Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά δεδομένων από σκληρό σε σκληρό

geo1962

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σκληρό δίσκο 80GB και θέλω να τον αντικαταστήσω με έναν, των 500GB.

Πιο συγκεκριμένα, ο ογδοντάρης είναι χωρισμένος σε δυο partitions, όπου στο ένα έχω τα Windows 7 με τα λοιπά προγράμματα και στο άλλο, τα αρχεία μου.

Για να μη με τρελαίνουν με το θόρυβό τους και οι δυο δίσκοι μαζί, θα καταργήσω τον παλαιό (80GB), αφού πρώτα, μεταφέρω τα πάντα στον πεντακοσάρι, ο οποίος μάλιστα, θα είναι επίσης χωρισμένος σε δυο partitions.

Αυτό που θέλω να μου πει όποιος γνωρίζει, είναι το ποιά διαδικασία και με ποιά σειρά, (δημιουργία partitions, εγκατάσταση Windows 7, μεταφορά αρχείων και αποσύνδεση παλαιού δίσκου), θα πρέπει να τα κάνω όλα τα προαναφερθέντα, αμέσως μετά το «κούμπωμα» του νέου δίσκου στη μητρική.

Εάν δεν απατώμαι, υπάρχει κάποια διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσω, ούτως ώστε να μπορεί το σύστημα να «βλέπει» σαν master, το δίσκο που επιθυμώ. Όποιος τη γνωρίζει, ας με ενημερώσει.

Σημειώστε, πως ο ογδοντάρης, είναι συνδεδεμένος στον κονέκτορα της μητρικής, SATA II 0, ο οδηγός του DVD στον SATA II 1 και είναι ελεύθεροι οι κονέκτορες, SATA II 2 και SATA II 3.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αντι να μεταφέρεις και να κάνεις εκ νέου εγκατάσταση λειτουργικού γιατί δε κάνεις ένα κλώνο του 80άρι δίσκου να το ρίξεις στο καινούριο;

Δημοσ.

+1 στην κυρία Ka( r)men,βάζεις τον νέο όπου θες τον κάνεις clone βγάζεις τον παλιό και βάζεις τον νέο εκεί που ήταν ο παλιός δηλαδή στο SATA 0.

Δημοσ.

+1 στην κυρία Ka( r)men,βάζεις τον νέο όπου θες τον κάνεις clone βγάζεις τον παλιό και βάζεις τον νέο εκεί που ήταν ο παλιός δηλαδή στο SATA 0.

Μη μου θυμίζεις το κάμεν και θυμήθηκα την υπογραφή μου :(

Δημοσ.

Format, θα κάνω οπωσδήποτε!

Για αυτό σκέφτομαι: μπορεί, τη στιγμή που δεν θα έχω αφαιρέσει ακόμα τον 80άρι, να είναι εγκατεστημένα (συγχρόνως) τα 7 και στους δυο σκληρούς;

Δημοσ.

Format, θα κάνω οπωσδήποτε!

Για αυτό σκέφτομαι: μπορεί, τη στιγμή που δεν θα έχω αφαιρέσει ακόμα τον 80άρι, να είναι εγκατεστημένα (συγχρόνως) τα 7 και στους δυο σκληρούς;

Γίνετε αλλά άδικα θα δυσκολέψεις την κατάσταση,από των 80άρι απλά βγάλε το SATA καλώδιο και βά'λτο στον νέο,κάνε κανονικότατο install και μετά αφού μπεις στα windows την πρώτη φορά σύνδεσε των 80άρι σε μια από της άλλες θέσεις(SATA II 2 και SATA II 3) και αντέγραψε ο,τι θες.

Δημοσ.

Γίνετε αλλά άδικα θα δυσκολέψεις την κατάσταση,από των 80άρι απλά βγάλε το SATA καλώδιο και βά'λτο στον νέο,κάνε κανονικότατο install και μετά αφού μπεις στα windows την πρώτη φορά σύνδεσε των 80άρι σε μια από της άλλες θέσεις(SATA II 2 και SATA II 3) και αντέγραψε ο,τι θες.

Να ’σαι καλά, με «κάλυψες»!

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους/ες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...