lebron15 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Συγγνωμη αν υπαρχει παρομοιο θεμα αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι ενω εψαξα που να απαντασει στις ερωτησεις μου,εχω κατι λιγα ευρουλακια αυτη τη στιγμη που θελω να τα ''ξεφορτωθω'' απο πανω μου,250 για την ακριβεια και αποφασισα πως ειναι καιρος να κανω το πρωτο βημα για μια απο τις αγαπες μου,την μοτοσυκλετα. Θελω να μου πειτε απο την εμπειρια σας αλλα και απο φιλων σας ποσο κοστιζει το διπλωμα Α και Α1,νομιζω κοστιζουν το ιδιο αρα δεν υπαρχει θεμα για να παρω και εγω τις αποφασεις μου. Θα μου πειτε και με το δικιο σας βεβαια,ρε φιλε πηγαινε ρωτα και παρατα μας αλλα δεν ειναι ετσι γιατι θελω να ξερω ποσο παιζει συνηθως η ταριφα και να μην παω να αφησω τα λεφτα μου σε καποιον που ειναι πιο ακριβως και γιατι δεν μου περισσευουν αλλα και γιατι το χω κανονα στη ζωη μου να επιβραβευω τους ανθρωπους που σεβονται τους αλλους και δεν τους ρουφουν το αιμα. Επισης μενω μονιμα Αθηνα αλλα σπουδαζω στην Κομοτηνη,μενοντας περισσοτερο καιρο στην πολη της Θρακης βεβαια,που πιστευετε πως θα ειναι φθηνοτερα; Εχω ακουσει πως οι τιμες στην επαρχια ειναι φθηνοτερες! Ισχυει; Θελω τα φωτα σας παρακαλω! Οσες περισσοτερες απαντησεις τοσο καλυτερα για μενα! Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Κοιτα για να παρεις το Α πρεπει να χεις κλεισει τα 21 ή να χεις 2 χρονια το α1 ! Οποτε πας για Α1 ή α (άλφα μικρο ) ... Τωρα το διπλωμα στην επαρχια εχω ακουσει κ γω οτι ειναι πιο φτηνο , μαλιστα με 800 ευρω ενας φιλος μου στη Κοζανη εβγαλε αμαξι και μηχανακι (αλφα μικρο) ενω στην Αθηνα ειναι σιγουρα κατιτις παραπανω. Μια συμβουλη,να βαζεις σημεια στιξης στα γραφομενα σου γιατι δε ειναι ευκολο να σε διαβαζουν ολοι , τουλαχιστον γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες απλα αμα βαζεις και καμια τελεια θα σαι αριστος . Διπλωμα για αυτοκινητο εχεις ? Γιατι να ξερεις αν εχεις ηδη για αμαξι δινεις μονο 10 ερωτησεις για μηχανακι , αρκετα ευκολες. Αν δε εχεις τιποτα δινεις και Κ.Ο.Κ. και τις 10 ερωτησεις για το μηχανακι αλλα στο μελλον οταν πας να παρεις του αυτοκινητου δεν θα δωσεις κωδικα... Α και να υπολογιζεις και 30 ευρω το χαρατσι εκδοσης διπλωματος σε μορφη πιστωτικης καρτας δλδ πλαστικο. και κανα 10ρικο το βιβλιαρακι αλλα ελεος μη τους το χαρισεις ,ψαξε στο kok.artinoi.net νομιζω που εχει online test ή κατεβασε του powerpoint τα τεστακια, εγω αυτο ειχα κανει το 2007...! Οτι αλλο θες να ρωτησεις εδω ειμαστε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lebron15 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω για τις συμβουλες σου,θα κοιταξω εννοειται και στα sites που με παρεπεμψες.Δεν εχω διπλωμα αυτοκινητου,παω με τη μια για μοτοσυκλετα,εσυ ποσα εδωσες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 το 2007 εδωσα 600 για το αμαξι και το 2009 350 για το μηχανακι... και ειμαι στον πειραια.... Παντως το διπλωμα Α με το α στη τιμη δεν εχουν καμια διαφορα . Παντως τωρα να ξερεις , εχε διαμορφωθει η εξης κατασταση: α μικρο: ειτε θα δωσεις με σκουτερακι , οποτε ο περιορισμος θα ειναι να οδηγεις μονο αυτοματο ειτε θα δωσεις με παπακι ,οποτε θα μπορεις να οδηγεις και αυτοματο και ημιαυτοματο (για μηχανακια τυπου cbr δεν ξερω ακριβως). Παλιοτερα , αν ειχες το α μικρο για 2 χρονια , πηγαινες με παραβολα και το εκανες Α . Τωρα το αλλαξανε ,εκτος απο παραβολα , θελει και εξετασεις με την αναλογη μηχανη (συνηθως μια 400ρα honda CB εχουνε) ... Αυτα για το α μικρο ισχυουνε απο Ιουνιο ή ιουλιο 2009 , και αυτο με την επεκταση δλδ οσοι βγαλαμε διπλωμα μεχρι 31 μαιου 2009 μπορουμε απο φετος μονο με παραβολο να το κανουμε απεριοριστο. Ενω απ τις 1/6/09 πρεπει να γινει αυτα που αναφερω παραπανω. Ρωτα σε 2-3 δασκαλους αυτα που σου ειπα να δεις αν ισχυουν , κατα 98% ισχυουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lebron15 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Και το κοστος για την μεταβαση απο το Α1 στο Α ποσο θα ειναι; Εγω θα βγαλω το διπλωμα τωρα αλλα δεν θα οδηγαω μεχρι να μαζεψω λεφτα για να παρω κατι. Ειναι σπαταλη χρηματων δηλαδη να παω να το βγαλω τωρα αφου θα ξανα δωσω σε εναμιση χρονο περιπου για το Α; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devil-ji Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Παλιοτερα , αν ειχες το α μικρο για 2 χρονια , πηγαινες με παραβολα και το εκανες Α . Τωρα το αλλαξανε ,εκτος απο παραβολα , θελει και εξετασεις με την αναλογη μηχανη (συνηθως μια 400ρα honda CB εχουνε) ... Αυτα για το α μικρο ισχυουνε απο Ιουνιο ή ιουλιο 2009 , και αυτο με την επεκταση δλδ οσοι βγαλαμε διπλωμα μεχρι 31 μαιου 2009 μπορουμε απο φετος μονο με παραβολο να το κανουμε απεριοριστο. Ενω απ τις 1/6/09 πρεπει να γινει αυτα που αναφερω παραπανω. Ρωτα σε 2-3 δασκαλους αυτα που σου ειπα να δεις αν ισχυουν , κατα 98% ισχυουν. Πλακα κανεις??? Εβγαλα το μικρο 27/5/09 , τρομερη κωλοφαρδια :mrgreen: και μολις εκανα τα χαρτια για το μεγαλο. Αν μπορεις να κανεις αυτοκινητου + μηχανης θα ηταν το καλυτερο οικονομικα για σενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εγώ που είμαι 21 και δεν έχω δίπλωμα δικύκλου τι μπορώ να κάνω; Είναι καλύτερα να πάω να δώσω για το Α ή να κάτσω στ' αυγά μου με το Α1; Βέβαια αν πάρω μηχανή κάτι μικρό θα έπαιρνα (π.χ. CBR'125), ανεξαρτήτως διπλώματος. Απλά σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να δώσω δύο φορές για δίπλωμα ενώ μπορώ να πάρω κατευθείαν το «μεγάλο» εφόσον πληρώ τα όρια ηλικίας. ...από την άλλη όμως φοβάμαι και να ανέβω σε «θηρίο» κατευθείαν, χωρίς εμπειρία, φαντάζεστε να πήγαινα για εξέταση και να μου έφερναν καμιά 600άρα; Θα φρίκαρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 συνηθως 400ρα σου δινουν. Γνωμη μου? Συννενοησου με τον δασκαλο , να κανεις καμια βολτα την μεγαλη , αν ψηνεσαι πραγματικα ομως, αλλιως αν νιωθεις οτι δεν το χεις κατσε με το μικρο. Αν δε φοβομουν την υπαρξη συμπλεκτη , θα περιμενα και γω να δινα κατευθειαν για το μεγαλο ,αλλα ξερω τον ευατο μου οτι κοτευει γενικα σε δικυκλα , απλα κουτσα κουτσα μπορω να κυκλοφορησω με κανα σκουτερ οποτε τοτε εβγαλα το μικρο. Για να μην σε μπερδευω με μενα , αφου εχεις κλεισει τα 21 , σκεψου και ψαξτο λιγο να παρεις το απεριοριστων ... βεβαια το τι θες πραγματικα το ξερεις εσυ! @ devil-ji κ γω την ιδια ημ/νια με σενα εδωσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erwdios Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εγώ που είμαι 21 και δεν έχω δίπλωμα δικύκλου τι μπορώ να κάνω; Είναι καλύτερα να πάω να δώσω για το Α ή να κάτσω στ' αυγά μου με το Α1; Βέβαια αν πάρω μηχανή κάτι μικρό θα έπαιρνα (π.χ. CBR'125), ανεξαρτήτως διπλώματος. Απλά σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να δώσω δύο φορές για δίπλωμα ενώ μπορώ να πάρω κατευθείαν το «μεγάλο» εφόσον πληρώ τα όρια ηλικίας. ...από την άλλη όμως φοβάμαι και να ανέβω σε «θηρίο» κατευθείαν, χωρίς εμπειρία, φαντάζεστε να πήγαινα για εξέταση και να μου έφερναν καμιά 600άρα; Θα φρίκαρα! Τράβα για απεριορίστου. Αν μάθεις με μηχανή, τα μικρά θα σου φαίνονται παιχνίδι και γενικά θα μάθεις να είσαι και προσεκτικότερος IMHO. Και στην τελική αφού είναι τα ίδια λεφτά σε συμφέρει από το να τρέχεις μελλοντικά να δίνεις εξετάσεις για μεγαλύτερο κυβισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damienmaguire Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 καλησπερα σας... και γω το σκεφτομαι για μηχανη 125αρα.. οποτε μαλλον θα μεινω στα κυβικα μου να το πω απλα γιατι δεν το χω και ιδιαιτερα με τις μηχανες.το διπλωμα εχω μαθει οτι κανει γυρω στα 350-400.ισχυει φανταζομαι? και αυτο που θελω να ρωτησω κυριως..με ενα 125αρι...ταξιδια μπορεις να κανεις?μιλαω για υδροψυκτο και φυσικα με ολες τις απαραιτητες στασεις.ταξιδια δεν εννοω αθηνα-κιατο φυσικα αλλα π.χ. μεχρι θεσσαλονικη.και ας πηγαινω με σταθερα 90 και να κανω στασεις να κρυωνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 καλησπερα σας... και γω το σκεφτομαι για μηχανη 125αρα.. οποτε μαλλον θα μεινω στα κυβικα μου να το πω απλα γιατι δεν το χω και ιδιαιτερα με τις μηχανες.το διπλωμα εχω μαθει οτι κανει γυρω στα 350-400.ισχυει φανταζομαι? και αυτο που θελω να ρωτησω κυριως..με ενα 125αρι...ταξιδια μπορεις να κανεις?μιλαω για υδροψυκτο και φυσικα με ολες τις απαραιτητες στασεις.ταξιδια δεν εννοω αθηνα-κιατο φυσικα αλλα π.χ. μεχρι θεσσαλονικη.και ας πηγαινω με σταθερα 90 και να κανω στασεις να κρυωνει... με ενα φιλο μου εχουμε παει με lifan cdi 125cc χαλκιδα με 3 στασεις . Πας αλλα πιανεσαι. νιωθεις σα να εισαι αγαλμα με ροδες. συν τον κινδυνο... συν οτι δεν ειναι στημμενο το 125 για ταξιδια σε εθνικη οδο.... Πιστευω οτι επειδη ειναι υγροψυκτο, αν φτασεις απο αθηνα θεσσαλονικη , θα σου παρει καμια μερα ολοκληρη σιγουρα.... βεβαια δε ξερω τις αντοχες σου αλλα η αποψη μου ειναι πως ενα μηχανακι 125 cc δεν εχει φτιαχτει για τετοιες αποστασεις ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.