Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω της περιορισμένης διάρκειας της μπαταρίας στο smartphone μου σε συνάρτηση με την μεγάλη χρήση που κάνω αποφάσισα να αγοράσω 2η μπαταρία με εξωτερικό φορτιστή ώστε όταν καταναλώνω την μία να φορτίζεται η άλλη και να τις αλλάζω και έτσι να έχω πάντα μπαταρία.

Δεν υπολόγισα όμως κάτι:

Το λειτουργικό android κρατάει στατιστικά από την χρήση της μπαταρίας όσο την χρησιμοποιείς και έτσι μακροχρόνια, όσο τα στατιστικά εμπλουτίζονται, βελτιώνει τις επιδόσεις της.

Βγάζοντας την τελειωμένη μπαταρία και βάζοντας μια πλήρως φορτισμένη το android δεν αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συνέβει και θεωρεί πως ως δια μαγείας η προηγούμενη μπαταρία είναι φορτισμένη. Έτσι τα στατιστικά τρελαίνονται.

Λόγω των παραπάνω η δυνατότητα να χρησιμοποιεί κανείς 2 μπαταρίες σε μια συσκευή android δεν υπάρχει καθώς η απόδοση των μπαταριών θα είναι κακή λόγω των λανθασμένων στατιστικών.

Το να σβήνει κανείς τα στατιστικά σε κάθε αλλαγή μπαταρίας δεν είναι λύση καθώς έτσι το τηλέφωνο δεν θα έχει ποτέ στατιστικά μακράς διάρκειας ώστε οι μπαταρίες να είναι αποδοτικές.

Έχει προβληματιστεί κανείς άλλος για το θέμα?

Υπάρχει καμιά λύση ή είμαστε καταδικασμένοι να χρησιμοποιούμε μόνο 1 μπαταρία?

Δημοσ.

ποσο σιγουρος εισαι οτι ισχυει κατι τετοιο;

η διαρκεια της μπαταριας εχει να κανει με το πως και ποσο χρησιμοποιεις το τηλ και οχι με καποια εξυπνη διαχειριση που κανει το λειτουργικο. απο οσο εχω διαβασει αλλα στην πραξη δεν ειδα ποτε το λειτουργικο φορτωνει απο πισω μονο του τις εφαρμογες που χρησιμοποιεις περισσοτερο. αλλα αυτο εμμεσα επηρεαζει την μπαταρια.

οπως και να εχει παρε και 2 να κανεις την δουλεια σου κατα τη γνωμη μου, διαφορες δεν θα δεις πιστευω.

Δημοσ.

ποσο σιγουρος εισαι οτι ισχυει κατι τετοιο;

η διαρκεια της μπαταριας εχει να κανει με το πως και ποσο χρησιμοποιεις το τηλ και οχι με καποια εξυπνη διαχειριση που κανει το λειτουργικο. απο οσο εχω διαβασει αλλα στην πραξη δεν ειδα ποτε το λειτουργικο φορτωνει απο πισω μονο του τις εφαρμογες που χρησιμοποιεις περισσοτερο. αλλα αυτο εμμεσα επηρεαζει την μπαταρια.

οπως και να εχει παρε και 2 να κανεις την δουλεια σου κατα τη γνωμη μου, διαφορες δεν θα δεις πιστευω.

Τι να σου πω δεν είμαι ειδικός κι εγώ. Κάποιοι πιο ειδικοί μου είπαν πως μέχρι και σωστές ενδείξεις μπορεί να μην έχω μετά από κάποιο διάστημα.

Δημοσ.

Ως ειδικος (:P Τρομαρα μου) Μπορω να σου πω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μαλιστα σου προτινω να παρεις κανα σετακι των 2 με εξωτερικο φορτιστη να μην εχεις κανενα προβλημα ποτε με το θεμα ενεργεια.

Δημοσ.

Ως ειδικος (:P Τρομαρα μου) Μπορω να σου πω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μαλιστα σου προτινω να παρεις κανα σετακι των 2 με εξωτερικο φορτιστη να μην εχεις κανενα προβλημα ποτε με το θεμα ενεργεια.

Πάντως βάζοντας την 2η το κινητό δεν καταλαβαίνει την εναλλαγή και μου βγάζει στα στατιστικά ότι είναι με την ίδια μπαταρία για τις συνολικές ώρες και των 2.

Εσύ το έχεις δοκιμάσει αυτό μακροχρόνια και η απόδοση ήταν ΟΚ?

Δημοσ.

γιατι δεν αγοραζεις μια μπαταρια με αρκετα περισσότερα mAh και να χρησιμοποιείς μονο αυτη? Δεν θα δεις χαοτική αυξηση, αλλα ενα 20% και κατι πιστευω οτι θα το δεις.

Για ποιο κινητό μιλαμε?

Δημοσ.

γιατι δεν αγοραζεις μια μπαταρια με αρκετα περισσότερα mAh και να χρησιμοποιείς μονο αυτη? Δεν θα δεις χαοτική αυξηση, αλλα ενα 20% και κατι πιστευω οτι θα το δεις.

Για ποιο κινητό μιλαμε?

Ε άλλο να δω μια βελτίωση 20% και άλλο να διπλασιάσω ή και ν-πλασιάσω την αυτονομία μου.

Το κινητό είναι το blade.

Γενικά η λύση των ν μπαταριών μου φαινόταν γαμάτη μιας και είναι και φθηνες. Έτσι πήρα μία μαζί με φορτιστή, όμως μόλις την έβαλα διαπίστωσα ότι στα στατιστικά ο χρόνος συνέχιζε να μετράει. Και τώρα προβληματίζομαι αν η ολοκληρωτική αυτή αλλολιωση των battery stats είναι αποτρεπτικός λόγος της χρήσης πολλών μπαταριών εναλλάξ.

π.χ. μετά από 10 μέρες θα γράφει ότι είμαι με μπαταρία για 240 συνεχόμενες ώρες και το τηλέφωνο θα νομίζει ότι έχει την super μπαταρία που δεν τελειώνει ποτέ.

Δημοσ.

Από δική μου εμπειρία (το SGS I του αφερφού μου), θα έλεγα ότι το Αndroid μπορεί όντως κρατάει battery stats και η εναλλαγή της μπαταρίας μού τα έκανε μαντάρα.

Ενώ πριν την αγορά της 2ης, η μαμά μπαταρία κρατούσε (με τη δική μου πάντα χρήση 2 ημέρες), όταν άρχισα να αλλάζω τις μπαταρίες, πολλές φορές δεν μπορούσα να κρατήσω ανοιχτό το κινητό ούτε για 12 ώρες (και τις περισσότερες φορές σε stnadby, χωρίς να το πειράζω).

Όταν στμάτησα την αναλλαγή, η μαμά μπαταρία άρχισε να ρολάρει και σιγά-σιγά μου δίνει πάλι 2 ημέρες γεμάτες.

Φυσικά όλα αυτά μπορεί να είναι τυχαία, αλλά μοπυ φαίνεται πολύ μεγάλη σύμπτωση. ;)

Δημοσ.

Μια λύση είναι να αντικαθιστάς το αρχείο που αποθηκεύονται τα battery stats κάθε φορά που αλλάζεις μπαταρία.

(ξέρει κανείς που αποθηκεύονται??)

Όμως είναι κουραστική και βαρετη διαδικασία για να το κάνεις συνέχεια. Θα μπορούσε να το κάνει μια εφαρμογή με ένα κλικ.

Δημοσ.

αν ανησυχεις τοσο για τα battery stats κανε το αρχειο που εχεις ιδη με τα καλα stats read only και καθαρισες. Χρεαζεται root και terminal.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω δεύτερη, αλλά όταν τελειώνει η πρώτη αλλάζοντάς την, θεωρεί ότι έχω την παλιά, δεν ανανεώνεται ο χρόνος που απομένει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...