δουλέψει έστω και 1 μέρα σε 1 αποθήκη? όπου θα έρχονται φορτηγά και θα πρέπει να βγάζει τις παλέτες?

δύσκολο? ναι είναι... αλλα όπως είπα για 1 μέρα μόνο...

δεν θα το κάνει... γιατι πολύ απλά "είμαι γυναίκα και δεν είμαι για αυτά"

ας αλλάξουμε πρώτα μυαλά ...

Δημοσ.

αυτά για τα μάτια του κόσμου, και μην μου λες τώρα για το δημόσιο 0, αυτοι και που πάνε δουλειά χάρη μας κάνουν...

εισαι εκτος τοπου και χρονου. στην αρχη λες για 3 δωρα το χρονο και τωρα επιμενεις οτι παιρνουν ακομα. λιγος σεβασμος σε ανθρωπους που χασαν το εισοδημα τους δε βλαπτει.

Δημοσ.

εισαι εκτος τοπου και χρονου. στην αρχη λες για 3 δωρα το χρονο και τωρα επιμενεις οτι παιρνουν ακομα. λιγος σεβασμος σε ανθρωπους που χασαν το εισοδημα τους δε βλαπτει.

σεβασμός στον "γαμ**α" σου-μου-μας? , να σεβαστώ το κράτος? τους υπηρέτες τους? που δεν ξέρουν που δουλεύουν "επειδή δεν πατάνε και ποτέ" και παίρνουν του κόσμου τα λεφτά....

κατάλαβα... και εσύ δημόσιο...

Δημοσ.

οχι, εχασες. ιδιωτικο τομεα δουλευω. εσυ φανταζομαι δεν εχει δουλεψει ουτε μια ωρα (νομιμα) στη ζωη σου B) αφου μου λες για 3 δωρα.

α και επισης, δε σε γαμανε ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι οπως λες. σε γαμανε καποιοι σιγουρα, αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που κανουν σωστα τη δουλεια τους και καηκανε μαζι με τα ξερα.

Δημοσ.

δεν τις μπορώ αυτές τις υπερβολές, ΌΛΑ στο ΜΥΑΛΟ είναι... δεν είπαμε να πας και οικοδομή...

δεν μπορεί μια γυναίκα πχ, να δουλέψει έστω και 1 μέρα σε 1 αποθήκη? όπου θα έρχονται φορτηγά και θα πρέπει να βγάζει τις παλέτες?

δύσκολο? ναι είναι... αλλα όπως είπα για 1 μέρα μόνο...

δεν θα το κάνει... γιατι πολύ απλά "είμαι γυναίκα και δεν είμαι για αυτά"

ας αλλάξουμε πρώτα μυαλά ...

Ρώτησα , το ερωτηματικό το είδες ; Δεν έχω ξανακάνει χειρωνακτική δουλειά . Πάντως με τόση προσφορά εργατικών χεριών τη γυναίκα θα πάρουν ; Για αποθηκάριο πάντα άντρα βλέπω να ζητάνε και να ξέρει κλαρκ ( εμ όταν ασχολιόταν με αυτά ο πατέρας μου δεν πήγαινα να μάθω η δικιά σου καμία ηλεκτροσυγκόλληση , κανα κλαρκ , είμαι γυναίκα έχω , έχει μουτζούρα κ.λ.π. ).

Δημοσ.

Είμαι ηρώδης , δεν αντέχω τα παιδιά . Άσε που δεν έχω σχέση με παιδαγωγικά.

Μα έτσι κι αλλιώς ρε είναι πολύ πακέτο, σου τρώει όλο σου το χρόνο δεν έχεις ωράριο και γίνεται της μουρλής...

Δημοσ.

Είναι πολύ χειρότερα για εμάς τις γυναίκες. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει μέχρι τα 30 μου να έχω κάνει κάτι δικό μου .

Για χειρωνακτικές υπάρχει κάτι που μπορώ ως γυναίκα να κάνω από δουλειές ; Να μην απαιτεί μυική δύναμη άντρα ;

http://us.123rf.com/400wm/400/400/zagorodnaya/zagorodnaya1105/zagorodnaya110500011/9461208-sexy-young-woman-construction-worker.jpg

:D

Δημοσ.

δεν το περιμενα, το εμαθα προσφατα.

φωτογραφος σε αυτες της εταιριες που βγαζουν φωτογραφιες για τα γνωστα μαγαζια-κλαπς στο fb πχ, guestlist-carpe diem κλπ...

~40+ ευρα για 3 ωρες. και δεν το λες και ασχημο το περιβαλλον εργασιας.

Δημοσ.

Επι του θεματος , καλα λεφτα χωρις ειδικευση (και κεφαλαιο εννοειται) , εκει οπου υπαρχουν tips . Τωρα που υπαρχουν ακομη πολλοι που δεν τους αγγιξε η κριση και θελουν ακομα να πουλανε μουρη με κατι τετοια.Γνωστος εξακολουθει να βγαζει 50-60 Ε tips την ημερα , ΣΚ εννοειται σαν σερβιτορος .Ευχηθειτε να παραμεινουν καποιοι μαλ..ανοιχτοχερηδες. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...