Προς το περιεχόμενο

σπουδες αγγλια!

Aggeluska

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ιδού η ερώτηση...

Πρέπει να είναι κάποιος ειδικός για να βρει το πόσο θα του πάει περίπου.... :shock:

Δεν χρειάζεται να είσαι "ειδικός". Αρκεί να γνωρίζεις το πραγματικό κόστος ζωής στην Αγγλία. Κρίνοντας από όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα, εσύ δεν είσαι αυτός.

Εδώ μπέρδεψες τη λίρα με το δολλάριο.

Γι'αυτό σου λέω: άσε να γράψει κάποιος που ξέρει, μην πετάγεσαι και μπερδεύεις τα πράγματα.

Δημοσ.

1.

Δάνειο για τα fees (δίδακτρα) δεν ξέρω εάν μπορείς να πάρεις εάν δεν είσαι Άγγλος.

2.

Το κόστος ζωής, εάν πληρώνεσαι σε λίρες, και για supermarket είναι περίπου το ίδιο όπως και στην Αθήνα. Το πρόβλημα είναι πως εσύ δεν πληρώνεσαι σε λίρες. Έτσι, όταν αγοράζεις 3 - 4 λίρες τις 3ς πιπεριές, σε ευρώ είναι 5 - 6 - 7. Εάν μία pint κάνει (εάν θυμάμαι καλά) 1 λίρα... σε ευρώ είναι 1.κάτι. Γενικά, μπορείς να περνάς φθηνά... όμως χάνεις σε ποιότητα. Έτσι, εάν θέλεις να πάρεις γιαούρτι total, που εδώ κάνει 3 ευρώ, εκεί θα το πάρεις 6 - 7 λίρες (την ίδια ποσότητα) που σημαίνει 9 - 10 ευρώ. Κατεψυγμένα κρεατικά όμως παίζουν άφθονα και φθηνά.

Έτσι, φαγητό μπορείς να τρως ένα βήμα πιο πάνω από το junk (π.χ. κατεψυγμένα μπουτάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα με βούτυρο, φρυγανισμένο ψωμί και λαχανικά πράσινα για σαλάτα δεν κάνει ούτε 2 λίρες για να το μαγειρέψεις) και να θες περίπου 100 Ε το μήνα σε supermarket.

Εάν θες κάτι πιο υγιεινό, τότε θα ξοδεύεις πιο πολλά στο supermarket. Για ένα γεύμα σχεδόν στα πρότυπα που θα έχεις συνηθίσει (εάν μένεις με τους γονείς σου) θες περίπου 200 και παραπάνω ευρώ το μήνα στο supermarket.

3.

Η στέγαση σε εστία συμφέρει εάν μένεις σε δωμάτιο με μπάνιο. Αλλιώς, παίζει να έχεις και τίποτα "απρόοπτα" από θέμα καθαριότητας όταν θα μπαίνεις στην τουαλέτα....

Σε κάθε περίπτωση, στείλε ένα email και ρώτα τους. Απαντάνε.

4.

Εάν έχεις IELTS score που σου επιτρέπει να μπεις στο ίδρυμα που θες και "πτυχίο" σχολείου, τότε θα σε δεχθούν για undergraduate.

5

Τα δίδακτρα, συνήθως, τα πληρώνεις σε δόσεις.

6

Δουλείες παίζουν. Συνήθως μπορείς να βρεις ως σερβιτόρος, καθαριστής των δωματίων στις εστίες, στην λέσχη (εάν έχει), στα μαγαζάκια εντός του Campus κτλ.

7

Η διαμονή σε σπίτι είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από την Ελλάδα. Καταρχάς, τα σπίτια τους είναι όλα ξύλινα μέσα. Πράγμα που σημαίνει, ότι στον πάνω όροφο το πάτωμα, όταν πατάς, "λυγίζει", τρίζει κτλ. Επίσης, υποτίθεται ότι το σπίτι έχει, στον κάτω όροφο, ένα σαλόνι για να τρως, ένα καθιστικό, μία κουζίνα και μία τουαλέτα, και το σαλόνι και το καθιστικό τα έχουν κάνει, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δωμάτια για ύπνο (αυτό αφορά τα διώροφα σπιτάκια, με ένα "ημικυκλικό" μέρος στην μπροστινή μεριά, δίπλα από την πόρτα εισόδου, που μπορεί να δει κανείς στην TV).

Μπορεί να σου έρθει λίγο πιο φθηνά από την εστία, αλλά θα είναι λίγο πιο φθηνά. Το πρόβλημα είναι ότι η διαμονή στις εστίες είναι, σχεδόν, εγγυημένη μόνο τον πρώτο χρόνο. Μετά, διάφορα πανεπιστήμια, σε πετάνε έξω για να βάλουν τους νέους. Υπάρχουν και ιδιωτικές εστίες, δηλαδή εστίες που δεν ανήκουν στο πανεπιστήμιο. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται.

Δημοσ.
Έτσι, όταν αγοράζεις 3 - 4 λίρες τις 3ς πιπεριές, σε ευρώ είναι 5 - 6 - 7. Εάν μία pint κάνει (εάν θυμάμαι καλά) 1 λίρα... σε ευρώ είναι 1.κάτι. Γενικά, μπορείς να περνάς φθηνά... όμως χάνεις σε ποιότητα. Έτσι, εάν θέλεις να πάρεις γιαούρτι total, που εδώ κάνει 3 ευρώ, εκεί θα το πάρεις 6 - 7 λίρες (την ίδια ποσότητα) που σημαίνει 9 - 10 ευρώ.

ε ναι, δεν συμφέρει να δουλέψεις εδώ, να μαζέψεις τα λεφτά και να πας εξω, άλλο 700 άλλο 1700 ;pp

Δημοσ.

ε ναι, δεν συμφέρει να δουλέψεις εδώ, να μαζέψεις τα λεφτά και να πας εξω, άλλο 700 άλλο 1700 ;pp

καταρχάς το total έχω την εντύπωση πως είναι πιο φθηνά αγγλία απ'ότι Ελλάδα.

http://www.tesco.com/groceries/product/search/default.aspx?searchBox=total&N=4294967088

στην Ελλάδα πχ έχει http://www.shopnsave.gr/product_info.php?products_id=1966

με την λίρα στο 1,14 η διαφορά είναι ελάχιστη.

Adawn έχεις πάει ποτέ Αγγλία ?

Δημοσ.

Εγω να πω οτι την εβγαζα με 900 ευρω τον μηνα στο λονδινο με το ζορι, οταν η λιρα ηταν 1.5 ευρω το 2001?

Μετα σε πιο φτηνη πολη που το νοικι ηταν για το δωματιο ~300 λιρες την εβγαζα σαν βασιλιας.

Student loan παιρνεις, μια φιλη μου ελληνιδα εβγαλε κανονικα. Οταν εγω σπουδαζα δεν μπορουσες, αλλα πληρωνανε απευθειας τα διδακτρα οι ιδιοι και δεν "χρωσταω" τιποτα σε κανεναν. Θα σου ελεγα να τους παρεις τηλεφωνο, γιατι απο το site δεν καταλαβα και πολλα. Ισως εχουν ακομα τα διδακτρα για τους EU μαθητες.

Για φαγητο μπορεις να την βγαλεις και με 150 λιρες τον μηνα ανετα και να μην τρως junk food (εχει πολλα σκατα στην αγγλια).

Το μεγαλο κοστος ειναι το νοικι.

Μπυρες κλπ, μην κανεις το λαθος που κανουν οι πιο πολλοι να τα φορτωνουν στον κοκορα ειδικα στο 1ο ετος. Το αγγλικο συστημα δεν συγχωρει την τεμπελια. Δεν εχει "χρωσταω μαθηματα" και αλλα περιεργα. Χρονος να διασκεδασεις υπαρχει, δεν ειπα να μην βγαινεις.

Το ιεκ ισως στο αναγνωρησουν σαν hnd αλλα δεν θα κραταγα πολλες ελπιδες, και αν στο αναγνωρισουν ΙΣΩΣ πας στο 2ο ετος σε καποιο πτυχιο.

Επισης ανοιξε λιγο τους οριζοντες σου στο θεμα πανεπηστιμιο. Αν παρεις πτυχιο με καλο βαθμο και κανεις το master σου σε καποιο πιο καλο πανεπιστημιο δεν θα εχει διαφορα στον εργοδοτη. Επισης οταν λεμε οτι ενα πανεπιστημιο ειναι χειροτερο μην νομιζεις οτι ειναι σαν την ελλαδα και δεν κανουν μαθημα, στο θεμα ερευνας κλπ ειναι, πραγμα που σε ενα απλο πτυχιο δεν θα εχει διαφορα σε εσενα και τοσο.

Δημοσ.

Κρατηστε αυτο που λεει ο Τουφας,οτι το νοικι ειναι το μεγαλο εξοδο.Πλεον χρονια μενω σε δικο μου σπιτι στο Λονδινο οποτε εχω χασει επαφη τι παιζει με τα νοικια.Παντως σαφως κ παραμενουν φαρμακι.Κατα τα αλλα για φαγητο διασκεδαση κτλ δεν βλεπω τραγικες διαφορες με την Αθηνα.Μη σου πω οτι αμα εχεις διπλα κανα Τεσκο,Αζντα κτλ θα την παλεψεις καλυτερα κ πιο φτηνα απο Αθηνα.Το θεμα ειναι το νοικι.

Επισης για διδακτρα κ εκει δεν μπορω να βοηθησω.Επι εποχης σπουδων μου ηταν ολα πληρωτεα κατευθειαν στην σχολη,ασε που σε προπτυχιακο επιπεδο τα διδακτρα τοτε ηταν της πλακα.Κανα χιλιαρικο λιρες το ετος ηταν αν θυμαμαι καλα αλλα παλι δεν τα πληρωνα εγω αλλα το Dfes.Απο διδακτρα πληρωσα τα μαστερ μου εγω μονο.Τωρα κανω παρτ ταιμ διδακτορικο αλλα κ αυτο με σπονσοραρει ο εργοδοτης μου οποτε δεν τα ξερω καλα,αυτα που ξερω για προπτυχιακο επιπεδο ειναι οτι σκεφτονται ηδη πολλα στην Αγγλια κυριως να τα εκτοξευσουν μεχρι 9 χιλιαρικα το ετος αλλα υποθετω παιρνεις το δανειο ανετα,το θεμα ειναι μεχρι τι ποσο σου καλυπτει το δανειο αν αποφασισεις πχ να πας σε σχολη με 9 χιλιαρικα το ετος προπτυχιακα διδακτρα.

Δημοσ.

Ύπάρχουν και Φροντιστήρια και "πρακτορεία" που σε συμβουλεύουν και αναλαμβάνουν τα πάντα. Οι ερωτήσεις δεν κοστίζουν υποθέτω :) Οπότε συμβουλεύσου τους ειδικούς.

Δημοσ.

Ύπάρχουν και Φροντιστήρια και "πρακτορεία" που σε συμβουλεύουν και αναλαμβάνουν τα πάντα. Οι ερωτήσεις δεν κοστίζουν υποθέτω :) Οπότε συμβουλεύσου τους ειδικούς.

τι ριπ οφ μαι γκοντ.Ποσο μπαζο να ειναι καποιος για να κανει μια αιτηση?Μου ελεγε ενας φιλος οτι χρεωνουν απο χιλιαρικο κ πανω για να σου κανουν απλη αιτηση για μαστερ πχ κ να σε ''βολεψουν'' στην εστια.Κοροιδιλικι να πουμε.Πραγματα που σε 2 ωρες ατομο με μεση η ακομα κ χαμηλη νοημοσυνη τα κανει κ μονος του κατευθειαν στην σχολη.πχ θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχα κανει τις αιτησεις για τα μαστερ μου την ωρα του lunch break κ τις 2 φορες απο την δουλεια κ τα ειχα στειλει ολα ονλαιν.Ουτε 40 λεπτα να ειχα αφιερωσει να πουμε.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 22 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 22 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Κρατηστε αυτο που λεει ο Τουφας,οτι το νοικι ειναι το μεγαλο εξοδο.Πλεον χρονια μενω σε δικο μου σπιτι στο Λονδινο οποτε εχω χασει επαφη τι παιζει με τα νοικια.Παντως σαφως κ παραμενουν φαρμακι.Κατα τα αλλα για φαγητο διασκεδαση κτλ δεν βλεπω τραγικες διαφορες με την Αθηνα.Μη σου πω οτι αμα εχεις διπλα κανα Τεσκο,Αζντα κτλ θα την παλεψεις καλυτερα κ πιο φτηνα απο Αθηνα.Το θεμα ειναι το νοικι.

Επισης για διδακτρα κ εκει δεν μπορω να βοηθησω.Επι εποχης σπουδων μου ηταν ολα πληρωτεα κατευθειαν στην σχολη,ασε που σε προπτυχιακο επιπεδο τα διδακτρα τοτε ηταν της πλακα.Κανα χιλιαρικο λιρες το ετος ηταν αν θυμαμαι καλα αλλα παλι δεν τα πληρωνα εγω αλλα το Dfes.Απο διδακτρα πληρωσα τα μαστερ μου εγω μονο.Τωρα κανω παρτ ταιμ διδακτορικο αλλα κ αυτο με σπονσοραρει ο εργοδοτης μου οποτε δεν τα ξερω καλα,αυτα που ξερω για προπτυχιακο επιπεδο ειναι οτι σκεφτονται ηδη πολλα στην Αγγλια κυριως να τα εκτοξευσουν μεχρι 9 χιλιαρικα το ετος αλλα υποθετω παιρνεις το δανειο ανετα,το θεμα ειναι μεχρι τι ποσο σου καλυπτει το δανειο αν αποφασισεις πχ να πας σε σχολη με 9 χιλιαρικα το ετος προπτυχιακα διδακτρα.

Σε δικο σου σπιτι στο Λονδινο;Καλε τοξοβολε;μηπως εχεις και κανα κοτερακι παραδιπλα;Ενα σπιτι για να το αγορασεις στο Λονδινο ειναι απιστευτα τα ποσα..τεσπα το Λονδινο γενικα ειναι φαρμακειο ,πολυ πιο ακριβο απο τις αλλες πολεις στην Αγγλια.

Σε δικο σου σπιτι στο Λονδινο;Καλε τοξοβολε;μηπως εχεις και κανα κοτερακι παραδιπλα;Ενα σπιτι για να το αγορασεις στο Λονδινο ειναι απιστευτα τα ποσα..τεσπα το Λονδινο γενικα ειναι φαρμακειο ,πολυ πιο ακριβο απο τις αλλες πολεις στην Αγγλια.

Υπαρχει κ κατι που το λενε Mortgage αμα το εχεις ακουστα.2 ατομα με σχετικα καλο μισθο μια χαρα το βγαζουμε περα.Αν κ παλι φαρμακι ειναι οι δοσεις αλλα τεσπα.

Google mortgage. Και δεν χρειαζεται να μεινει καποιος μονο Λονδινο. Δεν εινα ελλαδα που μονο στην αθηνα εχει δουλειες και υπηρεσιες.

Kαλα και αν ενα σπιτι κανει ενα 1.000.000 λιρες που εχω δει και τετοια ποσα ,ποσα χρονια το πληρωνεις;

Kαλα και αν ενα σπιτι κανει ενα 1.000.000 λιρες που εχω δει και τετοια ποσα ,ποσα χρονια το πληρωνεις;

Δεν ξερω.Το δικο μας κανει 7 τρις.Μενουμε σε υποαναπτυκτη περιοχη κ ειναι απο τα φτηνα.

http://www.london-executive.com/property_search.php?department=RS

Κοιτα προφανως αναλογα το σπιτι .Εδω πχ εχει ενα με 500.000 λιρες απο οτι βλεπω αλλα ειναι με ενα υπνοδωματιο.400.000 κανει μια γκαρσονιερα με ενα δωματιο.Γενικα ειναι λιγο απλησιαστα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...